• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya tatilde ucret

Çok zenginsiniz herhalde baktırmadan bir aylık ucret verebiliyorsunuz Allah daha çok versin ben veremem bu kadar net
Üslubuna dikkat ET.Konu açtın yorum yapıyoruz.Derdin paraysa,yoksa paran verme.Nero zaman konu açıp verilmeli mi verilmemeli mi diyorsun.Bana göre verilmeli.Uymuyorsa uymaz.Her çocuğuna bakıcı tutan,izin günleri de verenleri ne sanıyorsun çok mu zengin.Hayatınız para mı evlat mı ya.Haddini bil al sana net üstü NET.Hayret birşey ya.Konu açıyor soru soruyor bi de laf yetiştiriyor herkese.
Öyle Anlaştıysan ne soruyorsun.

Ama anlamak istemiyorsunuz biz en baştan anlaştık bu şekilde diyorum o benim verdiğimle geçinmiyor zaten

BİZ anlıyoruz da SİZ anlamak istemiyorsunuz sanki.

Geçmiş sayfaları bir daha okuyun derim

Üslubuna dikkat ET.Konu açtın yorum yapıyoruz.Derdin paraysa,yoksa paran verme.Nero zaman konu açıp verilmeli mi verilmemeli mi diyorsun.Bana göre verilmeli.Uymuyorsa uymaz.Her çocuğuna bakıcı tutan,izin günleri de verenleri ne sanıyorsun çok mu zengin.Hayatınız para mı evlat mı ya.Haddini bil al sana net üstü NET.Hayret birşey ya.Konu açıyor soru soruyor bi de laf yetiştiriyor herkese.
Öyle Anlaştıysan ne soruyorsun.
İzin gunu değil bu işte bir ay baktırmıyorum ayrıca vereyim mi diye sormuyorum bir ay bakmayacak arada bir 2 saat bakacsk ucret ne olmalı diye sordum cevabımıda ilk sayfalarda buldum sorun kalmadı acaba benim gibi öğrenci olup yılda 4.5 ay izinli olup izinliyken ucret veren kaç kişi vardır bu 2 haftalık izin değil ki

Ama anlamak istemiyorsunuz biz en baştan anlaştık bu şekilde diyorum o benim verdiğimle geçinmiyor zaten
İzin gunu değil bu işte bir ay baktırmıyorum ayrıca vereyim mi diye sormuyorum bir ay bakmayacak arada bir 2 saat bakacsk ucret ne olmalı diye sordum cevabımıda ilk sayfalarda buldum sorun kalmadı acaba benim gibi öğrenci olup yılda 4.5 ay izinli olup izinliyken ucret veren kaç kişi vardır bu 2 haftalık izin değil ki
Sen ne ne sorduğunu biliyorsun,yorumların farklı farklı.Bebek bakımını bez değiştirmekten ibaret sanıyorsun.
Not:Senin gibi olan kaç kişi var demişsin ya.Şükret senden beter durumda olanlarda var.Sorunun cevabını bulduysan kapattırırsın konunu.

Sen ne ne sorduğunu biliyorsun,yorumların farklı farklı.Bebek bakımını bez değiştirmekten ibaret sanıyorsun.
Not:Senin gibi olan kaç kişi var demişsin ya.Şükret senden beter durumda olanlarda var.Sorunun cevabını bulduysan kapattırırsın konunu.
Muhalefet olmak için yazılmış bir mesaj sadece altta kalmamak için neyse ya teşekkür ederim yardım edenlere artık yazmıyorum

Muhalefet olmak için yazılmış bir mesaj sadece altta kalmamak için neyse ya teşekkür ederim yardım edenlere artık yazmıyorum
Sen gerçekten sorunlusun.Yorumlarına bakıyorum da (allta kalmama lafını sana çok kullanmışlar herhalde)altta kalmama çaban var.Büyü önce büyü.Saygısızlık yaptın cevabını aldın hala uzatıyorsun.Git işine.Yazma bana.Sinirlerimi zıplatma.Soru sordun cevap verdik.Kendi üslubun zihniyetin yanlış.Git aaLLAH AŞKINA İŞİNE YAA

Onceden konusup gun asiri ya da haftada iki kere, su kadar saat diye konusup anlasin.. ucreti de tam maasinin saat basi ucreti uzerinden hesaplayin.. ama iste kafama estigimde cagiracagim derseniz kabul etmeyebilir.. sonucta her gun gelmeyecekse onun da kendine gore planlari olabilir..

Onceden konusup gun asiri ya da haftada iki kere, su kadar saat diye konusup anlasin.. ucreti de tam maasinin saat basi ucreti uzerinden hesaplayin.. ama iste kafama estigimde cagiracagim derseniz kabul etmeyebilir.. sonucta her gun gelmeyecekse onun da kendine gore planlari olabilir..

Maaşın saat başına hesaplanmış hali adil olur mu acaba?

Yani ben çocuğumu okul servisi sadece akşam bıraksın istedim, benden tüm ücretin 2/3'sini istediler. Yarısını değil yani.

Ya da marketten 5 kg bir ürün almasak o ürünün 1 kg olanı 5 kg olanın tam beşte biri değil ki fiyatı, daha fazla.

Ya da temizlikçi 2 haftada bir gelince daha yüksek ücret alıyor, mesela günlük 100 TL, ama aynı kişi haftada 3 gelince günlüğü daha düşük oluyor.

Ust komşum kendisi bebeği akşam bırakacaktım haftada 3 gün iki saat akşam olduğundan evde herzaman sadece ucret ne olmalı diye sordum canım ama ilginçki baktırmadığım ay bile tam ucret vermeliymişim bence saçma

Yani ben çocuğumu okul servisi sadece akşam bıraksın istedim, benden tüm ücretin 2/3'sini istediler. Yarısını değil yani.

Ya da marketten 5 kg bir ürün almasak o ürünün 1 kg olanı 5 kg olanın tam beşte biri değil ki fiyatı, daha fazla.

Ya da temizlikçi 2 haftada bir gelince daha yüksek ücret alıyor, mesela günlük 100 TL, ama aynı kişi haftada 3 gelince günlüğü daha düşük oluyor.

Ayda 10 gun ve yarim gun alacaksa evet hesaplayabilir.. tam maasi 600 olsa bir ayligina 150 lira teklif edebilir.. bu ucret sekillendirmesini bir arkadasim yapmisti. Bakici hic yoktan iyidir deyip kabul de edebilir, bu ay gelemem de.. sonucta bastan bu sekilde anlasmadik, konu sahibi tam maas vermem mumkun degil diyor.. zaten dedigim gibi teklif.. kabul edip etmemek bakiciya kalmis..

kesmeniz gerek devlet memuru değil ki o yada ssklı işçi değil. eğer tatil yapıpta para almak istiyorsa girsin bi iş yerine bir yıl aralıksız çalışsın

Ust komşum kendisi bebeği akşam bırakacaktım haftada 3 gün iki saat akşam olduğundan evde herzaman sadece ucret ne olmalı diye sordum canım ama ilginçki baktırmadığım ay bile tam ucret vermeliymişim bence saçma

Basta bu sekilde anlastiysaniz sorun yok.. bakici ucretiyle atiyorum ev kirasini kiyaslamak sacma.. bakiciya dersiniz yillik su kadar tatilim var, o gunler para veremem.. ya da az gelirsin, dusuk bir ucret verebilirim gibi.. ama ev sahibine kira uzerine.boyle bir anlasma yapamazsiniz.. sonucta bakici kabul etmis. Tam ucret vereyim mi diye sordugunuzu da gormedim. Ucret sekillendirmesini sormussunuz. Saat basindan hesaplayin. Hele ust komsunuzmus.. oyle yol yapma olayi da olmayacak.

Bakmadığı ay için neden para alsın anlayabilmiş değilim. Bakıcılıkla memurluğu bir tutmak olur mu ikisi de ayrı kulvarlarda işler. Benim de yegenim var 4 yaşında. Kişın 1 ay biz gideriz ziyarete ablam o ay bakiciya vermez ve para da odemez. Bakildigi gun kadar ödenir benim bildiğim.

ben de günde 5 saat için 20 tl veriyorum,öyle anlaştım.daha iyi oluyor.yiyeceğini de bırakyorum.kadın mutlu ben mutlu:) bazen annemler geliyor,haftanın 4 günü çalışıyorum.bazen şehir dışına çıktığımda daha çok kazanıyor.böyle daha adil.

Basta bu sekilde anlastiysaniz sorun yok.. bakici ucretiyle atiyorum ev kirasini kiyaslamak sacma.. bakiciya dersiniz yillik su kadar tatilim var, o gunler para veremem.. ya da az gelirsin, dusuk bir ucret verebilirim gibi.. ama ev sahibine kira uzerine.boyle bir anlasma yapamazsiniz.. sonucta bakici kabul etmis. Tam ucret vereyim mi diye sordugunuzu da gormedim. Ucret sekillendirmesini sormussunuz. Saat basindan hesaplayin. Hele ust komsunuzmus.. oyle yol yapma olayi da olmayacak.
İşte demek istediğim buydu günah keçisi oldum sağol canım eşimin babasnnesi eşim yokken iki saat bakacak inşallah

Bakmadığı ay için neden para alsın anlayabilmiş değilim. Bakıcılıkla memurluğu bir tutmak olur mu ikisi de ayrı kulvarlarda işler. Benim de yegenim var 4 yaşında. Kişın 1 ay biz gideriz ziyarete ablam o ay bakiciya vermez ve para da odemez. Bakildigi gun kadar ödenir benim bildiğim.
Bende anlamıyorum 4.5 ay tatilde para verilir mi çok saçma

Maaşın saat başına hesaplanmış hali adil olur her işin bir saat ücreti vardır.

servisin tek yön bırakmasını istediğinizde 2/3 ünü istemesi normal. Çünkü onun hesaplanması çocuk başına ayrılan koltuk ücretiyle hesaplanıyor. Yani servis tek yönde götürse çift yönde götürse o çocuğa o koltuğu ayırmak zorunda o nedenle direk yarıya düşürmezler.

Deterjan konusunda ise o tarz ürünlerin bir ambalaj maliyet hesabı vardır. İçindeki ürünün gramı başına düşen ambalajın maliyetini eklerler ürün maliyetine. Büyük ürünlerde esasında küçük ürünlere göre ambalaj maliyeti avantajı vardır. Küçük ürünün ambalajına daha fazla plastik gider mesela. Birde özellikle deterjanda büyüklerin formülünden de çalarlar küçüklerin formülü daha keskindir daha az deterjanla temizlerken büyük boylardaki formül maalesef birebir aynı değildir. O nedenle büyük boylar hep daha ekonomik gibi gözükür ama daha çabuk biter. Buda bir pazarlama taktiğidir.

Temizlikçiler ise günlük anlaşır. Amaç her günlerini doldurmak 15 te bir alınca diğer haftasını başkasıyla doldurması gerekir hadi onu ayarladı diyelim ama 3 haftadabir alınca hem daha pis eve enerji harcayacak hemde o günün diğer haftalardaki karşılığını doldurması zorlaşacak. Ondan daha fazlasını isterler.

Konu sahibi zaten komşusuyla daha önce yılın tüm günleri üzerinden anlaşmamış. O nedenle gün yada saat hesabı yapabilir. Ama bu sefer saat hesabı çok cüzzi bi rakama gelir. O yüzden bir aylık ücretin bir günlük rakamını vermesi en doğrusu olabilir.

Back
X