Bakimsiz kadin

İnsan herşeyden önce kendine saygısından temiz olmalıda evli olupta kadın erkek farketmez pisliğini başkasınada çektirenleri hiç anlamıyorum. Eşindendemi utanmıyorsun bari onun için temiz ol. Eşim pis koksa ben rahatsız olurum. Oda benim tüm gün yemek kokuları sinmiş halimi koklamak zorunda değil.

2 hafta?! Bilmiyorumda saclarin alistigini söyleyenler var. Ben spora gittigim icin hergün yaz kis hergün dus almaya alistim. Ama hani kis günü iki günde biri normal karsilarim yani. Ama 2 hafta nedir ya hu?!
Saçlar alışıyor evet ama bu alışkanlığı saça kazandırmak için belli bi zamana ihtiyaç var. Ben yurtta kalıyorum, tatillerde evime gittiğim zamanlarda saçımı alıştırayım diyorum ama zamanım genelde kısıtlı oluyor, okula dönünce yine sık sık saçları yıkamam gerekir çünkü az bile yağlı olsa hoş değil milletin içinde :) evet 2 haftada bir yıkanan, ben terlemiyorum ki ne olacak diyen insanlar var yurtta. Sanki insan sadece terleyince kirleniyor.

Markette gördüm demişsiniz, markette çalışan birisimiydi?Eğer öyleyse tırnak temizlliğine bende takılırdım,sonuçta market çalışanları şarküteriden tutun marketin her alanında görev alabiliyorlar,bu tür alanlarda da kişisel hijyen önemlidir özelliklede ellerde.şu demek değilki sadece market çalışanları temiz olcak her birey kendi temizliğine önem vermeli, kişisel temizlliğine önem vermeyen kişi bir çok hastalığa,parazite açık ve yatkındır,bulaşıcıdır,yani burdada toplumsal sağlık söz konusu.Bakımdan bunu kastettiğinizi düşünerek yorum yaptım.

İşyerinde bir arkadaşım vardı her sabah saçını yıkayıp işe gelirdi ve ince telli saçları olduğu için öğlene doğru sanki günlerdir saçını yıkamamış gibi görünürdü. Ayrıca markette kasada diyorsunuz ne biliyorsunuz kasaya gelmeden önce birçok koli açıp yerleştirmek zorunda olmadığını ve depoda kir içinde çalışmadığını. Markette hiç çalışmadım ama çalışan arkadaşlarım vardı depolarda toz toprak pasak içinde olurlardı. İçinize bu konuları dert etmeden önce neden bu hale gelmiş olabilir diye düşünmek lazım. belkide İşini bırakıp hemen koşa koşa kasaya gelmek zorunda kaldı belkide. Bilemezsiniz...

Markette gördüm demişsiniz, markette çalışan birisimiydi?Eğer öyleyse tırnak temizlliğine bende takılırdım,sonuçta market çalışanları şarküteriden tutun marketin her alanında görev alabiliyorlar,bu tür alanlarda da kişisel hijyen önemlidir özelliklede ellerde.şu demek değilki sadece market çalışanları temiz olcak her birey kendi temizliğine önem vermeli, kişisel temizlliğine önem vermeyen kişi bir çok hastalığa,parazite açık ve yatkındır,bulaşıcıdır,yani burdada toplumsal sağlık söz konusu.Bakımdan bunu kastettiğinizi düşünerek yorum yaptım.
Ayrıca marketlerde Şarküteri manav kasap vs alanda çalışanlar kasaya bakmıyor ki... kasaya bakanlarla onlar aynı işi yapmıyor.

Yorumumun geneli,kişisel temizllik bakımın önemine yöneliktir,hangi mesleten olursa olsun yada çalışmıyoda olsun her bir birey temiz olmalıdır,Evsiz ,aşsız yada pisikolojik problemleri yüzünden bu ihtiyacını karşılayamayan insanlara hoşgörülü ve anlayışlı olunmalı ve dışlayıp acımasızca eleştiride bulunmayıp bu insanların temizlik gibi en doğal haklarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır.Konu sahibi marketten bahsettiği için ve bene markette tırnaklarınin için kir dolu birisini görürsem rahatsız olacağımı yazdım ,yorumumdada belirttim sadece market çalışanları için deği tüm bireylerin kişisel temizlliğine önem vermesi gerektiğini.Ayrıca benimde bir arkadaşım markette kasiyer olarak girdi ama kasiyerlik olmak dahil markette yapmadığım iş kalmıyo demişti.Ne olursa olsun eli ayağı tutup çalışabilen birisi madem bir zahmet elinide yıkayabilir,saçı beni alakadar etmez,dediğiniz gibi saçı yıka birkaç saatte kadar yağlanabilir,yapı meselesi saçı her an yıkayamayabilirsin ama elini 10 saniyeliğine yıkama fırsatı bulunabilir..hem diyorsunuz markette herkezin görevi ayrı ve bellidir hemde koli açmış,taşımış kasaya gelmiştir,kendi söylediğinizle çelişiyorsunuz.Lütfen bunu kişiselleştirip tüm market çalıkanlarına söylenmiş gibi lanse etmeyin,kişiye özgü bir durum.

insanların ne yaşadığını bilmeden yargılayamazsınız sadece biraz empati yapın..

Kimi var her gun yikansa da kokuyor...
teni oyledir veya bir sebepten oturu...
kimi var haftada 1 kere yikaniyor
ama teni kokmuyor
saci yaglanmiyor...yapisi boyledir....
bu insan pismi simdi ???

Selam arkadaskar,

Ya bugün genc bir bayan gördüm markette kasada,tirnaklar bakimsiz,alrlari kir dolu
Saclar özensiz ve yagli.
Bilmiyorum farkindami kendisi bu durumdan?

Ama birazda olsa özen gerekmez mi? Nasil rahat gecer ki öylece insanin günü? :KK43:
Kim bilir ne derdi var garibin? Her şey insana dairdir..

Back
X