• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakici ve kar tatili

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
4.039
13.215
408
İstanbul
Merhabalar be ogretmenim ve bir yasindaki kizimin bakicisi var. Biz bakiciyla hafta ici her gun diye anlastik. Fiyati.buma gore ayarladik. Fakat hanimefendi simdi benim dersimin bos oldugu zamanlarda ve hatta kar tatili oldugu zamanlarda resmen gelmek istemiyor. Resmi tatillerde milli bayramlarda zaten gelmiyor. Fakat bugun zayen kar var diye erken gonderdim ve yarin da gelmek istemiyor.. Yerimde olsaniz ne yaparsiniz.. Kiza bakmasa yaptigi is hassas olmasa bilirdm diyeceklerimi de konu kizimin da icinde oldugu bi durum olunca ne yapacagimi sasisrdim yerimde olsaniz ne yaparsiniz

Okurken fark ettim cumleler cok dusuk olmus. Hizli yazmaya calistigm icin. musait zamanda duzeltmeye calisacagim cumleleri. Ozur dilerm

E gelmesin ne olacak ki. Ama gelmek istemiyorsa gelmedigi gunler icin de para istemesin yani.

Bunu esim kabul etmiyor iste olmaz oyle sey diyor

Parasi tam verilmeliymis

arkadaşların dediği gibi günlük ücretini hesaplayıp kesmeniz gerekir yoksa böyle kafasına göre takılır.. eşinize bunu bu şekilde yapmadığınızda suistimal edildiğinizi, bakıcısı olan herkesin de bu şekilde yaptığını söyleyin.. gerçek olan da budur zaten , herkes böyle yapıyor..

Merhabalar be ogretmenim ve bir yasindaki kizimin bakicisi var. Biz bakiciyla hafta ici her gun diye anlastik. Fiyati.buma gore ayarladik. Fakat hanimefendi simdi benim dersimin bos oldugu zamanlarda ve hatta kar tatili oldugu zamanlarda resmen gelmek istemiyor. Resmi tatillerde milli bayramlarda zaten gelmiyor. Fakat bugun zayen kar var diye erken gonderdim ve yarin da gelmek istemiyor.. Yerimde olsaniz ne yaparsiniz.. Kiza bakmasa yaptigi is hassas olmasa bilirdm diyeceklerimi de konu kizimin da icinde oldugu bi durum olunca ne yapacagimi sasisrdim yerimde olsaniz ne yaparsiniz

o zaman sen de saat basina cevireceksin.
Madem sen erken geldiginde gitmek istiyor.
Tam olarak nasil anlastik diye kadina sor.
Bak bakalim o nasil anlamios anlasmanizi.
Eyer calistigi saate gore cok para verdigini dusunuyorsan, ben boyle anlasmistim, ama sen boyle anlamissin, eyer istedigin sartlarda calismak istiyorsan o zaman maasini dusurmek zorundayim diyeceksin.
Olmazsa baska bakici bulucaksin.
O da olmazsa hic sesini cikarmayip sabredeceksin.

Yanliz kar tatilinde, nasil okullar kapali, siz calismiyorsunuz, o zaman ona da ayni hakki sunmalisiniz bence.

Bunu esim kabul etmiyor iste olmaz oyle sey diyor

Eğer ücretiniz çok düşükse, eşiniz zaten ne ödüyoruz ki nesini keselim ayıp diye düşünüyor olabilir.
Sizde haklısınız tabi nasıl anlaştıysanız öyle olur...

Ancak karda size yol gitmek nasıl ki zor bakıcı için de zor olsa gerek.
Öğretmensiniz ve evdesiniz hazır.. Bebeğinizle siz zaman geçirin bence.

Maaş konusunda şöyle düşünüyorum.
Kesmeseniz de bir konuşma yapın.

Bu gelmediği günler için ekstra haftasonu işiniz olduğunda çağırabileceğinizi,
nasıl ki haftaiçinden ücret kesmiyorsanız haftasonu için ek ücret vermeyeceğinizi belirtebilirsiniz.

Gelmediğin günler hesaplayıp keseceğim ona göre gelip gelmemek sana kalmış derdim. Hem bebeğime ben bakıp hem de neden almadığım hizmetin parasını ödeyeyim?

Bakici ile konusun..
Evdeyseniz bakiciya lüzum yok gibi..

Eğer ücretiniz çok düşükse, eşiniz zaten ne ödüyoruz ki nesini keselim ayıp diye düşünüyor olabilir.
Sizde haklısınız tabi nasıl anlaştıysanız öyle olur...

Ancak karda size yol gitmek nasıl ki zor bakıcı için de zor olsa gerek.
Öğretmensiniz ve evdesiniz hazır.. Bebeğinizle siz zaman geçirin bence.

Maaş konusunda şöyle düşünüyorum.
Kesmeseniz de bir konuşma yapın.

Bu gelmediği günler için ekstra haftasonu işiniz olduğunda çağırabileceğinizi,
nasıl ki haftaiçinden ücret kesmiyorsanız haftasonu için ek ücret vermeyeceğinizi belirtebilirsiniz.
acikcasi az para da vermiyorum arti yol parasi da veriyorum. Bu haftasonu fikri iyiymis. Esimle konusayim bakalm ne diyecek. Ben bi iki kez evdeyim nasilsa gelmeyindedim iyi niyet gosterdim simdi suistimal ediliyorum resmen

Gelmediği günlerin Parasını kesmeyin . Siz okula gitmediğimiz günlerde gelmesin bunun için zorlamayın . Çocuğunuzu onunla yanlız bırakıyorsunuz . Para için aranızı kötü etmeyin. Sonra aklımız evde kalır .

Yok artik parasi tam verilecekmismis, daha neler, bir tek ogretmenler ve ogrencilere tafil var o zaman ben de yarin ise gitmeyeyim kafama gore, oyle sey mi olur?

Gelmediği günlerin Parasını kesmeyin . Siz okula gitmediğimiz günlerde gelmesin bunun için zorlamayın . Çocuğunuzu onunla yanlız bırakıyorsunuz . Para için aranızı kötü etmeyin. Sonra aklımız evde kalır .
heh iste esim de aynen boyle dusunuyor evladimizi emanet ediyoruz diyor

Bende ögretmenim tatil bayramalarda vermem oglumu para kesmem amaa toplantm olur ekstra islerm olur arada tabi fazladan birakirm haftasonu alisveris olur misafrm gelcek olur böyle arada birakirm sorun yapmioruz karsilikli komsum bide memnuntm zaten

Back
X