Balayı Derdi

Valla konuşmadık açıkçası. Ben onların yazlıklarının bulunduğu yere gittiğimde hep annemlerde kaldığım için aklıma bile gelmedi. Ay zaten benim memleketim orası bıkmışım kaç senedir. Gitmesem de olur bana göre sıkıcı bir yer. Eşim de sen istersen başka yerden yazlık alırız demişti birkaç kere. O sözüne istinaden konuşmamış olabiliriz hiç aklıma gelmedi valla.

Eşine bence bu ilk tatilimiz benim.için. balayı konumunda özel hissediyorum. Bu seferlik ikimiz gidelim falan diye tatlı bir şekilde açıkla özel olduğunu anlasın. Ama genel olarak ailesi muhakkak iyi insanlar belli ama işiniz zor gibi tek çocuk ve sülalecek gezmeyi seviyorlar Allah kolaylik versin

Haklısınız ancak dediğim gibi biraz kontrolcüler ve sınırlarını bilmiyorlar. Örneğin annesi dün gece 12de arıyor beni. Açmadım iki kez aradı. Bir saat öncesinde konuşmuştuk zaten. Alkol slıp sarhoş olup bana sarıyor ya da anneme sarıyor. Ben de mesafeli olmak istiyorum ama devamlı peşimizde.

Ben bu adamları da anlayamıyorum.
Aynı durum bekarken olsa, anne ne işin var biz beraber gideceğiz derler.
Evlendikten sonra da her yere onu da götürmeye çalışırlar.
Bir de ben orada baş başa kalacağınızı da sanmıyorum.
Mutlaka arada arayıp çağırır gibi geliyor.

İyi de adam bizimle otele gelsin demiyor ki annemi arkadaşına bırakıcaz diyor. Abartıyorsunuz bence. Rahatsız olabilirsiniz ama katlanılamayacak bir durum değil sonuçta haa çok takıyorsanız illede dans etmeden yapamam diyorsanız yokmuş gibi davranın. Not: ben de erkek annesiyim :))

Sarhos olup size mi sariyor. Bu balaydan. Büyük bir dert ama

Kv’demi alkol alıp size sarıyor?
Bence eşinizi oturtup kavga etmeden konuşun.
Ki gerekirse kp’le bile konuşun.
Herkesin kendi ailesi ve sizde şuan eşinizle bir aile oldunuz.
Kimsenin bu şekilde rahatsız etmeye hakkı yok.

Sizinki balayı değil, ilk tatil olmuş
Kv nin de böyle bir durumda gelip gelmemesinin farkı yok, çünkü buna engel olsanız, baskası, baskasına engel olsanız öbürü çıkacak. Bu zamana kadar ilk rahatsız eden olay bu mu? Evlenmeden önce fark etmemiş olamazsınız.
Ayrıca yazlıga gitmek istememeniz tabiki sorun çıkarır ve başınızı ağrıtır, eşinizin hatrı için gitmelisiniz. Bayramlarda hiç ziyaret etmeyi düşünmüyormusunuz? Erken savas acmıssınız, ortada sorun yokken sorun çıkarmayın.
Bu arada, evet eşinizin teklifi tuhaf, kabul etmeleri ayrı tuhaf, ama bu ztn aralarındaki ilişkiyi gösteriyor ve siz değiştiremezsiniz, zamanla tatlılıkla halletmediğiniz sürece suçlu olacaksınız.

Bizimle gelsin mi gelmesin mi diye sormuyorum. Bunu eşime nasıl ifade ederim diye soruyorum zaten.

Eşinizin mizacini , aranızdaki iletişimi siz biliyorsunuz.
Söylersem anlar diyorsunuz, buradakiler ne söyleyebilir ki size ?

Nasıl konuşulması gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

Balayına giderken annenin gelmesini istemiyorum, rahat rahat gidip gelmek istiyorum. Başka nasıl söylenir.

belki adam teklif etti annesine.
siz söyleyin istemiyorum diye.

Savaş açmış ve açacak değilim asla. Tabi ki bayramlarda seyranlarda görüşeceğiz. Evlenmeden önce tabi ki bilmiyordum daha önce tatile gitmedik çünkü. Eşim çok yakın değil ailesiyle aslında. Kayınvalidem biraz “oğlum bana aşırı değer veriyor”cu. Tabi ki o ön planda olacak. Annesine değer vermeyen eşine de vermez. Ancak yalan yanlış bizim adımıza kendisi konuşuyor. Bu yolculuk işini de o söyledi büyük ihtimalle eşime.

Eğer uyanık olursanız kadın savası bırakır. Sizi tehlike olarak görmemesi lazım.
Ben olsam ne yapardım bilmiyorum. Ama sanki aa iyi düşünmüşsün hayatım cılık su an daha çok kar getirir gibi. Sonraki adımda sizin eş ve çift olduğunuzu ilk fırsatta belirtirsiniz.
Arabada öne oturma inadı varmı?

Yok aksine ben derim anne öne otur diye. O hayır kızım ben arkada olacağım der. Ya dediğim gibi iyi niyetliler gerçekten. Sadece bu yolculuğu onunla yapmak istemiyorum. Eşimle mutlu mesut güle oynaya dura dura yolculuk yapmak istiyorum. Ailesi olunca yok orda durmayalım burda dur kavun alıcam falan gibi şeyler oluyor. Yolda yediğimiz yemeğe bile karışıyorlar.

Ben size biraz sabır tavsiye ederim, bende kötü niyet görmedim, zamanla çözersiniz, ama kalp kırıklığı girerse iyi olmaz o daha çözülmez olur. Çok yolculuklar, tatiller hayat sizin, bazen dişlerimizi sıkarız ama iyi niyet bize yol gösteriyorsa kazanan biz oluruz.

Eşinize, hayat arkadaşınıza, ömrünüzü beraber geçirmeye söz verdiğiniz insana "istemiyorum" demek kadar doğal ne var?

Ben de çiftlerin birbirinden çekinmesini anlamıyorum mesela. Biraz şeffaf olun..

15 gunluk evli olmasaniz ben de "ne var bir sefer ativerin giderken" derdim ama balayi yolculugu yani, gelmeyiversin bence.
4 yillik evliyim hala esimle tatil vs gideceksem pesime kv takmak istemem acikcasi. Ha evet sizinle tatil yapmayacak ama yolculugunda ayri bir keyfi var onu mahvetmek istemiyorsunuz siz de hakli olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…