Ben bebeğim 2,5 aylıkken işe başladım. Aynı senin gibi haftanın 3 günü geliyordu. Haftanın 3 günü için 1100 TL gibi bir rakama anlaştık. Yılbaşından itibaren ise haftanın 5 günü geliyor ve 1750 TL veriyorum. Artı sigortası var.
Sabah 8 de gelir, akşam ben gelince döner. Ya da eşim benden önce gelirse ve abla çık derse çıkar. Evin rutin işini de yapar. Ütü, yemek, çamaşır vs.. Ama esas önceliği bebek (şu an 7,5 aylık), dolayısıyla yapılmamış bir iş varsa bilirim ki oğlumdan vakit bulamamıştır. Neden yapmadın asla demem.
Hasta olduğu iki gün vardı, gelmedi çok normal olarak. Bunları maaşından kesmedim. Kesmem de, bence çok ayıp. Bizler maaşlı işlerde çalıştığımız zaman hasta olduğumuzda patronumuz bizden kesiyor mu? Hayır. Ya da senelik izin kullandığımızda maaşımızdan düşülüyor mu? Hayır. Bu da aynı şey.
İnsanız hepimizin boş bir güne ihtiyacı olabilir. Hemen gelmediği günün parasını kesmek bence yanlış.
Ama nedir, haftasonu da olsa ya da gece de olsa ihtiyacım olursa bakıcımız da bana hayır demez asla. Eğer uygunsa gelir yardımcı olur ya da ufaklığa bakar. Yapamam derse bilirim ki gerçekten uygun değildir.