Bakire olmadığını dürüstçe söyleyip evlenen mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
törenle mi yapıcaz bu sunumu peki?
yoksa kendimizi hediye paketi yapıp kurdeleyerek mi?
hangisi daha makbul?

Ben altın tepside sundum valla orası size kalmış :))
Siz çok eşliliğe normal bakanlardansınız sanırım. bu "geniş" zihniyetinizde size mutluluklar dilerim

Namus ne demek:
  1. toplum içinde onur ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlılık.
  2. doğruluk, dürüstlük, erdemlilik, ahlaklılık.
  3. cinsel erdem,
  4. bir işin içinden onurunu, saygınlığını yitirmeden çıkmak.
Yani ekmegin gramajiyla oynamamaktir namus, taksicinin bilmeyeni dolastirmamasidir, kimsenin karisina, cocuguna goz dikmemektir, calmamak, dedikodu yapmamak, yalan soylememek, asil ve erdemli bir insan olabilmektir.
Ama bunlari hayatina uygulamayi zor bulanlar namusu seks boyutuna indirir, sevismiyorsan namuslusun yaaaa yaaaa...
Kendini kandirirsin da kendinden baska kimseyi kandiramazsin.

Biliyorum bu konuda Allah'ın dediklerini dikkate alakarak mahremiyeti gözeterek ve örf adetlere uygun olmak isteyenleri görünce çıldırıyorsunuz ama çıldırın hatta delirdin herkes sizin gibi geniş geniş düşünmek zorunda değil.

Kimse de umurumda değil bu konuda istediğinizi düşünüp uygulayabilirsnz

Ya çok güldüm size inanın.
İsterseniz hangi partiden olduğumuzu söyleyip ona göre savaş açalım birbirimize.
Öyle öfke dolmuşsunuz ki olayı nerelere getirip saldırıyorsunuz :)
Konumuz cinsellik olduğu için sadece o yönden konuşuyorum ben iş siyasete erdemli ahlaklı dürüst olmaya gelecekse emin olun hepsini barındıran biriyim.
Mesela siz kaç kez köy okuluna para toplayıp kitap gönderdiniz
Kaç kez bir kedi ya da köpeği beklediniz
Hiç huzur evi ziyareti yaptınız mı?
Bakın olay nasıl da genişliyor ama konumuz bu değil dimi???

Birisiyle yapıyorsunda diğeriyle neden yapmiyorsun ? Bence bakire değilim diyeceğine adamla ilişkiye gir en azindan sonradan kandirma/utanma vb durum yaşamazsın

Siyaset mi? Yorumumun neresinde siyaset var pardon?
Ama durustluk, calmamak, erdem diyince hangi partili oldugum degilse de, hangi partili olmadigim anlasiliyor degil mi
Verdigim ornekler de firinci, taksiciydi, mlzemeden calmayan mutehait, rusvet amayan gumrukcu vs vs cogatilir...
Bu arada burda konu benim hayatim degil, ben zaten cok namuslu ve ahlakliyim demedim, bunun taktirini sadece rabbim verebilir, ben dogru bildigimi yapar gerisini ona birakirim.
Milletin namusuyla kafa bozmadim cok sukur.

Hanımlar cok teşekkür ederim yorumlariniz fikirleriniz için ama ben konuyu kendi içimde kapattım bile söylememeye karar verdim..

Konu yorumlara kapatılmıştır lakin hanımlar unuttunuz sanırım burada yargılamak, aşağılamak, dini yorum yapmak ve siyaset yasaktır.

Kimi kandırdığı kendine ne yaşattığı kimseyi ilgilendirmez. Evlenmeden once birliktelik yasamayan erkek yok. Onlara gore bu gayet normal bisey. Ama soz konusu kadin olunca kabullenemiyorlarsa bu tur erkeklere durust olunmak gerekir mi? Hayir. Yok efendim bunu sorun etmeyecek erkek olmaliymis hayatimizda. Belki 100 erkekden bir tane cikar bunu sorun etmeyecek. Turkiye daha oralara gelemedi. Kimse kimseyi kandirmasin. Ortadogudan halliceyiz biz. Ayrica gidip erkeklere bunu soylemek de onlara gunah cikartmak gibi geliyor bana. Ne munasebet? Gunah cikartmak gerekirse oturup Allahtan af dilemek daha akillica. Ve son olarak bu tur olaylar sadece Allahla kul arasinda kalmali. Dillendirilmemeli. E kadin sevgilisine soyluyor adam terkediyor, bir baskasi giriyor hayatina, hadi ona da durust olayim diyor o da ya terkediyor ya bu durumdan faydalanmaya calisiyor, tehdit ediyor, kadinin sirrini herkesle paylasiyor. Kadinin basina gelmeyen kalmadigi gibi, sadece Allahla kendi arasinda olan bir seyi kendi eliyle kendi diliyle herkese yayilmasina sebep olmus oluyor. Sirlarinizi kendinize saklayin hanimlar. Hicbir erkek sizin bu durustlugunuzu haketmez. Kizlik zari diktirmeniz gerekiyorsa da gidin diktirin. Kimseyi kandirmis olmuyoruz

Bütün kapatışmış bakirelik konularını hortlatıp aynı şeyi mi yazacaksınız bu akşam?

Seni zardan ibaret gören ruhun için kalbin için savaşmayan insanla işin olmasın zaten çöpe at direk henüz bekarım ki tercihim bu ama evlenip mutlu olan çok arkadaşım var

Herkesin kendi toplumsal, dini ve ahlaki bakışı kendinedir. Bunları tüm insanlara genellemeye çalışanları anlayamıyorum.
Konu sahibi, karşı tarafla paylaşıp neler olacağını görün. Saklamak zorunda değilsiniz. Bu bir kusur da değil. Kabul ediyorsa sıkıntı yok. Ama hem kendini evleneceği kadına saklamamış hem karşısındaki kadının bakire olmasını bekleyen bir turşu bidonu kafalıysa yol verin gitsin.

Çok teşekkür ederim canım bende ondan korkuyorum beni kabul etmez etse bile bunu bir omur başıma kalkacagindan ♥
Kendin diktirdiğin ya da diktireceğin için bu tavsiyeyi veriyorsun. Bakire olsan eminim ki böyle demezsin.. Bu ne oluyor şimdi? Ne olursa olsun olmadığın biri gibi görünmek karşındakini kandırmaktır. Ve bir evliliğe veya ilişkiye yalanla başlamak çok kötü birşey. Kendinden eminsen, yaptığından pişmanlık duymuyorsan diktirme. Eğer duyuyorsan da diktirme ve pişman olacağın birşeyi bir daha yapma.

Ne bu böyle gece gece hep aynı kişiler bekaret konusunu hortlatıp duruyor?
Bu mu yani şuan dert? Bize ne kimin neyi ne diye diktirdiği? Her kadın kendi bedeninin kararını kendi verir buna ne erkekler ne de kendi hemcinsleri karışabilir, kimsenin haddine değil. Lütfen kadın kardeşlerim küçücük bir et parçası için hayatınız kararmış gibi, dünya onun etrafında dönüyormuş gibi yapmayın

Kendiside diktirdiği için kendince diktirmeyi savunuyor işte.
Bir evliliğe, bir ilişkiye yalanla başlamayı, kocasını ömür boyu sürecek bir yalana sürüklemeyi destekliyor. Şaka gibi.

en tehlikeli insan sözde kızlık zarı diktiren sonra yalan konuşan. dürüst olan her zaman en iyidir kendinizi karşı tarafın yerine koyun. ve bu konu sadece kadınlara özel birşey değil namus erkekler için de geçerli sizde onlara sorun geçmişlerini kendisi yapıp sizden bunu istiyorsa zaten o insanla evlenmeyin arkanıza bakmadan kaçın. ha onun yalan konuştuğunu anlayamam diyebilirsiniz ama kadın içinde anlaşılamaz %100 kan gelmiyor ki güvenmeli oda sizde ona.

valla ben de bakireyim aynen böyle düşünüyorum. bu adamlar bu dürüstlüğü haketmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…