bakmakla yükümlülük...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
merhaba ben hukukçu arkadaşlarıma bir arkadaşım adına bir soru yöneltmek istiyorum...bir arkadaşım var onun da eşi benim gibi ordu mensubu..eşi,kendi annesi ve babasını bakmakla yükümlüyüm diye göstermiş ve sağlık karnesi falan çıkarttırmış...arkadaşım diyor ki şimdi benim eşimin adına banka hesabı falan var...eşimin üzerine ev araba falan var...allah esirgesin yarın bir gün eşime bir şey olursa,kayınvaldem ile kayınbabam eşimin üzerine olan bu mallar ve banka hesabından hak iddea edebilirler mi diyor...çünkü eşi kendi annesi ve babasını bakmakla yükümlü göstermiş ya o yüzden...ha bir de unutmadan arkadaşımın bir de çocuğu var...cevap verirseniz sevinirim...tüm hukukçu arkadaşlara sevgiler...a.s.

Emekli Sandığı kanununa göre bakmakla yükümlü olduğu kişiler ile miras hukukuna göre mirasçılık sıfatının kazanılması farklı durumlardır.Arkadaşınızın bir çocuğu olduğu için vefat halinde mallar eşi ve çocuğu arasında miras hisseleri oranında paylaştırılır. Anlatılan olayda anne ve babanın mirasçılık sıfatı bulunmamaktadır.

Back