BAKICISI OLANLAR BURAYA..

zehra_g

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2008
1.016
448
323
İstanbul
Merhaba hanımlar,
13 aylık bir kızım var.
İşe geri dönerken kızımı yabancıya teslim etmek istemedim. Bu sebeple 6 yıl boyunca temizliğe gelen ablaya (eşimin ailesinin eski kapıcıları ) teklifte bulunduk kızımıza bakması için. Ona da cazip geldi kabul etti.
İlk 4 ay deneme amaçlı üç gün 1000 TL ücret ile başlattım .ben süt izni kullandım yaz dönemi 2 gün evde olunca idare ettik derken 4 güne çıkardım ve bu durumu fırsat bilerek az aldığını dile getirince ücretini de bayağı bir arttırdık 1 gün için. şuan 1450 veriyorum 4 güne istinaden.
Sabah 7 de geliyor akşamda ben gelince çıkıyor ya da eşim benden önce gelirse beni beklemeden gidiyor.
Sağolsun kızın yemeğini yapıyor, çamaşırlarımızı yıkıyor , ütülüyor, evi bi süpürüp siliyor. Hafta sonu da ben temizliyorum tekrar.
Sormak istediğim bir şey var açıkçası,
bazı günler hastanesi ya da işi oluyor ve gelmiyor bu esnada ya bizimkiler ya da kayınvalidem idare ediyor. Yaz tatiline çıkarkende geçen sene ödemesini vs. yaptık.
Eşi bir kaza geçirdiği için iki gün gelmedi. Ben bunu Cuma günleri gelerek tamamlamasını isteyeceğim.
Neticede temizliğe gittiği yerlerden bedavaya para kazanmıyor bir hizmet sunuyor bunu yapmıyorsa eline bir para geçmiyor.
Sizler bu tip durumlarda (gelmediği zamanlarda ) ücretinden kesinti yapıyor musunuz merak ediyorum..?
Birde anlaşmanız ne şekilde yazabilir misiniz lütfen?
Teşekkürler,

Ben bebeğim 2,5 aylıkken işe başladım. Aynı senin gibi haftanın 3 günü geliyordu. Haftanın 3 günü için 1100 TL gibi bir rakama anlaştık. Yılbaşından itibaren ise haftanın 5 günü geliyor ve 1750 TL veriyorum. Artı sigortası var.
Sabah 8 de gelir, akşam ben gelince döner. Ya da eşim benden önce gelirse ve abla çık derse çıkar. Evin rutin işini de yapar. Ütü, yemek, çamaşır vs.. Ama esas önceliği bebek (şu an 7,5 aylık), dolayısıyla yapılmamış bir iş varsa bilirim ki oğlumdan vakit bulamamıştır. Neden yapmadın asla demem.

Hasta olduğu iki gün vardı, gelmedi çok normal olarak. Bunları maaşından kesmedim. Kesmem de, bence çok ayıp. Bizler maaşlı işlerde çalıştığımız zaman hasta olduğumuzda patronumuz bizden kesiyor mu? Hayır. Ya da senelik izin kullandığımızda maaşımızdan düşülüyor mu? Hayır. Bu da aynı şey.

İnsanız hepimizin boş bir güne ihtiyacı olabilir. Hemen gelmediği günün parasını kesmek bence yanlış.

Ama nedir, haftasonu da olsa ya da gece de olsa ihtiyacım olursa bakıcımız da bana hayır demez asla. Eğer uygunsa gelir yardımcı olur ya da ufaklığa bakar. Yapamam derse bilirim ki gerçekten uygun değildir.

Sigorta maliyeti ne kadar çıkıyor size 1750 TL için?
Bizde elimizden geldiğince idare ediyoruz elbet ancak hiçbir şekilde Cuma - Cumartesi-Pazar çağırma durumumuz olmadı. Haftanın 4 günü gelir iken bu günlere randevu alıp Cuma günü temizliğe gitmesi benim tuhafıma gitti ve kendimi kullanılmış gibi hissettim.
Hasta insan neden temizliğe giderki o zaman? Ben tam para vereyim gelmediği zamanlar içinde + o boş günü olan Cuma - Cumartesi de temizliğe gidip ek para kazansın iş mu bu?

Bizim işimizden izin alıp ek iş yapmamızdan ne farkı kalıyor.. 1 -2 saat işi olunca zaten lafını etmiyoruz ama bu aralar biraz sıklaştı sanki..

Canım burada önemli olan niyet. Karşı tarafın niyetini bozduğunu düşünüyorsan - ki yazdığın durumda hak veriyorum sana - bunu önce onunla konuş derim ben. Bundan sonraki doktor randevularını boş gününe almasını söylersin. Baktın seni dikkate almıyor o zaman bunu maaşından keseceğini bildirirsin.

Senin dediğin gibi, boş gününde temizliğe gidip özel işleri için senden izin alıyorsa ve bu sıklaştıysa o zaman bu sorun olur.

1750TL maaş + sigorta bana 2250 gibi bir rakama mal oluyor.

:) aldığımız maaşın yarısını belki fazlasını bakıcıya veriyoruz birde ekstra evde yoruluyoruz. Adalete bak..

:) aldığımız maaşın yarısını belki fazlasını bakıcıya veriyoruz birde ekstra evde yoruluyoruz. Adalete bak..
Dün akşam kayınvalidemler oturmaya geldi. Sağolsunlar anlayışlılardır öyle hizmet filan beklemezler. Onlar oğlumla oynarken ben de mutfakta yoğurt mayalayıp ertesi günün yemeğini hazırlıyordum. İş bitmiyor ya diye söylenirken kayınvalidem girdi içeri. Kendisi de vaktiyle çalışan bir anne olduğu için, bitmez kızım bitmez, sen bırakmazsan bitmez dedi :)

Çalışan kadın çalışanın halinden anlar diye boşuna dememişler.. bizim kaynana hiç çalışmamış bu yaşına kadar anca tüketmiş, o yüzden bir fayda beklemiyorum .. :) bizim bakıcı bugün gelmeyince kayınvalidemler baktılar kıza.. anca benim dün akşam yaptıgım tavuk suyu çorbasını içirmişler, bi kap yemek yapma zahmetine girmemişler sagolsunlar..

M miumao meraba bende 1500+sgk ödüyorum ama . ben bakıcı sigortası yaptırdım . normal sgk ile şartları ve hakları aynı . sadece prim ödemem düşük . aylık evde 10 günden fazla çalışan maddesinden yararlanıyorum . 2015 de 220 , 2016 da 180 ödedim . bu sene 302 tl ile oldu ama artış sebebini sgk öğrenemedim henüz . sizin prim yüksek geldi . bir araştırsanız bakıcın herhangi bir kaybı olmuyor . bizim ödememiz düşüyor

Doğru söylüyorsunuz ama benim durumum biraz daha farklı. Ben şirket ortağıyım. Bu sebeple bizim şirkette çalışıyor gibi gösterdim bakıcımızı, maaşını ve sigortasını gider gösteriyorum. Evet ilk etapta şahsi bütçemden daha çok giderim oluyor gibi görünüyor ama uzun vadede şirket açısından daha kazançlı çıkıyorum.

o zaman normal uzun vade olunca karlı olursunuz evet . ben dip not geçeyim dedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…