bakıcıya birsey söylerken kırılacak diye zorlanıyorum

missmadam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2016
4.066
2.779
83
arkadaslar 1.5 yasında oğlum var . genel olark bakıcı ile iyi gidiyoruz ama su sıralar aklıma takılan seyler var

gecen gün aradım 25 dakika mesgul caldı telefonu cocugun uyku saati degildi . eve geldim aceleyle cıktı oyuzden birsy diyemedim. belki aranızda ne var canm konussun diyenler olacak ama benim oglum 5 dakika ben konusurken bile huysuzlanıyor . ertesi gün ses kaydedici koydum 10 dakka konustu ve oglum teyze teyze diye huysuzlanıp huysuzlNıp durdu mızırdadı kayıtta. kadın konusmaya devam etti. bu olayı anneme ve esime anlattıgımda olabilir kadına birsey deme modundaydılar

bugun bir oyuncagını kırmıs oglum. onu incelerken ben neredeyse ogluma neden kırdın diye cıkısıyordu sustu .sonrada bana azcık kaliteli alın alırken dedi . aldıgımız oyuncakta piyasada heryerde aynı gördüm. cocuga kızacakken ben reflleksle tepki verdim oyuzden sustu.

gec kalır niye gec kaldın demem hızlı hızlı işe yetismeye calısırım

bir eksik görürüm yine uyarmam . bunların genel nedeni eşimin ve annemin aman birsey deme modları. cocuguna bakıyor kötü niyetli degil demeleri.

normalde ev işi için anlasmadık evi süpürme diyorum süpürüyo . bazn iki güne bir ve abla yapma diyorum yapıyır bir ara bana ne bu cok sac kılı var bile dedi kendi evime kıl dökülecek diye sacımı bile acmıyorum

işi aştı cam silmiş bunuda bana su bezi kıllndım diye duyurdu .gecen domestosla mermeri ovdugunu söyledi . yapma dedim anlamıyor. iş yapması güzel ama o sırada oglum ne yapıyor cünkü kendisi tek basına durmuyor beni bile iş yaparken bırakmıyor .
. gecen ay iki hafta annemler geldi

daha öncedende birikmiş seyler de var
ve ben iş veren rahatlıgında söyleyemiyorum . buda bende birikme yaptı . tavsiyelerinizi bekliyorum

Iciniz bu kadar huzursuzken bence devam etmeyin. Oglunuz bu sonucta, icinizin rahat edecegi bir insanla calisin. Ayrica isteklerinizi gayet net iletin, hayrina bakmiyor ki..
arkadaslar 1.5 yasında oğlum var . genel olark bakıcı ile iyi gidiyoruz ama su sıralar aklıma takılan seyler var

gecen gün aradım 25 dakika mesgul caldı telefonu cocugun uyku saati degildi . eve geldim aceleyle cıktı oyuzden birsy diyemedim. belki aranızda ne var canm konussun diyenler olacak ama benim oglum 5 dakika ben konusurken bile huysuzlanıyor . ertesi gün ses kaydedici koydum 10 dakka konustu ve oglum teyze teyze diye huysuzlanıp huysuzlNıp durdu mızırdadı kayıtta. kadın konusmaya devam etti. bu olayı anneme ve esime anlattıgımda olabilir kadına birsey deme modundaydılar

bugun bir oyuncagını kırmıs oglum. onu incelerken ben neredeyse ogluma neden kırdın diye cıkısıyordu sustu .sonrada bana azcık kaliteli alın alırken dedi . aldıgımız oyuncakta piyasada heryerde aynı gördüm. cocuga kızacakken ben reflleksle tepki verdim oyuzden sustu.

bir eksik görürüm yine uyarmam . bunların genel nedeni eşimin ve annemin aman birsey deme modları. cocuguna bakıyor kötü niyetli degil demeleri.

normalde ev işi için anlasmadık evi süpürme diyorum süpürüyo . bazn iki güne bir ve abla yapma diyorum yapıyır bir ara bana ne bu cok sac kılı var bile dedi kendi evime kıl dökülecek diye sacımı bile acmıyorum

işi aştı cam silmiş bunuda bana su bezi kıllndım diye duyurdu .gecen domestosla mermeri ovdugunu söyledi . yapma dedim anlamıyor. iş yapması güzel ama o sırada oglum ne yapıyor cünkü kendisi tek basına durmuyor beni bile iş yaparken bırakmıyor .

ve ben iş veren rahatlıgında söyleyemiyorum . buda bende birikme yaptı . tavsiyelerinizi bekliyorum

Ben iyi bir bakici olduğunu düşünmüyor um kuzum baska bak ya da saglam konus bence cocuga cevap vermemesi ,trmizlik anında ilgilenmemesi ya da az ilgilenmesi hos değil,ayrica kızacakmis engellemissin sakin sakin azarlamasin ,..

bilmiyorum ya rahatssiz oldum okurken disardan biri olarak

İşverensiniz ve verdiğiniz işi yapmasını istiyorsunuz bundan doğal ne var. Söz konusu evlat bir de. Bence uygun bir dille rahatsızlıklarınızı dile getirin. Ayrıca ekstra iş yapmasını istemiyorsanız bu konuda da net sınırınızı koyun. Muhtemelen eşiniz güvenilir birisini bulmuşken sıkıntı çıkmasın istiyor ama kuralları o değil siz koymalısınız. Patronunuzun sizden istediği işi değil de kendi istediğinizi yaptığınızı düşünün. Bakıcıyla aranızdaki sorun böyle bişey.

Kadın sizi pis buldu demek ki:)) kızımın bakıcısı da yapardı zamanında yapma dediğim halde ki her gün yapardı. Ama kizim uyurken yapiyodu. Ben de sustum sonra napayım demek ki evi temiz bulmuyorum dedim.

Kadın neden ısrarla evi temizlemek istiyor anlamadım ben. Hem isteğiniz dışında evi süpürüyor hemde kıl çok diyor. Telefon olayı çocuğu ihmal etmediği sürece olabilir tabiki. Aslında genele bakarsak tercih sebebi olacak yönleri daha fazla. Evladınıza zarar vermiyor anladığım kadarıyla. Bu konuda içiniz rahatsa diğer konular konuşarak çözülecek şeyler.

Kadın sizi pis buldu demek ki:)) kızımın bakıcısı da yapardı zamanında yapma dediğim halde ki her gün yapardı. Ama kizim uyurken yapiyodu. Ben de sustum sonra napayım demek ki evi temiz bulmuyorum dedim.
bayır bana kendisi sen cok titissin dedi . ayrıca sacların heryerde dediği zamn da cok dikkt ediyodum ama suan daha da dikkt editorum

uyurken yapmıyor bundan eminim abla den doneatoslama ben oglm uyurken yaparım ona kokmasın dedim. o da balkonu actım dedi

="missmadam, post: 54984570, member: 733206"]uyurken yapmıyor bundan eminim abla den doneatoslama ben oglm uyurken yaparım ona kokmasın dedim. o da balkonu actım dedi
O zaman çocugunuzu peşinde gezdiriyor iş yaparken. Ya da televizyon açıyor tel falan veriyor. Bence güzel bir dille söylememiz gerek istemediğinizi.

İş yaparken size iyilik ettiğini düşünüyordur
Yapma dediginizde de bezaketen dediginizi düsünüyor olabilir
Sebebini acıklayın
İş yapma sen iş yaparken oğlumu gözden kaçırabilirsin
Bütün enerjini ona harca oyun oyna vs Diyebilirsiniz.

Telefonla konuşması siz arka fonda ararken hoş olmamış
Onu da yine iş yapma diye söylerken ekleyin
Telefonla konuşurken iş yaparken gözden kaçırabilirsin deyin.

Öamaşır suyununda çocuğa zararlı olduğunu bilmiyor olabilir onu da belirtin

İş veremiyor olmanız da sizinle alakalı

Bence abartmayın ya hepimiz insanız sonuçta bakıcı diye hiç birşeye Hakkı yokmu ? Siz çalıştığınız iş yerinde bütün kurallara dörtdörtlük Uyuyormusunuz? Çocuğunuza şiddet yada davranıl değişikliği sezmiyorsanız bence gayet normal !! Bence bakıcı sizi çok benimsemiş ve haddinden fazla iyi .( yani sanki ev ve çocuk onun gibi .. Biz basıl evde olduğumuzda hem temizlik hem çocuğa bakabiliyoruz ) . Anlıyorum sizi konu çocuk olunca insan tereddüt ediyor !! Öyle çok pinpirikli olmayın bence ...

Oğlum 1 yaşında, ev temizliğini sirkeyle yapıyorum. Ben de domestos manyağıydım bıraktım. Bence o kokuyu solumasın. Madem anlamıyor, domestosları yok edin. Sorarsa “Almıyorum, artık sirke kullanıyorum” deyin. Birçok avrupa ülkesinde yasaklandı diye biliyorum çamaşır suları. Ben de dert ederdim bunu. Bir de 25 dk tel. Görüşmesi normaL değil ama bu devirde dövmesin yeter diye bakıyoruz olaya. O konuda müdahale etmeyin.

Çocuk bakıcılığı onun işi.. biz ise geç gidebiliyor muyuz 25 dk telefonla konuşabiliyor muyuz? Böyle düşün.. işveren olarak kuralların olmalı.. anlıyorum gönlünü hoş tutayım çocuğuma bakıyor diyorsun ama..
Ben olsam mermeri ovmani beklemiyorum senin önceliğin çocuk derdim ben..
Ayrıca 25 dk ulaşamamak ne demek.. merakta bırakamaz sizi..
Kırıcı olmadan net olun..

Evinize kamera koyun ve bakıcınıza da bunu söyleyin.
Asla kamera olmadan bilemezsiniz ev işlerini ne zaman yapiyor,bebeginizle yeterince ilgileniyor mu?

Güzel bir üslupla rahatsız olduğunuz konuları konuşun ve mümkünse evinize kamera sistemi kurdurun evlat sonuçta aklınız kalmaz

Eve kamera koyabilirsiniz. Bunu bakıcıya da söylersiniz. Ama onun haberi olmadan gizlice ses koymak hiç hoş değil. Hatta suç.

Bana çok abartı gelmedi.
Biz de çalışıyoruz ama gerektiğinde yarım saat 40 dk telefonla görüşebiliyoruz. Hatta ben bilgisayar başı çalıştığım için kulaklık takip 2 saat bile telefonla konuştuğum oluyor bazı zamanlar.
Işimi aksatmadigim sürece kimse bana telefonla konuşma diyemez.
Siz de diyemezsiniz.
Bakıcı olabilir.
Ha konuşmasını kesip size dönse sonra devam etse daha iyi olurdu tabi.

Eve gelince çocuğunuz açsa, herhangi hareketlerinde bozukluk yanlışlık sezerseniz bence problem olur ama bu durumda bakıcı haklı bence.

Yerde saç kıl olduğu zaman süpürmesi sizin yararınıza bile.

Bakıcı diye herkes çok çok şeyler bekliyor ama anne olarak evde olsanız temizlik yemek bulaşık herşeyle uğraşıyor anneler. 12 saat çocuğun peşinde koşup hiç bir şey yapmamasını beklemek saçmalık bence.

Bence çok pimpirikleniyorsunuz

telefonla konusmamalı cocuk uyanıkken hangimiz is yerinde calisirken telefonla konusuyoruz?bu tip bakıcıların ortak noktaları bu galiba telefon...evi supurmesi cok normal evde kucuk cocuk var cunku yerde sac toz olmamalı bunu zaten siz talep etmelisiniz..
diger isleri yapmasin soyleyin o vakitte cocugun yemegini yapar taze taze günluk verir..
ayrica kamera da bence sart

Back
X