• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balikli rum hastanesine Bebegini birakip ofke kontrolu depresyon yuzunden yatmali mi

Ah kıyamam sana ya. Çok üzüldüm. Umarım kısa sürede daha iyi olursun. Ekonomik durumun iyi değilse devlet hastanelerini de bir araştır istersen? Eğer doktorun yatmadan da tedavi olabileceğini söylüyorsa onu da deneyebilirsin. Eğer bebeğine zarar vermekten korkuyorsan da bu süreçte bebeğini annenlere emanet edebilirsin? İlk atandığımda bir müracaatçım vardı, ikiz bebekleri vardı 9-10 aylık. Baba çocukları kabullenmiyordu (adam evliydi), çocukların daha kimliği de çıkmamıştır üstelik. Kadın bebeklerini geçici olarak sevgi evlerine bırakmış ve yatarak depresyon tedavisi gördükten sonra bebeklerini alıp kendine bir ev kurmuştu. Kadının annesinin yaptığı iş belliydi, ortam çocuk yetiştirmeye uygun değildi yani Vs onun imkanı seninkine göre daha kısıtlıydı yani. O başardı, umarım sen de başarırsın.
Cok tesekkur ederim.annemlere
Aciklayamiyorum zarar verme durumunu yani cekiniyorum.kimseye anlatilamaz
Ki bu durum.asiri stresten oluyor bunlar
Kimsesizlikten.size gelen danisannda kimsesi olmadigi icin mecbur sevgi evlerine birakmis
 
Çok üzüldüm durumunuza gerçekten/ sizi öyle iyi anlıyorum ki. Ben size yatın diyemem çünkü bebeğiniz var ve eminim aklınız onda kalacak ama daha iyi olmanız için ne gerekiyorsa yapın derim. Psikolojik sorunlara hacamatın çok iyi geldiğini duydum.
Beşiktaş’ta Prof.Dr.Nurettin Lüleci var. Ona bir gitmenizi tavsiye ederim hacamat konusunda. Daha önce kendisiyle irtibata geçmiştim/ tek seans 400 liraydı 2 yıl önce.
Bir denemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Eğer olmazsa tabiki tedavinize devam etmelisiniz.
Allah şifa versin ama çevrenizdeki insanlara ne yapıyorsunuz ki size tahammül edemediklerini söyleyip hepsi sizi bırakıyor? Bir psikiyatr nasıl böyle bir şey der ki? Nasıl irtibatı keser?
Cok tesekkur ederim
Bu secenegi degerlendirecegm
Akupuntur da dusundum aslinda ama
O da cok pahali kalamista
Bir tanidigimiz uyguluyor.hacamat aklima gelmemisti. Cok tesekkurler mutlaka arastiracagim
 
Çok üzüldüm durumunuza gerçekten/ sizi öyle iyi anlıyorum ki. Ben size yatın diyemem çünkü bebeğiniz var ve eminim aklınız onda kalacak ama daha iyi olmanız için ne gerekiyorsa yapın derim. Psikolojik sorunlara hacamatın çok iyi geldiğini duydum.
Beşiktaş’ta Prof.Dr.Nurettin Lüleci var. Ona bir gitmenizi tavsiye ederim hacamat konusunda. Daha önce kendisiyle irtibata geçmiştim/ tek seans 400 liraydı 2 yıl önce.
Bir denemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Eğer olmazsa tabiki tedavinize devam etmelisiniz.
Allah şifa versin ama çevrenizdeki insanlara ne yapıyorsunuz ki size tahammül edemediklerini söyleyip hepsi sizi bırakıyor? Bir psikiyatr nasıl böyle bir şey der ki? Nasıl irtibatı keser?
Fazlasiyla Kapris yaptimi surekli suratimin asik oldugunu hicbir seyden memnun olmadigimi,is emir ettigimi, ve takintilarim oldugunu soyluyorlar
 
Ilaclar 7gunde yan etkinin pik yaptigi bir donem yaratabilir ve 7.gunde belki de kendinjzi cok daha kotu hissediyor olabilirsinjz ve hastaneden cikmaniz istenecek o halde. Bence bu sure yeterli olmayabilir.
Dogru. Ilaclarin fazlasiyla yan etkisi var.bu yuzden aylardir almayi reddediyorum ama paxil ile de ilerlene saglayamadim
 
Bu bebek acilen babaya verilmeli anne bu durumdayken hayati tehlike icinde..Bir kadin ogretmen 2aylik bebegini evde birakip tatile gitmisti hatirlatirim tum ulke ah vah ettik de ne oldu..

Yani konu sahibesi bana da acikcasi bebege bakacak durumda gelmedi. Cocuga zarar verebilir gibi duruyor, keske cocugu babasina verse.

Kesinlikle babaya verme fikrini değerlendirmeli.
Bu şekilde ne kendisine ne bebeğe faydası olur.
Uzun vadede en azından çocuğuna sağlıklı annelik yapabilir.

Yorumlar icin tesekkur ederim.bu konuyu annemle konustm malesef kusak farki yas farki ve anlayissiz olduklari icin dogum
Sonrasi depresyonda psikolojik destek olmadiklari gibi surekli elestirmekle yetindiler zaman zaman bizde kalarak yalnizligimiza destek oldular ama
Psikolojik destek vermediler ben de ilaclari icmemekte inat ettim sadece uzun suredir paxil aliyorum ama etkisiz. Babasina ver diyen arkadasa cevabim
Babasini tanimiyorsun gece uykudan uyanip agliyor diye bebege kufurlu konusan bir adam ve sorumsuz.sorumlyluk anlayisi sifir bebege bakma anlayisi annesine goturup orda sevme oynamadan ibaret 30dk maksimum.bebegime benim
Verdiggimden daha cok psikolojik zarar verir diye dusunuyorum.velayet icin asla bir hak talep edemez cunku benim
Anlayisa destege ihtiyacim varken katlanamam dedi kucucuk cocukla bavulumu topladi gitti evet ben de kovdum cunku dayanamiyordum hakaretlerine anlayissizligina ama kendi gittigi de oldu son seferinde. Bir defa bile asi yaptirmaya veya doktora benimle gelmedi nadirdir en baslarda geldiyse de.zora gelemyince hemen bavul toplar.isine geldiginde bebeini sevmeye gelir.
Ben hastanede iken annem ve babam
Bebege seve seve bakar. Ama takdir edersiniz ki bunu isyeri mudurume aciklamak zor. En faZla bes gun izin alabilirim. Diger hafta icin dogruyu soylemem gerekir.ailesel problemlerim oldugunu biliolar ama hastaneye yatma fikri onlardaki itibarimi dusurucekse isimdenvolmak istemem.kafam karisik oldugu ocin buraya yazma ihtiyaci duydum.

Bu arada haklisiniz o parayla tatilegtmek isterdim ilaclari da tatilde almak ve gercekten hatane bes yildizli otelden daha pahali ydi gecesi 7000tl. Fransiz lapeyo onermis bir arkadasim orda norma hanimla da gorustum oranin yatili ucreti balikli rum dan cok daha pahali. Evimi
Acardim ostanbulda olsam diyen arkadaslardan Allah razi olsun.evim kira
Bu arada.bir yandan da bole bir zorluk var.hali hazirda odediim kredi var aslinda.sonrasinda o krediyi odeyebilecekmisin diyen arkadas cok hakli. Ailem hafi sen bir hafta cocuga bak ilaclarini al kedine gel tatile git tek basina demez ki.oyle fedaka bir anne baaba varmi bilmiyorum.benimkile 70 yasinda.esime bahsetsem
Bu psikolojik bebege bagirma zarar verme durumunu basima kakar elimden almaya calisir.hakki olmadan hem de.kv bn hamileykn bakmqm demisti torun.o yuzden annem bakiyor.
Cok zor bir durum gercekten.bu arada yatis benim Kararim doktorlar evde de bu ilaclarin alinanilecegini soyluyolar sadece xanax icin agir oldugu icin 15 gun yanima biri lazm ama esim gelmem diyor.annem zamanimda cok fedakarlik yapti daha gelmez.


Bakın bu çocuğu tek başınıza yapmadınız.
Babası bakacak eşek gibi.
Sizin çocuğa verme ihtimaliniz olan zarar babasının verdiği psikolojik zararla kıyaslanmaz.
Evet bir iki bağrır çağırır en fazla.
Sinirlenir.
Ama bu kadar.
Kelimeleri seçerek konuşmaya çalışıyorum.
ruh sağlığınız iyi değilken, tedavileri geçersiz bahanelerle (emzirme? Gibi...) reddetmişken, yardım alacağınız kimse yokken, anneniz babanız çocuğa bakamayacak durumda yada bakmak istemiyorken, bakıcıya paranız yetmiyorken...
Çok da bir seçeneğiniz yok.
Ya babasına teslim edin, 1-2 ay kadar, bunun 9-10 günü hastanede yatarsınız, kalanında psikolog, psikiyatrist eşliğinde tedaviye devam edersiniz.
Yada gidin devlet yurduna bırakın, hayatınızı düzene sokup öyle alın. Ama çocuğun öz babası varken bu anlamsız bir seçenek onu da söyleyeyim.
Sizin olduğu kadar babasının da canı.
Merak etmeyin iyi bakar.
Ama siz şu an kişisel anlaşmazlıklarınız yüzünden bu seçeneği değerlendirmezseniz ileride daha büyük bedeller ödemek durumunda kalabilirsiniz
 
Cok tesekkur ederim.annemlere
Aciklayamiyorum zarar verme durumunu yani cekiniyorum.kimseye anlatilamaz
Ki bu durum.asiri stresten oluyor bunlar
Kimsesizlikten.size gelen danisannda kimsesi olmadigi icin mecbur sevgi evlerine birakmis


Kendisi de orada yetişmişti zaten. Yani bıraktığı kişiler onun için bir nevi tanıdıktı... Benim bile bazen dayanamadığım noktalar oluyor 1 yaşında oğlum. Sizse teksiniz, daha zor durumunuz. Ama bence alnınızın akıyla çıkarsınız bu işten. Çünkü farkındasınız, önlem almaya çalışıyorsunuz.
 
Bence orada yatacağına bebeği iki hafta birine bırak antidepresanlarini alip tura katıl yada dinlen yıllık izin alıp.Ailenin yanina git.Yada kimse yoksa bakiciyla anlas iki hafta bakicinda kalsin.Yada baba iki hafta baksın yada baktirsin.Tek senin cocuk degil ya o da yardim etsin.Durumuni anlat kimseyi bulamazsan
Bence orada yatacağına bebeği iki hafta birine bırak antidepresanlarini alip tura katıl yada dinlen yıllık izin alıp.Ailenin yanina git.Yada kimse yoksa bakiciyla anlas iki hafta bakicinda kalsin.Yada baba iki hafta baksın yada baktirsin.Tek senin cocuk degil ya o da yardim etsin.Durumuni anlat kimseyi bulamazsan
Ah keske okdr isterdim ki.guvenilir
Sadece ananesi var ama bebekle tatile gidiorm diye bile kizdi.tek gidiyorum
Desem kafayi yer..bayram haftasi izinliydim.olaylarin duygusalligimim pik yaptigi bir hafta oldu.ne yapicagimi bazen bilmiyorum
 
Bu duruma sebep olan şey olaylarsa eğer,iki hafta sadece kaçış olur.
İki haftada sadece 3 farklı aynı işi gören sakinleştirici yerine,iki hafta yine aynı şekilde tüm sorunlardan uzaklaşıp tatil yapmayı tercih ederdim. Sanırım daha etkili ve daha maliyeti düşük olurdu.
İki hafta sonra aynı çocuk,aynı sorunlar olacaksa bunu hiç bir ilaç iyileştiremezki.
Sadece tüm gün ruh gibi dolaşılacak,yaşam enerjisini sıfırlayan ve uzunn bir süre bu ilaçlara bağımlı bir insan olunacak.
Halüsinasyon görme vb. Ağır ruhi hastalıklar harici antidepresanlara karşı temkinli ve uzak durulması gerektiğini düşünüyorum,terapiler daha faydalı olacaktır.Çünkü bu durumu yaşamak daha çok dışarıdan alınacak fikri destek ve güç ile mümkün.
Hiç bir dert kalıcı değildir ve yaşadığımız anda acısı kalacaktır.
Çok acil şifalar diliyorum.
Kesinlikle iki hafta sonra hersey kaldigi yerden devam ben sadece ara vermek psikolojime iyi gelirmmi diyedusunuorm yani bebegimi esimi alilemi kimseyi gormemek beynimi bosaltmak kimseyle telefonda irtibat kurmamak.
 
Elbette durum ilerlemeden yatılı da olsa tedavisine bakılmalı.
İnşallah hiç yaşamamış gibi atlatırsınız.

Naçizane bir tavsiye olarak; devlet hastanesi imkanlarından faydalanmayı düşünmez misiniz böyle ücretler ödemek yerine?
Manisa Ruh sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi yatılı tedavide gayet iyidir. Herhangi bir devlet hastanesi doktorundan sevk isteyebilir ya da direkt Manisa'daki doktorlara görünüp ihtiyacınızı vurgulayıp yatış kararını aldırabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Cok tesekkur ederim.devlet hastaneleri ucretsiz oldugu icin cok acil durumlar disinda (madde bagimlilii gibi) yatili almiyolar diye biliyorum ama ilac verip eve yolluyorlar.siz ne dusunursunuz Manisadaki hastane ilevilgili?ya da bir tanidik olsa
 
Merhaba,
Bir anne sizce daha bir yasindaki bebegine ofkesine yenilip zarar verebiliyosa, tek yasiyorsa yardim alacak kimsesi yoksa, nefsine soz geciremiyorsa. Asiri ama asiri stresliyse calismak ise gitmek bile stresini yenmesine yardim edemiyosa (esi bosaniyor)
Balikli rum hastanesinde yatarak antidepresan tedavisi gorup bu surecten herkesten uzaklasip Dondugunde bebegine ve herkese daha anlayisli daha tahammullu bir insan olabilirmi?
Bu arada yedi gun icin 7-8 bin tl para istiyorlar.anca kredi cekilerek kalinabilecek bir hastane.
Konulan tani : anksiyete ve pospartum depresyon, ofke hali, ofkeyi kontrol edemeyip baslalarindan cikarma
Alinacak ilac: sabah aksam paxil. Aksamuzeri Abilify
Gece yatamadan once zanax

Siz olsaniz napardiniz bebeginize zarar vermek yerine 15 gun ayri kalip tdavi olmayi uzaklasmayi secer miydiniz?

Uzerine dusunmezdim bile. Hemen giderdim. Ofkemi o bebekten cikarma ihtimali bile aklimi oynatmama yeter. Hemen giderim ve yardim alirim.

Maddi olanaksızlık varsa kredi cekmek yerine Bakırköy e gidin. Tablo bu kadar agirsa onlarda yatis verirler. Maliyeti daha dusuk olur. .

Ihmal edilmesin, zaman kaybedilmesin olur mu? Tedavi sureci yatis disinda da uzun olacak. Bikmadan ihmal etmeden tamamlayin. Bebeginizi dusunun..
 
Bu arada ben ailenizin sizi yalnız bıraktığını yada ellerinden geleni yapmayıp boşverdiklerini falan düşünmüyorum.
Anlayışları, yaşları, güçleri yettiğince yanınızdalar zaten.
Siz kendinizi toplayamadıgınız için daha fazlasını bekliyor ve istiyorsunuz ama onlar hem size hem çocuğunuza 70 li yaşlarında annelik babalık yapamaz.
O sizin sorumluluğunuz artık.
Yapamıyorsanız babaya bırakın.
Omda yapamıyorsa devlete bırakın.
Yapabildiğiniz zaman alın.
Tatil fikrini ise hiç anlamadım.
Destekleyenler de olmuş... bu git bir hava al meselesi değil ki.
Doktorunuz ne diyorsa onu yapın lütfen.
 
Uzerine dusunmezdim bile. Hemen giderdim. Ofkemi o bebekten cikarma ihtimali bile aklimi oynatmama yeter. Hemen giderim ve yardim alirim.

Maddi olanaksızlık varsa kredi cekmek yerine Bakırköy e gidin. Tablo bu kadar agirsa onlarda yatis verirler. Maliyeti daha dusuk olur. .

Ihmal edilmesin, zaman kaybedilmesin olur mu? Tedavi sureci yatis disinda da uzun olacak. Bikmadan ihmal etmeden tamamlayin. Bebeginizi dusunun..
Tesekkur ederim bakirkoyde boyle bir durum anlatip yatis istesem
Verirlermi ki? Benim hep ilac verip yollarlar gibi onyargim var. artik zaman kaybetmekvistemiyorum cok haklisiniz
Aklimi oynaticam dusunmekten
 
Kesinlikle babaya verme fikrini değerlendirmeli.
Bu şekilde ne kendisine ne bebeğe faydası olur.
Uzun vadede en azından çocuğuna sağlıklı annelik yapabilir.






Bakın bu çocuğu tek başınıza yapmadınız.
Babası bakacak eşek gibi.
Sizin çocuğa verme ihtimaliniz olan zarar babasının verdiği psikolojik zararla kıyaslanmaz.
Evet bir iki bağrır çağırır en fazla.
Sinirlenir.
Ama bu kadar.
Kelimeleri seçerek konuşmaya çalışıyorum.
ruh sağlığınız iyi değilken, tedavileri geçersiz bahanelerle (emzirme? Gibi...) reddetmişken, yardım alacağınız kimse yokken, anneniz babanız çocuğa bakamayacak durumda yada bakmak istemiyorken, bakıcıya paranız yetmiyorken...
Çok da bir seçeneğiniz yok.
Ya babasına teslim edin, 1-2 ay kadar, bunun 9-10 günü hastanede yatarsınız, kalanında psikolog, psikiyatrist eşliğinde tedaviye devam edersiniz.
Yada gidin devlet yurduna bırakın, hayatınızı düzene sokup öyle alın. Ama çocuğun öz babası varken bu anlamsız bir seçenek onu da söyleyeyim.
Sizin olduğu kadar babasının da canı.
Merak etmeyin iyi bakar.
Ama siz şu an kişisel anlaşmazlıklarınız yüzünden bu seçeneği değerlendirmezseniz ileride daha büyük bedeller ödemek durumunda kalabilirsiniz
Ailemle dhaa once konusmustuk.esimin bana katlanamadigini, beni istemedigini ama cocugunu istedigini annesinin evinde bakmak istedigimi soylemistim anneme. Bugune kadar bir kere bile aramadilar
Demisti annem.ben cocugumuzu vermem kendim bakarim yine de vermem demisti.hatta sakalasiyorduk
Bosaninca evlenirmiyim tekrar filan diye. Evledigin an alirim cocugu demisti annem.uvey baba ile buyumesine izin vermem demisti.tabi annem ben isteyken hep baktigi icin emegi buyuk.torunu. Eaimden daha iyi bakacagina eminim. Acaba pnlara bu durumu aciklasam.bebegimi incitmek istemiyorum desem. Ilaclara baslasam
Kendim evde kalsam onlar
Oglum ile kalsa.ayni hastanede yatmis gibi uzaklasma sureci olurmu?
 
Bir haftadan uzun bir süre kalmanız gerekebilir ben de ağır bir depresyon geçirdim doktor 2 hafta kalman yeterli dediyse de 2 ay 4 güne cikardi süreyi, yani süre uzayabilir devlet hastanelerinde de çok iyi doktorlar var hemen hemen aynı ilaçları kullanıyorlar neden bu kadar pahalı bir hastane tercih ettiniz ?
 
Kesinlikle iki hafta sonra hersey kaldigi yerden devam ben sadece ara vermek psikolojime iyi gelirmmi diyedusunuorm yani bebegimi esimi alilemi kimseyi gormemek beynimi bosaltmak kimseyle telefonda irtibat kurmamak.

Siz sadece sorunlardan kaçmak istiyorsunuz ama bu cozum değil. Halihazırda kredi ödüyorum yeniden kredi çekeceğim diyorsunuz sonra o paraları nasıl ödeyeceksiniz? Bu sefer de maddi sıkıntı başlayacak daha çok depresyona gireceksiniz.

Kaçmayı birakip çözüme odaklanın ama uzun vadeli çözüme. Hastanede mesela 25 gun yatmak uzun vadeli bir çözüm değildir, ilaçların tek başına kullanılması da çünkü asıl tüm bunlara neden olan problemi çözmüyorsunuz.

Annenizle de konuşun ben iyi değilim diyin. Çocuğunuza zarar vermekten daha mi önemli bu? Beni anlayın diyin boşanıyorum zor zamanlar geçiriyorum lütfen yardımcı olun diyin. Konuşun yani çünkü bu zarar verme korkusu ve iletişimsizlik de sizi daha çok yıpratır.

Son olarak eşiniz de kızmasın bi zahmet. Madem faydası yok gölge etmesin. Kendisine bir sanane demeniz gerekiyor kesinlikle. Hem kadına yardım etme hem tatile gidiyor diye kız, oldu
 
Ben büyükler için boyama kitabı ve okumak için bol bol kitap almıştım yanıma dışarı cikamiyorsunuz çünkü; zar zor izin alıp anca 2 saat falan dışarı cikabikiyorsunuz özel hastanede durum nasıl olur bilemiyorum ama telefonda günde 1 saat kullanilabiliyor
 
Bir haftadan uzun bir süre kalmanız gerekebilir ben de deağır bir depresyon geçirdim doktor 2 hafta kalman yeterli dediyse de 2 ay 4 güne cikardi süreyi, yani süre uzayabilir devlet hastanelerinde de çok iyi doktorlar var hemen hemen aynı ilaçları kullanıyorlar neden bu kadar pahalı bir hastane tercih ettiniz ?
Devket hastanesinde bu bahsettigim sorun az goruluyor onemsiz yatis verilmiyor
 
Tesekkur ederim bakirkoyde boyle bir durum anlatip yatis istesem
Verirlermi ki? Benim hep ilac verip yollarlar gibi onyargim var. artik zaman kaybetmekvistemiyorum cok haklisiniz
Aklimi oynaticam dusunmekten


Zarar verme egiliminiz varsa cocuga ya da herhangi bir canliya mutlaka verirler.

Yalniz duyulmamasi onemli velayet acisindan. Gidin, anlatin durumunuzu. Yatirmazlarsa o zamab degerlendirirsiniz kredi cekme kismini.
 
Ailemle dhaa once konusmustuk.esimin bana katlanamadigini, beni istemedigini ama cocugunu istedigini annesinin evinde bakmak istedigimi soylemistim anneme. Bugune kadar bir kere bile aramadilar
Demisti annem.ben cocugumuzu vermem kendim bakarim yine de vermem demisti.hatta sakalasiyorduk
Bosaninca evlenirmiyim tekrar filan diye. Evledigin an alirim cocugu demisti annem.uvey baba ile buyumesine izin vermem demisti.tabi annem ben isteyken hep baktigi icin emegi buyuk.torunu. Eaimden daha iyi bakacagina eminim. Acaba pnlara bu durumu aciklasam.bebegimi incitmek istemiyorum desem. Ilaclara baslasam
Kendim evde kalsam onlar
Oglum ile kalsa.ayni hastanede yatmis gibi uzaklasma sureci olurmu?

Olur. Bebeğe kendiniz bakmadığınız her türlü çözüm olur.
Anneanne, babaanne, baba, devlet yurdu/
Hangisi içinize siniyorsa, o olur.
italianjob italianjob da yazmış, artık sorunları çözmeye bakın.
Sorunlardan kaçmaya çalışıyorsunuz. Hastaneye yatayım, kafa dinleyeyim ile olmaz.
Gidin doktora, neye ihtiyacınız varsa profesyonel gözle değerlendirsinler.
 
Back
X