Bakire olmadığını dürüstçe söyleyip evlenen mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir hata yaptıysam bunun hesabını sadece Allah'a veririm ve ondan af dilerim. Allah'ın yarattığı kullarına bir açıklama borcum olduğunu dusunmuyorum.Allah tövbe edenleri affediyorken , karşımdaki kem kum ediyorsa kendi bilir. Ben bu şekilde düşünüyorum , sadece bu konu için değil genel olarak.

Bir hata yaptıysam bunun hesabını sadece Allah'a veririm ve ondan af dilerim. Allah'ın yarattığı kullarına bir açıklama borcum olduğunu dusunmuyorum.Allah tövbe edenleri affediyorken , karşımdaki kem kum ediyorsa kendi bilir. Ben bu şekilde düşünüyorum , sadece bu konu için değil genel olarak.
+1

1. Cinsel ilişki yaşamak bir hata değil.
2. Bunu sorun edecek bir erkeği hayatıma almam. Kimseye geçmişimle ilgili hesap vermek zorunda hissetmem.
3. Bunu ilk başta sorun etmeyip sonradan yüzüme vurursa ayrılırım. Yüzüme vuracak biri olduğunu hissediyorsam "ıyyy böcek " bakışımla bakarım ve zaten ayrılırım.

Lütfen yaşadıklarınızı hata olarak görmeyin artık. 25+ sene sonra tanıdığınız bir adama hiçbir şeyle ilgili hesap vermek zorunda değilsiniz.

Ayrıca bir ilişkiye başlarken karşınızdaki adam nasıl bir kafa yapısında anlamıyor musunuz? Zihniyetini, hayata, kadına bakış açısını bilmediğiniz adamlarla nasıl sevgili olup evlilik aşamasına geliyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Bir insan sevgilim olmuşsa, beni belirli elemelerden geçirmiştir zihninde ve ben de onu belirli elemelerden geçirmişimdir ki artık bir ilişkiye başlamaya karar vermişizdir. "Uzun süredir beraberim" dediğiniz adamı sokaktan geçen adam ya da köşedeki bakkal kadar tanımayıp nasıl evlilik planları yapabiliyorsunuz?

Öncelikle lütfen yargılamayın.. Böyle bişeye niyetlendim ama bilmiyorum kaybetmekten çok korkuyorum :KK43: tepkisini kestiremiyorum uzun süredir beraberiz 7 yıl önce yaptığım bi hata şimdi karşıma çıkıyo.. Hatayı yapmayı biliyosun gibi kırıcı yorumlar lütfen yapmayın yeterince mutsuzum pişmanım emin olun..

Neden söyleme gereği duyuyorsun? Onu ne ilgilendirir, bu senin vücudun ve senin kararın degil mi?Sana sordu mu? Sorduysa kendisi bakir mi?

Su kafalari birakin artık ya, bunu sana sorduysa eger koy tekmeyi gitsin, sana hayır gelmez bu adamdan

Yok artık bakireligi bu kadar hafife almakta neyin nesi bir kızın en guzel ceyizidir bakirelik gerdek gecesi niye var o carsaflar fln elin gevurlarını gecmisiz bz haberimiz yok cnm olmus bir hatan 7 snedrde berabrmisinz demekki bir iliskin olmamıs ki ogrenememis burdan belli cinsellikle ilgin olmadigi bu hatanı bastan sole ki evlenince o gece buyuk sorunlar acabilir ve dikkat et smdi kabul etse bile basına kakabilir

Yok artık bakireligi bu kadar hafife almakta neyin nesi bir kızın en guzel ceyizidir bakirelik gerdek gecesi niye var o carsaflar fln elin gevurlarını gecmisiz bz haberimiz yok cnm olmus bir hatan 7 snedrde berabrmisinz demekki bir iliskin olmamıs ki ogrenememis burdan belli cinsellikle ilgin olmadigi bu hatanı bastan sole ki evlenince o gece buyuk sorunlar acabilir ve dikkat et smdi kabul etse bile basına kakabilir

Yok bakirelik / kızlık zarı / çocukken diskini yaparken mikrop kapmaman için olan bir zar.
Gerçekte anlamı bu . Ama siz illa da çeyiz diyorum derseniz bilemem.

Evlilik dışı cinsellik bana göre yanlış ama şu yazdıklarınız da gerçekten çoook eskilerde kaldı. Bakirelik herkese göre farklı değerdedir. Çeyiz, gerdek, çarşaf, düğün, dernek vs artık eskisi kadar önemli şeyler değil yaa... Tabi değer veren vardır ama şunu anlayın lütfen herkes aynı düşünmüyor. Bu söyledikleriniz yazılı, resmi ya da dini kural değil. Hele çarşaf olayı bana göre iğrençlik. Zamanında kızlar bu çarşaf yüzünden intihar edermiş. Bu bekaretlik olayları yüzünden kızlar tecavüzleri gizlerdi, hala gizleyenler vardır. Yazık yaa...

Konu ile ilgili de yine Dediğim gibi ben de evlilik dışı ilişki istemezdim ki olmadı da ama isteyerek ya da hatayla yapılmış anlık bir durum insanın hayatına mal edilmemeli. Benim ilişkim olmadığı halde kan vs gelmedi beb eşimden çok şaşırdım o ise gayet olgun karşıladı. İlişkin olabilirdi de ama olmadı diyorsun ki ben o lekeye değil sana inanıyorum dedi. O kadar geri kafalı olduğumu düşünmüyorsun heralde dedi ve adama tekrar aşık oldum ben. Tepki verseydi sanırım ayrılırdım. Bir gün bile konusunu da açmadı. Senin yerinde olsaydım konusu açılmadan söylemezdim ama ilk etapta çocuk felan düşünmez iyi korunurdum. İlk tepkisine bakar ona göre tepki verirse boşanırdım. Yani yalan söylemek de beni ömür boyu vicdanen rahatsız ederdi.

Yok bakirelik / kızlık zarı / çocukken diskini yaparken mikrop kapmaman için olan bir zar.
Gerçekte anlamı bu . Ama siz illa da çeyiz diyorum derseniz bilemem.
"Way bee" bnde söyle diyorum ozmn ve gdiyorm Kur’an-ı Kerim’de İsra ayetinde; “Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur. Eslerimizden baskası bize haramdır bilmem anlasıldmı

Evlilik dışı cinsellik bana göre yanlış ama şu yazdıklarınız da gerçekten çoook eskilerde kaldı. Bakirelik herkese göre farklı değerdedir. Çeyiz, gerdek, çarşaf, düğün, dernek vs artık eskisi kadar önemli şeyler değil yaa... Tabi değer veren vardır ama şunu anlayın lütfen herkes aynı düşünmüyor. Bu söyledikleriniz yazılı, resmi ya da dini kural değil. Hele çarşaf olayı bana göre iğrençlik. Zamanında kızlar bu çarşaf yüzünden intihar edermiş. Bu bekaretlik olayları yüzünden kızlar tecavüzleri gizlerdi, hala gizleyenler vardır. Yazık yaa...

Konu ile ilgili de yine Dediğim gibi ben de evlilik dışı ilişki istemezdim ki olmadı da ama isteyerek ya da hatayla yapılmış anlık bir durum insanın hayatına mal edilmemeli. Benim ilişkim olmadığı halde kan vs gelmedi beb eşimden çok şaşırdım o ise gayet olgun karşıladı. İlişkin olabilirdi de ama olmadı diyorsun ki ben o lekeye değil sana inanıyorum dedi. O kadar geri kafalı olduğumu düşünmüyorsun heralde dedi ve adama tekrar aşık oldum ben. Tepki verseydi sanırım ayrılırdım. Bir gün bile konusunu da açmadı. Senin yerinde olsaydım konusu açılmadan söylemezdim ama ilk etapta çocuk felan düşünmez iyi korunurdum. İlk tepkisine bakar ona göre tepki verirse boşanırdım. Yani yalan söylemek de beni ömür boyu vicdanen rahatsız ederdi.
Tbikde carsf fln igrenc birsey brazda yöreye baglı

"Way bee" bnde söyle diyorum ozmn ve gdiyorm Kur’an-ı Kerim’de İsra ayetinde; “Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur. Eslerimizden baskası bize haramdır bilmem anlasıldmı
Bununla kızlık zarı ne alaka? Zina haram amenna ama sadece kızlara mı haram ki sadece kızlarda zar var? Erkeklerde neden belirleyici bir durum yok? Tamam zina haram ama insan bir hata yaptı diye bir daha evlenmesin o zaman. Başka dinden bir kız müslüman olsa eski dininde ilişkisi olmuş olsa müslüman olamayacak mı? Kızlık zarı zina belirleyicisi olarak yaratılmadı kız çocukları bilinçsizken hastalıklara karşı koruma olsun diye yaratıldı.

Konu ile ne alakası var .
Kızlık zarının varlık nedeninin kız çocuğunun dışkıdan mikrop kalmaması için korumak olduğu bilimsel bir gerçek.
Evlenmeden önce ilişki yasarsin yaşamazsın iyi bir şey kötü bir şey haram vs onlar sizin sorununuz .
Ben bilim adına bir gerçekten bahsediyorum .

Tbikde carsf fln igrenc birsey brazda yöreye baglı inanırmısınz bilmem ama bnde kesinlikle iliski yasamadm ama esimle evlendgm gun kan gelmedi esimde bana inaniyor ama bazende basima kakmiyir degil
Bana bir gün bununla ilgili laf söylese sen çok mu temizsin derim bunu da bilir. Eşiniz bekarken nasıldı bilmem ama bir halt yemediyse de senin bi halt yemediğin ne malum deyin... Ama önce lütfen önce siz kızlık zarının sadece sağlıkla ilgili olduğunu aklınıza yer ettirin

Hata yaptım psikolojisinden çıkmalısınız önce. O beden sizin bedeniniz, üzerinde tek söz sahibi sizsiniz. Hiç tanımadığınız buradaki insanların bile sizi azarlamaya hakkı olduğunu sanıyorsunuz. Kimsenin öyle bir hakkı yok.

Yerinizde olsam sevgilime söylerdim. Hiç söylemeyebilirsiniz, bunu hayatı boyunca anlayamayabilir, herkes ilk ilişkisinde kanamıyor zira, sizin tercihiniz, ama ben yapmazdım. Çünkü karşımdaki insanın hangi kafada olduğunu bilmek önemli. Eğer söyleyecekseniz, bir hata yaptım psikolojisiyle söylemeyin, durum bu, işine geliyorsa doğallığında söyleyin. Haa bir de daha önce yaptınız diye, onunla da hemen yapmanızı beklememesi gerektiğini bilmesini sağlamanız gerekiyor. İnsanlar 7 yılda değişebiliyor. Şimdi bazı şeyleri daha ağırdan almanın sizi daha mutlu edeceğini belirtebilirsiniz, buna saygı göstermek zorunda. Bu konuda sizi zorlarsa, çok ayıp etmiş olur, hayır gelmez böyle birinden.

Bunu düşünüp üzme kendini bence kendisi de birçok kadınla birlikte olmuştur. Senin bakire olmanı bekliyorsa zaten bişey bekleme o adamdan.

Öncelikle lütfen yargılamayın.. Böyle bişeye niyetlendim ama bilmiyorum kaybetmekten çok korkuyorum :KK43: tepkisini kestiremiyorum uzun süredir beraberiz 7 yıl önce yaptığım bi hata şimdi karşıma çıkıyo.. Hatayı yapmayı biliyosun gibi kırıcı yorumlar lütfen yapmayın yeterince mutsuzum pişmanım emin olun..

İlişkilerde ne olursa olsun şeffaf olmak gerektiğini düşünüyorum ama bu durumu bir hata olarak görme .İlişkilerin doğal süreci ayrıca bu konuda açıklama yapmak zorunda bile değilsin ve eğer karşındaki kişi bu benim için çok önemli diyorsa o kişiyle ilişkini yeniden gözden geçir derim.

Son düzenleme:

Sevgiliyken öpüşüp koklasmak normal ama iş cinsel birlikteliğe gelince bakirelik elden gidiyeah di mi

Evlilik dışı ilişkiye çeşitli sebeplerden dolayı karşı olabilirsin ama bu düşünce yapisi çok geride kaldı .Annemlerin jenerasyon bu şekilde düşünüyormus ve ona göre yaşamışlar o zaman ki hayatlarını .

Ayrıca kadının bekaretine önem veriyorsan erkeğin bekaretide önemli olmalı senin için öyle değil mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X