bakıcı ücreti nasıl ayarlanmalıdır?

canım tabiki anlaşılıp konusulup öyle olur bu işler..yoksa kadına hiçbirşey demeden vermemezlık olmaz..

selam arkadaşlar,
ben bakıcıma 400 veriyorum.... öğretmenim..... temmuz ağustos itibariyle tatile girdik ...benim durumumda olan öğretmen arkadaşlar sizler nasıl yapıyorsunuz tatilde ödeme yapıyor musunuz?biz başlangıçta yaz tatili ile ilgili birşey konuşmamıştık....şimdiden teşekkürler...

ben bu siteye yeni üye oldum tabiki meraktan mesajları okuyorum.okuduğum mesajlara bazen,gülüyorum.bazende çok üzülüyorum.öncelikle neden türkiyede emekcinin emeği tam verilmiyor anlamış değilim.bende bir çok bebek baktım.çalıştığım ailelerden çok memnun kaldım tabiki bu bir şans.bazı bebek bakıcıları çok ters insanlarla karşılaşıyor.bire bir kendilerinin ağzından duyduklarımı söylüyorum.biri ben anlaşmalarıma harfiyen uydum fakat evin hanımı bir gün ütü yapmamı söyledi yaptım sonra istekler bir türlü bitmek tükenmek bilmedi dedi.buna benzer konular işte.sevgili aileler lütfen bakıcınızla baştan nasıl anlaştıysanız öyle devam ettirin.bakıcınız daimi ise izin günlerindede ücret vermek zorundasınız.gelelim bana bende şu anda boştayım iyi bir aile ile çalışmak istiyorum.ben lise mezunuyum çocuk psikoloji eğitimim var.üç çocuk annesiyim eşim öğretmen.keçiörende oturuyorum.benimde sorunum var benimle çalışmak isteyenler genelde uzakta oturuyorlar görüşmeye bile gidemiyorum.hem ben üzülüyorum hemde karşı taraf çok üzülüyor.neyse elbette karşıma şartlarımız uyan kişi çıkar.mesela ben yalnızca çocukla ilgileniyorum yani çocuğun bütün ihtiyaçları,yemeği,, ütüsü, eğitimi gibi zaten ilanımdada belirtim insanlar ona göre arıyorlar beni.
sevgili anneler bakıcınızla ilk görüşmede sormak istediğiniz her şeyi sorun.ona ön yargı ile yaklaşmayın eğer anlaştıysanız deneme aşamasından sonra her şey dahada netleşecektir.
diyelimki memnunsunuz lütfen bakıcınıza iyi davranın.çünkü o sizin evladınızı yetiştiriyor,ve büyük öz veride bulunuyor sakın ona temizlik elemanıimiş gibi davranmayın.unutmayınki oda vijdan sahibi onunda duyguları var.daha sizinle bir çok konuyu paylaşmak isterdim ama benden bu kadar sevgiler.

canım iş hayatında bizlerde çok ters insanlarla karşılaşıyoruz yani bu sadece sizin mesleğinize, işinize özgü değil. bizler bu konuda cok profösyonel olmadıgımız ve ilk bakıcılarımızı tuttugumuz için neler konusulması ve talep edilmesi gerektiğini bilemiyoruz. yaşadıkça eksiklikleri görüyor ve anlıyorsun. bazı şeyleri baştan konuşmak saçma gibi geliyor ama sonradan illaki hatırlatman gerekiyor. çocugun kirli pijamasını çamaşır sepetine koy, yediğin tabağı makineye koy. bazı bakıcılara iş yapmayacaksın dediğinde kendi kirlettiğini bile kaldırmaması gerektiğini, eğer 1-2 kere yaparsa o işin üzerine kalacagını düşünüyor. haliyle hatırlatman gerekiyor. herkes senin gibi profösyonel yapmıyordur bu işi.
kaldı ki biz iş yerlerinde vatandaştan neler işitiyoruz. devlet memuruyum ve sitede bile '...eşşek gibi bakacak, işi halledecek' gibi sözlerden küfüre kadar çok şey duydum. (bana karşı olmadı ama kulaklarımla şahit oldum)
özel sektörde isen bir işte çalışıyorsan patron seni iş dışında özel işlerinde kullanır, karısı bile kullanır. parasını veriyorum der. ya da dışarda senin gibi bi sürüsü var der.

yani aynı şeyler. parayı verenin beklentisi çok oluyor.

her mesleğin zorluğu şüphesizki var.bazen eşimde söylenir mesela öğrencinin velisi toplantılara katılmaz ama sene sonunda gelip çocuğumun notunu yükselt der düşünün bir yıl okula uğramamış not istiyor.o hakkı kendinde görüyor.yani her mesleğin zorluğu var.ben sadece nasılki insan kendine yapılan haksızlığa üzülüyorsa bir başkasına yapmaması gerekir diyorum her zaman dua ederim ALLAH bizi bizden iyilerle karşılaştırsın.ve herkese sabır versin duygularını benimle paylaştığın için teşekkür ederim.

Benim de ilk çocuğum, bakıcı konusunda tecrübem yok ama mantık ve vicdan yönüyle değerlendirmek isterim. Öncelikle bakıcıya ayda/haftada kaç gün kaç saat çocuğu bırakacağınız konuşulmalı. Yani eğer ben haftanın iki günü kardeşime/anneme bırakıcam haftada 3 gün bakıcaksın diye konuşursanız ona göre fiyat belirlenir. Sonradan ben bu ay şu kadar gün anneme bıraktım eksik ödücem demek olmaz. İzinli olduğunuz zamanlarda da ne yapacağınız konuşulmalı, siz ben bu ay izinliyim para vermicem derseniz o gider başka bir yer bulur kendine siz ortada kalırsınız. Yıllık izninizin olduğu zamanda para alıyorsanız bakıcıya da parasını vermelisiniz, ayrıca sigorta, yemek parası vs daha bahsetmedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…