• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baktığım çocuk problemleri

O kadar kalifiyeyim o kadar düzgün Türkçem var diyip elalemin çocuğunu pikniklere mi götürüyorsun ailenle? Evde otururken para kazanayım bakış açısıyla baktığın belliydi . Böyle bir ortama asla çocuğumu emanet etmem kimdir nedir belli değil benim çocuğumun elalemle piknikte , aile apartmanında başka çocuklarla ne işi var? Aç ağzını söyle çocuğun yanına yemek koymamışsınız de telefon numaraları vardır ara konuş.
Valla bizim çocuğun elalemin uyumsuz çocuğuyla ne işi var diye soran yeğenlerimin anne babası.
Ben rica ediyorum aman sıkılmasın diye. Çocuk eve gelince onları çağır diye yalvarıyor.
Annesi de sıcak bakıyor sosyalleşir diye ama işte tek çocuk biraz bencillik ve uyumsuzluk var

O yemeği ve ara öğünlerini koyacak ama sizde milletin çocuğunu yeğenleriniz ile bakmayacaksınız ya da pikniğe götürmeyeceksiniz. Siz çocukla kaliteli vakit geçiriyor musunuz? Sizin bakım tarzınız da pek iş olarak bakan biri gibi gelmedi
25 bin liraya bu kadar oluyor. En azından çocuk hayatıma engel olmuyor. Kendisi de çok mutlu.
Akşam eve gitmemek için saklanıyor. Gezmeyi seviyoruz o da bizimle geziyor. Evdeki ütü odasına burası benim odam olsun diyecek kadar sahiplendi 😀

O kadar kalifiyeyim o kadar düzgün Türkçem var diyip elalemin çocuğunu pikniklere mi götürüyorsun ailenle? Evde otururken para kazanayım bakış açısıyla baktığın belliydi . Böyle bir ortama asla çocuğumu emanet etmem kimdir nedir belli değil benim çocuğumun elalemle piknikte , aile apartmanında başka çocuklarla ne işi var? Aç ağzını söyle çocuğun yanına yemek koymamışsınız de telefon numaraları vardır ara konuş.
Bakan tuhaf baktıran daha da tuhaf . Çocuğun ne yiyeceğini düşünmeyen bir anne, bu çocuğun başına birşey gelir mi diye düşünmeyen bir anne,aslında çocuklardan çok da hazetmeyen profesyonel bakıcı olmayan bir genç kız . Konu neresinden tutsak elimizde kalır.

Benim büyük kızım da her sabah patatesli yumurta isterdi. Bizim evde bakıldığı için ben o malzemeleri eksik etmezdim. Yani sevdiği yiyecekler hep evimizde olurdu. Sen de evleeine gitseydin zorlanmazdın, belki annesi yapıp bırakırdı bile.
Evine gitsem muhtemelen evin işini yaptıracaktı. Sanmıyorum ki evde yemek pişirsin. Pişirse koyardı. Her yemeği yemiyor. Hoş yese de ekstra masraf. Helali hoş olsun dondurma pizza çikolata eve gelince o da nasiplenir bunlar önemli değil ama 3 öğün zor. Annesi 5 ,5 buçuk civarı geliyor.

Bakıcılık için ilanlara bakıyordum. Annem gittiği sağlık ocağındaki hemşirelerle samimi. Abla sen bakar mısın demişler. Annem epey Bakıcılık yaptı çünkü. O da kızım arıyor iş demiş.
Körün istediği 1 göz Allah verdi iki göz diye başladım işe 1 hafta oldu.
Çocuk 4 yaşında Temizlik yemekle uğraşmak ondan çalmak olur evimde bakmayı tercih ediyorum dedim.
Hemşire hanım da ben yemeğini hazırlar koyarım dedi. Eşinden boşanmış biraz da tanıdık olunca 25 bin liraya anlaştık. Aile apartmanı bir sürü yeğenim var sıkılmaz diye düşündüm
Ama sadece ilk gün yemeğini koydu.Tek çocuk ve paylaşmayı bilmiyor. Yemek seçiyor ve ben ona özel menü hazırlamakta çaresiz kalıyorum. Çoğunlukla sadece et yiyor.
Ben eti bulamıyorum ki verdiği 25 bin bu çocuğun gıdasına gidecek.
Pizza söyledim yeğenlerimle yesin eğlensinler diye. Hepsine 2 dilim verdim en çok bana dilim ver diye bağırıyor.
Sırayla etkinlik yaptırıyorum önce ben diye yere atıyor kendini. Oyun oynatıyorum yeğenlerimin oyuncaklarını sahiplenip akşam eve gitmek istiyor.
Maşallah iştahlı çocuk. Annesi yine beslenme koymamış dün pikniğe giderken onu da götürdük. Her çocuğa yarımşar antrikot koyduk. Birinciyi yedi ikinci için ağladı. Ben kendi payımı verdim
Doymuyor sürekli buzdolabının ağzında duruyor. Tuvalete gideyim dedim armut koltuğumun içindeki boncuk elyafları dağıtmış.
Vazgeçsem ayıp olur mu ? Tanıdık da ayıp olacak. Çocuk çok zor bir çocuk.
Pikniğe götürmek ne yahu. Korkunç gerçekten . Çocuğu acilen annesi geri aldin. Bu ne kadar saçma bir ortam. Çocuk bakım bile görmüyor. Elin çocukları ile duruyor tanımadığı yetişkinlerle pikniğe gidiyor. Biri çocuğa birşey yapsa kimsenin ruhu duymaz. Evinizde bakmak isteme nedeniniz zaten esasen bakmamak.

Böyle çocuk bakmaya 25 bin bile çok. Annesi de akılsız heralde azcık. Şu ortama çocuk emanet edende akıl yoktu.
Ortamda ne var ? Bol arkadaş, bahçe ,bıldırcın salıncak portatif de olsa havuz teras var . Hamak var yatıyor hoşuna gidiyor. Havuz kurdum inanılmaz eğlendiler. Terasa halı serdim minder attım nasıl mutlu. Birlikte hayvan çiçek besliyoruz.
Akşam eve gitmemek için kendini yırtıyor. Her akşam savaş yaşıyoruz.
Gece de kalacağım diyor.
Çocuk mutlu. Mutlu olmayan benim.

Ortamda ne var ? Bol arkadaş, bahçe ,bıldırcın salıncak portatif de olsa havuz teras var . Hamak var yatıyor hoşuna gidiyor. Havuz kurdum inanılmaz eğlendiler. Terasa halı serdim minder attım nasıl mutlu. Birlikte hayvan çiçek besliyoruz.
Akşam eve gitmemek için kendini yırtıyor. Her akşam savaş yaşıyoruz.
Gece de kalacağım diyor.
Çocuk mutlu. Mutlu olmayan benim.
Sabır selamet.
Kardeşim sen böyle ortamı arkadaşlarınla yapabilirsin. Çocuk sana emanet. "Emanet". Bir şey olsa ne yapacaksın? Allah muhafaza düşse hamaktan nasıl hesap vereceksin? Piknik diyorsun birde.

Pikniğe götürmek ne yahu. Korkunç gerçekten . Çocuğu acilen annesi geri aldin. Bu ne kadar saçma bir ortam. Çocuk bakım bile görmüyor. Elin çocukları ile duruyor tanımadığı yetişkinlerle pikniğe gidiyor. Biri çocuğa birşey yapsa kimsenin ruhu duymaz. Evinizde bakmak isteme nedeniniz zaten esasen bakmamak.
Biri çocuğa birşey yapsa ne demek hepimiz birden gözlüyoruz. Yanımdan 3 saniye ayrılamaz kurt mu kapacak ?Sadece o değil 8 yeğenime bakıyoruz dışarıdayken. Kim yaklaşabilir?

Evine gitsem muhtemelen evin işini yaptıracaktı. Sanmıyorum ki evde yemek pişirsin. Pişirse koyardı. Her yemeği yemiyor. Hoş yese de ekstra masraf. Helali hoş olsun dondurma pizza çikolata eve gelince o da nasiplenir bunlar önemli değil ama 3 öğün zor. Annesi 5 ,5 buçuk civarı geliyor.
İşte çalışıp para kazanmak böyle zor yavrucum, seçtiğin de seçmediğin de zor yani. Baştan konuş ev işi yapmam, neyi seviyorsa hazır bırakın diye. O annesi günboyu aç kalmasına razı olmaz. Sen de gençsin zaten kriz çözememen garip değil. Ben zaten ne senin yaşında kıza ne çocuğumu başka eve göndermeye razı olurdum o ayrı…

Sabır selamet.
Kardeşim sen böyle ortamı arkadaşlarınla yapabilirsin. Çocuk sana emanet. "Emanet". Bir şey olsa ne yapacaksın? Allah muhafaza düşse hamaktan nasıl hesap vereceksin? Piknik diyorsun birde.
Düşemez sandalye çekip yanında duruyorum. Çukur kumaş hamak istese deviremez kendisini. Altına minder seriyorum yine de. Piknikte de 6 yetişkin 8 çocuk vardı . Kurduğumuz çadırda oynadılar. Voleybol oynadık parka götürdük ama hep yanımızda

Neden evde bakıyorsunuz cocuğun ortamında bakın annesi de eve koyar herhalde pirzolasını antrikotunu.Daha bismillah yeni baslamıssınız önce bir cocukla kaynassaydiniz sonra pikniklere yeğenlerinizin ortamına sokardınız.Önce cocuk bir tanınır ondan sonra dısarı cikarilir bence nasıl bir cocuk hemen tuvaleti geliyor mu yola atlıyor mu bir anlasaydınız önce tanımaya calismissinjz gibi gelmedi bana.

Neden evde bakıyorsunuz cocuğun ortamında bakın annesi de eve koyar herhalde pirzolasını antrikotunu.Daha bismillah yeni baslamıssınız önce bir cocukla kaynassaydiniz sonra pikniklere yeğenlerinizin ortamına sokardınız.Önce cocuk bir tanınır ondan sonra dısarı cikarilir bence nasıl bir cocuk hemen tuvaleti geliyor mu yola atlıyor mu bir anlasaydınız önce tanımaya calismissinjz gibi gelmedi bana
Elini hiç bırakmıyorum yol tarafında ben yürüyorum o yola cephe olmayan yerden yürüyor. Tuvaletini yaptırıp çıkarıyorum. Uzun saatler kalmıyorum. Bir dahaki ihtiyacında evde oluyorum.
Evinde bakmak daha iyi yedek kıyafeti de ıslanınca kendi tişörtümü giydirmek zorunda kaldım. Elbise gibi dolaştı evde .
Tekrar yıkamak kurutmakla uğraştım.
Ama evde olunca da yemek temizlik vs bekleniyor. Böyle özgürüm. Çocuk oynarken ben toz alabiliyorum veya uyurken anneme bırakıp dışarı çıkabiliyorum bir iki saat.

Bakıcılık için ilanlara bakıyordum. Annem gittiği sağlık ocağındaki hemşirelerle samimi. Abla sen bakar mısın demişler. Annem epey Bakıcılık yaptı çünkü. O da kızım arıyor iş demiş.
Körün istediği 1 göz Allah verdi iki göz diye başladım işe 1 hafta oldu.
Çocuk 4 yaşında Temizlik yemekle uğraşmak ondan çalmak olur evimde bakmayı tercih ediyorum dedim.
Hemşire hanım da ben yemeğini hazırlar koyarım dedi. Eşinden boşanmış biraz da tanıdık olunca 25 bin liraya anlaştık. Aile apartmanı bir sürü yeğenim var sıkılmaz diye düşündüm
Ama sadece ilk gün yemeğini koydu.Tek çocuk ve paylaşmayı bilmiyor. Yemek seçiyor ve ben ona özel menü hazırlamakta çaresiz kalıyorum. Çoğunlukla sadece et yiyor.
Ben eti bulamıyorum ki verdiği 25 bin bu çocuğun gıdasına gidecek.
Pizza söyledim yeğenlerimle yesin eğlensinler diye. Hepsine 2 dilim verdim en çok bana dilim ver diye bağırıyor.
Sırayla etkinlik yaptırıyorum önce ben diye yere atıyor kendini. Oyun oynatıyorum yeğenlerimin oyuncaklarını sahiplenip akşam eve gitmek istiyor.
Maşallah iştahlı çocuk. Annesi yine beslenme koymamış dün pikniğe giderken onu da götürdük. Her çocuğa yarımşar antrikot koyduk. Birinciyi yedi ikinci için ağladı. Ben kendi payımı verdim
Doymuyor sürekli buzdolabının ağzında duruyor. Tuvalete gideyim dedim armut koltuğumun içindeki boncuk elyafları dağıtmış.
Vazgeçsem ayıp olur mu ? Tanıdık da ayıp olacak. Çocuk çok zor bir çocuk.
İş başka dostluk tanışıklık başka senin uzerinemi yaptı canım çocuğu aynen bize söylediklerini şöyle yeminle senin gibi iyi niyetli insanlar hayrına dönüyor bu dünya zaten ne aliyonda ne yedirecen baştan anlaşma böyleydi 1 günde ne değişti hanımefendi çocuğunun yediğini düşünmez sana kakalar oldu mesele çocuk bakmak yedirmek değil senin için annenin senin üzerine yıkması haklısın yani

Biri çocuğa birşey yapsa ne demek hepimiz birden gözlüyoruz. Yanımdan 3 saniye ayrılamaz kurt mu kapacak ?Sadece o değil 8 yeğenime bakıyoruz dışarıdayken. Kim yaklaşabilir?
9 çocuk birden bakıyorsunuz yani ailecek . Valla şaştım . Cümbürcemaat mi yaşıyorsunuz hep?

Elini hiç bırakmıyorum yol tarafında ben yürüyorum o yola cephe olmayan yerden yürüyor. Tuvaletini yaptırıp çıkarıyorum. Uzun saatler kalmıyorum. Bir dahaki ihtiyacında evde oluyorum.
Evinde bakmak daha iyi yedek kıyafeti de ıslanınca kendi tişörtümü giydirmek zorunda kaldım. Elbise gibi dolaştı evde .
Tekrar yıkamak kurutmakla uğraştım.
Ama evde olunca da yemek temizlik vs bekleniyor. Böyle özgürüm. Çocuk oynarken ben toz alabiliyorum veya uyurken anneme bırakıp dışarı çıkabiliyorum bir iki saat.
Annene bırakıp dışarı çıkabiliyorsunuz ve ek ücret istemeyi düşünüyorsunuz?

Sizin çalışma anlayışınız gerçekten bambaşkaymış.

Back
X