- 18 Nisan 2017
- 3.473
- 7.695
- 108
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
Evet haşlanmış ıspanak,bezelye,pazı vs japon balıklarının sindirim sistemi için çok faydalı olduğu için haftada bir veriyordumbalığa haşlanmış ıspanak mı
neyse yapacak bir şey yok. kısaca başın sağ olsun.
Balık hazımsızlık yaşadığı zaman veriliyor veteriner öneriyor bunu bende yedirdim balığım hastaydı normale döndüHangi kafa balığa haşlanmış ıspanak nerde görülmüş ya hangi kafayla verdiniz
Geçmiş olsun ben de çok üzüldüm. Keşke haşlanmış ıspanak vermeseydiniz. Bildiğiniz balık yeminden şaşmamak gerekiyor.Bu arada size şöyle bir bilgi vereyim,balıkların sularını değiştirirken önceki sularından az da olsa katmak gerekiyor. Diğer türlü ani değişim oluyormuş onlar için ve ölümlerine yol açıyormuş.Benim çok sevdiğim iki japon balığım vardı fanusta bakıyordum hatta para biriktiriyordum onlara güzel bir akvaryum almak için ama bu sabah balıklarımdan biri öldü diğeri de şu an can çekişiyor( kendimi çok suçlu hissediyorum. Dün sabah onlara haşlanmış ıspanak vermiştim akşam da baktım suları bayağı bulanık suyun üstüne çıkıp nefes almaya çalışıyorlar değiştireyim sularını dedim normalde hep içme suyu koyardım ama evde su bitmişti saat de geç olduğu için musluk suyu koyayım sabah su alınca içme suyuyla değiştiririm dedim. Sularını değiştirdim ama sabah balıklarımdan bi tanesi ölmüştü diğeri de suyun dibinde ters şekilde duruyor ama yaşıyor ( hemen içme suyuna koydum yaşayanı ama hala suyun dibinde ters duruyor ve resmen can çekişiyor düzelmeye çalışıyor ama düzelemiyor hemen aradım veterineri sordum klordan zehirlenmişlerdir yapacak bir şey yok dedi çok üzgünüm kızlar balığım saatlerdir düzelmeye yüzmeye çalışıyor ama yüzemiyor iyilik yapayım derken balıklarımı öldürdüm kendimi çok suçlu hissediyorum
Sindirim sistemi için faydalı olduğundan verdim sürekli yem yemek balıkları kabız yapıyorHangi kafa balığa haşlanmış ıspanak nerde görülmüş ya hangi kafayla verdiniz
Veteriner önerdi haftada bir vermemiIspanak balığa fazla yem verildiği zaman hazımsızlık durumda verilir. Ben balığımı bir arkadaşa emanet etmiştim yemi fazla gelmiş. Geri aldığım zaman ıspanak yedirdim normale dönmüştü şuan çok sağlıklı. Siz neden ıspanak verdiniz
Veteriner haftada bir haşlanmış ıspanak bezelye havuç vs vermenin faydalı olduğunu söyledi diye veriyordum zaten bikaç aydır da veriyordum hiçbir sıkıntı yaşamıyorduk ama musluk suyu koyma salaklığı yaptığım için öldü galibaGeçmiş olsun ben de çok üzüldüm. Keşke haşlanmış ıspanak vermeseydiniz. Bildiğiniz balık yeminden şaşmamak gerekiyor.Bu arada size şöyle bir bilgi vereyim,balıkların sularını değiştirirken önceki sularından az da olsa katmak gerekiyor. Diğer türlü ani değişim oluyormuş onlar için ve ölümlerine yol açıyormuş.
Ya şu an can çekişiyor olmasına dayanamıyorum elimden de bir şey gelmiyor ölse bari bir an önce diyorum hiç düzelecek gibi durmuyorBenim de üni. zamanı vardı Japon balığım, çok dikkat ederdim suyuna güneşine.
Annemleri ziyarete gideceğimde bir hafta kadardı belki, ev arkadaşıma emanet ettim, anlattım ettim nasıl bakacağını.
Kız güneşe çıkarmış, orada unutmuş fanusu, tabi balık ölmüş.
Çok üzülmüştüm, bir daha da balık almadım zaten.
Ne denebilir ki giden gitmiş...
Bir daha beslemeyi düşünürseniz de tecrübe olmuş artık.
Fanusta fazla yaşamadıklarını biliyordum ama dayımların japon balığı da fanusta 6 yıl yaşadı yaBende çok balık besledim, ıspanağı ilk defa senden duyuyorum. Evet musluk suyu klorlu olduğu için balıkları etkiliyor, 5 litrelik şişeye doldurup 1 gün dinlendirip kullanabilirsin. Balıklar fanusta fazla yaşamıyor malesef. :/
Yapacak bişey yok, canını sıkma. Akvaryum alıp yeni balıklar alırsın, üzülme. Hem ben artık almıyorum balık, fazla dayanmıyorlar. Şimdi 8 ay oldu alalı bi muhabbet kuşu aldım ona bakıyorum. 3 aylıkdı aldığımda :)Fanusta fazla yaşamadıklarını biliyordum ama dayımların japon balığı da fanusta 6 yıl yaşadı yaben de zaten akvaryum alma hazırlığındaydım ama nasip olmadı yıllar önceki beta balığım da akvaryumu alıp eve geldiğimde çoktan ölmüştü
besleyen kisinin sucu yok ki, her petshopta binlerce japon balıgı satılıyor. sanki onların canı can degilmis gibi seri üretim yapıyorlar. alan kisi ne yapsın, herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya calısıyor imkanları dahilinde.Fanusta balik beslenmez eziyettir.
Japon baligi bakimi kolay sanilir ama degildir.
Balik basi 10 sizin 2 tane 20 litrelik akvaryumdan baska beslenmez.
Muhtemelen su degisimi yaparken hava keseleri patladi. Ve direkt olum sebebidir.
Akvaryum da filtreli su ve sicaklik ayari ile beslenir balik.
Eger bu imkanlari saglayamiyorsaniz beslemeyin daha iyi.
Ben almadım zaten arkadaşlarım doğumgünümde hediye ettiler ben de akvaryum almak için para biriktiriyordumFanusta balik beslenmez eziyettir.
Japon baligi bakimi kolay sanilir ama degildir.
Balik basi 10 sizin 2 tane 20 litrelik akvaryumdan baska beslenmez.
Muhtemelen su degisimi yaparken hava keseleri patladi. Ve direkt olum sebebidir.
Akvaryum da filtreli su ve sicaklik ayari ile beslenir balik.
Eger bu imkanlari saglayamiyorsaniz beslemeyin daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?