Balık hafızalı kocamın ikna çabalarından sıkıldım :(

Evli değilim. bekara karı boşaması kolay diyeceksiniz. Ama düşüncem hiçbir şey senin sağlığından önemli değil.
Ablam zor dönemler yaşadı evliliğinde. Kaynana görümce aman Allahım o günleri hatırlamak bile istemiyorum.
Şu an eniştem ablasıyla tek görüşüyor. Ablam asla gitmiyor,evine sokmuyor 3 yıl önce felan yüzsüzlük yapıp geldi ablam kriz geçirdi resmen.Ablamı mutfaga kapadım. Çıktım dışarı bu kadını çıkar enişte bu evden yoksa ben ablamı ve yeğenlerimi alıp çıkıyorum dedim.
Çıktı gitti aptal kadın.
Kayınvalidede ölene kadar eziyet etti. Ablam onlada bagını koparmıştı , ama kanser olunca son dönemde bizimde zorumuzla,hastane faslında kocasının yanında oldu.
Eşin bi seçim yapıcak! Ya sen ya ailesi!
Şimdi gidersen hep gitmek zorundaısn unutma! Kendi gitsin.
Bayramın ikinci günü eniştem hep kaybolur :) ablasındadır bizde aramayız.
O manyak görümce kücük yeğeneni bi kere bile göremedi.
Ablam haklı olarak cocuklarıda göstermedi. Ama bizim barıştırma çabamız olmadı. Ablam evden cıktıgında,eniştem ayağımıza kadar geldi.
Alttan almak iyi değil bu durumlarda.
Karışık yazdım ama sen anlamışsındır yazdıklarımı umarım :)
Şansın bol olsun diyorum.

Ben onları bıraksam da onlar bizi bırakmayacak. sürekli plan içinde plan.. yapacakları yok, sağa sola bulaşmak bizimle uğraşmak. bir yerde ben de yeter diyeceğim ama ne zman bilmiyorumŞu anda eşimi seviyorum belki de bu sevgi tükenene kadar bilmiyorum ki :(

anladığım kadarıyla kültür seviyeleri itibariyle bu tarz bize çok ağır gelen sözleri onlar normal hayatlarında günlük konuşmalarında kullanıyor ve onlara bu tür kavgalar normal geliyor.. bazı insanlara bir laf edersin hakaret sayar yüzüne bakmaz bazısına bin katını söylersin yarın gelir yüzüne güler gerçektende hiç alınma kırılması da yoktur şaşar kalırsın. eşinde bu ailede yetişmiş sonuçta ona da bu tür olaylar normal geliyordur. kültür farkı bu.
kararın ne yönde olacak bilmiyorum ama gidersen mutlaka kendini ne yaparlarsa yapsınlar umursamayacağın ve hiç bir lafın altında kalmayacağına hazırlayarak git, orda bulunma sebebinin eşinin hatrı olduğunu eşin dahil herkese hissettir.
ailesi eşinin azospermi sorununu biliyor mu? bilmiyorsa bence kaynana mutlaka öğrensin, o tür kadınlar konuya bizim gibi bakmıyor, kıymetli oğlunu senden boşatıp kolay kolay kimseyle evlendiremeyeceğini o yarım aklına soksun. bu durumda bütün tavrı birden değişebilir..

tam da üstüne bastığın gibi. tam mahalle ağzıyla konuşup iki gün sonra yüz yüze gelebilecek cinsten tipler. korkuyorum ki bir süre sonra bana da normal gelecek. hayatları sabah kalkıp kadın programalrını izleyip akşama kadar yayılıp evde oturmak. ne kitap alınır eve ne de gazete okurlar. gündemle, dünyayla ilişkileri yok. sürekli birileriyle sidik yarışındalar. zaten a sosyal tipler. görgü adap da yok. bu tarz şeyler normal geliyor onlara.biz söyleyelim gelin hanım sussun.

Kadın aslında beni tamamen onların kültürüne alıştırmaya kendince bana bir şekil vermeye, oyun hamuru gibi beni işlemeye çalıştı fakat ters tepti. olmadı. sanırım bunun hıncını bize bulaşarak alıyor.

Son düzenleme:
Ben onları bıraksam da onlar bizi bırakmayacak. sürekli plan içinde plan.. yapacakları yok, sağa sola bulaşmak bizimle uğraşmak. bir yerde ben de yeter diyeceğim ama ne zman bilmiyorumŞu anda eşimi seviyorum belki de bu sevgi tükenene kadar bilmiyorum ki :(

ablamları rahat mı bıraktılar sanıyosun.
ah ah o görümce alttan alttan ne fettandı. kaynana of of.
ama ablamın ve bizim duruşumuz netti!
eniştem bi iki denedi baktı olmuyo çizgiyi çekti.
taşıncaz demişsin temmuzda o zaman daha iyi olur.
eşin seni kaybedebileceğini bilsin.
nee o öyle ne yardan ne serden.
senin anan seni elalemin anası ,kardesi üzsün diye mi dogrudu büyüttü.
eşinse eşin,evlilikse evlilik.
bu hayat bi kere. sen netliğini koru. sorun sende değil. bi karar vermesi gereken eşin.
inşallah hayırlısı olur hakkında

Kızlar, konumun detaylı topiği burada ;http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...dan-bunaldim-fikirlerinize-ihtiyacim-var.html

Son gelişmeleri ise burda detaylıca anlattım. Fİkirlerinize ihtiyacım var. Ne olur bana bu konuda akıl verin :(

Kızlar dakika bir gol bir derler yaaa hani, benim balık hafızalı kocam, yine annesini gündeme getirdi.
Yukarda simayyın da dediği gibi hayatımda eşim olduğu sürece bir şekilde bunlar da olacak.KURTULAMAYACAĞIM.
kadının kapısının önünden geçerken bile irite oluyorum.
Mevzuu şu;
eşimle tv izliyoruz, birden bana Anneler Gününü hatırlattı.Sonra napıcaz dedi.
Ben de ; ben anneme altın yüzük alıp kargoyla göndereceğim sen de annene ne alıyorsan al dediim.. benim bir tane annem var ikincisini tanımıyorum. bana el kızı diyn bir kadın, benden evlatlık göstermemi beklemesin dedim.

Biz geçen sene kayınvalideme altın yüzük alıp annem şehir dışında olduğu için hiçbişiy almamıştık. Bakar mısınız hatırladıkça sinirlerim bozuluyor. Ve annem öğrenmişti bunu. Yani o zmaan alıp kargoyla göndermek neden aklıma gelmediyse.

Şimdi ben kaynanam ve ŞUREKASINDAN kurtulmaya çalıştıkça, eşim özel günler, kandiller, bayramlar falan filan aramızı düzeltmeye çalışıcak. Olaylı günden beri mevzuusu yoktu (demek ki unutturmaya çalışıyormuş) ama şimdi birden bire anneler gününü çıkarttı karşıma..

Ben de hep şunu söylüyorum. Bak annenle artık hiç bir bağım yok, sen de dilersen benim ailemi silebilrisin. Benim ailemi koz oalrak kulllanmana da izin veremem. İki de bir ben senin ailenle görüşüyorum yaaa lafını da duymak istemiyorum. Elmalarla armutları birbirine karıştırıyorsun diyorum.

Benim ailem sana hakaret etti mi?
El oğlusun dedi mi?
Saygısızlık yaptı mı? diyorum ses yok.

bütün bunlara rağman görüşmek zorunda da değilsin. Ama ben senin annenle hiç bir şekilde muhatab olmak istemiyorum diyorum. Böyle hayat mı geçer diyor bana.

Tamam sevme, yüz verme, sana hakaret etmelerine ben zaten izin vermiyorum merak etme. Bizim hayatımıza da müdahle edemiyorlar diyor. Annesiyle aramızda geçenleri unutmamı istiyor. Annelere kinleşilmezmiş. tartışma uzuyor.

Dünkü bu tartışmadan sonra taviz vermemek için gittim yatak odasına uzandım. Sonra arkamdan geliyor, ben seni çok seviyorum küsmeyelim nolur. Ben annemi atamam. Koparma ilişkini ama resmi davran BENİ SEVİYORSAN diye de ekliyor. Hep aynı edebiyat.

Şimdi diyorum ki kendi kendime ben de..
daha düne kadar kızlarını doldurp üstüme salan, ardından el kızısın sen diyen bir kadının neden anneler gününü kutlayacağım ben.İçimden gelmiyor ki:( Eşim tüm bunları görüyor ama hep beni ikna çabasında.. Ve ben sıkıldım beni ikna etmeye çalışmasından da.

Ben napmalıyım. nasıl bir yol izlemeliyim.Çünkü bir ileri ki geri hep aynı muhabbetin içindeyiz. Sıkıldım ben.

Ya bu deveyi güdeceğim ya da bu diyardan gidecğim demek istemiyorum ben :(

valla canım yerde yırtık çorap bile bulsan alıp hediye diye götürme ona haketmiyor.bende tam bişe olmaz götür dicektim bişeyler eşin için sevme mesafeni koru ama küs kalma dicektim.

ama diğer konunda kansız köpekler lafı yeni geldi aklıma. sakın sakın götürme hak etmiyor ..ve başlığımda yazdığım gibi sen yine iyisin kocanda ne mal olduklarını biliyorda seni ikna etmeye çalışıyor. tamam ben kaynanamdan henüz bişe görmedm ama adım gibi biliyrum beni sevmediklerini
ki ben oğullarını bile sevdiklerini düşünmüyorum. ya evlendik 1 kuruş yardım etmediler oğullarına kendi ihtiyaçlarınıda kocam karşıladı birsürü kredi çekti.. kadın hala bişeyler alıp oğluna tıkıyor faturayı deli oluyorum. alıp alıp ödetiyorlar hala sırf borçlarımız yüzünden çocuk yapmayı erteliyoruz rahata girelim öle olsun allahın izniyle diyoruz.. cadı gibi kaynanam çok akıllı masum gibi davranıp kendi oğluna masum bi tavşan gibi gösteriyo.. ah ah buda içimi kemiriyor. herneyse knumuzun dışına çıkmayalaım

ama sakın alma mantıklı bi şekilde neden almayacağınıda kocana belirt hatırlasın her söledğinde kocana onların sözlerini hatırlar susarkalır.. anneler günüymüş..

bende kaynanama bişey alıcam eşimi denemek için bakıcam oda benim anneme alıyormu diye. zavallı annem kaynanamdan daha çok düşünüyor damadının borçlarını.. eğer aklına bile gelmez ise benimde bidaha umrumda olmaz. herşey karşılıklı.. ama seninkiler vadelerini doldurmuş zaten..

ablamları rahat mı bıraktılar sanıyosun.
ah ah o görümce alttan alttan ne fettandı. kaynana of of.
ama ablamın ve bizim duruşumuz netti!
eniştem bi iki denedi baktı olmuyo çizgiyi çekti.
taşıncaz demişsin temmuzda o zaman daha iyi olur.
eşin seni kaybedebileceğini bilsin.
nee o öyle ne yardan ne serden.
senin anan seni elalemin anası ,kardesi üzsün diye mi dogrudu büyüttü.
eşinse eşin,evlilikse evlilik.
bu hayat bi kere. sen netliğini koru. sorun sende değil. bi karar vermesi gereken eşin.
inşallah hayırlısı olur hakkında

eşim aslında herşeyin farkında ama ne yardan ne serden geçiyor.
beni ikna edebileceğini düşünüyor.
bir kere adım adarsam ömürümün sonuna akdar istekleri bitmeycek
anlatıyorum anlatıyorum evet haklısın diyor hooop sil baştan yine başlıyoruz tekrar
bir yerde artık dur demenin zmanı geldi
ben de bekleyeceğim sonra ya ben yaaa ailen diyeceğim
galiba sonumuz bu yönde ilerliyor

eşim aslında herşeyin farkında ama ne yardan ne serden geçiyor.
beni ikna edebileceğini düşünüyor.
bir kere adım adarsam ömürümün sonuna akdar istekleri bitmeycek
anlatıyorum anlatıyorum evet haklısın diyor hooop sil baştan yine başlıyoruz tekrar
bir yerde artık dur demenin zmanı geldi
ben de bekleyeceğim sonra ya ben yaaa ailen diyeceğim
galiba sonumuz bu yönde ilerliyor

umarım herşey senin için güzel olur,mutlu olursun

valla canım yerde yırtık çorap bile bulsan alıp hediye diye götürme ona haketmiyor.bende tam bişe olmaz götür dicektim bişeyler eşin için sevme mesafeni koru ama küs kalma dicektim.

ama diğer konunda kansız köpekler lafı yeni geldi aklıma. sakın sakın götürme hak etmiyor ..ve başlığımda yazdığım gibi sen yine iyisin kocanda ne mal olduklarını biliyorda seni ikna etmeye çalışıyor. tamam ben kaynanamdan henüz bişe görmedm ama adım gibi biliyrum beni sevmediklerini
ki ben oğullarını bile sevdiklerini düşünmüyorum. ya evlendik 1 kuruş yardım etmediler oğullarına kendi ihtiyaçlarınıda kocam karşıladı birsürü kredi çekti.. kadın hala bişeyler alıp oğluna tıkıyor faturayı deli oluyorum. alıp alıp ödetiyorlar hala sırf borçlarımız yüzünden çocuk yapmayı erteliyoruz rahata girelim öle olsun allahın izniyle diyoruz.. cadı gibi kaynanam çok akıllı masum gibi davranıp kendi oğluna masum bi tavşan gibi gösteriyo.. ah ah buda içimi kemiriyor. herneyse knumuzun dışına çıkmayalaım

ama sakın alma mantıklı bi şekilde neden almayacağınıda kocana belirt hatırlasın her söledğinde kocana onların sözlerini hatırlar susarkalır.. anneler günüymüş..

bende kaynanama bişey alıcam eşimi denemek için bakıcam oda benim anneme alıyormu diye. zavallı annem kaynanamdan daha çok düşünüyor damadının borçlarını.. eğer aklına bile gelmez ise benimde bidaha umrumda olmaz. herşey karşılıklı.. ama seninkiler vadelerini doldurmuş zaten..

kararım gitmeme yönündeydi ama sizlerin de fikirleriyle kesinleşti.
ancak bu ikna çabalırının da sonunun gelmesini sağlamam lazım.
sana Allah kolaylık versin cnm. dediğin gibi saygıda sevgide karşılıklı.
Sen de eşinin tavırlarına göre hareket edersin.

Tatlım ya okuyunca okadar sinirlendim ki diğer mesajım saydırdım görfüğün üzere senide anlıyorum iki arada bi derede kalmışsın eşin yüzünden eşin niye ısrar ediyo biliyomusun eğer sen gitme<zsen diceklerki bak bak bak koca adam bi karısına laf geçirip getiremedi karısının ağzına bakıyo vs eminimki eşinini ısrarının altında bu sebep var baktın kötü lafta sözden anlamıyo eşin tatlı dille gitmek istemediğini anlat bari yediğin kötü lafları hatırlat kendini zayıf taraf olarak göster artık napalım duygu sömürüsü yapıp gitmemeye bak allah yardımcın olsun canım amam sebebi kesin yukarda yazdığım gibi yoksa ısrar etmez bence

Tatlım ya okuyunca okadar sinirlendim ki diğer mesajım saydırdım görfüğün üzere senide anlıyorum iki arada bi derede kalmışsın eşin yüzünden eşin niye ısrar ediyo biliyomusun eğer sen gitme<zsen diceklerki bak bak bak koca adam bi karısına laf geçirip getiremedi karısının ağzına bakıyo vs eminimki eşinini ısrarının altında bu sebep var baktın kötü lafta sözden anlamıyo eşin tatlı dille gitmek istemediğini anlat bari yediğin kötü lafları hatırlat kendini zayıf taraf olarak göster artık napalım duygu sömürüsü yapıp gitmemeye bak allah yardımcın olsun canım amam sebebi kesin yukarda yazdığım gibi yoksa ısrar etmez bence

Şimdi sen söyleyince hatırladım. bana bir kez demişti ki; ben sap gibi gidemem. aile oldum kardeşlerim eşleriyle gelcek, ben tek başıma. Onlara da laf düşürmek istemiyorum..
ben de kardeşlerine hesap vermek zorunda değilsin, ayrıca onlar gayet iyi biliyorlar neden gitmediğimi demiştim.

yorumların hepsini okuyamadım anladığım kadarıyla sen haklısın buna diyecek bir lafım yok...o aileyle görüşmek zor ancak imkansız değil...bende çok problemler yaşadım anlatmaya kalksam sayfalar yetermi bilmiyorum:))

ancak tecrübelerime dayanarak söylemek isterimki ya eşinde ailesiyle görüşmeyecek yada sende görüşeceksin...şimdi eşin seni haklı gördüğü için ikna etmeye çalışıyor sonraları daha sert bir dille konuşup senin ailenin bir suçu olmasa bile küçüçük birşeyi büyütüp önüne koyacaktır ve tartışmalar başlayacaktır her iki tarafta ailesini savunacağından barışma süresi uzayacaktır...ve en önemliside eşin tek başına görüştüğü müddetçe ailesi eşini ufaktan ufaktan hep dolduracaktır...başlarda eşin ailesine karşı cvp. verecek ve giderek onlara doğru kaymaya başlayacaktır...hatta ileride çocuğunuz olursa onu bile kışkırtmaya çalışacaklardır...sen gitmesen bile eşin çocukları alıp gidecektir...

sen onlardan ne kadar uzak olursan ol onlar hep hayatının içinde olacaktır...o yüzden demem o ki onlara istediği fırsatı verme çok sıkı fıkı olmadan görüşmelerinde resmi olarak eğerki sana ya da ailene karşı söylemleri olursa kavgaya dökmeden 1 cümleyle cvp.ver geç...gir eşinin koluna onaların inadına gül mutluluğunu göster küs bile olsanız sen sıkıntı çekeceğine onlar çatlasın...böylece görüşünce sende içlerinde olduğun için eşini fazla kışkırtamazlar çünkü eşin her zaman senin haklılığını savunur...zaten eşin senin yanında olduktan sonra isterse onlar herşeyi denesin sizi ayıramaz ya da istedikleri gibi yönetemezler...bunun için sende eşinin yanında olmalısın...görüşmemeyi tercih edersen onlar sana yaptıklarından pişman ayaklarına yatıp senin onlara bir şans vermediğini düşündürecekler...bu iş böyle uzar gider...

duygusal davranıp hislerine yenilip onlara istediklerini verme mantıklı düşün sen onlardan bir adım öndesin şu an hep önde olmak istiyorsan zorda olsa büyük sabırda gerektirse onlarla görüş...onların yaptıklarını eşinin görmesini sağla arada direk ailesini şikayet eder gibi değil laf arasında hatırlat yeter...eşin seni savunduğu sürece onlar bir şey kazanamaz ama dediğim gibi seni savunması için eşinin yanında ol...Allah hepimizin yardımcısı olsun...ben 6 senelik gelinim şu an eşim biraz yüz verse bizi birbirimize katıp karıştırırlar...

Evilkte eşin seni ve ailesini ayrıştırmayı bilecek sanada laf söyletmeyecek senin hakkında brşeyler konuştuklarında onların ağzının paylarını vermesini bilecek Ya öyle ya böyle diyeceksin net tavrını belli edeceksin

işin zor be güzelim ama bı bak bakalım zaman ne gosterecek esınle aranını bozmamak ıcın belkı kısa bı zamanlıgınada olsa gıtmek zorunda kalacan gıbıme gelıyor ama bu son olsun bundan sonrası ıcınde esınınde senden yuz bulamıyacagını anlasın gıt ama resmıyetını ole bı koykı ortaya mılletde anlasınlar ,
cektıgın gercekden cıle ymıs sen onların gelınısın ya dusmanları degılsın ne demek kansız köpekler lafı terbısyesızler ama ınankı sen esının yanında mutlu yuvanda oldukca onları halteden sen olursun gıtme kal her zaman esınınde yanında ol ınankı gun gelır devran doner sen merak etme sen elınden geldıgınce sabretmeye bak ama elbetkı esınede kesın dusuncenıde koy ortaya artık senden bundan daha fazlasınıda ıstemesınde
evı naptınız tasına bılsddınızmı yoksa hala aynı yerdemısın işin zor guzelım rabbım yardımcın olsun sabır versın sana

Tamam sevme, yüz verme, sana hakaret etmelerine ben zaten izin vermiyorum merak etme. Bizim hayatımıza da müdahle edemiyorlar diyor. Annesiyle aramızda geçenleri unutmamı istiyor. Annelere kinleşilmezmiş. tartışma uzuyor.
Esin hakli.Kocana sahip cik!Yaslilar gelip gecici,Sen de kayinvalide olacaksin.Esini kendi ellerinle annesinin kucagina atiyorsun.Birak Sen iyi ol ; kalanlar iyi degilse birak onlar kendilerini aciklamak durumunda kalsinlar.Asil dur.Yaptigin fedakarliklari senin basinada kalkilsa anlatma,basa kakma.

ben olsam giderdim. eve girer, ne ellerini öper, ne nasılsınız der ne de anneler gününü kutlardım. içeri geçip otururdum. bu şekilde hem tavrımı çok iyi belli ederdim ( eşime ve ailesine karşı) hem de eşimin laf etmesini engellerdim. böyle kayınvalideye böyle gelin olmaz lazım.

evı naptınız tasına bılsddınızmı yoksa hala aynı yerdemısın işin zor guzelım rabbım yardımcın olsun sabır versın sana[/QUOTE]

Şİmdi taşınmamız kesinleşti. Kiracımız temmuzda çıkacak, biz de kiracı çıkar çıkmaz taşınacağız. O vakt kadar da bunlar tadımızı bozmaya devam edecekler.

Arkadaşlar, ne oldu biliyor musunuz haftasonu.
Cumartesi günü abimlere gittim ben. Yengemle birlikte öğleden sonra çarşı pazar gezdik.
Akşam eve geldik, eşimde oraya geçti. Güzel bir gün geçirdik. Yengem (abimin eşi) misafirperverdir, eşimle ilgilenir. Yaşananlar hakkında yorum yapmaz, eşime de hissettirmez pek.
Biz oradayken sürekli eşim, ailesinin telefon tacizine maruz kaldı.
KAyınvalide bizim nereede olduğumuzu tahmin etmiş olacak ki, bize huzur vermedi. sürekli telefon.
Tam arabaya bindik eve dönüyoruz. eşimin babası.
Diyor ki eşime; Gece yarısı saat 11 oldu. Sabahtan beri evde yoksunuz. sizin eviniz yokmu. Nerdesin evinde neden oturmuyorsun flan filan. Eşimde sinirlenip suratına kapattı teli.
Ne denir ki. Eşim utandı ailesinin tutumundan. DÜşünsenize babamın beni aradığı 30 lu yaşlarına gelmişsin evlenmişsin.Yanında kocan var. Nerdesin napıyosun evine git falan dediğini. Ben tabi şoka girdim. Bilemedim ne diyeceğimi.
Sonra ertesi gün, eşim askerdeki kardeşiyle dertlemiş. Rahatzılğından filan bahsetmiş.
Sonra kardeşi ailesini arayıp, aibmin üzerine gitmeyin rahatsız falan demiş.
Babası geldi, hoşgeldin dedikten sonra mutfağa geçtim ben. Bir işi düşmüş eşime , onu yaptırmaya gelmiş. sonra gitti.

Dedim ki; dayanamadım. Ben nereye düşmüyüşm böyle. Aİle içi ilişkilerinizi aklım almıyor.
DÜn ilkokul çocuğu muamelesi görüyorsun. Bugün hiç bişy olmamış gibi kapına geliyor.
Ben çözemedim sizinkileri dedim.
O da beni kırıyorsun ama.. Gidip kurtulacağız buradan merak etme. Fazla takılma filan dedi.
Şimdi kendi içime döndüm. Düşünüyorum. Sürekli insanların hayatına müdahale eden bir aile.
Herseferinde başka bir olay.Herseferinde ayrı bir şok.Çirkinlikleri günden güen artıyor.
Sanırım sözün bittiği yer..

Son düzenleme:
Ne saçma sapan insanlar var yaa. Evli barklı adama nerde kaldın senin evin yok mu diye sorulur mu? Karısı var cevresi var sana ne isterse eve gelmez.

Back
X