Bu ülkede 12-13 yaşındaki kız çocukları evlendiriliyor.ve burada kız sadece 16 yaşında diye elestriyorsunuz.Eger eleştirmek istiyorsaniz çocuklarına her türlü konu hakkinda bilgilendirmeyen onları her türlü konuda korkutarak büyüten aileleri eleştirin.Evet yapmış olduğu eylem erken ve yanlış.Maalesef yumurta takibi yapıp hamile kalmak ve o çocuğu doğurmakla olmuyor bu işler.Sevgili kardeşim soruna gelince hayatta hiç birşey imkansız değildir ancak anlatmış olduğun şekilde hamile kalmak biraz zor görünüyor ki insanlar yıllarca uğraşıyor. Sana nasıl hamile kalinacagindan bahsedeyim.kadınlar ortalamada 28 günde bir regl olurlar.bu dönemin 14. Gününde yumurtlama gerçekleşir. Yumurta hücresi maksimum 24 saat yaşar. Bu gün öncesinde veya sonrasında bir ilişki ile erkek sperm hücreleri kadın yumurtası ile karşılaşırsa dollenme gerçekleşebilir. Bu arada Sperm hücresi de kadın vücudu içerisinde 3 gün yasayabilir.Dollenen yumurta hücresi uygun şartlar sağlanırsa rahim içerisine yerleşir ve gebelik başlar bu da yaklaşık 7-10 günlük bir süreçtir.Rahime yerlesme sonrasinda vucut bhcg denilen hormonu salgilamaya baslar.ve bu hormon kanda belirlenebilir.Bunun dışında şunu bilmelisin ki cinselliği yaşamak için sakın acele etme.Bu senin için özel bir durum ve bunu hakedecek insanla karşılaşmayı bekle.zaten o insan sana değer veriyorsa bu ülke şartlarını bildiği için evlenene kadar senden bu şekilde bir talebi olmayacaktır.Lütfen kendini ve aileni yaralayacak birşey yapma.Bu arada eksik yada yanlış anlattığım birsey varsa düzeltmenizi rica ederim.
O bahsettiğiniz aileler toplumumuzun kapanmayan yarası ve tabikide eleştiriliyor..
Ben burada çok ailelik bir durum göremiyorum mesela.. 16 yaşında bir kişinin başka bir 16lıkla yok efendim sürtünmesi vay canına dışarı boşalmasın aman da aman hapları zartları zurtları falan okuduk.. Aile eleştirilmesi gerektiğini düşünmüyorum zira mevzu ailelik ya da terbiyelik bişey değil..
Ve konu üzeride bakarsanız bende dahil eleştiri yönlendirilen kısım konu sahibinin her şeyi biliyor olması.. 16 yaşında genç olmaya çalışan bir bireyin ertesi gün hapına varasıya dek bilip zevk suyundan hamile kalıp kalamayacağını sorması çok ironik...
Medeni bir platform, eleştirenleri eleştirdiğiniz için alıntı yaptım, sanki o aileler eleştirilmemiş de konu sahibi çarmıha gerilmiş gibi oldu o mesajınzda, o sebeple.. :)