Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı ve evde kamera sistemi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Benim tepkim özellikle kamera için değildi.Bakıcılar hakkında genel olarak konuşmanız hepsini aynı kefeye koymanızdı.ayrıca benim için hayat hiç tozpembe olmadı , yaram olup olmadığınada grlince çok şükür şimdiye kadar hiç birşeyla karşılaşmadım.Zaten yaram olsaydı bukadar yıllık bakıcı olmazdım.Ben zihinsel engelli özel bir çocuğa 3 sene annesiyle birlikte baktım.Kamera yoktu ama annesi çalışmıyordu ve birlikte birebir beraberdik hiç bir sorun yaşamadık.benim tepkim özellikle kameraya dağil bunun gizli yapılmasınaydı.Elbette çocuğunuzu koruyup kollayacaksınız her şey onlar için .Bakıcı olarak çalıştıracağınız kişiye bunu açık açık sölemeniz taraftarıyım kabıl eden eder etmiyende etmez.Benim tepkim aslında yaptığı yapmadığı işler hakkında konuşmanız kısım amiri maşı istiyorlar demeniz bunlar diye genellemeniz idi.Bizim içinde hiç kolay değil yabanci bir eve giripte çalışmak sabahın köründe evden çıkıpta akşam evine dönen hiçbir sosyal hakkı olmayan öğlen yemeğini bile yemeye zaman bulamıyan meslektaşlarım hakkında eleştiri yapmanızdı.''Bakıcı alırken cümlesinde hata olmuş'' bakıcı işe alırken olacaktı heralde pazardan domatesmi alıyorsunuz anlamanızı beklerdim.Madem tanımadığınız birine emanet edemiyor bukadar endişeleniiyorsanız kolayı var kendiniz bakın gözünüz arkada kalmasın annelik fedekarlık gerektirir yinede bebekleriniz için en iyisi olsun.HERŞEY ONLAR İÇİN...

brezilyadaki bakıcı dehşeti ni seyreden varmı tam göremedim ama kamerayla ortaya çıkmış

Gördüm elim ayağım titredi.Hasta bir kadın bu kadını emniyete teslim etmeden evirip çevirip dövmek lazımdı.11 aylık bebek ağzı yok dili yok böyle vicdansızları ALLAH kahretsin.

valla gebertmek lazım onu vicdansız allahsız

ayrıca ydz arkadaşımıza:
madem o kadar kıymetliyse otur kendin bak çocuğuna demi,ş de...bizde zaten para için değil onun geleceği için çalışıyoruz...belki para için çalışan arkadaşlar da vardır bu bakıcıların insanlara yaptığı kötülüüklere onay vermez

Son düzenleme:
yıldızcım arkadaş zaten kamera koyup bakıcıya söylemeyi düşünüyomuş keşke hepsini teker teker okusaydın en azından doğru bir yorumda bulunurdun
ben izledim brezilyadaki bakıcıyı Allahım sen koru ordan oraya savuruyor kadın ya ne ne günahı var oturdum ağladım resmen ya

bizim anlamamızı bekleyeceğinize siz anlatabilmeyi denemelisiniz. "annelik fedakarlık gerektirir" demişsiniz, buradakiler fedakarlığı, anneliği sizden öğrenecek değil. son olarak; konuda gizli kameraya hiç değinilmedi, bunu neden gündeme getirdiniz cidden çok müphem oldu.

ilgin ve bilgilendirmen icin cok tesekkur ederim canim.

meraba kızlar bende 13 aylık kızımı bakıcoıya vermek zorunda kaldcam 5 temmuzda.kayınvalıdem baktı sımdıye kadar oda gıdecek.ınanaırmıznzız dungece aklıma geldı saat 01.00de uyuamadımm. yatkta bıor oraya bır buraya dondum durdumm. kızımı yanıma aldım gece sarıldımmm optum optummmm ağladım dayanamayıppp.nasıl vercem bılmıyorum bakıcıya daha kucukk yada cokmuu cesaretsızızmmm anlamıyorummm bende kamera taktırcammm olmassa kayınvalıdem ver denızlıye gotureyım dıyor orda bakayım dıyorr ama ben kızımı evde gormesseem cıldıdrırımmm ya

melek, sanırım konyadasın. bence kızını denizliye gönderme. çünkü onun senin kokuna, varlığına ihtiyacı var. lütfen sabiha paktuna keskin' in "anne iş' te" adlı kitabını oku, sana yol gösterecektir. ilk 3 yıl bebeğinin temel ihtiyaçlarını sen karşılamalısın. günde 15 dakika bile olsa yanında ol. nitekim güven duygusu böyle oluşur. kendini daha fazla yıpratma, bebeğinin sana ihtiyacı var çünkü.

canın bewnde aynı şeyleri yaşadım 1,5 yıl ücretsiz izin aldım 15 aylık işe başladım çok zorfdu halada bakıcı krizleriyle boğuşuyorum umarım bebeğüin şansına iyi birirne rastlarsın ama anne gibi olmuyor unutma sevgiler

bence de bebeğinizi başka bir şehre göndermeyin.. aynı şehirde olsa neyse.. ben de çalışıyorum, büyük oğlum 4 yaşında. 1 yaşından itibaren annanesi baktı, bazen kendi evinde-bazen benim evimde.. ama sezince nin de deiği gibi günde yarım saat te olsa beraber geçirdik.. şimdi sorunumuz yok şükür..

geçen gün internette dolaşırken bir güvenlik firmasının evlere kamera taktığını okudum.. Eve kamera taktırırsınız, inşallah gönlünüze göre de bir bakıcı bulursunuz..

sevgiler..

tesekkur ederım kızlar az da olsa yuregıme su serpıldı yazılanı okuyunca .kıtabı hemen alıp okuyacagım.kamerayıda esım taktıralım dıyor.bakalım ınsallah calısan annelerın kuzucuklarıı hep ıyı ınsanlarla karsılasır. bazen dıyorum keske calısan olmaaydımm hep kızımla vakıt gecırseydımm .ama yapacak bısey yok borclu olunca bence calısısyorum ıste

yanlız değilsiniz unutmayın ben ve daha nice anneler sizinle aynı sorunları yaşıyoruz...melekler hepsini korusun gözetsin hep iyi ve mutlu olsunlar

şöyle söyleyeyim ben 23 yaşındayım ilk sayfadayım daha ve diğer sayfalara bakmadım mesela bana böyle birşey söylense kabul ederim ünkü sakınacak birşeyimde yok ama benim tek şartım olurdu sadece bir bayanın bakması benim için uygun olabilir yani bebeiğin babasının da izlemesini istemem o görüntüleri sonuçta bayanız ve rahat ettiğimiz şekilde giyinip çalışmak isterim bebek ve çocuk ilgi ister ve yorucudur insanın peltesini çıkarttığı bile oluyor kendimden biliyorum ben çok serim bebek e çocukları onlarla ilgilenmeyi lisede çocuk gelişimi istedim o zmnlar derslerim çok düşüktü olmadı şimdi açık öğretim fakültesi ev idaresi okuyorum son sınavlara girdim umarım mezun olurum bölümümü pek bilen yok

GENEL BİLGİ

Ev İdaresi Önlisans Programı, 1992 yılında Açıköğretim Fakültesi bünyesinde açılan bir programdır.

PROGRAM HAKKINDA BİLGİLER
Bu bölümde okutulan dersler yıllıktır ve bölümün öğrenim süresi 2 yıldır. Uzaktan Eğitim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, yılda üç kez oturumlu olarak sınavlara katılmaktadırlar. Ara, yılsonu ve bütünleme sınavı olarak gerçekleştirilen bu sınavlara öğrenciler bağlı oldukları büronun bulunduğu ilde katılırlar.

Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.

AMAÇ

Bu program ev, aile ve bireyin sahip olduğu kaynakları amaca en uygun şekilde kullanma bilgi ve becerisini kazandırmayı amaçlamaktadır. Programda ev ekonomisi, tüketici bilinci ve davranışı, ev araçları gibi dersler yer almaktadır.

ama evet ilgi ve sevgi gerektirir gönülden iistemek gerekir kimileri bu işi sadece para için yapıyor yani komşumuza gelen bir bakıcıda öyle yapıyordu ve tabi kısa sürede bıraktırıldı bence kamera koymanız güzel insanlara güvenilmiyor ama bakıcınızlada şartlarını konuşmalısınız

Bayanlar kamera sistemi bence cok onemli. Ben yurt disinda yasamis biri olarak sunu belirtebilirim ki, yurt disinda bu hic yadirganacak bir durum degil. Hatta sirf, Turkiye'de nasil bir guvenlik sektoru varsa, ev icinde cocuklarin gidisatlarini takip etmeye yonelik kamera vs sistemleri sektoru var yurt disinda.

Burda olay bakicilara guvenmemek veya hepsini ayni kefeye koymak degil. Siz her banka calisani ayni diyebilir misiniz? Her insan nasil farkliysa, her bakici da farklidir tabi ki. Zaten kimse en basindan 'guvenmedigi' bir kimseye de CANINI, cocugunu emanet etmez. AMA hepimiz insaniz. Kendimiz bile bazen yorgunluktan, asabiyetten, kendi canimiza hatali davranislarda bulunabiliyoruz; baska bir kimse nasil cocugumuza, bebegimize yanlis bir davranista bulunamaz?

Olabilir, herkesin icinin rahat olmasi ve bakici arkadaslarin da bunu bilmesi onemli.

Bu arada turkiye'deki sistemler de el yakiyormus epey :)
Yurt disinda kendin alip, cok rahat kurabilecegin kamera sistemleri var ki ben asla teknik islerden anlayan biri degilim, bana bile kolay gozukmustu. Keske burda da olsa!!

Ben bebek değil bir senedir alzheimer hastasına bakıyorum beni aileden biri gibi görüp davrandıkları halde benim icin taktirmadiklarini dile getirdikleri haldw eve yeni kamera kuruldu en basta rahat giyinememekten çok sıkılıyor um birde sürekli izlendiğini düşünmek insani sıkıyor isimi rahat yapmıyorum isten ayrilmayi bile dusunuyorum ama zaman kotu aslında iki tarafta hakli ne diyem

Merhaba. Açıkça, daha görüşmede söyleyin. Evde kamera var deyin. Zaten ben çalışamam filan derse uzak durun kendisinden.

Burda da var. Evinizde wifi varsa, alıp 10 dk sonra kullanmaya başlayabileceğiniz kameralar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…