bizim anlamamızı bekleyeceğinize siz anlatabilmeyi denemelisiniz. "annelik fedakarlık gerektirir" demişsiniz, buradakiler fedakarlığı, anneliği sizden öğrenecek değil. son olarak; konuda gizli kameraya hiç değinilmedi, bunu neden gündeme getirdiniz cidden çok müphem oldu.Benim tepkim özellikle kamera için değildi.Bakıcılar hakkında genel olarak konuşmanız hepsini aynı kefeye koymanızdı.ayrıca benim için hayat hiç tozpembe olmadı , yaram olup olmadığınada grlince çok şükür şimdiye kadar hiç birşeyla karşılaşmadım.Zaten yaram olsaydı bukadar yıllık bakıcı olmazdım.Ben zihinsel engelli özel bir çocuğa 3 sene annesiyle birlikte baktım.Kamera yoktu ama annesi çalışmıyordu ve birlikte birebir beraberdik hiç bir sorun yaşamadık.benim tepkim özellikle kameraya dağil bunun gizli yapılmasınaydı.Elbette çocuğunuzu koruyup kollayacaksınız her şey onlar için .Bakıcı olarak çalıştıracağınız kişiye bunu açık açık sölemeniz taraftarıyım kabıl eden eder etmiyende etmez.Benim tepkim aslında yaptığı yapmadığı işler hakkında konuşmanız kısım amiri maşı istiyorlar demeniz bunlar diye genellemeniz idi.Bizim içinde hiç kolay değil yabanci bir eve giripte çalışmak sabahın köründe evden çıkıpta akşam evine dönen hiçbir sosyal hakkı olmayan öğlen yemeğini bile yemeye zaman bulamıyan meslektaşlarım hakkında eleştiri yapmanızdı.''Bakıcı alırken cümlesinde hata olmuş'' bakıcı işe alırken olacaktı heralde pazardan domatesmi alıyorsunuz anlamanızı beklerdim.Madem tanımadığınız birine emanet edemiyor bukadar endişeleniiyorsanız kolayı var kendiniz bakın gözünüz arkada kalmasın annelik fedekarlık gerektirir yinede bebekleriniz için en iyisi olsun.HERŞEY ONLAR İÇİN...
yardımım olursa ne mutlu bana. a.s ben internetten araştırdım ve telefon görüşmeleri yaptım. fiyatlar dolar üzerindendi ve 1000 dolardan yüksekti hepsi. ayrıca firmalar o kadar ısrarcıydı ki anlatamam. biz de ilçemizde bir bilgisayar parçası satan herhangi bir mağazaya gittik ve 500 lira fiyat aldık. kameraların özellikleri bile aynı. tabii kamera sayısına göre değişen bir fiyat sistemi var her yerde. bence nete bağlı kalma yakın çevrende sor istersen. ayrıca dizüstü bilgisayarla olmadığından masaüstü bilgisayarda almamız gerekiyor. kolay gelsin canım.
melek, sanırım konyadasın. bence kızını denizliye gönderme. çünkü onun senin kokuna, varlığına ihtiyacı var. lütfen sabiha paktuna keskin' in "anne iş' te" adlı kitabını oku, sana yol gösterecektir. ilk 3 yıl bebeğinin temel ihtiyaçlarını sen karşılamalısın. günde 15 dakika bile olsa yanında ol. nitekim güven duygusu böyle oluşur. kendini daha fazla yıpratma, bebeğinin sana ihtiyacı var çünkü.meraba kızlar bende 13 aylık kızımı bakıcoıya vermek zorunda kaldcam 5 temmuzda.kayınvalıdem baktı sımdıye kadar oda gıdecek.ınanaırmıznzız dungece aklıma geldı saat 01.00de uyuamadımm. yatkta bıor oraya bır buraya dondum durdumm. kızımı yanıma aldım gece sarıldımmm optum optummmm ağladım dayanamayıppp.nasıl vercem bılmıyorum bakıcıya daha kucukk yada cokmuu cesaretsızızmmm anlamıyorummm bende kamera taktırcammm olmassa kayınvalıdem ver denızlıye gotureyım dıyor orda bakayım dıyorr ama ben kızımı evde gormesseem cıldıdrırımmm ya
meraba kızlar bende 13 aylık kızımı bakıcoıya vermek zorunda kaldcam 5 temmuzda.kayınvalıdem baktı sımdıye kadar oda gıdecek.ınanaırmıznzız dungece aklıma geldı saat 01.00de uyuamadımm. yatkta bıor oraya bır buraya dondum durdumm. kızımı yanıma aldım gece sarıldımmm optum optummmm ağladım dayanamayıppp.nasıl vercem bılmıyorum bakıcıya daha kucukk yada cokmuu cesaretsızızmmm anlamıyorummm bende kamera taktırcammm olmassa kayınvalıdem ver denızlıye gotureyım dıyor orda bakayım dıyorr ama ben kızımı evde gormesseem cıldıdrırımmm ya
Henüz bir bakıcımız yok; ama görüşmeler yapmaktayım. Hatta bir bayan kafama yattı, olumlu düşünmemi sağladı. Bakıcımız ben de çok yoğun çalışmadığım için çok uzun saatler buyunca, yorucu bir tempoda çalışmayacak. Yani kendine, ailesine epey vakit ayırabilecek. Ücret olarak da bir azalma yapmıyorum, 8-17 çalışanlarla aynı ücreti vereceğim. Ama....... Ben evime kamera sistemi kurdurma aşamasındayım. Öyle gizli kamera falan asla değil, hiç hoşlanmam gizli işlerden. Yanlış anlaşılmayayım. Güvensizlik mi dersiniz, eleştirir misiniz bilemiyorum. İçim böyle rahat edecek. Bakıcılık yapan bayanlara ve bütün annelere soruyorum: Bunu bakıcımıza nasıl ifade etmeliyim?
Bayanlar kamera sistemi bence cok onemli. Ben yurt disinda yasamis biri olarak sunu belirtebilirim ki, yurt disinda bu hic yadirganacak bir durum degil. Hatta sirf, Turkiye'de nasil bir guvenlik sektoru varsa, ev icinde cocuklarin gidisatlarini takip etmeye yonelik kamera vs sistemleri sektoru var yurt disinda.
Burda olay bakicilara guvenmemek veya hepsini ayni kefeye koymak degil. Siz her banka calisani ayni diyebilir misiniz? Her insan nasil farkliysa, her bakici da farklidir tabi ki. Zaten kimse en basindan 'guvenmedigi' bir kimseye de CANINI, cocugunu emanet etmez. AMA hepimiz insaniz. Kendimiz bile bazen yorgunluktan, asabiyetten, kendi canimiza hatali davranislarda bulunabiliyoruz; baska bir kimse nasil cocugumuza, bebegimize yanlis bir davranista bulunamaz?
Olabilir, herkesin icinin rahat olmasi ve bakici arkadaslarin da bunu bilmesi onemli.
Bu arada turkiye'deki sistemler de el yakiyormus epey :)
Yurt disinda kendin alip, cok rahat kurabilecegin kamera sistemleri var ki ben asla teknik islerden anlayan biri degilim, bana bile kolay gozukmustu. Keske burda da olsa!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?