BALKONDA SİGARA İÇMEMİZE İZİN VERMEDİLER

herkesin hassasiyeti farklıdır içmeyin bir zahmet
ikimiz de sigara kullanıyoruz yeni doğmuş bebek ziyaretlerinde adını bile kurmayız sigaranın
içip geldiniz diyelim çocuğu ellemeyeceğiniz ne malum onu düşünmüşlerdir

2-3 saat dayanırız sigara içmemeye bazen koca gün oturuyoruz,
Sigara icen biri olarak yaziyorum ki cevremde iciciligim yuzunden canki diye bilinirim.
Siz şu durumda Abartiyorsunuz,
Yeri geliyor saatler süren toplanti, mesai, karada havada yolculukta icilmiyor.
Yeni doğmuş bebeğin olduğu evde de icmeyiverin.
Dışarı cikip icin gelin,
nedir yani? hayati bir ihtiyac değil sonuçta

Merhabalar;
Eltim doğum yaptı dün bebek hastaneden çıktı eve götürdük eşyalarını falan. Sonra yemek yedik onlar bebeği emzirmeye geçtiler. Bizde eşimle tam sigara içmeye balkona çıkacaktık kaynım içmeyin gidene kadar dayanırsınız vs. dedi saatte geç olmuştu zaten bende iyi birazdan kalkarız öyleyse dedim o da yeğen sevgisine bak dedi ama sinirim bozuldu. çocuğa bu arada elimizi bile sürmedik kıyamadığımız için sigara içsek bile çocuğu ne kucağımıza alıcaz ne dokunucaz. Neyse kaynımda kayboldu içeri gitti biraz zaman geçti eşime hadi kalkalım dedim kalktık eşim de sinir olmuş. biz misafir değiliz hani gittiğimizde maks. 2-3 saat dayanırız sigara içmemeye bazen koca gün oturuyoruz, e nasıl olacak her seferinde anlamadım. hassasiyetlerini anlıyorum ilk çocuk yeni doğmuş.
Yeni doğmuş bebek var evde 1 günlük falan hani. Sigara içmenizi istememek hakkı. Tüm gün değil 2 3 saaat oturursun artık.

Merhabalar;
Eltim doğum yaptı dün bebek hastaneden çıktı eve götürdük eşyalarını falan. Sonra yemek yedik onlar bebeği emzirmeye geçtiler. Bizde eşimle tam sigara içmeye balkona çıkacaktık kaynım içmeyin gidene kadar dayanırsınız vs. dedi saatte geç olmuştu zaten bende iyi birazdan kalkarız öyleyse dedim o da yeğen sevgisine bak dedi ama sinirim bozuldu. çocuğa bu arada elimizi bile sürmedik kıyamadığımız için sigara içsek bile çocuğu ne kucağımıza alıcaz ne dokunucaz. Neyse kaynımda kayboldu içeri gitti biraz zaman geçti eşime hadi kalkalım dedim kalktık eşim de sinir olmuş. biz misafir değiliz hani gittiğimizde maks. 2-3 saat dayanırız sigara içmemeye bazen koca gün oturuyoruz, e nasıl olacak her seferinde anlamadım. hassasiyetlerini anlıyorum ilk çocuk yeni doğmuş.
Bizimde halamiz enistemiz bayramda balkonda sigara içip eve girdiler ve leş gibi koku sardı eve agizlarindan, onlar farkında bile değil, kucuk bebeğim var sinirim bozuldu. Çok haklılar, agziniza ve kıyafetlerinize çok kötü koku siniyor siz farkında olmazsiniz, daha yeni doğan bagisikligi gelismemiş minicik bebek var, sizin dusunupte gidene kadar icmeyelim demeniz gerekirdi

Daha yeni çocukları olmuş bir çift,hassasiyetleri gayet anlaşılır. Artık gün boyu da oturmazsiniz evlerinde o kadar vakit ve halleri olmayabilir, 2-3 yeter.

Çok bencilsiniz. Bebek daha yeni doğmuş izin vermemeleri gayet normal. Bebek olmasaydı da içirtmeyebilir. Siz 5 dk oral yoldan tatmin olacaksınız diye niye evini kokutsun. Balkonda içilse bile içen kişi direkt eve girince o koku yayılıyor. Bebekler için gayet zararlı zaten ciğerleri yeni açılıyor içmeseniz ölmezsiniz.

Son düzenleme:
Yeni bebekleri olan çiftin hassasiyetlerini bir nebze anlıyorum.
Ama ha balkonda içmişsiniz ha apartmanın dışında yada zaten siz kendi evinizde içip gelmişsiniz. 🤷‍♀️ Ne farkı var anlayamadım.. Kokuyorsa nefesinizde, elinizde kıyafetinizde, zaten öylede kokar böylede. Bence ozaman tüm ailede ve akrabalarda sigara içicilerin listesini yapıp, kimleri eve davet etmeyeceklerini belirlesinler.
'çok tiryakiysen binanın aşağısına git iç gel' diyenler olmuş, çok güldüm. Yani o zaman balkonda içtiğinle aynı kokmayacak mı sana, o insan geri döndüğünde eve? Yada ya misafir 2dk önce içip geldiyse senin evine? yine sigara kokar o mantıkla.

Ben evimde kimseye içirmiyorum. İnsanlarda ne bu sigara merakı anlayamadım gitti, sanki herkes annesinin karnından sigarayla doğdu. Yarım gün irade sağlayamayacak insanlar başkalarının evine hele ki çocuklu evine ziyarete gitmemeliler bence.

Sigara içenler son nefesi dışarı verip kapalı ortama tekrar girdiğinde o kokunun ve leş havanın peşinden gelmediğini sanıyor ama öyle değil işte.
Gidene kadar sabredin içmeyin demesine karşılık sizin de tamam o zaman gideriz birazdan demeniz aşırı itici.. Sigara içemiyorsak bize ne senin bebeğinden der gibi...
Çatlamazdınız bence o gün sigara içmezseniz.

Neden koca bir gün oturuyorsunuz?

Ayrıca yanında içmeseniz bile o koku bile etkiliyor çocukları

Bu bi ev kuralı . Bizim evde de içen yok . Balkonda biri içtiği zaman içeriye acayip kokusu geliyor pis pis . Bende hamileyim bebek olduğunda balkonda içilmesine karışmam belki ama içmiş bi insanı asla bebeğime yanaştırmam . Üzerine siniyor ya değiştirecek üstünü yada almayacak aynı ortamda bulunmayacak nokta .. İçirdikten sonra hemen evi havalandırırım pencereyi falan açarım misafir olsun olmasın . Ayıplansın ayıplanmasın umurumda olmaz . Bende herkesi balkona atarım kapıyı falan kapatırım .. o evin kuralı o ise uymak zorundasınız . Sabahtan akşama kadar oturmuşsunuz ev sahibini bağlamaz .

Merhabalar;
Kendim nefret ederek sigara kullanan biri olarak sonsuz saygı duyuyorum onlara .

Bir de bi kerelik görüşme değil ki , siz her gidişinizde bunu ritüel haline getirme ihtimalinize karşı set koymuşlar.

Onları misafirperver davranmamışlar olarak kabul edelim sizin bakış açınızdan ;haklı olarak reddedilişin psikolojik iyi gelmeyen hali oluşmuş ancak diğer taraftan sizide misafirlik düsturlarında özensiz ve hassasiyetsiz olarak yorumlayabiliriz 🥴

Geçenlerde eşimle arkadaşlarımızla buluştuk. İkisini durağa bırakacaktık. Yolda çok kısa durduk. Onlar hemen indiler ve sigara içtiler. Sonra hemen arabaya bindiler. Hamileyim ve midem altüst oldu. Canım da sıkıldı.

Bilmiyorum sigara markasından mıdır nedir bazen beni inanılmaz rahatsız ediyor. Bir kaç ay sonra bebeğim olacak annem de sigara içen biri.. ve üstü başı çok fena kokuyor. Ondan içmemesini rica edeceğim. Yanlış anlamayın, kırılmayın sevdiklerinize.. insanların bu konuda hassasiyetleri olabilir.

Çok haklılar. Sizinde dediğiniz gibi tüm gününüz orada geçmemiş ki gayette dayanılabilir. Bebeği geçtim benim sigaraya alerjim var direk boğazlarım şişer hiç şüphesiz. Ağır kokuların çoğunda olur bu. Bunu ciddiye almayan oldu mu bir daha evime çağırmam bile. Ben balkonda iç diyorum ama o koku inanılmaz siniyor eve nasıl koktuğunuzun farkında olmadığınız için size garip geliyor.

Yeni bebekleri olan çiftin hassasiyetlerini bir nebze anlıyorum.
Ama ha balkonda içmişsiniz ha apartmanın dışında yada zaten siz kendi evinizde içip gelmişsiniz. 🤷‍♀️ Ne farkı var anlayamadım.. Kokuyorsa nefesinizde, elinizde kıyafetinizde, zaten öylede kokar böylede. Bence ozaman tüm ailede ve akrabalarda sigara içicilerin listesini yapıp, kimleri eve davet etmeyeceklerini belirlesinler.
'çok tiryakiysen binanın aşağısına git iç gel' diyenler olmuş, çok güldüm. Yani o zaman balkonda içtiğinle aynı kokmayacak mı sana, o insan geri döndüğünde eve? Yada ya misafir 2dk önce içip geldiyse senin evine? yine sigara kokar o mantıkla.

Çok fark ediyor balkondan içeriye koku geliyor. Ben apartmanda otururken alt katta oturanlardan çok rahatsız olurdum cam açiksa salona kadar gelirdi o koku. Balkonda duramazdım iğrenç kokardı. Sigara içmeyene o koku çok iğrenç. Allahtan ailemde sigara içen çok az, hiç içmeden duramayan tiryaki yok. Kimse evimde balkonumda sigara içmedi şimdiye kadar içen olursa da elti gibi uysrırdım. Bir de alinmişlar eltiye bir insan hem bu kadar haksiz olup hem kendini nasil hakli görüp bilenir çok ilginç. Elti hata yapmiş olabilir 4 ay içerek ama belli ki pişman olmuş. İyi o zaman, o zaman riske arti diye atsin balkondan çocugu bu mudur yani?

Back
X