• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakımsızım, kiloluyum, dağınığım

Bana birini hatirlattin oda arkadasim yer icer yatar okula bile gitmezdi ben son seneme gectim o dahaa 2. Sinif derslerini aliyodu. Sonunda okulu birakip gitti. Bi donem bende ona uydum baktim sonu hayra alamet degil :)) hayati kacirma bence bazen bi miskinlik cokuyo insana ama fazla alisma bu duruma :) bi gun odan varsa onu duzenle degisiklik yap simdi rengarenk kutular var onlardan al icini acar :) sac banddi al sacinla ugrasamiyosan ondan takarsin bi eyeliner bi rimel al sana bakimli bi kiz oldun :)

Canım aynı beni anlatmışsın ya çok kötü bi durum ama içimden gelmiyor iş yapmak istemiyorum gezmekte istemiyorum evde oturdukça kilo alıyor kilo aldıkça mutsuzluğuma mutsuzluk ekliyorum nolcak halimiz bilmemki:rolleyes:

Öncelikle merhaba,

konu başlığından anlayacağınız gibi asıl sorunum tembellik. uzaktan bakılınca bir depresyon hali gibi görünse de aslında zihinsel olarak gayet rahatım. (ya da bana öyle geliyor)

kendime bakmıyorum,
evime bakmıyorum,
işimle ilgilenmiyorum,
okulla mesafeli bir ilişkim var.

daha kötüsü mutsuz falan değilim. hani mutsuz olsam geçici bir problem derim ama öyle de değil.

elbette ki bu sorunun kaynağı da çözümü de bende bunu da biliyorum. ama ne zaman elimi bir işe atsam böyle elimde kalıyor. sonra da vazgeçiveriyorum. yanlış yerden mi başlıyorum ne yapıyorum niye yapıyorum ipin ucunu kaçırdım gitti.

hayatımı ve dolayısıyla kendimi nasıl düzene sokabilirim? nasıl bir şey beni kendime getirir? ya da nereden başlamalıyım?

Anlattıklarına benzer bi dönem geçirmiş biri olarak, tecrubelerime dayanarak tek bir çözüm olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle, kimse seni motive / ikna edemez.
Kendi kendine konuşacsksın.

Ve o tek yol ise 'kendine o koca kıçını kaldırıp yeni bi hayata başlamaya değer bi amaç / hedef' bulmak.

Başka türlü tüm çözümler yarıda kalıyor. Etkisiz kalıyor.
Bu hedef bi insan da olabilir, bi nesne veya bi ideoloji de.
Uğrunda poponu kaldıracak birşey gerekli yani.
İlk 1 hafta içinde bulacakların asılsız çıkabilir yalnız. Sırf birşey bulayım diye kasarsan yani.
Gerçekten takıntı derecesinde istemen lazım o şeyi. Öyle okulu bitireyim iş bulayım falan tarzı şeyler değil, daha güçlü şeyler.
Hemen bulamayabilirsin. Bulana kadar bekleyebilirsin.
Veya belki de zaten vardır
Varsa, veya bulabilirsen ikinci aşama olarak kendi kendine konuşup kendini ikna aşamasına geçersin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aaa daha neler. 20'li yaslarinin basinda boyle seyler soylemeniz hic hos degil.(Telefondan smiley da yapamiyorum ki, yoksa du kasi catik parmak sallayan ifadeyi yollayacaktim;)
ilerisini düşün. Genceciksin, firsatin var, sorumlulugun az. Ne kadar güzel.
Ilerde evlendiginde , ise gitmek, eve bakmak, cocukla ilgilenmek zorunda oldugun zaman, kendine ayirabilecegin bir saat o kadar kiymetli olacak ki.
oncelikle kilolarindan kurtul, kendine guzellikler yap.saclarini boyat bastan asagi agda yap:)) ev temizlemek nedir ki, bir gununu de ona ayir.

Bana birini hatirlattin oda arkadasim yer icer yatar okula bile gitmezdi ben son seneme gectim o dahaa 2. Sinif derslerini aliyodu. Sonunda okulu birakip gitti. Bi donem bende ona uydum baktim sonu hayra alamet degil :)) hayati kacirma bence bazen bi miskinlik cokuyo insana ama fazla alisma bu duruma :) bi gun odan varsa onu duzenle degisiklik yap simdi rengarenk kutular var onlardan al icini acar :) sac banddi al sacinla ugrasamiyosan ondan takarsin bi eyeliner bi rimel al sana bakimli bi kiz oldun :)

Biraz silkelen kendine gel,güzel yillarina yazik.

Hem kilon o kadar fazla degil ki.

Gecici bir durum mu? Hep mi boylesiniz?

öncelikle hepinize tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum. sonrasında durumun tam anlamıyla tembellik olduğunu pratikte de görmüş oldum. bir haftadan biraz daha uzun bir süredir anneannemin yanındayım. sonuç şu; burada oturmaya fırsat bulamıyorum. ama evime geçince tavsiyelerinizi dikkatle uygulayacağım. ve önce burada şişen ayaklarımla uğraşmakla işe başlayacağım:34:

Canım aynı beni anlatmışsın ya çok kötü bi durum ama içimden gelmiyor iş yapmak istemiyorum gezmekte istemiyorum evde oturdukça kilo alıyor kilo aldıkça mutsuzluğuma mutsuzluk ekliyorum nolcak halimiz bilmemki:rolleyes:

Anlattıklarına benzer bi dönem geçirmiş biri olarak, tecrubelerime dayanarak tek bir çözüm olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle, kimse seni motive / ikna edemez.
Kendi kendine konuşacsksın.

Ve o tek yol ise 'kendine o koca kıçını kaldırıp yeni bi hayata başlamaya değer bi amaç / hedef' bulmak.

Başka türlü tüm çözümler yarıda kalıyor. Etkisiz kalıyor.
Bu hedef bi insan da olabilir, bi nesne veya bi ideoloji de.
Uğrunda poponu kaldıracak birşey gerekli yani.
İlk 1 hafta içinde bulacakların asılsız çıkabilir yalnız. Sırf birşey bulayım diye kasarsan yani.
Gerçekten takıntı derecesinde istemen lazım o şeyi. Öyle okulu bitireyim iş bulayım falan tarzı şeyler değil, daha güçlü şeyler.
Hemen bulamayabilirsin. Bulana kadar bekleyebilirsin.
Veya belki de zaten vardır
Varsa, veya bulabilirsen ikinci aşama olarak kendi kendine konuşup kendini ikna aşamasına geçersin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence kilolu değilsin bunu sil kafandan. Tertibi düzeni çok seven biri olarak bu yazdıklarınızı anlayamıyorum. Evimle uğraşmak en büyük hobim. Dağınıklığı hiç sevmem. Sanırım size yardımcı olamadım. Ama en azından kilonu kafana takmaman gerektiğini anlamışsındır öyle değil mi?

Öncelikle merhaba,

konu başlığından anlayacağınız gibi asıl sorunum tembellik. uzaktan bakılınca bir depresyon hali gibi görünse de aslında zihinsel olarak gayet rahatım. (ya da bana öyle geliyor)

kendime bakmıyorum,
evime bakmıyorum,
işimle ilgilenmiyorum,

daha kötüsü mutsuz falan değilim. hani mutsuz olsam geçici bir problem derim ama öyle de değil.

elbette ki bu sorunun kaynağı da çözümü de bende bunu da biliyorum. ama ne zaman elimi bir işe atsam böyle elimde kalıyor. sonra da vazgeçiveriyorum. yanlış yerden mi başlıyorum ne yapıyorum niye yapıyorum ipin ucunu kaçırdım gitti.

hayatımı ve dolayısıyla kendimi nasıl düzene sokabilirim? nasıl bir şey beni kendime getirir? ya da nereden başlamalıyım?

Aynı ben imkanlarla hiç alakası yok aşklada alakası yok bu kesnlikle içten geliyor bende böyleyim çözümünü hala bulamadım :43:

Öncelikle merhaba,

kendime bakmıyorum,
evime bakmıyorum,
işimle ilgilenmiyorum,

Burcun ne merak ettim

folik asit hapı kullanın ya da yeşil çay tüketin .insanı zinde yapar

Öncelikle merhaba,

kendime bakmıyorum,
evime bakmıyorum,
işimle ilgilenmiyorum,

aşık ol :KK55::KK4:

Bende tembel ve duzensizim yaa :KK14:
Annem hic begenmez yaptigim isi
Kısaca herşeyi
Arkamdan bagirir durur odani topla
Evi topla yalvar yakar zor is yaptirir..
Kendime hic deger vermiyorum
Herseyin en basiti en kolayina kaciyorum
İşyerinde de masam daginik evdede odam :110:
Nolcak bu halim yaaa..
Yada halimiz mi diyim.

B12 sinir sistemi icin onemli. Surekli yorgunsan, yataktan cikasin yoksa, anlama zorlugun oluyorsa, kafan ders almiyorsa vs :) B12 seviyene bir bakmak gerekir :)

Ben de ev isi sevmem mesela, daginik ve duzensizim. Ama kendime bolca bakarim :D

Bir iş yaparken kendini zorlayacaksın. Ben de mesela her şeyi ertelerim, zamanında yapmam, ileri tarihe atıp dururdum. Bundan kurtulmak için sürekli kendimi zorladım. İçimden yapmak gelmese, oturup uyumak istesem dahi sanki bunu yapmazsam başım belaya girecekmiş gibi düşünerek ite kaka yaptım. Sürekli şunu yapayım demek yerine, istemeye istemeye kalkıp hatta sürüne sürüne o işi yaptım. Sonra alışıyor insan. Sen de kendini böyle şartlandırabilirsin

Vitamin falan hikaye. Bunun adi basbaya tembellik. Hayatinda degisiklik yapmak kisa sureli de olsa cozum olabilir. Bende mesela calisirken evde hicbirsey yapasim gelmiyor aksamlari. Evde olmayi is guc yapmayi falan ozluyorum. Hatta isden ayrildigim ilk iki ay hergun temizlik yaptim, cesit cesit yemekler yaptim. Ama iki ay sonra yine basa dondum. Evden sıkıldım. Kesinlikle ise girme vaktim geldi dedim.

Back
X