- 3 Mayıs 2011
- 13.829
- 49.121
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
Hamilelikte ben de zehirlenme şüphesiyle hastaneye gitmiştim. Doktorun bana söylediği normal gıda zehirlenmelerinde plasentadan bebeğe geçmediği, bebek için sorun olmadığı idi. Sadece 3 gıda zehirlenmesinin tehlikeli olduğunu söyledi. Bozuk konserve ve mantar ile birşey daha vardı ama hatırlayamadım.
İnşallah zehirlenme gibi bir durum yoktur, siz yine de doktorunuz ile iletişim halinde olun. Ben acilde serum alıp bir süre kalmıştım ama benim kusma şikayetim vardı.
Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi.
Zehirlenme 2 3 saat icinde belli olur daha once baliktan da tavuktan da zehirlendim.
Tek onlemim supheli durumda zehirlenme gerceklesmeden istifra etmek oldu. Soda limonla dengelemek vs. Eger zehirlendiysen zaten midende sivi kalmayana kadar istifra edeceksin. Doktorun onerisi ne olacak bizimle de paylasirsan sevinirim.
Yerken fark etmediyseniz balık bozuk değildir, ekşi, acı böyle garip bir tat gelmesi lazım ağzınıza, hani durup "bozuk mu acaba" diye düşündürten farklı bir tat. Arkadaşlarınız ya kokusundan anlamıştır ya da tadından, sizinkinde sıkıntı yokmuş demek.
Midenizde sancı kramp yoksa inşallah bir şey yoktur. Olsaydı 1,5 saate çıkardı diye düşünüyorum.
Koku kötü değildiyse bence size denk gelenler bozuk değilmiştir.Herkese merhaba,
3 aylık hamileyim. Arkadaşlarla balık siparişi verdik aynı yerden. Biz pişirirken bir şey fark etmedim. Yerken de.
Yemekten sonra whatsaba baktım. Herkes balık bozuk, attık yazmış.
Yani bozuk balık yemiş olma ihtimalim var. İhtimal diyorum çünkü arada iyi olanlar da varmış. Kime denk geldiyse artık.
Henüz hiçbir belirtim yok. Yarım saati geçiyor yiyeli, doktorumu aradım, henüz dönmedi.
O zamana kadar içimi rahatlatmak istedim. Zehirlenmişsem belirti hemen çıkar mı? Bebeğime bir şey olur mu?
Adamı gidip evire çevire dövesim var.
İçimi rahatlattınız. 7de yedik bişi olsa 3 saate olurdu heraldeKoku kötü değildiyse bence size denk gelenler bozuk değilmiştir.
Gebelerin tat ve koku hissi daha iyi olur. Eger balık bozuk olsa mutlaka tat ve kokusundan anlardınız.
İnşallah olmaz.İçimi rahatlattınız. 7de yedik bişi olsa 3 saate olurdu heralde
Balık zehirli olsaydı kokusundan anlaşılırdı. Çünkü siz pişirmişsiniz. Balık zehirlenmesi yaşadım, 1.saatte kusmaya başlamıştım ben. O kadar ağırdı yani durum. Size birşey olduğunu zannetmiyorum bol bol temiz hava alın, kendinizi strese sokmamaya çalışın. Bir belirti olduğunda gecikmeden hastaneye gidin. Geçmiş olsun.
Bu arada hamile kalmaya çalışıyordunuz diye hatırlıyorum, çok sevindim hamile olmanıza sağlıkla kucağınıza alın miniği
3 saat dolmak üzere işte3-4 saatte çıkar en fazla. Evham yapmayın, size bozuk olmayan denk gelmiştir eminim.
Ya endişelenme annesi, balık zehirlenmesi başka hiçbirşeye benzemiyor, inan bana. Max 10 yaşında zehirlendim ama saniye saniye hatırladığım tek anımdır. Öyle bir kusma yaşamamıştım hiç, 3 gündür köyde yediğim ne varsa boğazımdan çıkmıştı.Teşekkür ederim
Evet uğraştım baya
Sonra aman olmuyo boşver dedim. Kendiliğinden geldi minik
Sağlıkla bir doğsa
Her şey stres. O dokundu mu, bu zarar verdi mi..
Şimdi de endişem balık zehirledi mi
Ya endişelenme annesi, balık zehirlenmesi başka hiçbirşeye benzemiyor, inan bana. Max 10 yaşında zehirlendim ama saniye saniye hatırladığım tek anımdır. Öyle bir kusma yaşamamıştım hiç, 3 gündür köyde yediğim ne varsa boğazımdan çıkmıştı.daha sonra yine çevremde zehirlenenler oldu, çok hızlı bir şekilde belirti göstermeye başlamışlardı. Takma yani, sen kendini buna taktıkça zehirlendiğini düşüneceksin. İçin rahat olsun. :)
Gerçekten yamultuyor hiç şüpheniz olmasın zehirlenme gibi bir durum olsaydı ilk saatlerden başlayıp en az 2 gün kendisi halsiz hasta hissederdiniz. Ne düşünürseniz onu hissedersiniz bu çocuk isterkende böyledir her sancı belirti Hamileliği yorulur falan. O yüzden içiniz rahat olsun :)Ya içimi rahatlattınız
Zaten zehirkendiğimi düşünüyorum sanırım midem hafif çalkalanıyo ama kendim uyduruyor gibiyim
Eşim demin meyve uzattı, yok yemiyim dedim, zehirlenmişsem bastırmasın die
Halbuki biliyorum balık zehirlenmesi ezer geçer yamultur adamı derler hep ama işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?