• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baktığım çocuk problemleri

9 çocuk birden bakıyorsunuz yani ailecek . Valla şaştım . Cümbürcemaat mi yaşıyorsunuz hep?
Tabi ki hayır herkesin kendi evi var. Aile binası. Ama bahçeye kahvaltıya pikniğe denize kampa tatile cümbür cemaat gidiyoruz. Çocuklardan herkes sorumlu. Hepimiz takip ediyoruz. Yeğenlerimi anne babalarından çok takip ediyorum.

1 Saniye ayırmıyorum gözümü. Balkonda sandalyeye izin vermiyorum. Camlara koruma kilidi taktım.
Çocuklar benim kıymetlim

Elini hiç bırakmıyorum yol tarafında ben yürüyorum o yola cephe olmayan yerden yürüyor. Tuvaletini yaptırıp çıkarıyorum. Uzun saatler kalmıyorum. Bir dahaki ihtiyacında evde oluyorum.
Evinde bakmak daha iyi yedek kıyafeti de ıslanınca kendi tişörtümü giydirmek zorunda kaldım. Elbise gibi dolaştı evde .
Tekrar yıkamak kurutmakla uğraştım.
Ama evde olunca da yemek temizlik vs bekleniyor. Böyle özgürüm. Çocuk oynarken ben toz alabiliyorum veya uyurken anneme bırakıp dışarı çıkabiliyorum bir iki saat.
Bu işi profesyonel olarak yapmıyor, görmüyorsunuz. Bakış açınız bile yanlış, çocuk bakımı rutin ister, düzen ister, istikrar ister.. çanta gibi çocuğu koldan indirmemekle olmaz ki. Anne de garip cidden 8 çocuklu aile apartmanı, çocuğun ilk sosyallik deneyimleri tanımadığı, kurumsal ya da resmi olmayan bi yerde oluyor. Allah korusun başına bi iş gelse okulun kapısına dayandığı gibi, müdüre öğretmene hesap sorduğu gibi hak aradığı hibi olmaz olamaz. Her konuda hakl çıkacak kadar hazır cevap ancak şunları düşünemeyecek kadar küçüksünüz henüz.

Türkçeye hakimiyetinizi niye vurguladınız ve vurgulandı çok merak ettim. Yabancı kökenli misiniz?

Ortamda ne var ? Bol arkadaş, bahçe ,bıldırcın salıncak portatif de olsa havuz teras var . Hamak var yatıyor hoşuna gidiyor. Havuz kurdum inanılmaz eğlendiler. Terasa halı serdim minder attım nasıl mutlu. Birlikte hayvan çiçek besliyoruz.
Akşam eve gitmemek için kendini yırtıyor. Her akşam savaş yaşıyoruz.
Gece de kalacağım diyor.
Çocuk mutlu. Mutlu olmayan benim.
Çocuğun mutlu olması güvende olduğu anlamına gelmez. Tehlikelere açık, son derece güvensiz bir ortam bu saydıklarınız.

Ben troll olduğunu düşünüyorum artık.
Ben de. Gittikçe level atlıyor. 3 gün önce onu yapmam bunu kabul etmem diyordu, bakacak çocuk buldu, aile apartmanında 8 çocuk daha çıktı. Çocuğa kimin baktığı belli değil, diğer çocuklar vursa şiddet gösterse yeğenlerine mi kızacak? O çocukların başında da kimse yok gibi. 25 bini nasıl kabul etti onu da anlamadım.

Asla ayıp olmaz.

Çocuğunun ne kadar iştahlı olduğunu bi anne bilmez mi…
Resmen yemek koymayarak size bedava çocuk baktırıyor.

Ve açık açık konuşun, yemek koymadığını ve uyum sorunu olduğunu vs.
Yoksa anne sizi kafalamaya çalışır.

Asla ayıp olmaz.

Çocuğunun ne kadar iştahlı olduğunu bi anne bilmez mi…
Resmen yemek koymayarak size bedava çocuk baktırıyor.

Ve açık açık konuşun, yemek koymadığını ve uyum sorunu olduğunu vs.
Yoksa anne sizi kafalamaya çalışır.
4 yaş çocuğunu kreşe vermemiş aile apartmanında 9 çocukla kavga gürültü değişik değişik terbiye veren insanlarla birarada bırakıyor . Bu kadın da hemşire ha. Saçmasapan şeyler yapan öğretmenlerden sonra sitede, bir hemşire eksikti .

Çocuğun mutlu olması güvende olduğu anlamına gelmez. Tehlikelere açık, son derece güvensiz bir ortam bu saydıklarınız.
Büyük saçmalık . Çalışmıyorum küçük çocuğum yok evim müsait. Gene de bu şartlarda çocuk bakmam . Haftada 2 gün dışarı çıkıyorum en az. Yanımda çocuk da gelecek . Benle kahve içecek mağaza gezecek arkadaşlarımla muhatap olacak . Daha neler . Herkes anne olmamamalının en büyük kanıtı bu çocuk . 6 7 aile nöbetleşe bakıyor çocuğa . Şaka gibi.

En kötü bakıcı kreşten iyidir kreş berbat bir şey
Artık eminim siz bir trollsünüz.. geçen gün anadilinize hakim olduğunuzu söyleyince şüphelenmiştim ama emin olamamıştım. Şimdi eminim ki siz bir trollsünüz normal biri bu cümleyi kuramaz

O yemeği ve ara öğünlerini koyacak ama sizde milletin çocuğunu yeğenleriniz ile bakmayacaksınız ya da pikniğe götürmeyeceksiniz. Siz çocukla kaliteli vakit geçiriyor musunuz? Sizin bakım tarzınız da pek iş olarak bakan biri gibi gelmedi
Katılıyorum

Neden evde bakıyorsunuz cocuğun ortamında bakın annesi de eve koyar herhalde pirzolasını antrikotunu.Daha bismillah yeni baslamıssınız önce bir cocukla kaynassaydiniz sonra pikniklere yeğenlerinizin ortamına sokardınız.Önce cocuk bir tanınır ondan sonra dısarı cikarilir bence nasıl bir cocuk hemen tuvaleti geliyor mu yola atlıyor mu bir anlasaydınız önce tanımaya calismissinjz gibi gelmedi bana.
Kuzum sen öğretmeni senden izinsiz okulun yanındaki velinin bahçesine çocuğunu götürmesine kızmadın mı e haklıydın da . 4 yaşındaki çocuk niye pikniklere götürülsün ? Niye dışarlarda ordan oraya sürüklensin? Başkasının çocuğu olunca önemsiz değil mi?

Bakıcılık için ilanlara bakıyordum. Annem gittiği sağlık ocağındaki hemşirelerle samimi. Abla sen bakar mısın demişler. Annem epey Bakıcılık yaptı çünkü. O da kızım arıyor iş demiş.
Körün istediği 1 göz Allah verdi iki göz diye başladım işe 1 hafta oldu.
Çocuk 4 yaşında Temizlik yemekle uğraşmak ondan çalmak olur evimde bakmayı tercih ediyorum dedim.
Hemşire hanım da ben yemeğini hazırlar koyarım dedi. Eşinden boşanmış biraz da tanıdık olunca 25 bin liraya anlaştık. Aile apartmanı bir sürü yeğenim var sıkılmaz diye düşündüm
Ama sadece ilk gün yemeğini koydu.Tek çocuk ve paylaşmayı bilmiyor. Yemek seçiyor ve ben ona özel menü hazırlamakta çaresiz kalıyorum. Çoğunlukla sadece et yiyor.
Ben eti bulamıyorum ki verdiği 25 bin bu çocuğun gıdasına gidecek.
Pizza söyledim yeğenlerimle yesin eğlensinler diye. Hepsine 2 dilim verdim en çok bana dilim ver diye bağırıyor.
Sırayla etkinlik yaptırıyorum önce ben diye yere atıyor kendini. Oyun oynatıyorum yeğenlerimin oyuncaklarını sahiplenip akşam eve gitmek istiyor.
Maşallah iştahlı çocuk. Annesi yine beslenme koymamış dün pikniğe giderken onu da götürdük. Her çocuğa yarımşar antrikot koyduk. Birinciyi yedi ikinci için ağladı. Ben kendi payımı verdim
Doymuyor sürekli buzdolabının ağzında duruyor. Tuvalete gideyim dedim armut koltuğumun içindeki boncuk elyafları dağıtmış.
Vazgeçsem ayıp olur mu ? Tanıdık da ayıp olacak. Çocuk çok zor bir çocuk.
Bu şartlarda ben çocuğumu baktırmazdım. Aile apartmanında, yeğenlerin içinde çocuğun işi ne? Siz vazgeçin, değilse ebeveyn vazgeçer zaten yakında

Biri çocuğa birşey yapsa ne demek hepimiz birden gözlüyoruz. Yanımdan 3 saniye ayrılamaz kurt mu kapacak ?Sadece o değil 8 yeğenime bakıyoruz dışarıdayken. Kim yaklaşabilir?
İşte sekiz yeğenin içinde bu çocuğun işi ne. Hayatımda böyle saçmalık duymadim

Back
X