balkonda sucuk unutmak

Minikkelebk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2012
6.999
8.649
448
İstanbul
Kizlar 10 gündür tam
balkon dolabinda azimsanmayacak kadar sucuk unutmusum
cok üzüldüm..
bisey olmus mudur
rengi degismis?
Yazik ya israf mı oldu simdi
Edit...
Ne 10 gunu ya 4 gundur...
cumadan beri...
benim kafa iyice gitmis...

Son düzenleyen: Moderatör:
bence bişey olmaz zaten onlar buzdolabında durmuyor ki kasaplar da dışarı asıyolar

ama fermente mi ısıl işlem görmüş sucuk mu

renginin koyulaşması kurumasıyla ilgili benim bildiğim

bence bişey olmaz zaten onlar buzdolabında durmuyor ki kasaplar da dışarı asıyolar

ama fermente mi ısıl işlem görmüş sucuk mu

renginin koyulaşması kurumasıyla ilgili benim bildiğim
Ufff ins canim ya...nasil sıkıldı canım...
son günlerde hava isindi ama ya..l
hafifde bi koku vardi ama...
Özel yaptirilmis afyin kasap sucugu bide cok almistik...
K.validelere filan vermek icin...
simdi götürülmezde

Bu tanesini pisir bak tuhaflık yoksa konuda tadına bak tahminim olmamıştır birşey ama çok sicaksa bilmem gerçi kurumustur o ya bu pisir bak

Kizlar kuf degilde boyle kuflenmeye yuz tutmus gibiydi...yumusamislardi...
pisirdim yedim...iyiydi fena degildi..esime de verdim(ona söylemedim henuz disarida unuttugumu)yedi bisey demedi..niye pisirdin filan dedi..sofrada goremeyince simdi

Kizlar 10 gündür tam
balkon dolabinda azimsanmayacak kadar sucuk unutmusum
cok üzüldüm..
bisey olmus mudur
rengi degismis?
Yazik ya israf mı oldu simdi
bir şey olmaz. sucuk bozulmaz. ben kendi sucuğumu kendim yaparım ve hep dışarda bırakırım. cok şiddetli 1e1 güneş görmediyse bir şey olmaz

Kizlar kuf degilde boyle kuflenmeye yuz tutmus gibiydi...yumusamislardi...
pisirdim yedim...iyiydi fena degildi..esime de verdim(ona söylemedim henuz disarida unuttugumu)yedi bisey demedi..niye pisirdin filan dedi..sofrada goremeyince simdi
sucuğun üzerinde ki küflenme bağırsağa sarıldığı içindir. silersiniz yada yıkarsınız geçer. eger plastik poşette doldurulmuş ve içi küflenmiş ise zaten hiç almayın kediye köpeğe bile vermeyin.

Icindeki baharatlardan dolayi kolay kolay bozulmaz ama bilemeyecegim. Ev sucugu mu yoksa hazir sucuk mu,

sucuğun üzerinde ki küflenme bağırsağa sarıldığı içindir. silersiniz yada yıkarsınız geçer. eger plastik poşette doldurulmuş ve içi küflenmiş ise zaten hiç almayın kediye köpeğe bile vermeyin.
Canim ici tertemiz ..disi kuflendi kuflenecekti
ne bilim bi kokuda var gibiydi yikadim kuruladim guzelce attim difrize

Canim ici tertemiz ..disi kuflendi kuflenecekti
ne bilim bi kokuda var gibiydi yikadim kuruladim guzelce attim difrize
hiçbirşey olmaz. onlarda koruyucu da var zaten. ayrıca baharat ver tuz olduğu içinde bozulmaz. şiddetli güneş ısıgı olması lazım bozulması için. diyelim ki bozuk en fazla ishal olursunuz :D

ben cok sucuk yaptım. nerdeyse 2 ayda bir. eşim cok sever sucuğu. catı katında gölgeye asıyorum. bittikçe oradan alıp tüketiyoruz. hiç ishal bile olmadık. birde kipanın son indirim fırsatlarından sok kul.tarihine 2-3 gun kalmış sucuklar denk geliyor yarı fiyatına hemen alıyorum. ishal bile olmadık.

bence pek birşey olmamıştır. baharat eti pişirir. zaten kasapların kapılarında hep kangal kangal sucuk asılır günlerce durur.

Back
X