• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakimli olmak bu kadar zor olmamali

Ya hanımlar bazılarınız o kadar kötü bir üslup kullanmış ki, hiç hoş değil gerçekten. Bir insanı yargılamanız için o insanın hayatında olup bitenleri bilmeniz gerekir. Belki rahatsızlığından ötürü kişisel bakımına dikkat edemedi, belki depresyonda; kendisine bakmaya psikolojisi el vermiyor. Belki farklı sebepler var. Bazı bayanlar koltuk altı tüylerini almıyor. Almamayı tercih ediyor, sebebini bende bilmiyorum. Yeni moda sanırım. Ben, bir bayanın vücudunda tüy bırakmamasından yanayım ama almıyorlar yani. Fakat neyin ne olduğunu bilmeden yargılayıp eleştirmek bana düşmez. Ya da eleştiri yapacaksam seviyeli bir şekilde yaparım, hakaretvari değil. Üsluplarda biraz daha özenli olalım lütfen.

Şirkette stajyerlerimiz var 3 tane.Bir tanesi feci kokuyor ve uyardık bunun için defalarca.Ter bezleri fazla çalışıyor olabilir,ergenlik çağı neticede ama bu kadar da kokulmaz ki kardeşim!..Bir deodorant sık, rollon kullan ne bileyim kuru tutmaya çalış.Olmadı git lavaboda iki dakika su-sabun yıka koltuk altını.Onu da yapmıyor.Saçlar yağ içinde.Kırmızı oje sürüyor, 1 hafta aynı ojeyle dolaşıyor, zaten silmesine de gerek kalmıyor o 1 haftada oje kendiliğinden çıkıyor...Üst baş ayrı bir dağınıklık,salaş olmak ayrı dağınık giyinmek ayrı.Atlet bir yerden fışkırıyor, göğsü görünmesin diye bluzunu çekiştiriyor...Ben mi çok tuhafım diyorum kendi kendime...Annelerimiz böyle öğretti bize.İnsan içine giriyorum, kokuyorumdur diye aklım çıkıyor ki her gün yıkanırım, üstüm başım hep temizdir, ter kokmayayım diye deodorantımı eksik etmem sabahları....Kokmadığımı da biliyorum ama böylelerini görünce strese giriyorum, acaba biri de benim için kötü kokuyor der mi arkamdan diye paranoyak oldum iyice :18:

Bunlar temel temizlik kurallari ve yasadigin toplumu rahatsiz edecek boyutta olanina ben de kiziyorum acikcasi. Yoksa kimin ne kadar temiz oldugu beni ilgilendirmiyor, o pislik bana ulasincaya kadar...

Birkac sayfaya kadar "herkes temiz olmak zorunda mi canim, size ne" gibi guzel yorumlar gelecektir. :)

Daha gecenlerde boyle bir konu acilmisti da.
:1:

Oyle yorum gelmez ins.
Cunku evet herkes temiz olmak zorunda.
Evinde ne yapiyorlarsa yapsinlar madem
ama toplum icinde temizlik sart.
Saygi gostergesi bir nevi.
Saygi gostermiyorsan da kimse sana saygi duymaz. Degil mi ama.

Bnm nişanlımın kardeşi var bi kere dikkat ettim çocuk okuldan geldi üstünü çıkarmadı yattı uyudu sabahta öyle formasıyla kalkıp okula gitti :))) yani aileylede ilgili kimse git cıkar üstünü demedi ki çocuga ;) nasıl yetiştirirsen öyle gidiyo işte o yüzden hep derler ya aile terbiyesi önce gelir diye :)

Yok artık, bu da iyiymiş beee :53:

birde oyle tıpler var kı şaşar kalırsınız .... ben ılk kez 6 yıl once unı okurken kaldıgım yurttakı oda arkadasımda gordum....
kız cok bakımlı her gun dus alır sacını duzlestırır saatlerce epılasyonunu yapar ne bılım hergun kıyafet degıstırır ama anlatacagım seye bır bakın yatagınn ıcınde ıc camasırını cıkarır yatagı ustune ceker 7 ay aynı nevresım o yatagın ustundeydı en son dedım kı x arkadasım dayanamayacam ıstersen suratıma bakma ama kendınle bu kadar mesgulsunde aslan yattıgı yerden bellı olur bırde su yatagını yorganını havalandırsan nevresımını bı degıstırsen hergun bosa dus alıyosun bence gırdıgın yatagın pıs cunku :53: odayı bıle kokuturdu o yatak allahım kasıntı tuttu benı yınee akılıma gelınce o degıl ınsan o ıs camasırını hadı cıkardın yataga koydun o ıgrenc kanlı pedını cıkar yahuuuu :53: bıde bolelerı var ıste .... goren bakımlı temız mıs kokulu sanar ama yattıgı yerrr .....???

Son düzenleme:
Ya gercekten bu zor geliyor bazi insanlara.
bi arkadasim acik acik soyler
Dusa girmek iskence gibi geliyor diye.
insanin kendini temizlemesi kadar normal bir is var mi gun icinde
Extra geliyor dus almak roll-on surmek dis fircalamak coguna

Bunları yapmayan insan da ben temizim diye dolaşmasın ortada.Temiz insan kokmaz, açık ve net!..Bne saçımı yıkamadan uyuyamam bile...Temizlik imandan gelir, haberleri var mı acaba?

Ya hanımlar bazılarınız o kadar kötü bir üslup kullanmış ki, hiç hoş değil gerçekten. Bir insanı yargılamanız için o insanın hayatında olup bitenleri bilmeniz gerekir. Belki rahatsızlığından ötürü kişisel bakımına dikkat edemedi, belki depresyonda; kendisine bakmaya psikolojisi el vermiyor. Belki farklı sebepler var. Bazı bayanlar koltuk altı tüylerini almıyor. Almamayı tercih ediyor, sebebini bende bilmiyorum. Yeni moda sanırım. Ben, bir bayanın vücudunda tüy bırakmamasından yanayım ama almıyorlar yani. Fakat neyin ne olduğunu bilmeden yargılayıp eleştirmek bana düşmez. Ya da eleştiri yapacaksam seviyeli bir şekilde yaparım, hakaretvari değil. Üsluplarda biraz daha özenli olalım lütfen.

Hijyenin ne gibi bir engeli olabilir canim ya. Bir su bir sabun. Kimin durumu olmayacak.
Psikolojisi her bozuk olan kir pas icinde mi gezecek.
Tuvalet ihtiyaci bittiginde
ayip solemesi poposunu silip sifonuda cekmesin ozaman psikolojisi bozuk olanlar. Olurmu oyle sey.

Kişisel temizlik önemli bana görede hele hele günümüz koşullarında çokta zor değil her gün 20 dakkanı ayırıp duşunu almak, dişini firçalamak, elini yüzünü yıkamak.
ok fazla makyaj yapmam ama her gün duşumu alırım, tırnaklarım uzun ve kirli olmaz. Yazın günde iki kere (sabah akşam) duş alırım.

Tabiki kimse temiz olmak zorunda filan değil ama en zından çevresini rahatsız etmeyecek kadar özenebilir.

bende fazla bakımdan kokuyorum bu aralar :1:

hazır kocayı salonda yatırıyorum...(küssüz))

sarımsaklı şamuanlar ,zeytinyağlı sarımsaklı saç maskeleri ,vs ler havada uçuşuyor:27:

Kişisel temizlik önemli bana görede hele hele günümüz koşullarında çokta zor değil her gün 20 dakkanı ayırıp duşunu almak, dişini firçalamak, elini yüzünü yıkamak.
ok fazla makyaj yapmam ama her gün duşumu alırım, tırnaklarım uzun ve kirli olmaz. Yazın günde iki kere (sabah akşam) duş alırım.

Tabiki kimse temiz olmak zorunda filan değil ama en zından çevresini rahatsız etmeyecek kadar özenebilir.

Günde 1 kereye indirin bence onu.Çok zararlıymış.

Kişinin ruh hali ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Mesela ben bir kıyafeti 2 gün giymem, en fazla gün aşırı mutlaka banyomu yaparım. Ayda bir hamama giderim. Kıl tüy sorununu zaten kafayı yercesine takarım. Sabah giyinirken ıslak mendil ile kol altımı siler rollon sürerim. eğer ter kokuyomuş gibi gelirse su sabun hemen yıkar silerim. iç çamaşırımı her gün mutlaka değişirim.
annemde kaldığım günler oluyor. Banyo yapamıyor oluyorum, çantamın iç cebinde mutlaka yedek iç çamaşırımı taşırım. annemle bedenlerimizde uyar giyerim elbiselerinden. Sadede geliyim bazen gerçekden kendimi görmek daha istemiyorum o gün dişlerimi fırçalamam saçlarımı salarım gider.
Demem o ki arada istisnai pasaklılıklar olabilir ama insan hem beden hem ruh sağlığı için bakımını mutlaka yapıyor olması lazım

Temizlik imandan gelir yahu kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok yazları ter kokusundan kışları ayak kokusundan otobüsün içinde baygınlık geçireceğim geliyor neredeyse :111::120:Midenizi bulandırdım farkındayım bayanlar ama gerçeklerden kaçamıyoruz :97:

Hijyenin ne gibi bir engeli olabilir canim ya. Bir su bir sabun. Kimin durumu olmayacak.
ayip solemesi poposunu silip sifonuda cekmesin ozaman psikolojisi bozuk olanlar. Olurmu oyle sey.
Kuzum insan psikolojisi çok önemli. Bazen bazı insanlar öyle şeyler yaşayabiliyor ki hayatlarında, saçlarını bile taramayı unutabiliyorlar. Herşey insanlık için. Tabi ben burda eleştiri yapan kişilerin bazılarını haklı görüyorum, ama eleştiri yaparken acımasızca yapmak olmaz.
Benim bir arkadaşım var kendi pagan, yani wiccan. Bir uygulaması var kutsama .uygulaması bir nevi Banyo yaparken kendi sidiğini suyla karıştırıp yıkandığını biliyor musun? İğrenç ıyy manyak mı o diyebilirsiniz ama onun inancı da o. Yargılayıpta ayıplayamıyorum ben onu. Verilen tepkiler önemli.

Temiz olan övünerek anlaticak tabi.
Nesi var bunun.
Aramizda olanlari tesvik edebiliriz belki.
Bellimi olur.

Temizlik alışkanlığı olmayan insan burada bir şey okuyup rencide olup teşvik olmaz.Bana çok itici geliyor ben şöyle yapıyorum böyle yapıyorum şu kadar temizim böyle temizim.Konuya bir şey demiyorum.Bir rahatsızlığınız var bunu dile getiriyorsunuz. Altına ben kazağımı değiştiriyorum ben bilmem neyimi değiştiriyorum ee bravo peki çözüm önerisi mi bu? Amaaan neyse işte

konu ggenel
herkesin rahatsız olduğu dertlendigi konu.

ama başkalarının eksikliğinden yanlışından.
kendi reklamini yapanda az değil.

yok ben böyle yapıyorum
yok yedek kiyafet taşıyorum.yok şöyle yok böyle.

insan hadi kendini düşünmüyor
peki etrafında ki insanı rahatsız etmeye ne hakkı var:47:

toplu taşıma araclarinda kollarını havaya kaldırıp
kokuyu burnuna burnuna sokan mi dersin.

yan koltuğuna kulaklarının içi bir kalıp kir ile oturan kokoşmu dersin.
.anlamiyorum anlayamiyorum.:32:

Son düzenleme:
Temizlik imandan gelir yahu kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok yazları ter kokusundan kışları ayak kokusundan otobüsün içinde baygınlık geçireceğim geliyor neredeyse :111::120:Midenizi bulandırdım farkındayım bayanlar ama gerçeklerden kaçamıyoruz :97:

Ayak kokusuuuuuu ayyyyyy geçen kış ayaklarım ne kokardı ne kokardı yarrabbim bu sene kokmuyo allahtan geçen sene niye öyle oldu anlamadım :))) teksilde çalışıyorum bide kıyafetleri prova yapıodum bazen kendi ayakkabımı çıkartıp şirketteki topuklu ayakkabıyı giyiodum allalhım nasıl koku cıkıodu anlatamam bütün deodrant şişesini ayakkabıma sıkıodum :) geçen sene tam bi kabustu bnm için :)

konu ggenel
herkesin rahatsız olduğu dertlendigi konu.

ama başkalarının eksikliğinden yanlışından.
kendi raklamini yapanda az değil.

yok ben böyle yapıyorum
yok yedek kiyafet taşıyorum.yok şöyle yok böyle.

insan hadi kendini düşünmüyor
peki etrafında ki insanı rahatsız etmeye ne hakkı var:47:

toplu taşıma araclarinda kollarını havaya kaldırıp
kokuyu burnuna burnuna sokan mi dersin.

yan koltuğuna kulaklarının içi bir kalıp kir ile oturan kokoşmu dersin.
.anlamiyorum anlayamiyorum.:32:

Bnmde boyum kısa birde allahım adamlar kolunu kaldırıp tutununca tam koltuk altlarına geliorum :(((( yazın tam bi kabus oluo bide siğara içip otobüse biniyolar allahım o an kusasım gelio

Back
X