- Emoji Skoru
- 2.929
- Puanlar
- 313
- Konu Sahibi bulutbekleyen
Profesyonel bakıcı ile çalışan bir çok tanıdığım oldu ancak böyle bir maaş vereni ne gördüm ne duydum ki bahsettiğim kişiler Türkiye şartlarında zengin olan arkadaşlarım ve dolaylı tanıdığım ultra zenginler . Bahsettiğiniz rakam çok uçlarda.Katıldığım noktalar var. Özellikle çocuk bakımının yaş grubuna göre ayrılması ve en azından temel bir eğitim standardının olması gerektiğini ben de düşünüyorum.
Sizin dediğiniz gibi eğitimli, yabancı dil bilen ve çocuk gelişimine gerçekten katkı sağlayabilecek profesyonel bakıcı ilanlarını da inceledim.
Aylık 6.500 € net maaş isteyen ajans ilanları ve bence bu rakam birçok ailenin karşılayabileceği bir ücret değil.
Zaten bu yüzden piyasada daha uygun ücretlerle, çoğu kayıt dışı çalışan çok büyük bir sektör oluşmuş durumda.
Sarı sitedeki ilanları incelediğinizde sadece çocuk bakımı isteyen ilanlarla, çocuk bakımı + ev toparlama isteyen ilanların görev tanımları farklı yazılıyor.
Çocuk bakıcılığı ayrı bir hizmet, ev temizliği yemek yapması ayrı bir hizmet. İkisi birlikte isteniyorsa bunun ücretinin de baştan buna göre konuşulması gerekir.
Sadece çocuk bakıcılığı arıyoruz diye çağırıp sonra aynı maaşa ev yardımcılığı da beklemek fırsatçılık.
Mesajımda da zaten ücret karşılığı ev işi vs konuşulur demiştim. Ancak bunu kabul edilemez bulan bakıcı adayları acaba gerçekten tam anlamıyla bakıcılık yapıyor mu ? Tartışılır.
Yarım gün okula giden çocuğu olan bir anne tam gün biriyle anlaşıyorsa tabiki çocuksuz geçen zamanlarda evde iş görülsün ister. Yoksa zaten yarım gün biriyle anlaşır. Karşıdaki kişi işine gelirse kabul eder ,gelmezse etmez . Bu fırsatçılık olmaz.