Bakire olmadığını dürüstçe söyleyip evlenen mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle lütfen yargılamayın.. Böyle bişeye niyetlendim ama bilmiyorum kaybetmekten çok korkuyorum :KK43: tepkisini kestiremiyorum uzun süredir beraberiz 7 yıl önce yaptığım bi hata şimdi karşıma çıkıyo.. Hatayı yapmayı biliyosun gibi kırıcı yorumlar lütfen yapmayın yeterince mutsuzum pişmanım emin olun..

İlk yorumuna istinaden yazdım. Hepsini okumadım.

Benim arkadaşım. Çok çok çok mutlu çocuğu var. Bahsi dahi geçmiyormuş. Sevgili iken de geçmedi. Biz şahitiz. Yani herkes öyle olmaz tabi. Sevgilinin zihniyetini az çok kesitirebilirsin. Ama söylerken hata, yanlış, gibi cümleler söyleyip karşısında suçlu gibi durma. O da seni ezme hakkına sahip olmasın. çünkü bu bir suç değil. Önce sen kabul et.

Öncelikle lütfen yargılamayın.. Böyle bişeye niyetlendim ama bilmiyorum kaybetmekten çok korkuyorum :KK43: tepkisini kestiremiyorum uzun süredir beraberiz 7 yıl önce yaptığım bi hata şimdi karşıma çıkıyo.. Hatayı yapmayı biliyosun gibi kırıcı yorumlar lütfen yapmayın yeterince mutsuzum pişmanım emin olun..

Şimdi bunu sorun yapıcak da var yapmayacak da. Karşınızdakini siz tanıyorsunuz....Bunu sorun yapacak biriyle asla evlenmem. Ha evlenmeden önce de kimseyle birlikte olmadım ama benim tercihimdi, olabilirdim de.

Ben mesela esnek zara sahibim kanamam olmadı, eşimle meraklandık araştırdık, en ufak bir imada dahi bulunmadı ben merak ettim hatta. Ama kanama olmadı diye acile götürülüp muayene ettirilen kızlarımız da var.

Evleneceğiz erkeği iyi seçin.

Günde farklı kişilerle diyalog halindeyim..Psikiyatristim..Yüzde 5 oranında kişi sizi bu halinizle kabul edecek geri kalanlarından büyük ihtimalle hakaret görerek sonu hüzünlü ve acı biten bir ayrıcalık yaşayacaksınız..Bence diyalog halinde konu konuyu açarak partnerinizin nabzını ölçün..Çünkü toplumda iyi görülen bir şey değil ve bu şekilde başlayan kadınların başka erkekleride deneyeceği şeklinde bir düşünce hakim..Yinede siz bilirsiniz derim..

sen daha iyi tanırsın karşısndaki insanı..bu konuya önem veriyorsa sorun yaşayabilirsiniz.sana yansıtmasa bile kendi içinde sorun yaşayıp bir zaman sonra sana yansıtabilir.
ama sorun etmeyecek biriyse devam edersiniz zaten..
her iki tarafa da saygı duymak lazım bana göre..bunu kabul etmeyen adamla işimiz olmasın vs. diye yorum yazıyoruz bazen ama,herkesin hassasiyeti kendisini ilgilendirir..
şahsen bu duruma saygı duyup kabul eden adamıda anlarım..
saygı duymayıp kabul etmem diyenide..herkesin kendi tercihidir ve kimsenin buna saygısızca yorum yapmaya hakkı yoktur

1.yaptığının hata olduğunu düşünüp kendini suçlama kendini eksik hissetme ki çünkü değilsin her zaman bekaret konusunda ki fikrim bakirelik zarda değil beyindedir sen yine aynı sensin kendini yargilamaktan vazgeç önce kendi değerini bil sonra ne yapicana karar ver

Günde farklı kişilerle diyalog halindeyim..Psikiyatristim..Yüzde 5 oranında kişi sizi bu halinizle kabul edecek geri kalanlarından büyük ihtimalle hakaret görerek sonu hüzünlü ve acı biten bir ayrıcalık yaşayacaksınız..Bence diyalog halinde konu konuyu açarak partnerinizin nabzını ölçün..Çünkü toplumda iyi görülen bir şey değil ve bu şekilde başlayan kadınların başka erkekleride deneyeceği şeklinde bir düşünce hakim..Yinede siz bilirsiniz derim..
Nasıl psikiyatristsiniz saka gibi, başka erkekleri denemek kadar kötü bir tabir olamaz, her gün TV de ne olduğu belli olmayan insanlar görüyoruz kimin eli kimin cebinde belli değil , toplumun zengin kesimi bunu yapınca artist , yoksul kısmı yapınca namussuz oluyor zaten, erkeklerin denemediği kadın kalmıyor ona ne diyorlar psikiyatrist hanım,

Genelleme yapmayın herkes aynı düşüncede olacak diye bişey yok yüzde 5 nerden aldığınız veriler ?? Bir hatadır veyahutta değildir ,basından böyle gecen bir kızın evlenmeye yuva kurmaya hakkı olmayacak mı , böyle yaptı diye güvensiz biri mi olacak acaba kaç erkekler ne yaptı diye hakkında ömür boyu düşünecekler mi,

Çok iyi bir kadın doğumcudan ders aldım tıpta kızlığı namus olarak görmüyorlar görene de kızıyorlar,Tıpta hymen adı altındaki zar sağlık acısından önemli diye kabul edilirken siz nasıl psikiyatrissiniz anlamıyorum.

gerçeği söyledim yıllardım başıma kalkıyor diyenide gördük ,
söyledim bu senın tercihin benım için sorun değil diyenide ,

bazen çok dürüst olmayı hak etmeyen erkekler olabiliyor,

Konu sahibi sen olumsuz yorumları okuma bile kimse sütten çıkmış ak kasık değil,

Bu ülkede ya ayrılan kadına kötü gözle bakarlar, ya basından böyle bir olay geçmiş kadına kötü gözle bakarlar, ya da ayrılmış kadını bekar erkek almazmıs biz kadınlar neymişsiz bee , hayatta hiç bir şey sağlığın kadar önemli değil boşver seni seven zaten sever , sevmeyen de bahane eder, lütfen üzülme her zaman güçlü ol, evlenmiş ayrılmış arkadaşlarım var erkekler bosandıklarını duyunca hemen ayrılıyor bu sadece senin için değil canım çoğumuz için geçerli . unutma erkeklerle aramızda sadece cinsiyet farkı var asla kimseye köle olma

Nasıl psikiyatristsiniz saka gibi, başka erkekleri denemek kadar kötü bir tabir olamaz, her gün TV de ne olduğu belli olmayan insanlar görüyoruz kimin eli kimin cebinde belli değil , toplumun zengin kesimi bunu yapınca artist , yoksul kısmı yapınca namussuz oluyor zaten, erkeklerin denemediği kadın kalmıyor ona ne diyorlar psikiyatrist hanım,

Genelleme yapmayın herkes aynı düşüncede olacak diye bişey yok yüzde 5 nerden aldığınız veriler ?? Bir hatadır veyahutta değildir ,basından böyle gecen bir kızın evlenmeye yuva kurmaya hakkı olmayacak mı , böyle yaptı diye güvensiz biri mi olacak acaba kaç erkekler ne yaptı diye hakkında ömür boyu düşünecekler mi,

Çok iyi bir kadın doğumcudan ders aldım tıpta kızlığı namus olarak görmüyorlar görene de kızıyorlar,Tıpta hymen adı altındaki zar sağlık acısından önemli diye kabul edilirken siz nasıl psikiyatrissiniz anlamıyorum.

Söylediklerinize tamamiyle katılıyorum.
%5 gibi bir rakam verilmesi o kadar komik ki...
Ülkemizde namusu bir zar parçasından ibaret görmeyen beyinlerin çok çok daha fazla olduğunu ümit ediyorum.
%5 nedir yahu?
Konu sahibini daha fazla germeyelim bence.
Kendini bilen bir erkek bakireliği sorun etmez tıpkı biz kadınların "acaba benden önce kaç kadınla birlikte oldu" hesabı yapmadığı gibi.
Kimsenin geçmişi kimseyi ilgilendirmez.
Bunu hata olarak adlandırmak da yanlış.
Paşa gönlü istemiş yapmış kime ne ??
Konu sahibi de dik durmalı bu konuda, kendine saygısı olan bir kadına her erkek saygı duyar.
Ha duymuyor mu, güle güle kapı orda.
Beni olduğum gibi kabul etmeyen biriyle evlenip de ne yapayım?
Bırak evliliği arkadaş bile olmam.

Görüştüğümüz hastalarla yaptığımız değerlendirmeleri istatistiksel olarak değerlendirmeye alıyorum daha sonra konu ile ilgili araştırma yaparken o verileri kriter olarak kabul ederim.Nasıl bir toplumda yaşadığımızı halen fark edememişseniz bu sizin probleminiz benim değil..İkinci olarak ben bir akademisyenim sadece doktor olarak görev yapmıyorum..Bahsettiğiniz kimin eli kimin cebinde olan kesim toplumun çoğunluğunu yansıtmıyor.Şu bir gerçekki bahsettiğiniz kişilerin bir çoğu her haltı yedikten sonra bakire kız aramayı kendine vazife gören bir ahlaksızlık örneğidir.Her koyun kendi bacağından asılır diyebilirsiniz ama maalesef durum bu..Tıptaki doktorların ne düşündüğü kendini bağlar farkındaysanız arkadaşın sormuş olduğu soruyu eleştiri veya kınama olarak değerlendirmedim sadece bu konuda açık olmaktan ziyade karşıdkai kişinin tepkisini ölçmesini ona göre davranmasını söyledim.

Bak bunu sen kendin söylersen, kötü bir sey yaptim, itiraf ediyorum algisi olusur, ve bu durumu belki sorun olarak görmeyen biri bile, bu duruma kötü bakabilir. En iyisi, hic bir sey söylememek. Bunu önemseyen bir erkek zaten sana mutlaka bir noktada "sevgilin oldu mu?" tarzinda soru sorar. O zaman söylersin gerektigi kadar anlatirsin, ama özgüvenli bir sekilde. "Büyük hata yapmistim affet" modunda degil.

Bu beraber oldugunuz kisinin aile yapisi yetistirilis ve düşünce tarzina gore drgisen bi durum ama turk toplumundaki erkeklerin yuzde doksani ne kadar severse sevsin istemiyorlar. Benim arkadasiminda basina geldi ayni sey uc senedir beraberldi birbirlerini seviyolardi aileler tanisti kiz soyledi durumu cocuk biraktii bunu gururuma yediremem benim aklimda hep bu olur acaba onla nasil yasadi onlami daha iyi di benlemi daha iyidi diye birakti kizi. Erkekler bu konuda hassas. Ama bastan soylemek en dogrusu is isten geçtikten sonra ya rezil olur soyleyen kiz ya da söylemez esini kandırır gene bir vicdan meselesi

Bu beraber oldugunuz kisinin aile yapisi yetistirilis ve düşünce tarzina gore drgisen bi durum ama turk toplumundaki erkeklerin yuzde doksani ne kadar severse sevsin istemiyorlar. Benim arkadasiminda basina geldi ayni sey uc senedir beraberldi birbirlerini seviyolardi aileler tanisti kiz soyledi durumu cocuk biraktii bunu gururuma yediremem benim aklimda hep bu olur acaba onla nasil yasadi onlami daha iyi di benlemi daha iyidi diye birakti kizi. Erkekler bu konuda hassas. Ama bastan soylemek en dogrusu is isten geçtikten sonra ya rezil olur soyleyen kiz ya da söylemez esini kandırır gene bir vicdan meselesi

"Acaba onunla nasıl yaşadı? Onunla mı daha iyiydi benimle mi?"
Bu neyin kafası ya?
Arkadaşınızın verilmiş sadakası varmış ki bu dağ ayısıyla evlilikten dönmüş . :KK14:

Ben de pek inanamadim psikiyatrist olduğuna, bize tıpçı hocalarımız zar olmayan kadınların yüzdesi de fazla, bu konuda çok yanlış bilgiler var toplumda diye anlatıyorlardı.

Öncelikle siz bu durumu hata olarak görmeyi bırakmalısınız. Siz hata derseniz, kötü bi şey yapmış gibi davranırsanız karşı taraf da bu şekilde tepki verebilir.
Cinsellik erkek için ihtiyaç da kadın için değil mi? Sevgiliniz yaşamadı mı zannediyorsunuz?

Sizi bu yüzden bırakacak erkekten kurtulmuş olursunuz. Kimse kimseyi yargılama hakkına sahip değil.
Bekaretiniz için değil, sizi sevdiği için karakteriniz için sizinle evlenmeli.

Ne kadar genis insanlar olduk masallah... bu durumu cok dogal karsilayanlara şaşırıyorum hakikaten

Bu kafalar da ben kocamın ilkiyim, kocam benim ilkim , sefam olsun kafaları :KK53:
Eşinizin sizden önce cinsel birliktelik yaşayip yaşamadığını biliyor musunuz?
Muhtemelen ne söylerse ona inanıyorsunuz.
He bunu erkek yapınca problem yok da kadın yapınca mı genişlik oluyor?

+1 ben de aynısını söyleyecektim ya.Zaten eleştiri yapılmaması tarafsız olunması gereken bir bölüm.Zaten kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz çok saçma insanlari böyle yermek

Bir arkadasim yasadi bu durumu erkek arkadasi basta kabul etmisti is ciddiye binince sorun oldugunu soyledi ve ayrildi kızdan. Ama sonraki iliskisinde hic sorun olmadi ve suan evli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X