• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakici ve kar tatili

Yarın biz tatiliz ama özeller tatil değil.
Bakıcı da devlette çalışmadığına göre ona tatil yok. İşvereni isterse tatil eder istemezse gelmiyorum deme lüksü yok.
Diğer taraftan siz evdeyken bakıcının olmasına gerek var mı?

Ben de ogretmenim. Ogluma 2 yil bakici bakti, simdi de 5 aydir baska bir bakici kizima bakıyor. Resmi tatillerde, kar tatillerinde bakicim da tatil, ama parasini kesmedim, kesmiyorum. Hatta cok nadir de olsa hasta oluyor ben ise gitmiyorun yaninda kaliyorum o zaman da bakiciya tatil oluyor. Ancak bir isim oldugunda rica ediyorum eger o da musaitse kizimi ona bırakıyorum. Aylik olarak bastan anlastigim icin böyle ufak tefek şeyleri hesaplamam. Ama bakicilarim hic islerini suistimal etmediler belki de o yuzden aklima boyle bir sey gelmedi.

Arkadaşlara katılıyorum, saatlik yapın o zaman ücretini.
Gelmediği zamanların parasını neden veresiniz.
Bir o mu uyanık oh ne alaka.

Sonucta cocugunu emanet ediyorsun. Para hesabi yapma bence. ben Elimden geldigince hediye vs. Aliyorum. birbirimizi idare edip aileceek gorusuyoeuz benimde icim rahat ediyor

hy_post: 38715634 .!.:
Ben de ogretmenim. Ogluma 2 yil bakici bakti, simdi de 5 aydir baska bir bakici kizima bakıyor. Resmi tatillerde, kar tatillerinde bakicim da tatil, ama parasini kesmedim, kesmiyorum. Hatta cok nadir de olsa hasta oluyor ben ise gitmiyorun yaninda kaliyorum o zaman da bakiciya tatil oluyor. Ancak bir isim oldugunda rica ediyorum eger o da musaitse kizimi ona bırakıyorum. Aylik olarak bastan anlastigim icin böyle ufak tefek şeyleri hesaplamam. Ama bakicilarim hic islerini suistimal etmediler belki de o yuzden aklima boyle bir sey gelmedi.

Evet bende biryere falan gidecek olsam ona birakiyorumyada evde yardima ihtiyacim olsa cagiriyorum

Bakici bi süre sonra kendisini seninle kıyaslamaya başlıyor. Sen tatilsen bende tatilim diyebiliyor. İlk yaptığı anlaşmayı unutuyor.

Siz kar tatilinde olunca devlet maaşınızdan kesiyor mu? Ya da herkese tatilken siz işe gidiyor musunuz? Buna göre karar verin.

Siz kar tatilinde olunca devlet maaşınızdan kesiyor mu? Ya da herkese tatilken siz işe gidiyor musunuz? Buna göre karar verin.

Herkes tatil degil ki sephora. Sadece ogretmenlere var. Nasil ki diger meslekler isverenine tabii olarak yarin tatil yapmayacaksa, ayni sekilde bakiciya da tatil olmamali. Karsilikli anlasma olur, o ayri.

Kadına ne kadar maaş verdiğiniz çok önemli.Hatırı sayılır bir para veriyorsanız ve o kıymet bilmeyip suistimal ediyorsa haklısınız ama kuş kadar maaş verip bir de tüm ev işlerini yaptırıyorsanız kadın haklı.

Bakıcınıza sigorta yaptınız mı? Sigortası varsa işe gelmek zorunda, mesai saatinde başına bir iş gelirse siz sorumlu olursunuz.

Gelmenizi istiyorum diye açık açık konuşun erken göndereceğinizi söyleyebilirsiniz ama Maaşını kesmeyin derim

Kesinlikle yalnız değilsiniz.
Ben olaya iş ahlaki yönünden bakıyorum

karşılıklı anlayış önemli bu konuda.yarın bize kar tatili var bakıcımıza gelmene gerek yok ben evdeyim dedim. o da bazen h.sonları işim olduğunda alır bakar çocuğuma böyle geçinip gidiyoruz sorun yaşamıyoruz.1 hafta izin istemek zorunda kaldı ücretin kesmedim.

bence 1-2 günün hesabını yapmayın,ayrıca eşinizin mantığı yanlış siz evdeyken kadının gelmesi çok da gerekmez ki.

Ben de zannetmiyorum. Ben sadece neyin hesabını yaptıklarının farkına varsınlar istedim. Bir de iş ahlakından bahsediyorlar.
Aynen oyle. Ben de mesajimda belirttim. Burada is ahlaki diye bilmis bilmis konusan kadinlarin kac tanesi bakicisina sigorta yapiyor acaba. Yazik bu insanlara, ekmek parasi boyle kazaniliyor iste yapacak bir sey yok. Aslinda yasal olmadigi icin duydugumuz her yerde sikayet etmemiz lazim. Devletin umursadigi nadir bir konu bu sigorta isi...

konunuzu okuduğum gibi yorum yapmak istedim. Benimde annem bebek bakıyor bu durumları iyi biliyorum fakat siz evdeyken hele ki kar tatili olmuşken bence onun gelmesine gerek yok bu havada sizde evdeyken gelmek istememesi normal bence. Annemin bebeğine baktığı bayanın dersi iptal olduğu günlerde bile eve geldiği gibi annem giderdi ücret felan kesmedik bugüne kadar ama insanın karşılıklı anlayış içerisinde olması gerekiyor. Başka zamanlarda da annemin sorumluluğu olmadığı zaman işi çıkıyor gece bebek bizde kalıyor ama ne karşı taraf ne biz 1 2 günün lafını yapmıyoruz. Kolay bir iş değil başkasının çocuğuna bakmak kendi çocuğuna ettiğin dikkatin 2 katını ediyorsun çünkü emanet. bu yüzden bence sizde anlayışlı olmalısınız.

Bence sizin tatil oldugunuz gunlerde de gelmeli ve size yardım etmeli. Sonucta ozel sektore tatil değil ve bakiciniz devlet memuru degil. Siz gelme dersiniz o ayri ama kendisinin gelmeyecegim demesini etik bulmadim.

Back
X