Balkon korkulukları

Mrsduygusl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2017
1.347
1.878
83
Arkadaşlar merhabalar evimiz 2. Katta 1. Kattaki komşumuzun başından beri hırsız için balkon korkulukları vardı hadi ona birşey demedik aslında yasakmıs bizimde korkuluk yaptirmamiz gerekiyor bu yüzden. Her neyse geçen hafta hırsız girmiş bu komşumuza balkonun ana korkuluk demirleri var bombeli onu ikiye ayirip ordan girmiş. Komşumuzda dün dikey demir korkuluklara demir cubuk getirmiş yatay bir şekilde onu kaynak yaptırmış ekstradan çamaşır askılığı yaptırmış ona da 10 cm aralıklarla iki basamak demir koydurmuş yatay bicimde resmen hirsiz merdiven cikar gibi cikip bizim eve girecek Allah korusun. Hiç mesafe kalmamis bizim balkonumuzla arasinda. Şimdi biz buna ne yapabiliriz eşim konuşacak ama çare olmazsa belediyeye şikayetle olacak iş mi mahkemelik mi olmak lazım illaki?

Annemin alt komsusuda ayni seyi yapti resmen hirsiza gel burdan der gibi yaptirmisti.olan oldu hirsiz girdi allahtan daha eve girmeye calisirken yakaladik.sikayet etmeye hakkiniz var bastan bilerek o evi almis sonucta birinci kata hirsizin girecegini herkes biliyor.onu bilerek almayacakti.ben sizi hakli buldum

Evde kucuk cocugumuz oldugu icin pencere ve kapida guvenlik kilidi var ama hirsiz onu açar ki o kadar guvenli degil.

Simdi ben her gece korkuyla mı duracagim benim evime ne zaman girecek diye. Zaten burdan gitmek istiyorduk ama şuan tasinma imkanimiz yok şuan iyice sogudum burdan insanlarla ugrasmaktan

Yani komşuyu da haksz göremedm ben pek. Kendince önlem almş işte
Ama olur mu kendince onlem alayim derken bize zarari dokunuyor biz hadi digerine ses etmedik ama dikey uzun demirlere ekstra yatay demirler koymanin alemi ne. Bizim ne sucumuz var?

Ev sizin mi kiralık mı? Birde hırsıza kilit dayanmaz
Hırsız bilir hangi eve gireceğini..

Ama olur mu kendince onlem alayim derken bize zarari dokunuyor biz hadi digerine ses etmedik ama dikey uzun demirlere ekstra yatay demirler koymanin alemi ne. Bizim ne sucumuz var?
Komşunun ne suçu var konu sahibi garibimin evine hırsz girmiş.. Siz olsanız ne yapardınız.. Tamam belki yanlış bir önlem ama kendince önlem almak istemiş. Bu durum onu sizin söylediğiniz kadar suçlu yapmaz ki belki düşüncesiz olabilir.

Tamam hadi bi tane yatay cubuk koydu ekstra onlem amacli birde camasir askiligi yaptirmis disariya iki tane de oraya basamak koymus ben ona kiziyorum.

Bu şekilde yaptırmış daha açıklayıcı olur sanirim anlatmak istedigim.

Eklentiler

• 20210106_083915.webp
    47,5 KB · Görüntüleme: 184
Aynı şeyi siz de yaparsanız bu sefer sizin bir üst katınız hırsıza "gel gel" demiş gibi olacak. Konuşup en azından yatay direkleri kaldırmasını isteyin. Ya da siz de demir yaptırın, üst kat komşunuz konu açsın buraya.

Biz yaptirmayacagiz elbette. En azindan dis kisimdakileri duzeltmesini istecegiz ama anlarlar mi bilmiyorum.

Öyle.en üst kata kadar çıkalım

yatayları kaldırması lazım ama hırsız her şekilde girer

halamların 5. kattaki evine çıkmıştı kenarda su oluğu var ya oradan

alt komşu da aralığı az kuvvetli demirden ama basılacak yeri olmayan düz bir demir yaptırmalı

bombeli vs olmayan

Ana balkon demirlerimiz bombeli her katın onun uzerinde dikey demir korkuluklari var alt katimizin. Orasi oyle ama yinede hirsiza davetiye cikarmamak gerekiyor diye dusunuyorum ben. Şöyle bakıyorum etrafimdaki evlere bazı zemin katlar haric hicbir evin 1. Katinda boyle korkuluklar yok.

Siz demir yaptırırsaniz bu defa üst kat komsunuz rahatsiz olacak. Ve demirlerden bile hirsiz girebiliyorsa demek ki tam güvenli olmuyor. Imkan varsa panjur yaptırmanız daha sağlıklı olur gibi. En azindan yatarken kapatirsiniz içiniz rahat eder.
Ayrıca komşudan rica edip o çıkıntılı yerleri düzeltmesini rica edebilirsiniz.
Eğer söylediğinizi umursamazsa şikayet edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…