Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bakıcıda nelere dikkat etmeliyiz??

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

S I L A

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
329
9
98
46
2 yasındaki oğlum için bakıcı arıyorum. nelere dikkat edilmeli neler yapılmalı. kendi evinde bakarsa ne yapılmalı bilgisi olan paylasırsa cok sevinirim.

ben hep kendi evimde baktırdım.
hem sabha uykusu ,hem kendi düzeni açısından daha iyi olduğunu düşündüm.

karakter en önemlisi açıkcası.
olgun,sevgi dolu olmalı.
ama görünüşde değil.
dürüst ve merhametli olmalı.
mümkünse tavsiye üzerine al.
tanımadığın insanın da yüzünden az çok anlarsın.

benim görüştüğüm ilk aday evde her yemeği yemeyeceğinden,vs. bir sürü kendince kurallarından bahsetmişti.
tabi ki istemedim.
bir başkasının çocuğuna bakmak sevgi ister ve içinde olmalı bu insanın.
tecrübeli birini tercih et ilk etapta.
başkasının yanında çalışacak karakterde olabilmesi önemli.
çünki bazen yersiz alınganlıklar olabiliyor.

şartlarınızı karşılıklı konuşursunuz.

eşi oldukca kıskanc biri o yuzden kendı evınde bakmak ıstıyor benım ıcın farketmez dedım. oglum ısındı gıbı bayana genc 3 cocugu var zaten buyuk. ama kaamdakı sorular kımlık fotokopısını almalımıyız noter vs ne bılıyım aklıma bunlar gelıyo ılk etapta karsılıklık guven olusana dek en azından ne yapılmalı ?????

çok zor işler gerçekten.insan her şeyi düşünüyor.
çocuklar kaç yaşındalar?
tanıdık mı?
eğer tavsiye ile bulduysan için daha rahat olur.
ben hiç noter vs. ile uğraşmadım ama için rahat edecekse olabilir.
evi ne kadar yakın?

Sabıka kaydı ve kan tahili isteseniz iyi olur.Bence başka evde kesinlikle onay vermeyin.İlerleyen dönemlerde yakınsanız verirsiniz arada o ayrı canım.Mutlaka içine sinsin.Toplu olmasın eğilip kalkamaz.Baştan konuşun ki detayları sonradan aaa ben bunu yapamam demesin.İyi şanslar.

esi kıskanc oldugundan kendı evınde bakılmasına musade edıyor. bende sorun etmedım bunu. genc kızı var oynarlar dıye dusundum. kımlık fotokopısı referans ve sabıka kaydı ıstemeyı dusunuyorum. kan tahlılı aklıma gelmedı neden ıstenırkı ?

Kan tahlili hepatit taşıyıcısı fln mı diye istenir.Referanslara ben pek güvenmiyorum.Çoğu uydurma olabiliyo.Allah korusun tabii Allah iyilerle karşılaştırsın.İlk buluşmada annelik içgüdünüz size yardımcı olur ama yanınızda yine birisi olsun.İkiniz gözlemleyin.Kıskanç eş için şaşırdım neyi kıskanıyo.Bazı bayanlar rahatına düşkün oluyo lütfen dikkat edin.Lütfen öncelik kendi eviniz olsun.Önce birbirinizi tanıyın.

Eğer çok çok şart değilse kendi evinde bakmasın. Çocuğun yatağı oyuncağı kendi alanı olmalı. Siz o insanın evini istediğiniz gibi düzenleyemez, oyuncaklarını götüremez müdahale edemezsiniz. her aldığımı iki tane aldım yine de alamadıklarım yapamadıklarım oldu. Ben yaşadım yani olmuyor. Evine girsem kontrole geldiğimi sanır ayıp olur diye içeri girmeye tereddüt ederdim. Çocukta oranın kendi evi olmadığını biliyor hissediyor ve bence rahat edemiyor.
Benim tavsiyem çocuk bakıcısının onun terbiyesini vereceğini hayata başlarken ilk adımlarına yön vereceğini unutmadan hareket edin. Orada bir kaç saatini geçirip gelmeyecek, gününün büyük bölümünü yaşayacak, hayatı o bakıcıyla birlikte öğrenecek.
Çok felsefik olmadı inşallah.

Yaşayan biri olarak söylüyorum, kesinlikle kendi evimizde baksın. Çünkü kendi evinde çocuk bakınca, senin çocuğun ikinci planda kalıyor. Önce kendi evinin işi, yemeği, çocuğu vd varsa onla ilgileniyor. Arta kalan zamanda da senin çocuğunla ilgilenir. Hem çocuğun alıştığı ortamdan neden ayrılsınki. Gerekirse biraz fazla odersin ama senin evinde baksın. Evine kamera, ses kayıt cihazı koyabilirsin içinin rahat edebilmesi için. Herşeyi de baştan kpnuşun anlaşın bence. Sonra sorun oluyor. Kan tahlili yaptır mutlaka, normalde de tansiyon vs rahatsızlığı olmaması gerek bence, bunları da sorun, iyice araştırın. Ama iyi bir kreş varsa bulunduğunuz yerde bence kreş de duşunuşebilir.

2 yasındaki oğlum için bakıcı arıyorum. nelere dikkat edilmeli neler yapılmalı. kendi evinde bakarsa ne yapılmalı bilgisi olan paylasırsa cok sevinirim.
Aksam bakici evine gidince cocugunuzla bakici arasindaki iletisime bakin birde sık sık sorun cocugunuza neler Yaptınız sevdinmi ablayi diye aralarinin iyi olduğunu anlamaniz icin cocugunuzun davranislarini gozlemleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…