Bakımsız olmak , sosyal fobi, eş tarafından beğenilmemek

Merhabalar , ben öğretmenim . Lise yıllarından beri yoğun olarak sosyal fobi yaşıyordum . Üniversite çalişma hayatı derken aştım . Şu an sadece topluluk önünde konuşmada sorun yaşıyorum . Bir de takım elbiseli erkek olunca eşim dahil , çok tedirgin oluyorum( küçükken yaşadiğim bir travmadan dolayı , biliyorum)ancak bunu aşamıyorum...
Gel gelelim hayatımı nasıl etkilediğine, bu topluluk önünde konuşma fobisi yüzünden , sürekli okulda korku yaşiyorum, ya resmî yazı gelirde öğretmenler ile eğitim olurda konuşmam gerekirse vs vs..
Kafam o kadar doluyor ve içsel olarak bi huzursuzluk korku yaşiyorum ki bunlarla , günlük hayata zor adapte oluyorum zaman zaman . Bu nedenle de kendimi kapatıyorum diş dünyaya . Ben nasıl olsa diğer insanlardan geriyim . Bana değmez koyafet almaya, şuna değmez buna değmez . Ortaya çok sade , sıradan , bakımsız biri çıkıyor . Hep idare ediyorum kendime bşr şey almamaya çalişiyorum ama çocuklara ve kendim dişinda her şeyim önemli olduğunu düşünüyorum . Haliyle eşim de bakımsız değersiz birini görüyor . Ne bir hediye alır ne hatası içim özür diler . Ne teşekkğr eder yaptıklarım içim . Üstelik ailemle telefonla konuşmam dan rahatsız olur iş yapmamı bekler sürekli . Ne kitap okuyorum ne samimi bi arkadaşim var . Ne de komşum . Aileme uzak bir şehirdeyim .eşim durduk yere çocuğu bi tut dedim diye çok yorulmuş akşamı bana zehir etti . Bağriş çağris .... kendimden nefret ediyorum yetersiz görüyorum çok yetersiz , değersiz . Nasıl aşacağim ben nasıl düzeleceğim . Lütfen yol gösterin
Bence önce bir psikiyatri uzmanı ya da psikolog ile görüş ve tedavini ol bu fobi ve özgüven eksikliği için.
Benimde eşimle aynı sorunlarım vardı ,çift terapistine gittik faydasını gördük. Kendini bu kadar da değersiz görme, eşine de bunu sana yapmasına izin verme. Evet o da yoruluyor ama sende yoruluyorsun, evde iş bölümü yapın .Bak ben robot süpürge aldım, bir tık rahatladım benim eşimde pek iş yapmıyordu. Bu arada ben de öğretmenim.

Öğretmen olduğunuzu söylemeseydiniz; noktalama işaretlerinin yanlış yere konulmasından, yazım yanlışlarından dolayı hayatta anlamazdım.
Ben herkese destek alin, tedavi görün vs demem ama ( takim elbiseli olay yüzünden) dahi ve tum korkularinizla en azından bir yardım alarak azaltmaya çalışmalısınız.
Çünkü mesleğiniz gereği, siz bu haldeyken bir öğrenciye ne katabilirsiniz ki? Ders anlatıp çıkmakla bitiyor mu?
Bir öğretmen ,her zaman noktalama işaretleri ne ve yazım kurallarına dikkat edecek diye bir kural mi var ,Allah aşkına!İnsan bazen dalgın olabilir ,acele yazmıştır vb.

Üzerimde gerçekten negatif bi enerji olumsuzluk var . Tam kontrolü eşime aldım diyorum, bir şey oluyor ... dağiliyorum .. mesela birine mesaj atıyorum gitmek için komşu arkadaş whataupp a giriyorlar ama okumuyorlar bilerek ... ne zaman birine değer versem uzaklaşıyor benden eşim dahil ... sadece bilmişlik yapmıyorum fazla alçak gönüllüyüm sanırım ...
Yani onlara verdiğim değerimarşidan görmüyorum . Hep ben davet ediyorum komşuları gel diyorlar gitmek isteyince böyle ... arayınca ( yaşça büyük olanlar , bira aradın der gibi komşular )...
Bi dost aradım kendime yok ...
Kitap okumak spor yapmak istiyorum
Ev işleri ve küçük bebek var ... çocuk sanki üzerine zimmetli . Eşim sağ olsun sorun çıkarıyor dediğim gibi ...
Biliyorum farkındayım kendim için bşr şeyler yapma zamanı ...
Bu arada okulda iyi bir eğitimciyim onda sorun yok . Ama kişisel gelişimime jet vuruyor bu durum .
Ayrıca noktalama işaretleri konusunda , gece geç saatte yazmak zorladı beni...
Psikiyatr psikolog emdr vs bu konularda her şeyi denedim . İlaç işe yarıyordu ama uyku evi okul işini ihmalime neden oldu ve bırakmak zorunda kaldım unutkanlık ve uyku nedeni ile ...
Beni yönlendirecek sözlere , insanlara ihtiyacım var ...
her düştüğümde güç alacağim birilerine
Bir de teşekkür ederim cevaplarınız için ...
Yapamayacağim bir iş yok tek başima çok şey başardım . Sadece bu fobim ve kişisel gelişimimde tıkanmam kaldı dediğim gibi ...
ayrıca eşimin ailesi çok sorunlu imiş hala öyle devam ediyorlar . Babası şiddeteğilimli vs.. onun da etkisi var tabi ..
Travmama gelince ilkokulda sınıf başkanı ilken idareci tarafında haksız yere sınıf önünde tokatlandım ...

Bence önce bir psikiyatri uzmanı ya da psikolog ile görüş ve tedavini ol bu fobi ve özgüven eksikliği için.
Benimde eşimle aynı sorunlarım vardı ,çift terapistine gittik faydasını gördük. Kendini bu kadar da değersiz görme, eşine de bunu sana yapmasına izin verme. Evet o da yoruluyor ama sende yoruluyorsun, evde iş bölümü yapın .Bak ben robot süpürge aldım, bir tık rahatladım benim eşimde pek iş yapmıyordu. Bu arada ben de öğretmenim.
Terapiste gitmez gereksiz gelir ona biliyorum . Robotta öyle .🙈

Nasıl bir travma bahsettiğiniz?

Bakın bu iki cümlenin enerjisini evrene o kadar net yayıyorsunuz ki eşinizin size iyi davranması mümkün olamaz ki. Bu enerji insanın sonunu dahi hazırlar o kadar güçlü.

Bütün bu olanların cevabı sizde.
Ne yapmalıyım

Kendinize deger vermediginiz icin kimsede aize deger vermiyor.once siz kendinizi degerli goreceksiniz.sizin tedaviniz burda yazilanlar olmayacak kesinlikle psikologa gitmelisiniz.biz size ancak oneri verebiliriz onlarda sizi kurtarmaz.en kisa zamanda tedavi olun.

Calisiyormussun esine ne yani neyin gereksiz olup olmadigini ona mi soracaksin🙄

Kendinizi bilgisiz cahil mi görüyorsunuz
Bir seyler bildiğini düşünen biri ifade etmekten de korkmaz bence

Herkes çıkıpda 100lerce kişi önünde konuşma, sunum yapamaz. Bu okadar anormal birşey değil.
Çocuklara ders vermekle diğeri aynı şey değil.
Diğer öğretmenlerden çekinmenizi anlamiyorum, hepiniz aynı konumdasınız kimse kimseden üstün değil, yanlış veya eksik bildiğiniz şeyler ilaki olabilir. Öğrenmenin sonu yok.
Bunların bakımsız olmakla ne alakası var.
Hepsinin yeri ayrı
Bakım insanın kendine verdiği değerden gelir.
Çalışıyorsunuz, maaşınız var. Gönlüze göre alın giyin takıp-takıştırın.
Terapi alarak travmalarınızı çözün nereye kadar çocukluk travmalarıyla yaşayacaksınız
Eğer gittiğiniz tedavi sonuç vermediyse başka uzmanla görüşün
Ama önce kendinize önem vermekle başlayın
Değişim saçda başlar, gidin ya kestirin yada boyatın, sonra güzel bir cilt bakımı yaptırın. Cildinize özen gösterir, sağlıklı bir cilt psikolojiyi çok etkiliyor. Önce aynada siz beğenin kendinizi. Sönük, bittik bir görüntüyle ruh haliniz nasıl düzgün olsun. Fazla Kilonuz varsa onları verin. Yoksa spora başlayın, duruşunuz bile değişir düzenli spor yapınca. Birkaç yeni kıyafet, ayakkabı, çanta alın. Siz kendinize değer verdikçe eşinizde verecektir. Vermiyorsa onu olduğu yerde bırakın, kendinize ve varsa çocuklarınıza odaklanın. Gerisi eminim kendiliğinden gelecektir.

iu

Kendinize bakmaya baslarsaniz,
daha iyi hissetmeye baslarsiniz,
daha iyi gorunursunuz,
ve daha cekici olursunuz.
Her sey sizinle baslar.

Ben demiyom, psikoloji bilimi diyor valla.

iu

Kendinize bakmaya baslarsaniz,
daha iyi hissetmeye baslarsiniz,
daha iyi gorunursunuz,
ve daha cekici olursunuz.
Her sey sizinle baslar.

Ben demiyom, psikoloji bilimi diyor valla.

Kesinlikle!

B blackmoda bir ise baslamak icin motivasyon gelmesini beklemeyin, siz ise baslayin motivasyon ardindan geliyor.

Kendinize bakmaya baslayin, etrafiniz da degisecek.

Aynı şey kesinlikle değil emin olabilirsiniz, 40 kişilik sınıflarda rahatlıkla ders anlatıyor ama topluluk önünde konuşma korkusu yaşıyor olabilir bi öğretmen, çok rastladım

Bilemiyorum, ama bu işi hiç yapmayan birine göre bir tık daha rahat olabilirler gibi geliyordu bana. Öyle değilmiş demek ki.

Bilemiyorum, ama bu işi hiç yapmayan birine göre bir tık daha rahat olabilirler gibi geliyordu bana. Öyle değilmiş demek ki.

İnanın öyle değil, çocuklara sınıfta ders anlatmakla 100 kişinin önünde bi konuşma yapmak çok farklı, o 100 kişinin hepsi tanıdık bile olsa kişide panik duygusu yaratabiliyo, aslında bence bunun özgüvenle de alakası yok, çok özgüvenli bi insan eline mikrofonu alıp sunum yapamayabilir, ya da aşırı heyecanlanıp eli ayağı titreyebilir

Merhabalar , ben öğretmenim . Lise yıllarından beri yoğun olarak sosyal fobi yaşıyordum . Üniversite çalişma hayatı derken aştım . Şu an sadece topluluk önünde konuşmada sorun yaşıyorum . Bir de takım elbiseli erkek olunca eşim dahil , çok tedirgin oluyorum( küçükken yaşadiğim bir travmadan dolayı , biliyorum)ancak bunu aşamıyorum...
Gel gelelim hayatımı nasıl etkilediğine, bu topluluk önünde konuşma fobisi yüzünden , sürekli okulda korku yaşiyorum, ya resmî yazı gelirde öğretmenler ile eğitim olurda konuşmam gerekirse vs vs..
Kafam o kadar doluyor ve içsel olarak bi huzursuzluk korku yaşiyorum ki bunlarla , günlük hayata zor adapte oluyorum zaman zaman . Bu nedenle de kendimi kapatıyorum diş dünyaya . Ben nasıl olsa diğer insanlardan geriyim . Bana değmez koyafet almaya, şuna değmez buna değmez . Ortaya çok sade , sıradan , bakımsız biri çıkıyor . Hep idare ediyorum kendime bşr şey almamaya çalişiyorum ama çocuklara ve kendim dişinda her şeyim önemli olduğunu düşünüyorum . Haliyle eşim de bakımsız değersiz birini görüyor . Ne bir hediye alır ne hatası içim özür diler . Ne teşekkğr eder yaptıklarım içim . Üstelik ailemle telefonla konuşmam dan rahatsız olur iş yapmamı bekler sürekli . Ne kitap okuyorum ne samimi bi arkadaşim var . Ne de komşum . Aileme uzak bir şehirdeyim .eşim durduk yere çocuğu bi tut dedim diye çok yorulmuş akşamı bana zehir etti . Bağriş çağris .... kendimden nefret ediyorum yetersiz görüyorum çok yetersiz , değersiz . Nasıl aşacağim ben nasıl düzeleceğim . Lütfen yol gösterin
Bu kadar cümlenin içinde doktora gitmek niye aklınıza gelmiyor

İlk işiniz bir psikiyatrist ya da psikolog ile görüşmek olmalı. Neticede uzun yıllar süren bir fobiden bahsediyoruz. Neyse onu geçtik.

Hemen yarın bir kuaföre gidin. Saçınıza bakım yaptırın. Kestirip/ boyatin ne isterseniz. Manikür falan yaptırın. Sonra fazla kilonuz varsa diyete girin, ufak egzersizler yapın evde. Burada bir sürü topik var bunlara bakın. Kilonuz yoksa bile egzersiz yapın çok iyi geliyor. Sonra küçük bir alışverişe çıkın. İki üç parça üst baş alın. İnsan kendine baktı mi havası değişiyor. Yani bir ruj bile sürsen ayrı bir etkisi oluyor. Ben pek süslü değilimdir, bu aralar hafif makyaj yapıyorum eşimin bana bakışı değişti yeminle ki en pasaklı halime bile aşkla bakar o ayrı. İnanın tüm bunlar kendini beğenmeye yardımcı. Özgüven kendini beğenmekten geciyor ve öz bakımı aynada gördüğümüz kadını beğenmek için yapalım. Kimse için değil.

Back
X