Bakire olmadığını dürüstçe söyleyip evlenen mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanırım burada yazanların hiç biri sevgilileri ile birlikte olmuyorlar. Seversin, sevişirsin, mutluyum bu adamla bir ömür yaşarım dersen evlenirsin. Neyin kafası bu hata yaptım da seviştim falan...

Cunku bazilari sonradan o kisiye cok kirildiklari soguduklari hatta bazen nefret ettikleri icin hata olarak goruyorlar diye dusunuyorum bu arada benim ki bir tahmin.

İyi de sevdiğin kişiyle sevişmek dünyanın en normal eylemi...

"Genişlik" oluyormuş bazılarına göre, ben iptal , ben vefat :KK53:
Bu zihniyetteki insanlar sırf sevişebilmek için evleniyorlar demek ki.
Sözüm ona geniş değiller ya . :KK51:

Ne kadar, ne kadar haklisiniz!!! Yazmasam bile bu konuyu yakinen takip ediyorum. Gercekten bir imza atip, devletin onunde "Artık ozgurce sevisebilirim" dusuncesi ile yasayan bir kadin olmak cok agir

Yorumlari okumadim sadece konuyu okuyarak cevap veriyorum. Su ana kadar hayatima giren hicbir erkege kendi bedenim ile alakali aciklama yapma geregi duymadim. Ne munasebet? Bunu soz konusu eden biri benim hayatimda olamaz, sormaya cesaret dahi edemezler cunku bir durusum var. Gecmisim ile alakali herhangi bir soru sormaya da cesaret eden biri henuz girmedi hayatima. Kirmizi cizgim bunlar benim.
Ne demek hata yaptim, siz hata diye bakarsaniz olaya karsi tarafa da sizi yargilama sansi verirsiniz. Guclu bir durusunuz olsun, kimsenin haddi degil sizin yasadiklarinizi yargilamak hatta 'kabullenmek'. Ne kadar kotu bir tabir bu.

Galiba benim yaptığım yorum birileri tarafından yanlış anlaşıldı...Zaten kendi kendime yaptığım değerlendirmede konunun içindeki kişileri bireysel olarak değerlendirmeden onlarla birebir görüşmeden acımasız bir yorum yaptım..Konu ile ilgili olarak yaptığım değerlendirme ve yorumumu özür dileyerek geri alıyorum..Mesleğmle ilgili olarak değerlendirme yapan arkadaşlarında bilgisi olması amacıyla söylüyorum..London school of medicine de psikiyatri bölümünde görev yapıyorum. Tıp konusu farklı birşeydir ahlak ve bakış açısı farklıdır.

Zamanında bunu sorun etmeyip bir birliktelik yaşadıysan aynı şekilde bu durumu sorun etmeyecek birisiyle evlenmelisin. Aksi her iki tarafada haksızlık olur.

Galiba benim yaptığım yorum birileri tarafından yanlış anlaşıldı...Zaten kendi kendime yaptığım değerlendirmede konunun içindeki kişileri bireysel olarak değerlendirmeden onlarla birebir görüşmeden acımasız bir yorum yaptım..Konu ile ilgili olarak yaptığım değerlendirme ve yorumumu özür dileyerek geri alıyorum..Mesleğmle ilgili olarak değerlendirme yapan arkadaşlarında bilgisi olması amacıyla söylüyorum..London school of medicine de psikiyatri bölümünde görev yapıyorum. Tıp konusu farklı birşeydir ahlak ve bakış açısı farklıdır.

Bölgede yaşıyorum ama Psikiyatri bölümü var mıydı ya orda? Ben diş hekimliği fakültesi diye biliyordum orayı. "London School of Medicine and Dentistry" den bahsediyorum. Websitelerinde de Psikiyatri ile alakalı birşeye rastlayamadım. Fakat doğrudur bilemeyeceğim.. :KK14:

Bölgede yaşıyorum ama Psikiyatri bölümü var mıydı ya orda? Ben diş hekimliği fakültesi diye biliyordum orayı. "London School of Medicine and Dentistry" den bahsediyorum. Websitelerinde de Psikiyatri ile alakalı birşeye rastlayamadım. Fakat doğrudur bilemeyeceğim.. :KK14:

Kings college de değilim sevgili dedektif hanım...Imperial college of london dayım..Müsait olduğunuz birgün gelin çayımı için..Temmuz itibariyle ankarada olacağım.bilginize..

Kings college de değilim sevgili dedektif hanım...Imperial college of london dayım..Müsait olduğunuz birgün gelin çayımı için..Temmuz itibariyle ankarada olacağım.bilginize..

Dedektif hanım :KK53: güldürdünüz :KK48: Teşekkür ederim çok naziksiniz ama sizi kızdırmak değildi amacım, umarım kırıcı olmamışımdır :KK45:Alanınızda başarılar diliyorum ;)

Söylediklerinize tamamiyle katılıyorum.
%5 gibi bir rakam verilmesi o kadar komik ki...
Ülkemizde namusu bir zar parçasından ibaret görmeyen beyinlerin çok çok daha fazla olduğunu ümit ediyorum.
%5 nedir yahu?
Konu sahibini daha fazla germeyelim bence.
Kendini bilen bir erkek bakireliği sorun etmez tıpkı biz kadınların "acaba benden önce kaç kadınla birlikte oldu" hesabı yapmadığı gibi.
Kimsenin geçmişi kimseyi ilgilendirmez.
Bunu hata olarak adlandırmak da yanlış.
Paşa gönlü istemiş yapmış kime ne ??
Konu sahibi de dik durmalı bu konuda, kendine saygısı olan bir kadına her erkek saygı duyar.
Ha duymuyor mu, güle güle kapı orda.
Beni olduğum gibi kabul etmeyen biriyle evlenip de ne yapayım?
Bırak evliliği arkadaş bile olmam.
Çok haklısın valla , yüzde 5 neye göre kime göre, gerçekten böyle bi psikiyatrist olabilir mi hala hayret ediyorum yazık ya ne hale gelmişiz, insan kendi için yasamalı hayatta kendi tabuları olmalı mesela kimseye hesap vermemek gibi, kimse kimsenin gğnahını cekmeyecek, ayrılan kadına da başka gözle bakılır olmuş sanki evlşyken namuslu olunuyor, ayrılınca namus gitmiş mi oluyor anlamıyorum ya gerçekten de bu zihniyetten sıkıldım artık, her gün TV karsısında yüzlercesini görüyoruz ama onlar artist oluyor işte

Ben de pek inanamadim psikiyatrist olduğuna, bize tıpçı hocalarımız zar olmayan kadınların yüzdesi de fazla, bu konuda çok yanlış bilgiler var toplumda diye anlatıyorlardı.
Aynen öyle bend ebelik okuyorum kızlık adı altında zara asla namus demiyorlar yani, aksine bunu böyle algılayan cahillere çok kızıyorlar, hiç bir tıpçı böyle sacmalamaz

Başlığa cevap:
Vardır muhakkak.

Dürüstlük kazandırır;)
Erkek arkadaşınızın nasıl bir zihniyeti olduğunu en iyi siz bilirsiniz.
Dürüst olursunuz,sizi bırakırsa o onun bileceği iş.
Sizin bekaretinizi sorun etmeyecek erkek elbet bulursunuz.

Ben gerçi hiç anlamıyorum bu işleri.
Evlenmeden önce eşim bana bakire olup olmadığımı sormadı.
Sorsa bakireydim ama sormadı.
Sorulur mu sorulmalı mı,sorulmamalı mı kararsızım.
Ama bilmek güzel.
Evleneceğin insana büyük bir yalan söylemiş olmamak adına.

Günde farklı kişilerle diyalog halindeyim..Psikiyatristim..Yüzde 5 oranında kişi sizi bu halinizle kabul edecek geri kalanlarından büyük ihtimalle hakaret görerek sonu hüzünlü ve acı biten bir ayrıcalık yaşayacaksınız..Bence diyalog halinde konu konuyu açarak partnerinizin nabzını ölçün..Çünkü toplumda iyi görülen bir şey değil ve bu şekilde başlayan kadınların başka erkekleride deneyeceği şeklinde bir düşünce hakim..Yinede siz bilirsiniz derim..

Görüştüğümüz hastalarla yaptığımız değerlendirmeleri istatistiksel olarak değerlendirmeye alıyorum daha sonra konu ile ilgili araştırma yaparken o verileri kriter olarak kabul ederim.Nasıl bir toplumda yaşadığımızı halen fark edememişseniz bu sizin probleminiz benim değil..İkinci olarak ben bir akademisyenim sadece doktor olarak görev yapmıyorum..Bahsettiğiniz kimin eli kimin cebinde olan kesim toplumun çoğunluğunu yansıtmıyor.Şu bir gerçekki bahsettiğiniz kişilerin bir çoğu her haltı yedikten sonra bakire kız aramayı kendine vazife gören bir ahlaksızlık örneğidir.Her koyun kendi bacağından asılır diyebilirsiniz ama maalesef durum bu..Tıptaki doktorların ne düşündüğü kendini bağlar farkındaysanız arkadaşın sormuş olduğu soruyu eleştiri veya kınama olarak değerlendirmedim sadece bu konuda açık olmaktan ziyade karşıdkai kişinin tepkisini ölçmesini ona göre davranmasını söyledim.

Ingilteredesiniz ama hastalarinizin tamami turkiyeden gelen turkler mi?
Yoksa ingiliz hastalar uzerinden mi yaptiniz yuzde 5 cikarimini?
Geri dondugunuzde aydinlatirsaniz sevinirim

Varsayalim turkiyedesiniz ve buradaki hastalara gore yuzde 5 cikarimi yaptiniz , bu demektir ki muhafazakar bir kesime hitap ediyorsunuz

40 yasinda bir kadinim , onlarca erkek arkadasim , 2 tane de kocam oldu , bir tanesi bile neden bakire degilsin diye sormadi

Cevremdeki herkes ( yakin cevre ) benim gibidir, ne mutlu bana yuzde 5 icerisinde mis gibi yasayip gidiyorum

Öncesi ile ilgili kimse yargılama hakkına sahip değildir. Ama kendisinde başkasının geçmişi sorgulama hakkını bulur bir çok insan. Kendi ne yaparlarsa yapsın karşısındakinin ilki olmak ister.
Bana göre belki belki erkeklerin yüzde 20si sorun etmez, kafaya takmaz. Ancak yine bu yüzde yirmilik dilim sorun etmez görünse de ileride bir tartışmada yüzüne vurur. Söylememeyi etik dışı bulmuyorum. Bırak geçmiş geçmişte kalsın. Dinen bile tövbe ettiysen Allah affediyor, o Allahla senin aranda. Sorarsa söylersin zaten karşındakinin tavrını anlarsın ki onu evlenmeden sorandan (kendi ilişki yaşamışsa) kaç uzaklaş zaten. Kimse sana sormazsa sen de söyleme bence.
Erkeğin tepkisi kültür, eğitim, yaş vb birçok şeye göre değişir bu arada. İnsan evleneceği insanı az çok tanır. Acaba sorun eder mi diyorsan edecektir zaten.

Ne kadar genis insanlar olduk masallah... bu durumu cok dogal karsilayanlara şaşırıyorum hakikaten

bende şaşırıyorum kendiniz gibi yaşamayan insanlara hakaret haddi bulmanıza:işsiz:

her gördüğüm geniş ve kezban kelimesini bugüne kadar itinayla kib ledim.
bu forumda bu iki kelimeyi kullanmamayı öğrenin artık.

Soruna istinaden ben varım, samimi bir arkadasım da var..
Erkekler o kadar da yobaz değil bence, bir çok kişiyle birlikte olmuş, yada biriyle birlikte olmuş birini anlayabilirler.
Şakın yanlış anlaşılmasın, isteyen istediği kadar kişiyle birlikte olur.
Siz bir kişi dediğiniz için o şekilde anlattım.
Bence zaten bunu kabul etmeyecek erkek evlenmeye uygun olmaz, seni bundan ibaret görüyorsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X