Bakire olmadığını dürüstçe söyleyip evlenen mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden yazık günah olsun. Günahı bari bu işe katmayın. Bu günaha gelecek olursa oho ne günahlarımız vardır belkide . Ki yargılamak kimsenin hakkı değil.

Ayrıca vajina eski hale dönse bile bekareti bozulduysa nasıl tamir olsun. Bu şekilde yönlendirmeyin lütfen. Karşımızda bir kadının hayatını etkileyecek bir konu var
Ben orda yazık günahı dalga amaçlı söyledim hanımefendi anlamıyor musunuz? Kimseyi yönlendirdiğimi düşünmeyin lütfen,konu sahibinşn kendisi de bu mesajda yazılanların gerçek olmadığını anlamıştır merak etmeyin. Benim yorumum; ne olursa olsun söylememesi yerinde. 2. El muhabbeti mi yapılsın kıza karşı? Kızın sevgilisi modern olmayabilir bu durumu kaldırmayabilir. Anlatabildim mi? Ayrıca günah günah diye düşünseydim bende evlilik dışı çocuk sahibi olmazdım.

herkes söyleme yok başına kakarlar yazmış .
Siz nasi insanlarla tanışıp nasi ilişkiler kuruyorsunuz ?
Ben bu dünya da yaşamıyor muyum ya ? Benim sevgilim bunu başıma kakacak hayalini bile kuramıyorum bu kadar mı kendinizi savunmaktan acizsinız? Bu kadar mi sorunlu adamlari hayatuniza aliyorsunuz .
Bir erkek bakireliği önemsiyorsa tek nedeni kadını meta olarak görmesidir , kendisi bakirse de boyledir. Vucunuzdaki basit bir zara , sizi küçükken dışkıdan koruyan bir zara yüklediğiniz anlamlara bak . Yemin ederim şok oldum ya . Sonra neden ülkede kadın cinayeti fazla namus cinayeti fazla .
Hepsinin nedeni bu zihniyet işte . Kadının kadından başka düşmanı yok.
Benim sevgilim başkasıyla yatsa degil ama yaptıklarını sahiplenmyen yalan söyleyen biri olsa o zaman şüphe duyarım o zaman biter bu iliski.
Çok üzülüyorum bu zihniyetler bide çocuklara akıtılıyor. Sonra ülkede vajinismus tecavüz gırla gidiyor
Ne diyim biz hak ediyoruz bunları . Daha fazlasını hak ediyoruz

İyi de sizin cinselliğe bakış açınızla konu sahibininki bir mi ? Hayır.
Siz bunu ''cinsellik gayet doğal'' olarak görüyorsunuz,konu sahibi ''hata''.Size göre normal ona göre bir ''hata''.
Öyle görmese zaten burada bu soruyu sormaz,yaptığını sahiplenir,en başta kendisi verir yargılayanlara cevabı.Öyle görmesinin toplumsal,dini sebepleri var.Onları tartışmak da bu konuda olmaz.

Yok artık bakireligi bu kadar hafife almakta neyin nesi bir kızın en guzel ceyizidir bakirelik gerdek gecesi niye var o carsaflar fln elin gevurlarını gecmisiz bz haberimiz yok cnm olmus bir hatan 7 snedrde berabrmisinz demekki bir iliskin olmamıs ki ogrenememis burdan belli cinsellikle ilgin olmadigi bu hatanı bastan sole ki evlenince o gece buyuk sorunlar acabilir ve dikkat et smdi kabul etse bile basına kakabilir
Allah iyi etsin bacım.

"Way bee" bnde söyle diyorum ozmn ve gdiyorm Kur’an-ı Kerim’de İsra ayetinde; “Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur. Eslerimizden baskası bize haramdır bilmem anlasıldmı
Canım bu ayette ilişkiye girmsyin zina yapmayın diyor. Kızlık zarı demiyor.

İyi de sizin cinselliğe bakış açınızla konu sahibininki bir mi ? Hayır.
Siz bunu ''cinsellik gayet doğal'' olarak görüyorsunuz,konu sahibi ''hata''.Size göre normal ona göre bir ''hata''.
Öyle görmese zaten burada bu soruyu sormaz,yaptığını sahiplenir,en başta kendisi verir yargılayanlara cevabı.Öyle görmesinin toplumsal,dini sebepleri var.Onları tartışmak da bu konuda olmaz.
O zaman neden namus kadın cinayeti işleniyor diye aglanmasinlar burda.
Tek temel nedeni bu zihniyet by kadının meta görülen hali.

40 yaşındayım, milyon tane arkadaşım, duyduklarım gördüklerim yaşadıklarımın tecrübesinin özetini geçerek sana yapılabilecek en mantıklı şeyi söyleyeyim.

Bu konu açılmadığı sürece açma. Sorarsa elbette öyleyim de. Sormazsa konuşma. Evlendiğin gece kan gelmeyecek ama benim zaten kendim dahil kan gelmeyen 10’larca kişi duymuşumdur. Eşim sormadı bile. Neden gelmedi derse bilmem ki de geç. Elastik herhalde de. Bunun ispatı yok, erkek asla anlamaz yattığında bakire misin değil misin.

Hesap vermeyin. Kendinizi defolu görmeyin. Namus beyinde. Ben önüne gelenle yatıp kalktığı halde evlenip çoluk çocuğa karışan bir sürü kişi gördüm. Ama hepsi de kendine güvenli, ne istediğini bilen, beni istemeyeni ben hiç istemem diyen tiplerdi.
Harikasınız, ne eksik ne fazla olması gerekeni yazmışsınız.. Bizler mal değiliz, geçmişte yaşananların vicdanı da üzüntüsü de mutluluğu da sadece kişinin kendisini ilgilendirir.
3. bir şahsa anlatmak gereksizdir.
İşin dini boyutunda bile, günahların ya da kötü deneyimlerin anlatılması hoş değildir. Olabildiğince üzeri kapatılmalıdır.

"Way bee" bnde söyle diyorum ozmn ve gdiyorm Kur’an-ı Kerim’de İsra ayetinde; “Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur. Eslerimizden baskası bize haramdır bilmem anlasıldmı
Ben de inançlı bir insanım ama namus kavramı ve zinaya yaklasmamak sadece kadınlar için değil erkekler içinde aynıdır..Kadın ne kadar dikkat ediyorsa erkek te o kadar dikkat etmelidir.. Bu konu sadece kadına indirgenmemelidir. Dini açıdan bakarsak da Allah tövbe edenleri affediyorken, kuluna laf söylemek düşmez. Allah'la kendisi arasındadır.

O zaman neden namus kadın cinayeti işleniyor diye aglanmasinlar burda.
Tek temel nedeni bu zihniyet by kadının meta görülen hali.

Ya yanlış anlamayın da söylediğiniz şey ülkenin bir yarısı için tamamıyla imkansız.
Bunun için öldürülen kadınlar var hala ülkede.Kimse o yüzden kolaylıkla çıkıp ''ben bakire değilim'' diyemez her yerde.Bu kadının nasıl bir ortamda bulunduğunu bilmiyoruz.Belki etrafındakiler dışlayacak,sevgilisi sürekli yüzüne vuracak vs ? Siz diyorsunuz ki öyle insanlarla ne vakit kaybediyorsun,evet teoride haklısınız da pratikte ülkenin her yerinde böyle insanlar yok işte.Bazı yerlerde bu bir cinayet sebebi dememin nedeni o.

Ben ortada bi hata görmüyorum,
Herkesin kendi bedeni kendi tercihi.

Ama ben olsam söylerdim, oturup da itiraf eder gibi değil. Gayet doğal bi konuşma anında pat diye. Söylemek istememin nedeni hata olması değil, karşımdaki adamın zihniyetini anlamak olurdu.

Bakin benim ailem doğulu . Namus yüzünden beni öldürmezler ama bunu çok fazla değerli bulurlar küçüklükten beri bana bunu aşıladılar .
Ben küçüklükten beri farklı düşündüm farklı yasadim . Ailem de bunu biliyor . Hiç konuyu açmıyorlar
Şuan yine doğuda bayağı küçük bir yerde yaşıyorum . Ve buraya nasi özgürce bunu yazıyorsam arkadaş ortamında da söylüyorum .
Bazı şeyler cesaretle başlıyor . Oldurulecegimi bilsem yine söylerim çünkü bu benim dogrum . Çünkü bu düzenin değişmesi için soylemek gormek gerekiyor .
Her gün kadın hakları ile ilgili konuşuyoruz biz. Her gün hastanede kadınlar iletişim kurmaya calisiyoruz
Ama görüyorum ki bosa çaba harciyoruz
Ya yanlış anlamayın da söylediğiniz şey ülkenin bir yarısı için tamamıyla imkansız.
Bunun için öldürülen kadınlar var hala ülkede.Kimse o yüzden kolaylıkla çıkıp ''ben bakire değilim'' diyemez her yerde.Bu kadının nasıl bir ortamda bulunduğunu bilmiyoruz.Belki etrafındakiler dışlayacak,sevgilisi sürekli yüzüne vuracak vs ? Siz diyorsunuz ki öyle insanlarla ne vakit kaybediyorsun,evet teoride haklısınız da pratikte ülkenin her yerinde böyle insanlar yok işte.Bazı yerlerde bu bir cinayet sebebi dememin nedeni o.

Adamın kabul görüp görmeyeceğini az çok bilirsin .eğer yedi yılsa iyi tanıyor olmam lazım bu durumda ağzını yokla .bir örnekle anlat mesela deki bir arkadaşım vardı bakire olmadığını eşinden saklamış evlenince adam öğrenmiş ve boşanmış gibisindem bir laf ortaya atıp nabzını yoklamanı ona göre söyleyip söylememe kararını vermeni tavsiye ederim.onı en iyi sen tanıdığın için bu şekilde yapman uygun bence ona çaktırmadan tepkisini anlarsın.

Ben söylenmesine karsiyim. Cünkü toplumumuzun bazi gercekleri var ve yeterli kadar seylere tanik oluyoruz. Her insan sizin düsündügünüz kadar iyi niyetli degil. Kiz bunu o adama güvenip söylese onu dönüp ona karsi koz olarak kullanmayacagi ne malum. Bakin benin bir akrabagimin esi tecavüze ugramisti. Ailesi durumu örtbas etmek adina kizi hemen evlendirmek istedi ama kiz bunu nisanlisina söyledi. Oda kabullenmis gibi görünüp evlendi. Cocuklari bile oldu. Sonra evlilikte Problemer oldu. O andan irtibaren "seni böyle aldigim icin ayaginin altini öpmen lazim" gibi laflar esitti o kadin. Tecavüze ugramis kadina bu laflar yapilfi. Tek adamdan degil onun ailesi de ögrendi öyle laflar etti. Simdi diyeceksiniz ki "ya adam öyle degilse?" Bahsettigim koca cok iyi bir insan gibi görünür ama kavga aninda degisebilir insan. Ayrica kizin söyledikten sonra cinsel iliskiye zorlandigi vakalar da mevcut. Bence söylemeyin
Katılıyorum.

Konu sahibi bencede söylemeyin.bu zamana kadar çevremde gördüklerim tanik olduklarim duyduklarım dogrultusunda soyluyorum.yerinizde ben olsam soylemezdim.

Benim anlamadığım şu,
Söylemeyecektir söylemeyin diyenler 3-5senelik ilişkinizde hiç mi sevişmek istemiyorsunuz? Ya da partneriniz size hiç mi yanaşmıyor? Eğer hiç yanaşmıyorsanız karşılıklı olarak zaten belirli hassasiyetleri olan bir insan karşı taraf. O adama da yazık günah yapmayın ayrılın söylemeden. Sevgilisi kişisi yanaşıyor ama siz aaa yapma evlenmeden olmaz diyorsanız evlendiğinizde anlaşılırsa ne yapacaksınız? Adam demez mi tamam benim için önemli değil ama sen beni kaç sene kndırdın? Eşim ağır abi denilebilecek kişilerden ha okumuş etmiş yaşamış görmüş. Bakire değilim demedim seviştim geçtim. Bir süre sonra sordu ayrıntı istemedi biraz üzüldü ama geçti. Siz ona güven veriyorsanız haliniz tavrınızla birşey olmaz.
Ama söylenecek insan vardır söylenmeyecek insan vardır. Bunun ayrımını kişi daha iyi yapar. Herkes aynı hayatı yaşamıyor anlıyorum çekinmenizi. Eğer 7 yıldır birlikte olmadıysanız kimseyle ve ilişkiniz boyunca da söylemediyseniz artık söylemeyin. Doktora falan götürmez götürürse ayrılın zaten. Hadi götürdü diyelim doktorlar bu hassas konularda zar esnek vs der geçer çünkü burası Türkiye başına gelebilecek şeylerden kadını korur.

Benim anlamadığım şu,
Söylemeyecektir söylemeyin diyenler 3-5senelik ilişkinizde hiç mi sevişmek istemiyorsunuz? Ya da partneriniz size hiç mi yanaşmıyor? Eğer hiç yanaşmıyorsanız karşılıklı olarak zaten belirli hassasiyetleri olan bir insan karşı taraf. O adama da yazık günah yapmayın ayrılın söylemeden. Sevgilisi kişisi yanaşıyor ama siz aaa yapma evlenmeden olmaz diyorsanız evlendiğinizde anlaşılırsa ne yapacaksınız? Adam demez mi tamam benim için önemli değil ama sen beni kaç sene kndırdın? Eşim ağır abi denilebilecek kişilerden ha okumuş etmiş yaşamış görmüş. Bakire değilim demedim seviştim geçtim. Bir süre sonra sordu ayrıntı istemedi biraz üzüldü ama geçti. Siz ona güven veriyorsanız haliniz tavrınızla birşey olmaz.
Ama söylenecek insan vardır söylenmeyecek insan vardır. Bunun ayrımını kişi daha iyi yapar. Herkes aynı hayatı yaşamıyor anlıyorum çekinmenizi. Eğer 7 yıldır birlikte olmadıysanız kimseyle ve ilişkiniz boyunca da söylemediyseniz artık söylemeyin. Doktora falan götürmez götürürse ayrılın zaten. Hadi götürdü diyelim doktorlar bu hassas konularda zar esnek vs der geçer çünkü burası Türkiye başına gelebilecek şeylerden kadını korur.
Ya öyle keyfi olarak kimse kimseye zar muayenesi yapamaz zaten .
Yasal değil bu .

Bence gidip diktirin Türk erkeğinin %95’i en modern görüneni bile bu işi öyle kolay hazmedemez sana bişey diyemese de kafada kurar da kurar hiç uğraşmaya değmez.
En modern görünen kadını hazmeder mi, erkekleri bu kadar neden bir haltmıs gibi anlatıyorsunuz onlar kimki aramızda sadece cinsiyet farkı var , bizlerden üstün olan neyi var akıl desen bizdede var. El ayak kas göz desen bizde de var, sizin gibi düşünenler erkekleri tepemize çıkarıyor zaten , hem nerden biliyorsun en modernin de öyle düşündüğünü, söyle düşünün , evlenip ayrılmış insanlar nasıl evlenebiliyorsa nasıl yargılanmadan eşleri kabul ediyorsa bu da aynı bence, ha erkek kadının 2. Evliliği, ha erkekle kadının 2. Beraberliği fark ne?

Bence söyleyin. Eğer sizi seviyorsa her durumda kabul eder. Belki biraz tepki görürsünüz ama kandırmak yalan söylemek çok daha kötü olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X