balkondan halı silkmek, halı patpatlamak deliricem yahu

ooo çok ayıp böyle mi diyorlar gerçekten:( acaba hep alt katlarda oturanların kaderimi bu? aynı muamele kendilerine yapılsa, ben dip dipe yaşadıgım diğer apartmanlarda benzer durumlar görüyorum, ben de pike kullanıyorum koltuklarımı falan örtmek için ama ben alıyorum onları duşakabinin içine silkeliyorum bende bilirim dışarıya silkmeyi ama yapmam yazı alt komşlularımda hem balkonun içinde kurutuyor çamaşırlarını onlara yazı değil mi? inanın bana doktor hamileliğin sıkıtnılı geçiyor diye ev süpürmeyş her türlü agır işi yasaklamıştı evimde o kötü zamnalrımda tozlar uçuştu ben makine bile çalıştırmadımda yine gıkımı çıkarmadan oturdum kimseye zararım olmasın diye..

Bunlar ne ki.. Odun kömür almış geçenlerde bir apartman sakini.Annem de yıkadı çamaşırları astı.İnsan bir söyler yakıt gelecek diye.Hiçbir şey demedi .Bir baktık o bembeyaz çamaşırlar kapkara ! Çok tartıştı bizimkiler bu konu yüzünden ama nafile.Bir de pencerelerden aşağı çöp fırlatanlar var ki onlar ayrı bi konu zaten.

Bunları okuyunca bir arkadasım aklıma geldi onunda başına böyle bi olay gelmişti hemen anlatıyım :) bunlar 1. katta oturuyorlar 2 kattakı kadın süreklı bişeyler sirkelıyor falan .. 1 olur 2 olur kadına söylemiş iste yapmayın halı silkeyeceğinizide haber verin kapıyı kapatalım veya çamaşırımızı içeri alalım diye ama nafileee.. neyse benm arkadasmın canına tak etmiş çıkmış 3. kata elındede kocaman bir demlik çay :D bu kadınında bembeyaz çamaşırlar balkonda asılı bir güzell demliği döküvermiş bembeyaz çamaşırlara o gun bugündür kadın bir daha bişey silkelememış :D:D:D

aman Allah ım pek etkili bir yöntem olmuş gerçekten, demekki çileden çıkınca insan her şey mümkün.

Kesinlikle katılıyorum evin içinde zor kuruyor.
Rutubet oluyor uzun zaman onu havalandırıyorum. o da ayrı mesele yine toz vs girecek eve diye.

bir de ben balkondan halı silkelemediğim için piss imasında bulundu.
yani ben başkasına saçlarımı,yere düşen parçaları ne bileyim evin tozunu atmadığım için pisim!!!!
yahu evini temiz tut,adam gibi yemek ye,halını süpür sil..
ayy ne bileyim ya,yaşı benimle emsal olsa çoktan ortalık karışmıştı.

aynen banada pis imasında bulundu,o silkeleyince temiz oluyomuş,ALLAH bildiği gibi yapsın

ben de aynı dertten muzdaribim..benim üstümdeki kadın hergün hergün demirleri yıkıyor aşağıda çamaşırım serili olmasına rağmen hatta bazen balkonda yatıyor eşim biraz eğilip baksa anlar birinin balkonda olduğunu ama o zahmete girer mi benim pasaklım?sabah balkon demirlerini yıkar ve eşime kadar su gelir evlerini süpürmezler sadece silkelerler sorsan onlardan temizi yok...artık onlardan rica ettim ne olur bir pencere belirleyin onda ne yaparsanız yapın dedim tamam diyorlar sonra aynı tas aynı hamam..binamız çok düzenli ve temiz normalde bu tür şeyler yasak ama bu görmemişler bina kültürünü bir türlü öğrenemediler ben de 50 yaşındaki kadına öğretecek hal kalmadı Allaha bıraktım

Çık evine kavga et. Bütün apartman duysun. Yaşından başından dem vur. 50 kere uyardım seni falan filan de. Tekrarlarsa önceki sayfalarda vardı, üst katına çıkıp mahvet çamaşırını bilmem nesini. Ne terbiyesiz insanlar var ya, yaşından dolayı da kimsenin terbiyesizliğini çekmek zorunda değilsiniz.

Çık evine kavga et. Bütün apartman duysun. Yaşından başından dem vur. 50 kere uyardım seni falan filan de. Tekrarlarsa önceki sayfalarda vardı, üst katına çıkıp mahvet çamaşırını bilmem nesini. Ne terbiyesiz insanlar var ya, yaşından dolayı da kimsenin terbiyesizliğini çekmek zorunda değilsiniz.

ben çok uyardım benim alt komşumda ıyarıyor bir araya gelince biz yapmıyoruz diye çekiliyor insan ama ahım olsun bir kez daha üst komşuyu yakalarsam balkonumda çamaşırlarım varken alıp ne silkiyorsa yere atıcam, geçen gün silkerken camdan çıktım seslendim duymadı, aaaa sinir oldum, üstüme silkeliyor diye mecbur camı kapattım tam çıkacaktım ki yukarı sanırım mübarek kadir gecesi idi sırf bu yüzden yumruklarımı sıktım oturdum, halı silkilmeyen bir muhit var mı ya oraya taşınıcam dayanamıyorum artık...

valla belki 10 kere gitmişim kapısına hani kadın tek değil 4 tane koca koca kızları var..beni borçlu çıkardı sen ne tahamülsüz bir kadınsın diye çıkıştı bana kapcımıza söyledim durum böyledir adam bana bu eve gelen herkes onlardan şikayetçiydi hatta yan komşum daha önceki ev sahiplerinin sırf üstekiler yüzünden sattığını yeminle söyledi kadını ağlatmışlar hatta diğer komşularım söyledi bende 4 aylık hamileyim onlar yüzünden çok stersli geçiyor

Şu halı çırpmanın mantığını anlamış değilim. Şimdiki süpürgeler deli gibi çekiyor toz bile bırakmıyor. Şehirde yaşıyorsun yahu!

Benim ki tam tersi :63::63::63:
Ben 5. katta oturuyorum son durağım yani..Bizim 7 bloklu site toplam 128 daire kalabalık olunca gün belirlediler yıllardır pazartesi çırpma günüdür.
Yeni evliyim halılarımda tüy halı yani öyle hergün cırpmıyorum.Ama benım alt komşum her pazartesi mutlaka ipe bişey asıyor artık delirme noktasına geliyorum..
Sabah kalkar kalkmaz pazartesi günleri ilk işi bişey asmak.Her haftada çırpmıyorumm yani.
Artık en son bu hafta çırptım üstünden zaten çırpma günü ki o günlerde hep gidip uyardım bişeler çırpıcam diye uyarmak zorunda değilim sonucta gün belirlenmiş.
Pehhh ben o gün bigüzel çırpmıs camasırlarının ustunden geldi bagırdı cagırdı bende ona bagırdım dengesiz kadın yaa:63::63::63:

Bizim apartman zaten biraz değişik..Herşey sorun alt kattaki hanımlar rahatsız oluyorlar diye çöpleri istediğimiz gibi koyamıyoruz illa son dakika indirmek zorundayız oda her zaman yetişemiyoruz tabi..koskoca kadınlar su atıkların atıldıgı çöp kutusuyla kafayı bozmuslardı onlar uzaga götürdüler çöpcüler getirip geri koydu düşünün işleri güçleri yok nelerle ugrasıyolarr:27::27:
Bende bu hanımdan çekiyorum bakalım ne olcak bölee:53:

off off bende çok çektım eskı oturdugum yerde bu halı sılkeleyenlerden.. genelde dogulular oturuyordu o mahellede.. sabah 7 de başlarlardı.. her dk bırı halı sılkelerdi. yaz gunu camları bıle açamazdım.. hamıleydım.. ve delirmek üzereydım.. 8 aylık hamıleyken bır kez kucuk bır kılım sılkelemeye kalktım bır kaç kişi bırden cama çıkıp bana bagırdı.. dıgerlerine bagıran hiç olmuyordu.. o gunden sonra bende her sılkeleyene bagırmaya başladım.. sukur oradan taşındım.. şimdi brurada hiç silkeleyen yok.. :

benim de çok hassas olduğum bir konu.ben de istanbulda bir sitede oturuyorum.üstte 1 kat var benim.genelde de kiracı taşınıyor ve her yeni birileri taşındığında ikaz etmek zorunda kalıyorum.çamaşır makinanızı gece çalıştırmayın, balkondan bişiy silkelemeyin ve olur olmaz vakitlerde saatlerce ses sistemini sonuna kadar açıp film izlemeyin..bıktım bıktım. her şeyin bir adabı var yaaa..

Bizim üst kattaki kadında da silkeleme huyu var ve buna ek olarak da her camında çiçek olduğu için muntazaman bir kova suyu çiçekleri sulamak için döker ve ne zaman çiçek sulasa o kadar çok su döker ki benim camlar komple yıkanır.
Kaç kere uyardıysam kadın aa öyle mi oldu farkında değilim deyip duruyor.Apartmanda oturuyorsan müstakil evde davranacağın şekilde davranamazsın,ama gel de anlat ya sabır diyoruz..

örnek teşkil etmesin ama anlatmadan edemicem:17: önceden oturduğumuz binada üst komşumuz sürekli halı çırpardı. Annem de çalıştığı için sadece haftasonları temizliğe vakit ayırabiliyordu yine bir haftasonu kapı pencere açtı süpürgesini viladasını yaptı tam misler gibi oldu evimiz yukardan halı çırpma sesi geldi üst komşu bütün halılarını astı balkon demirine ve sırayla çırpmaya başladı yerler yeni temizlendği için halıların bütün pisliği eve doldu. (Annem daha önce uyarmıştı bu konuda yönetim kararı da vardı çırpma yapılmayacağına dair) annem hiçbir şey söylemeden halıların ucundan tutup hepsini aşağı attı allahtan aşağıdan kimse geçmiyordu :30::30: sonra üst komşu indi yönetici de geldi öle şey yapılr mı die annem de ben size on kere söyledim çırpmayın diye siz dikkate almassanz ben de böyle yaparım dedi yöneticiye de fırça attı madem yasak niye engel olmuosn die tabii bunlar 3 kadının bağırışları olarak düşünün sonra gittiler öyle bi daha çırpma olmadı :1: anneminki hoş bir davranış değil tabii ki ama kadını gerçekten çıldırtmışlardı.:47::47:

benim de komşum böyle arkadaşlar ne yapabilirim nolur bir akıl verin
hamileyim ve çalışıyorum sinirlerim harap oldu
çarşaf halı herşey çırpıyor
yöneti yok apartmanda
inanın canıma tak etti

ya bişey sorcam acil cevap bu alttaki gebelik takvimi yaptım ama profilimde nereye yapıştırcam bulamıommmm

ya bişey sorcam acil cevap bu alttaki gebelik takvimi yaptım ama profilimde nereye yapıştırcam bulamıommmm

benim de komşum böyle arkadaşlar ne yapabilirim nolur bir akıl verin
hamileyim ve çalışıyorum sinirlerim harap oldu
çarşaf halı herşey çırpıyor
yöneti yok apartmanda
inanın canıma tak etti

canım öncelikle hiç sinirlerini bozma madem hamilesin düşüncesiz insanlar yüzünden bebişine stres yaşatma.Ben de çalışıyorum ve hamileyken de aynen devam ediyordu sinirden çıldırıyodum.
Ama mutlaka söyle rahatsız olduğunu çünkü sustukça devam ediyorlar (hoş ben konuştum yine devam ediyo :))ama eskisi gibi değil,çünkü her yaptığında doğruca dikiliyorum kapısına)
Her camdan silkeliyorsa söyle tek bir yerden silkelesin.Ne görgüsüz insanlar var yaaa,Allah bize sabır versin gerçekten!

Bu halı patpatlamalar, silkmeler bizim Türk milletine has bir durummuş geçen tv de söylediler. Başka yerlerde yasak. Bende sinir oluyorum. Bencilliğinde daniskası kendi evin temiz olsun diye komşunun evini kirlet, kul hakkı bile giriyor işin içine :63:

Sizinkiler sadece halı çırpıyormuş şükredin.
Benim mutfak balkonum yıkandıktan bir saat sonra çöplüğe dönebiliyor.
Bildiğiniz mutfak çöpünü poşetleyip fırlatıyorlar.
Onun bir üst katı evde lavabo kullanmıyor. Bulaşık suyunu döküveriyor tepemize.
Bayram tatili dönüşü balkonu açınca şok oldum.
Sanırsınız o daracık yerde çalgılı çengili alem yapmışlar.
Çekirdek kabukları, sigara izmaritleri, şeker kabukları...
Artık utandıklarından mıdır nedir çamaşırları düşünce bile gelip istemiyorlar.
Şikayet ettiğimde ise haklısın haklısın deyip gönderiyorlar.
Ben birer tane çöp kovası alıp hediye etmeyi düşünüyorum.
Bir de balkona atılan bütün çöpleri üst katımdaki dairelere paylaştırıp kapılarının önüne bırakacağım bundan sonra...

Son düzenleme:
Back
X