Daha yeni doğmuş eve yeni götürülmüş bir zahmet içmeyin sigara düşüncesizce hareketler.Merhabalar;
Eltim doğum yaptı dün bebek hastaneden çıktı eve götürdük eşyalarını falan. Sonra yemek yedik onlar bebeği emzirmeye geçtiler. Bizde eşimle tam sigara içmeye balkona çıkacaktık kaynım içmeyin gidene kadar dayanırsınız vs. dedi saatte geç olmuştu zaten bende iyi birazdan kalkarız öyleyse dedim o da yeğen sevgisine bak dedi ama sinirim bozuldu. çocuğa bu arada elimizi bile sürmedik kıyamadığımız için sigara içsek bile çocuğu ne kucağımıza alıcaz ne dokunucaz. Neyse kaynımda kayboldu içeri gitti biraz zaman geçti eşime hadi kalkalım dedim kalktık eşim de sinir olmuş. biz misafir değiliz hani gittiğimizde maks. 2-3 saat dayanırız sigara içmemeye bazen koca gün oturuyoruz, e nasıl olacak her seferinde anlamadım. hassasiyetlerini anlıyorum ilk çocuk yeni doğmuş.
Biz devir aldık şimdi de insanlar sürekli bize gelir bizde ailemizden ne gördü isek öyle de ağırlarız teyzemin çocuklarına üzülürüm kimselerle iletişimi yok gariban gibiler biz ise sülaledeki herkesi tanırız yani benim kaynanam da teyzem gibi çok titiz bir kadın evine kimseyi sokmaz bayramlar da seyranlar da kaynanama giderim evine kimse gelmez çok üzülürüm eşimi bize götürdüğüm de teyzeler amcalar ve gençler bizim eve gelir ve eşim çok keyif alır çok mutlu olur şimdi yavaş yavaş annesine sitem ediyor sen bu zamana kadar niye kimseyi evine sokmadın diyeAnneannem de böyleymiş, zamanında köyden gelen cupp bunun evinde, dedem toptancıymış o zamanlar, sonra dedem batmış dara düşmüş, annem ve teyzem de evlenince o günden beri yüzlerine bakan yok. Sizin de anneniz biraz daha yaşlansın eski gücü kalmasın bakalım kapınızı çalan oluyor mu?
Misafirlerin size saygı duymamasıyla mı övünüyorsunuz. Benim evimi kimse kendi evi gibi kullanamaz mesela çünkü benim evim, misafir size değil evinizdeki kuralsızlığa rahatlığa ikrama geliyor sadece. Teyzeye helal olsun valla saygı duydum. Kuru kalabalıktan kurtarmış başınıBana 10 sene önce bir doktor artık çocuğun olmayacak dedi tüp bebekle hamile kaldım yarın çocuğum doğsa sizde eşinizle bana gelseniz balkonumda sigara içebilirsiniz bunda ne var Allah askına yani gecen gün evime misafir geldi 3 aylık gebeyim misafir balkonda sigara içti kokusu da gelmedi yani ben bir ev sahibi olarak gelen insanı kısıtlayamam darlayamambenim bir teyzem vardı çok titizdi her gelen misafire yasaklar koyardı evinde sigara içilmemesi gibi oysa annem de tam tersi idi misafir kendi evi gibi kullanırdı bizim evi gel zaman git zaman sonra bir daha teyzem in evine hiç kimse gitmedi bizim ev hala bir sürü misafir ağırlar
Benimde eşimin çok net kuralıdır asla sigaraya müsade etmez. Kardeşi , yengesi sigara içerler ki biz farklı şehirlerdeyiz buna rağmen geldiklerinde evde yada balkonda içmelerine izin vermez çıkar dışarda içerler, Allah razı olsun daha hiç problem yapmadılar.Saygı duyun içmeyen hoşlanmıyor bu kadar basitMerhabalar;
Eltim doğum yaptı dün bebek hastaneden çıktı eve götürdük eşyalarını falan. Sonra yemek yedik onlar bebeği emzirmeye geçtiler. Bizde eşimle tam sigara içmeye balkona çıkacaktık kaynım içmeyin gidene kadar dayanırsınız vs. dedi saatte geç olmuştu zaten bende iyi birazdan kalkarız öyleyse dedim o da yeğen sevgisine bak dedi ama sinirim bozuldu. çocuğa bu arada elimizi bile sürmedik kıyamadığımız için sigara içsek bile çocuğu ne kucağımıza alıcaz ne dokunucaz. Neyse kaynımda kayboldu içeri gitti biraz zaman geçti eşime hadi kalkalım dedim kalktık eşim de sinir olmuş. biz misafir değiliz hani gittiğimizde maks. 2-3 saat dayanırız sigara içmemeye bazen koca gün oturuyoruz, e nasıl olacak her seferinde anlamadım. hassasiyetlerini anlıyorum ilk çocuk yeni doğmuş.
Ay benim bebem leş gibi sigara kokanlar tarafından öpüp koklanamadı diye ben yaşlandığımda kapıma gelmeyeceklerse hiç gelmesinler. Bunun nesiyle övünüyorsunuz anlamadım. Demek ki insanların evine onları görmek, hal hatır sormak, iki muhabbet etmek için değil rahat rahat dingonun ahırı gibi sigara içmeye gidiyormuş akrabalarınız. Olmayınca da yaşlı kadını tek başına bırakmışlar, siz de bize geliyor diye göğüs kabartmışsınız. KomikBiz devir aldık şimdi de insanlar sürekli bize gelir bizde ailemizden ne gördü isek öyle de ağırlarız teyzemin çocuklarına üzülürüm kimselerle iletişimi yok gariban gibiler biz ise sülaledeki herkesi tanırız yani benim kaynanam da teyzem gibi çok titiz bir kadın evine kimseyi sokmaz bayramlar da seyranlar da kaynanama giderim evine kimse gelmez çok üzülürüm eşimi bize götürdüğüm de teyzeler amcalar ve gençler bizim eve gelir ve eşim çok keyif alır çok mutlu olur şimdi yavaş yavaş annesine sitem ediyor sen bu zamana kadar niye kimseyi evine sokmadın diye
Misafir sevmemekten değil de evim yolgeçen hanına dönsün de istemem ben ne bileyim. Yatak odasına kadar sokan insanlar var mesela çok şaşırıyorum. Benden de bu beklendi sert tepki verdim alınıyorlar bi de.Biz devir aldık şimdi de insanlar sürekli bize gelir bizde ailemizden ne gördü isek öyle de ağırlarız teyzemin çocuklarına üzülürüm kimselerle iletişimi yok gariban gibiler biz ise sülaledeki herkesi tanırız yani benim kaynanam da teyzem gibi çok titiz bir kadın evine kimseyi sokmaz bayramlar da seyranlar da kaynanama giderim evine kimse gelmez çok üzülürüm eşimi bize götürdüğüm de teyzeler amcalar ve gençler bizim eve gelir ve eşim çok keyif alır çok mutlu olur şimdi yavaş yavaş annesine sitem ediyor sen bu zamana kadar niye kimseyi evine sokmadın diye
Gelin bir de onu teyzenin çocuklarına sorun kimseler le iletişime yok şuan psikolojik tedavi görüyor ikiside ben mutlu bir çocukluk geçirdim bizim aile yapımız böyle idi iyiki de böyle imiş ailemden de bu şekilde gördüğüm İçin aynı düzeni devam ettiriyorum misafirlerim balkonda sigara içiyor diye sitem edecek halim yokMisafirlerin size saygı duymamasıyla mı övünüyorsunuz. Benim evimi kimse kendi evi gibi kullanamaz mesela çünkü benim evim, misafir size değil evinizdeki kuralsızlığa rahatlığa ikrama geliyor sadece. Teyzeye helal olsun valla saygı duydum. Kuru kalabalıktan kurtarmış başını
Benim eşim sigara içer, balkonda da içilir, görümceler içer. Kendi evinde balkonda içerler, salona yayılıp fosurdatmazlar benim evimde de yapmaya kalkanın ağzına kürekle vururlar. Ben şahsen karınca sürüsü gibi her yere dağılacak insan sokmuyorum evime, sınır bilmeyen insanla anlaşamayacağım için hiç yokluklarını da aramıyorum.Ay benim bebem leş gibi sigara kokanlar tarafından öpüp koklanamadı diye ben yaşlandığımda kapıma gelmeyeceklerse hiç gelmesinler. Bunun nesiyle övünüyorsunuz anlamadım. Demek ki insanların evine onları görmek, hal hatır sormak, iki muhabbet etmek için değil rahat rahat dingonun ahırı gibi sigara içmeye gidiyormuş akrabalarınız. Olmayınca da yaşlı kadını tek başına bırakmışlar, siz de bize geliyor diye göğüs kabartmışsınız. Komik
Geçen gün YouTubeda bi videoya denk geldim. Gerçi bu tür konular KK'de açılınca mutlaka Mune el atıyor çünkü beddualar peşi sıra geliyorMisafir sevmemekten değil de evim yolgeçen hanına dönsün de istemem ben ne bileyim. Yatak odasına kadar sokan insanlar var mesela çok şaşırıyorum. Benden de bu beklendi sert tepki verdim alınıyorlar bi de.Burası benim evim yahu, misafirin değil, benim evimi fethetmeye gelmiyorlar birkaç saat hoş vakit geçireceğiz o kadar işte. Benim sınırlarıma saygı duymalı benim evime gelen, yoksa kendi bilir. Ben yalnızlıktan korkacak biri değilim. Çoluk çocuğum da sitem etmesin, yetişkin olduklarında istediği hayatı yaşayabilirler.
Psikolojik tedavi görmelerinin misafirle ne alakası var yahu milyon sebepten psikolojik tedavi görülebilir, misafir gelmedi diye kimse mutsuz çocukluk geçirmez, saçmalamışsınız. O sizin tercihiniz, içirmeyenin de kendi prensipleri kendi kuralları uymak zorundasınız. Evde yeni doğmuş bebe varken sigara içeceğim diyen birini ben bir daha evime almam mesela bu da benim prensibim.Gelin bir de onu teyzenin çocuklarına sorun kimseler le iletişime yok şuan psikolojik tedavi görüyor ikiside ben mutlu bir çocukluk geçirdim bizim aile yapımız böyle idi iyiki de böyle imiş ailemden de bu şekilde gördüğüm İçin aynı düzeni devam ettiriyorum misafirlerim balkonda sigara içiyor diye sitem edecek halim yok
Evine daha önce ayak basmamış, düğününde 200 TL takmış birinin sana işi düştü diye tabi ki kediyi sokağa atacaksın ahahahahahhahah o da soru mu?Geçen gün YouTubeda bi videoya denk geldim. Gerçi bu tür konular KK'de açılınca mutlaka Mune el atıyor çünkü beddualar peşi sıra geliyor
Evde kedi / köpek varsa, gelen misafir de korkuyor sevmiyorsa ya da alerjisi varsa ne yapılmalı konusu. Ben diyorum ki korkan gelmesin. Ben de köpekle çok haşır neşir değilim köpeği olan arkadaşımı ya bana çağırırım ya dışarıda görüşürüz. Ya da bebekten çok hazzetmiyorum napayım kapatın bebeğinizi diyemem. Ama karşı taraf diyor ki misafir o, kediyi kapatacaksın odaya. Misafir benim alanıma, evimin bireyine saygılı değilse ben napayım ayol misafir diye kafamıza da zıçsın bari.
Ya da eşimin halası toksoplazma tanısı almış bizim ilimizdeki hastaneye getirmek istiyorlar hani sizde kalsak mı mevzusu çıktı. E toksoplazma tanısı alan kadını kedili evde ben nasıl ağırlayabilirim kediyi otele mi götüreceğim, evde illaki kılı tüyü kumu kalır. Napayım şimdi gelmeseniz deyince ben misafirperver olmamış oluyorum. Değişik bi misafir algımız vae
Ha sorun da etmediler söyleyince ama bu soru sahibi ya da misafir gelmiyor kuralları var diye diyen hamfendi gibiler sorun eder demek ki, kötü gelin olurum, vay efendim evi de ne değerli derler arkamdan. Belki yalnız kalırım yaşlanınca daEvine daha önce ayak basmamış, düğününde 200 TL takmış birinin sana işi düştü diye tabi ki kediyi sokağa atacaksın ahahahahahhahah o da soru mu?
İnsanlar birçok sebepten psikolojik yardım alabilirler. Bana da baba tarafımdaki kalabalık yaramıyordu mesela, panik atak benzeri bir şey geçiriyordum. Sordunuz mu ne yaşamış insanlar?Gelin bir de onu teyzenin çocuklarına sorun kimseler le iletişime yok şuan psikolojik tedavi görüyor ikiside ben mutlu bir çocukluk geçirdim bizim aile yapımız böyle idi iyiki de böyle imiş ailemden de bu şekilde gördüğüm İçin aynı düzeni devam ettiriyorum misafirlerim balkonda sigara içiyor diye sitem edecek halim yok
Psikolojik tedavi ile misafir arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz ? Gidip tezlere bakasim geldi anlamlı bir ilişki olması bana mümkün gelmediGelin bir de onu teyzenin çocuklarına sorun kimseler le iletişime yok şuan psikolojik tedavi görüyor ikiside ben mutlu bir çocukluk geçirdim bizim aile yapımız böyle idi iyiki de böyle imiş ailemden de bu şekilde gördüğüm İçin aynı düzeni devam ettiriyorum misafirlerim balkonda sigara içiyor diye sitem edecek halim yok
Beyne sigara kokusunun gitmemesi ile majör depresif bozukluk arasında anlamlı bir ilişki bulunmuş, hiç mi takip etmiyorsunuz bilimi ayıp...Psikolojik tedavi ile misafir arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz ? Gidip tezlere bakasim geldi anlamlı bir ilişki olması bana mümkün gelmedi
Teyzem titizdi evlerine kimseyi almadı eniştem birileri gelsin dediğinde teyzem karşı çıktı evde huzursuzluk başladı sorunlar git gide büyüdü bir zaman sonra aralarındaki en ufak bir tartışma büyük kavgalara dönüştü onlar evine kimseyi almadıkları İçin kimsede onları evine davet etmedi ileriki aşamalarda yalnızlıktan birbirlerine sardılar yazık olan o çocuklara oldu şimdi çocuklarda anneden babadan aynı stresi siniri yalnızlığı aldı şimdi evli olan bir tanesi eşi ile hergün tartışıyor işte bunlar hep geçimişin izi oysa benim annemle babam da tartışırdı bir misafir gelince kapatırlardı konuyu bizde böyle mutlu bir yuvada büyüdük ben ailemin rahatlığından ötürü mutlu idim herkesin kendi hayatı sizde tam tersi mutlusunuz oda sizin tercihiniz yani tercihimi söyledim diye niye bu kadar karşı çıkıp gerginlik yaratıyorsunuz anlamıyorum bende basımdan gecen i anlatıyorum kendi düşüncemi görüşümü anlatıyorumPsikolojik tedavi görmelerinin misafirle ne alakası var yahu milyon sebepten psikolojik tedavi görülebilir, misafir gelmedi diye kimse mutsuz çocukluk geçirmez, saçmalamışsınız. O sizin tercihiniz, içirmeyenin de kendi prensipleri kendi kuralları uymak zorundasınız. Evde yeni doğmuş bebe varken sigara içeceğim diyen birini ben bir daha evime almam mesela bu da benim prensibim.
Tarzınız tavrınız çok çirkin daha fazla yorumda bulunmayacağım çünkü siz konuşmaya degil tartışmaya gelmişsinizBeyne sigara kokusunun gitmemesi ile majör depresif bozukluk arasında anlamlı bir ilişki bulunmuş, hiç mi takip etmiyorsunuz bilimi ayıp...
Bana 10 sene önce bir doktor artık çocuğun olmayacak dedi tüp bebekle hamile kaldım yarın çocuğum doğsa sizde eşinizle bana gelseniz balkonumda sigara içebilirsiniz bunda ne var Allah askına yani gecen gün evime misafir geldi 3 aylık gebeyim misafir balkonda sigara içti kokusu da gelmedi yani ben bir ev sahibi olarak gelen insanı kısıtlayamam darlayamambenim bir teyzem vardı çok titizdi her gelen misafire yasaklar koyardı evinde sigara içilmemesi gibi oysa annem de tam tersi idi misafir kendi evi gibi kullanırdı bizim evi gel zaman git zaman sonra bir daha teyzem in evine hiç kimse gitmedi bizim ev hala bir sürü misafir ağırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?