Bakirmiş...

Cem Yılmaz'ın bir yazısı var, "Sevmek Fiili" diye. Hep aklıma bu yazı geliyor, hep de gülüyorum. Ve doğru bence :KK53:
Biraz argo, uyarayım baştan : )

Bu hafta, şarkı sözlerindeki “sevmek” fiilini incelemek istiyorum izninizle.
Çünkü son zamanlarda farkettim ki “sevmek” fiili şarkı sözlerinde asla “sevmek” fiili olarak kullanılmıyor. Sevgili Penguen okurları. “s…mek” yazamadıkları yerde dayıyorlar burnumuza “sevmeyi”…

Ama açık söyleyeyim sadece Türk Pop müziğinde yok bu teşbih… Bizler "sevmekten kim usanır/tadına doyum olmaz” şarkısını dinleye dinleye büyümüş bir kuşağız. Değiştirin bu iki fiili öyle okuyun bakalım şarkıyı.

Daha anlamlı olmuyor mu?… Oluyor…

Fakat sevmek fiilini müstehcen fiilleri gizlemek için kullananlar çoğunlukla kadın şarkıcılar ve söz yazarları olmuş nedense.

Sezen Aksu’nun başını çektiği bu kadınlar topluluğu sevmenin altından girip üstünden çıkmışlar… Bakın şimdi Sezen Aksu’nun yazdığı şu şarkı sözüne: “Al beni kanatlarında götür bu gece uçurup diyar diyar sev beni sevilmediğim kadar”
Masum bir sevgi kastedilebilir mi bu cümleler içersinde? Değiştirin fiili öyle okuyun. Bana hak vermezseniz dişimi kırarım.

Bitmedi, alın bir Sezen Aksu şarkısı daha: “Nasıl istedim deliler gibi, sayıkladım hep sıcak nefesini, gel ne olursa olsun son defa sev beni”.
Söyleyin Allah aşkına gariban sevmek fiiline “son defa” diye ekleme yapılabilir mi? İnsan birisinin sıcak nefesini sayıklarken masumane bir sevgiyle diner mi bu ayrılık…?

Bir “azgın” şarkıcı da Bendeniz…
“Usandım bu kaprislerden, Seveceksen sev hadi gülüm, Tuzağına böyle düşmüşken” …. Tuzağa böyle düşmüş birine ne yapar bir erkek? Bilenler bilmeyenlere anlatsın Allah aşkına. Hadi diyelim Bendeniz marjinal bir kızımız. Ya en aklı başındalara ne demeli? Dünyalar tatlısı Candan Erçetin’e bakın hele: "Korkarım tanışacağız seninle, birkaç film seyredeceğiz belki de, ellerim tanışacak ellerinizle, seveceksiniz beni uzun uzun” Bana kimse hikaye anlatmasın kardeşim. Çünkü hikayeyi anlatanlara sorarım: “Beni ne kadar seviyorsun Kazım” sorusuna “uzun uzun” cevabını almışlar mıdır hayatları boyunca.

Hele hele Funda Arar hanım kızımıza ne demeli?
“Rüzgarındayım savruldum, sevmezsen öleceğim…” diyor alenen.. Şimdi bunların tümü kadın olduklarından ve bu toplum kadınlara baskı uygulayan bir toplum olduğundan çıkıp “valla benim şarkılarımda ‘sevmek’ fiili ‘s….’ yerine kullanılmamıştır” diyenler çıkabilir ama erkek olduğundan Kenan Doğulu kardeşim diyemez.

“Son bir kez sev bu gece, çekinme gel evime”
Şarkının adı ne? “Bir kereden bir şey olmaz” Pardon yani….

dun gece hic tanimadigim bir erkege
sirf sana benziyor diye usulca sokulup merhaba dedim

tanidik bir huzur aradim saskin bakislarinda dun
bildik bir soz bekledim eskiden kalma oylesine
konustu bir seyler soyledi bekledigim sozler bunlar degil
yuzume bakti gozlerime ama senin gibi degil

anladim ki hic kimse hic kimse sen degil
hic kimse senin gibi canimdan ote can degil
hic kimse senin kadar fikrime huzur degil

bu şarkıyı her duyduğumda bdv styla tüüü utanmaz one night standını böyle anlattın da adı aşk mı oldu diyesim geliyor. :KK69: yazı da duygularıma tercüman oldu, çok teşekkür :D ama neden eller diller deyince aklıma fesatlık gelmiyordu onun için fikrim yok :KK70:

bu şarkıyı her duyduğumda bdv styla tüüü utanmaz one night standını böyle anlattın da adı aşk mı oldu diyesim geliyor. :KK69: yazı da duygularıma tercüman oldu, çok teşekkür :D ama neden eller diller deyince aklıma fesatlık gelmiyordu onun için fikrim yok :KK70:
Hahaha bu yazı aklıma geldiğinde aşağıdaki şarkıyı düşünüyorum, mükemmel oturuyor:

Hadi beni yine sev
Beni deli deli sev
Beni yine yeni yeni
Yine yeni yeniden sev

Bizler, yıllar yılı adım başı yerleştirilmiş onca sübliminalleri çukulata paketlerinden yutmuş bir neslin çocukları olduğumuz halde 'bu sene de bekar gezelim'i 'bu selede bekar gezelim' olarak anlayabilen, ya da erkeğini kollarına çağırırken 'denizleri aş da gel' diyen kadının şarkısını siyasi sanıp deniz baykal'ı kastettiğini zanneden bir nesliz.
İyi niyetliliğimize şalmamak lazım. En Büyük TÜRKİYE

Bakirler güzeldir ya ben ıkı bakıre eskıttım acılmamıs paket gıbı ılk sen acacaksın daha ne ıstıyorsun kız,samanlıkta işgne bulmak gıbı mucıze bu devırde bakıre:):) Al boz topluma kazandır cekıl:)

Kizzz,yazik adamaaaaaa...hahahaaaaa...
Cok guzl anlatmissin.tanisma derim.ileride senin yasantin onun icin sorun olabilir.ve olurda.ve bana ilginc gelen,erkek arkadasin sana nasil boyle bir mesaj yaziyor..bence bir bayan ve erkek cok normal konusmamali.her zmn icin de bir mesafe gerekli diye dusunuyorum.

Kizzz,yazik adamaaaaaa...hahahaaaaa...
Cok guzl anlatmissin.tanisma derim.ileride senin yasantin onun icin sorun olabilir.ve olurda.ve bana ilginc gelen,erkek arkadasin sana nasil boyle bir mesaj yaziyor..bence bir bayan ve erkek cok normal konusmamali.her zmn icin de bir mesafe gerekli diye dusunuyorum.

Yakın arkadaşlarımla rahatça konuşabiliriz, o konuda hiçbir sorunumuz yok. Rahat rahat muhabbet ederiz, biz bizeyken başkalarına ağır gelebilecek şakaları bile yaparız çünkü birbirimizi biliyoruz, aramızda o anlamda herhangi bir mesafe yoktur. Şikayetçi de değiliz zaten, birbirimizin yanında kassak, mesafe koymaya çalışsak zaten ortamdan keyif alamayız.

:KK57:Yazdıklarını okuyunca midem bulandı yaa. Önceki sayfaları okumadım ama espri miydi? Öyleyse kusura bakma:110:
Ba%C4%9Fa+Mi+Didin.jpg

Yoo saa dimedim! Anacım burda muhabbet uçmuş :KK57:ben gidenze! Korktum bu tehditkar cevaplardan zaten:KK17:
Hahah est. tehdit falan yok : ) Benim çok kullandığım bir laftır bağa mı didin. Son mesajınızı kime yazdığınızı anlayamamıştım da, bana mı yazdınız demek için şey yaptım.

Benim sevgilim de bakir idi.. ben değildim. ilk ilişkisini benle yaşadi. zerre sorun teşkil etmedi bu durum bizim için. tabi, her ilişki özeldir. sizin durum nasıl olur bilemem.. önyargılı olmamak gerek sadece.. bunu söyleyebilirim.

Bakirler güzeldir ya ben ıkı bakıre eskıttım acılmamıs paket gıbı ılk sen acacaksın daha ne ıstıyorsun kız,samanlıkta işgne bulmak gıbı mucıze bu devırde bakıre:):) Al boz topluma kazandır cekıl:)

Yuhunuz demek istiyorum sayın seyirciler.

Pipisi kucuk olabilir. Benim ciktigim ama belli sure hic yakinlasmadigim bir Japon arkadas vardi. Nihayet biraz yakinlastik ama bamyadan hallice cikti. Ben tuh adet zamanim deyip popomu donup yattim.Nasil moralim bozuldu. O gunden sonrada gorusmedim. Katzu sana sesleniyorum cinsel hayatimi bitirdin.... cokta iyidi aslinda hediyeler alir, ilgi gosterir, muhendisti .Evlenmeyi dusunmustu ama ben yapamadim. Ah be Katzu azicik buyuk olaydi...

niye size tuhaf geliyor anlamadım....bakir çok erkek var ,tıpkı bakir olmayanların çok olduğu gibi...
Çevreden kaynaklanıyor sanırım. Benim etrafımda o düşüncede kimse yok, dolayısıyla bana değişik geliyor belli bir yaştan sonra bakir erkek olması.

Benim sevgilim de bakir idi.. ben değildim. ilk ilişkisini benle yaşadi. zerre sorun teşkil etmedi bu durum bizim için. tabi, her ilişki özeldir. sizin durum nasıl olur bilemem.. önyargılı olmamak gerek sadece.. bunu söyleyebilirim.
Teşekkürler.

Pipisi kucuk olabilir. Benim ciktigim ama belli sure hic yakinlasmadigim bir Japon arkadas vardi. Nihayet biraz yakinlastik ama bamyadan hallice cikti. Ben tuh adet zamanim deyip popomu donup yattim.Nasil moralim bozuldu. O gunden sonrada gorusmedim. Katzu sana sesleniyorum cinsel hayatimi bitirdin.... cokta iyidi aslinda hediyeler alir, ilgi gosterir, muhendisti .Evlenmeyi dusunmustu ama ben yapamadim. Ah be Katzu azicik buyuk olaydi...
Hahahah çok güldüm yaa. Ah Katzu ah:KK53::KK53:

Ben kucuk seviyorum. Kalkiyosa sorun yok. Katzuyu bana yollayiver bir ara :KK53:

Back
X