• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya tatilde ucret

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
398
36
İstanbul
Arkadaşlar 15 ocakta okullar tatile giriyor oğluma ben bakıcam bakıcıya vermiycem ama 3 akşam dersanem var babası gelene kadar 2 saat kadar bakıcıda durması lazım bakıcın ust komşum ücreti nasıl yapmam lazım ben diyorum ki 100 tl fazla vereyim olur mu? Eşimde ayıp olur bırak o ayda baksın sen ders çalış diyo ben evdeyken niye bakıcı baksın ki ben bakarım o oynarken derste çalışırım.

Bence saat başı ücret belirleyin ona göre verin parasını daha iyi olur ..

Arkadaşlar 15 ocakta okullar tatile giriyor oğluma ben bakıcam bakıcıya vermiycem ama 3 akşam dersanem var babası gelene kadar 2 saat kadar bakıcıda durması lazım bakıcın ust komşum ücreti nasıl yapmam lazım ben diyorum ki 100 tl fazla vereyim olur mu? Eşimde ayıp olur bırak o ayda baksın sen ders çalış diyo ben evdeyken niye bakıcı baksın ki ben bakarım o oynarken derste çalışırım.
Senin gibi bir arkadaşım da izindeyken bakıcıya para vermek istemedi de bakıcı aynen şunu dedi “neden sen senelik izne çıktığın zaman maaşın kesiliyor mu? Benimkini neden kesiyorsun?”

Senin gibi bir arkadaşım da izindeyken bakıcıya para vermek istemedi de bakıcı aynen şunu dedi “neden sen senelik izne çıktığın zaman maaşın kesiliyor mu? Benimkini neden kesiyorsun?”

aynen katılıyorum, maaşını kesmeyin gerekiyorsa arada gelsin baksın.. kırılıp başkasıyla anlaşırsa yeni ve güvenilir birini bulmakta zorlanabilirsiniz..

Biz en baştan anlaşmıştık benim yıllık 4 buçuk ay iznim var nasıl vereyim yani

aynen katılıyorum, maaşını kesmeyin gerekiyorsa arada gelsin baksın.. kırılıp başkasıyla anlaşırsa yeni ve güvenilir birini bulmakta zorlanabilirsiniz..
Maasını kesmiyorum o ay bakmayacak ben öğrenciyim bakmadığın ay ucret vermem demiştim en başta ayrıca biliyorsunuz boş bol tatilim oluyor bayramlar resmi günler sınav haftaları ozamanlar tam alıyor kesmem asla

benim öğretmen komşularım da baktırıyor.
uzun bir tatil süresi olduğundan yaz döneminde vermiyorlar.
bakıcı da yazı istediği gibi geçirmekten yana.sıkıntıları yok.

ben 15-20 gün tatil yaptığımda vermiştim maaşını tam olarak.

gerçekci olunursa bir yılını doldurmayınca kimse izne çıkamıyor.
bakıcı hem,iş hem aileden biri gibi farklı düşünüldüğünden esnek davranılıyor.
benim yaptığım gibi.

günlük ödemeyi saate bölebilirsin.
ya da samimiyetiniz ileriyse para almak istemezse hediye alabilirsin.

Siz alıyosunuz değil mi tatil olduğunuzda maaşınızı. Bakıcıya niye vermiyorsunuz? Ben veriyordum zamanında içim rahat etmiyordu. Biraz vicdan meselesi sanırım sormanız bile saçma geldi.

Baştan anlaştıysanız vermeyebilirsiniz. Ama bu konu konuşulmadıysa verseniz iyi olur.

Ben özel ders veriyorum. Her gün gelen öğrencilerimvar, aylık ya da haftalık olarak alıyorum ücreti. Ara sıra hasta olsa ya da başka bir sebepten ders yapmasak da ders ücretini alıyorum. Arada sözlü de olsa yapılmış bir anlaşma var çünkü. Ben de kendimi oradan alacağıma göre ayarlıyorum. Ama saat başı ücret aldığım öğrencilerimden gelmedikleri zaman almıyorum. Tamamen aradaki anlaşmaya bağlı bir durum.

Siz alıyosunuz değil mi tatil olduğunuzda maaşınızı. Bakıcıya niye vermiyorsunuz? Ben veriyordum zamanında içim rahat etmiyordu. Biraz vicdan meselesi sanırım sormanız bile saçma geldi.
yıllık 15-20 gün için verilir ama 3-4 ay çok anlamsız.

Back
X