- 18 Temmuz 2017
- 1.347
- 1.878
- 83
- Konu Sahibi Mrsduygusl
-
Anladım teşekkür ederim.benim dediğim güvenlik kilidi değil. pimapencilere sorun. hırsız açamaz mümkün değil.
Arkadaşlar merhabalar evimiz 2. Katta 1. Kattaki komşumuzun başından beri hırsız için balkon korkulukları vardı hadi ona birşey demedik aslında yasakmıs bizimde korkuluk yaptirmamiz gerekiyor bu yüzden. Her neyse geçen hafta hırsız girmiş bu komşumuza balkonun ana korkuluk demirleri var bombeli onu ikiye ayirip ordan girmiş. Komşumuzda dün dikey demir korkuluklara demir cubuk getirmiş yatay bir şekilde onu kaynak yaptırmış ekstradan çamaşır askılığı yaptırmış ona da 10 cm aralıklarla iki basamak demir koydurmuş yatay bicimde resmen hirsiz merdiven cikar gibi cikip bizim eve girecek Allah korusun. Hiç mesafe kalmamis bizim balkonumuzla arasinda. Şimdi biz buna ne yapabiliriz eşim konuşacak ama çare olmazsa belediyeye şikayetle olacak iş mi mahkemelik mi olmak lazım illaki?
Yok yaptirmayiz biz zaten de buradan gidecegimiz icin panjur yaptirmadik. Soylececegiz umarim anlayisla karsilarlar da yüz göz olmayız.Siz demir yaptırırsaniz bu defa üst kat komsunuz rahatsiz olacak. Ve demirlerden bile hirsiz girebiliyorsa demek ki tam güvenli olmuyor. Imkan varsa panjur yaptırmanız daha sağlıklı olur gibi. En azindan yatarken kapatirsiniz içiniz rahat eder.
Ayrıca komşudan rica edip o çıkıntılı yerleri düzeltmesini rica edebilirsiniz.
Eğer söylediğinizi umursamazsa şikayet edin
Arkamizda okul var burayi goren koca 2 tane kamerası var güya.Komsuya degil de siz polisi arayin devriye gezmeleri cogaltsinlar,cogaltiyorlar
Ana balkon demirlerimiz bombeli her katın onun uzerinde dikey demir korkuluklari var alt katimizin. Orasi oyle ama yinede hirsiza davetiye cikarmamak gerekiyor diye dusunuyorum ben. Şöyle bakıyorum etrafimdaki evlere bazı zemin katlar haric hicbir evin 1. Katinda boyle korkuluklar yok.
Teşekkür ederim vakit ayırmışsınız bende olmaz diye dusunmustum bu sekilde.Umarim boyle seylere gerek kalmaz.Kafamam taktım bu haberi buldum senin için. Komşu laf anlamazsa çıktısını al yapıştır kapısına.
Yargıtay'dan balkon demirleriyle ilgili emsal karar
Oyle yapacagiz eger soylemekle olmazsa mecbur sikayet edecegizBelediyeye şikayet edin, ya elektrikli panjur taktırsın ya alarm taktırsın.
kendisine güvenlik önlemi alırken başkasını riske atmamalıydı.
E demir varken evine hirsiz girmis ne yapsin mecbur kalmista yapmis birinci katta oturan herkes demir yaptiriyor hatta ikinci katlarda yaptiriyor sikayet etmeniz haksizlik olur sonucta durduk yere yaptirmadilar sizde demir taktirin yapacak bisey yokAma olur mu kendince onlem alayim derken bize zarari dokunuyor biz hadi digerine ses etmedik ama dikey uzun demirlere ekstra yatay demirler koymanin alemi ne. Bizim ne sucumuz var?
Camasirlik yapilabilir ama bu sekilde basamak gibi yapilmamali.Komşu haklı, sizde.
Orta yolu bulup çamaşırlık için olan kısmı çıkarttırın.
Evinde çamaşır kurutabilir. Yok illa sizin güvenliğinizi önemsemiyorsa sizde onunkini önemsememekte haklı olursunuz.
Siz haklısınız makkemeye verseniz kazanırsınız .. dava uzun sürer usulünce konuşun önce. böyle bir dava vardı İzmir'de kazanmıştı yatay korkuluk yaptırdığı için .. sizin güvenliğinizi tehtit edici korkuluk vs apartmanda yapmak yasak. yapmak isteyen kişi apartmandan onay alması gerekiyor.Arkadaslar ben anlatamiyorum galiba biz ekstra onlem aldigina birsey demiyoruz. Bizim sorunumuz camasir askiligi yaptirmis birde ama onu yaptirirken sacma bir sekilde bize zarari olacak mesafede yaptirmis.10 cm araliklarla basamak yaptirmis biz onu diyoruz.
Teşekkür ederim.Siz haklısınız makkemeye verseniz kazanırsınız .. dava uzun sürer usulünce konuşun önce. böyle bir dava vardı İzmir'de kazanmıştı yatay korkuluk yaptırdığı için .. sizin güvenliğinizi tehtit edici korkuluk vs apartmanda yapmak yasak. yapmak isteyen kişi apartmandan onay alması gerekiyor.
Camasirlik yapilabilir ama bu sekilde basamak gibi yapilmamali.
Yani şu sekilde balkon demirinin uzerinde uzun demirler var basilacak yer yok normalde ama simdi o yaptirtigi camasirliktaki iki basilacak sekilde olan demirler bu uzun demirlerin arasinda kaliyor hal boyle olunca mesafe kisaliyor bizim balkona gecmesi icin.fotoğrafa tekrar baktım da orası balkon demirinin neresi yani üst tarafı gibi mi
oraya basınca üst kata çıkılabilir mi
bizim balkonda önce beton var üstünde demir var ama o demire bassan da üst balkona dokunamazsın
sizin alt katın balkonda demirler bayağı aşağıda (yani beton olan bölüm yüksek değil) sizde de aynı şekilde ise iki balkonun arası mı çok az
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?