Bakımsız :(

Kızlar spora gidiyorum ama böyle eşimi her kadından kıskanıyorum. Bu aralar oldu. Halbuki ortada bişey yok. Adamın iş ortamında kız bile yok :skandal:ama ben sürekli senaryo yazıyorum. Kendime güvenim gitti ya. Ki ben bir ortama girdiğimde hemen herkesle iletişim kurardım. Şimdi aman kimse beni görmesin diye uğraşıyorum ya off
Eşin sana bakımsızsın ya da kilolusun diyor mu? Ya da bir yerlerden böyle bir yorum mu duydun acaba? Ondan mı oldu bu değişim zihninde?

Ama arada insana gelir öyle. Gardrobunu epeydir hiç yenilemediysen küçücük bir alışveriş, kuaför vs iyi gelir.

Bir de baharda ruh hali değişiyor biraz, mevsimsel depresyon diye bir şey bile var, tabi sendeki öyledir demiyorum. Zihninden geçenleri çok dinlememeye çalış, sporuna devam et, mümkünse açık havada yürü. Baharda özellikle B vitaminleri iyi gelir, hem asap bozukluğuna hem bağışıklığa da iyi gelir. Vitaminsel bir eksiklik bile olabilir asap bozukluğunun ardındaki neden, mevsim geçişlerinde daha çok gösterir bu durum kendini.

Güneşi gördüğün an faydalanmaya bak, geç kalkıyorsan gece uyanık geçiriyorsan yatmana kalkmana bir süre düzen vermeye çalış, erken kalkmak ruh haline de iyi gelir. Müzik dinle kitap oku, açık havada bol bol bulun, sağlıklı beslenmeye çalış, diyet yapıyorsan kendini paralama, bir besin grubunu dışlıyorsan bir şeylerden mahrum kalıyor olabilirsin. Çay kahve çok içiyorsan azalt. Yerine papatya, melisa ya da relax bitki çayların iç akşamları. Özellikle papatya çok iyi gelir.

Zihnin böyle düşüncelere girdiğin an sevdiğin işlere yönel. Geçicidir muhtemelen. Ancak sürer ve kronikleşirse doktora git tabi ki, depresyonsa da o bilir, bu kadarcık bilgiyle de koymaz teşhisi, iyice sorgular zaten. Biz tabi ki anlayamayız bunu..

Eşin sana bakımsızsın ya da kilolusun diyor mu? Ya da bir yerlerden böyle bir yorum mu duydun acaba? Ondan mı oldu bu değişim zihninde?

Ama arada insana gelir öyle. Gardrobunu epeydir hiç yenilemediysen küçücük bir alışveriş, kuaför vs iyi gelir.

Bir de baharda ruh hali değişiyor biraz, mevsimsel depresyon diye bir şey bile var, tabi sendeki öyledir demiyorum. Zihninden geçenleri çok dinlememeye çalış, sporuna devam et, mümkünse açık havada yürü. Baharda özellikle B vitaminleri iyi gelir, hem asap bozukluğuna hem bağışıklığa da iyi gelir. Vitaminsel bir eksiklik bile olabilir asap bozukluğunun ardındaki neden, mevsim geçişlerinde daha çok gösterir bu durum kendini.

Güneşi gördüğün an faydalanmaya bak, geç kalkıyorsan gece uyanık geçiriyorsan yatmana kalkmana bir süre düzen vermeye çalış, erken kalkmak ruh haline de iyi gelir. Müzik dinle kitap oku, açık havada bol bol bulun, sağlıklı beslenmeye çalış, diyet yapıyorsan kendini paralama, bir besin grubunu dışlıyorsan bir şeylerden mahrum kalıyor olabilirsin. Çay kahve çok içiyorsan azalt. Yerine papatya, melisa ya da relax bitki çayların iç akşamları. Özellikle papatya çok iyi gelir.

Zihnin böyle düşüncelere girdiğin an sevdiğin işlere yönel. Geçicidir muhtemelen. Ancak sürer ve kronikleşirse doktora git tabi ki, depresyonsa da o bilir, bu kadarcık bilgiyle de koymaz teşhisi, iyice sorgular zaten. Biz tabi ki anlayamayız bunu..
Zaman ayırıp uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim. Eşim aksine iltifat eder çevremde sağolsunla öyle yorum yapan yok ama sorun benim. Ben kendimi çok acımasız eleştiriyorum :( dediklerini dikkate alcam

ben de doğumdan sonra böyle oldum
kendimi pis, pasaklı, bakımsız hissediyordum işin kötüsü bunu değiştirmek için harcayacak enerjiyi kendimde bulamıyordum :(
mutsuzdum öyle böyle değil
evet hayatımda ciddi problemler yaşadım/yaşıyorum onların da çok etkisi oldu ama ben kendimi saldıkça o problemler sanki 10 katına çıktı
sonra ne olduysa oldu kızıma baktım bigün ben mutsuz anne olmayacağım dedim çünkü mutsuzluğum kızımda dahil olmak üzere herkesi etkiliyordu çünkü buna BEN sebep oluyordum
şimdi yarım saat erken kalkıyorum
saçımı makyajımı yapıyorum (maddi sıkıntılarım olduğu için her gün her gün kuaföre gidemiyorum biraz da o yüzden kendimi çok bıraktım; ama kararımı verdiğim gün internetten saç yapım videoları izledim ve öğrendim geçen gün kuaföre kaşım için gittiğimde kuaför çocuk saçınız olacak mı dedi sonra gerçi zaten yapılı ama dedi imalı imalı; başka kuaförde yaptırdımm sandı :D )
kahvaltımı yapıyorum
sonra erkenden evden çıkıyorum ve işe yürüyorum sabah yürüyüşü çok iyi geliyor bana
haa bi de evimi daha düzenli tutmaya çalışıyorum çünkü farkettim ki evim düzensiz olduğunda da kendimi çok kötü hissediyorum mutsuz oluyorum
belki ufak tefek şeyler ama eskiye göre kendimi daha iyi hissediyorum

Kızlar spora gidiyorum ama böyle eşimi her kadından kıskanıyorum. Bu aralar oldu. Halbuki ortada bişey yok. Adamın iş ortamında kız bile yok :skandal:ama ben sürekli senaryo yazıyorum. Kendime güvenim gitti ya. Ki ben bir ortama girdiğimde hemen herkesle iletişim kurardım. Şimdi aman kimse beni görmesin diye uğraşıyorum ya off
Önce güzel bir duş,sonra yüz maskesi ve güzel kokularla işe başla.
Kuaför ve genel bakım.
Kocana da güzel bir akşam yemeği biraz şuh havalar,atraksiyon,
Kendine gelirsin.

Zaman ayırıp uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim. Eşim aksine iltifat eder çevremde sağolsunla öyle yorum yapan yok ama sorun benim. Ben kendimi çok acımasız eleştiriyorum :KK43: dediklerini dikkate alcam
Rica ederim. O zaman yeni başladıysa özellikle mevsim geçişindendir diye tahmin ediyorum. Ben de bir sallanırım normalde baharda, bu defa pek olmadı neyse ki ama kış çıkışı hemen saçıma bir müdahale ettim mesela. Birkaç ufak alışveriş, bol güneş, yürüyüş, tamam ;)

Vitamin eksikliğini mutlaka göz önünde bulundur derim. B komplex ve D vitamini eksikliği sinirleri çok yıpratıyor gerçekten, kış çıkışı özellikle riskli. D vitamini için biliyorsun güneşten başka çare yok ama B vitaminini kendin de alabilirsin 1 aylığına, bir zararı dokunmaz. Doktorum bana mevsim geçişlerinde 1 ay b vitamini içeren bir şeyler alabilirsin kendin demişti. Önemli olan bunları ara vererek kullanmakmış sanırım. Ben yapıyorum, halsizliklerim kalmıyor, insanın sinirleri güçleniyor.

Rica ederim. O zaman yeni başladıysa özellikle mevsim geçişindendir diye tahmin ediyorum. Ben de bir sallanırım normalde baharda, bu defa pek olmadı neyse ki ama kış çıkışı hemen saçıma bir müdahale ettim mesela. Birkaç ufak alışveriş, bol güneş, yürüyüş, tamam :KK66:

Vitamin eksikliğini mutlaka göz önünde bulundur derim. B komplex ve D vitamini eksikliği sinirleri çok yıpratıyor gerçekten, kış çıkışı özellikle riskli. D vitamini için biliyorsun güneşten başka çare yok ama B vitaminini kendin de alabilirsin 1 aylığına, bir zararı dokunmaz. Doktorum bana mevsim geçişlerinde 1 ay b vitamini içeren bir şeyler alabilirsin kendin demişti. Önemli olan bunları ara vererek kullanmakmış sanırım. Ben yapıyorum, halsizliklerim kalmıyor, insanın sinirleri güçleniyor.
Vitamin konusunu danışman Can'ım. Bahar geçişi önemli. Hemen araştıracam ;)

Kızım doğduktan sonra uzunnnnn süre bende kendimi öyle hissettim ki öyleydimde.... Zamanla baktım bakımsızlık gözüme batmamaya başladı. Normal geliyorum gözüme Anladım ki tehlike çanları çalıyor. İyice salmışım... Kilom hiç olmadı ama kaşlar saçlar alıp başını gidiyordu. Hemen çeki düzen verdim kendime. Meğer bakımsız olmak için ne çok bahane bulmuşum kendime..

Kendini bakimsiz hissedip depresyona giren tek insan sensin sanirim :oops:
'HAVALARDAN'DIR' Canim endişelenme :21::halay:

Kilolu hissediyorsan az ye,bakımli hissetmek istiyorsan bakımlı ol:halay:depresyon falan kalmaz ozaman insan
üstünü biraz güzel giyinip süslenip ve parfüm de pislattimmi hiçbirşeyi kalmıyor fakat bunun için usenmemek lazım :KK51:

Dus, manikur, pedikur, canli renkte ojeler, yeni makyaj malzemeleri... Cok yuzeysel seylermis yazarken fark ettim.

Kotu hissettiren insan ve arkadas ortamlarindan uzak durmak. Kesin cozum, en azindan benim icin :KK49:

Güzel bi film, heyecan verici bi kitap, afyonu patlatan bi spor... İçindeki enerjiyi hissettirebilir. Moral, motive olduktan sonra gerisi gelir... Senin canın sıkılmış salmışsin kendini, kendini saldıkça daha da canın sıkılmış. Ben böyle zamanlarda acar gümbür gümbür şarkı dinlerim vuhuuuu energy is coming :rapci::rapci::KK76:

Back
X