Çözümü bu kadar basit bir konunun, bu kadar büyük bir sorun haline gelmesi senin için çok yıpratıcı. En başta aradaki kapı örülürken, balkon arası da kapatılmalıydı. Bu iki tarafın en doğal hakkı.
Şu balkon bölünmesinden önce, eşinin ailesiyle aranızı yumuşatmaya çalışsan. Ailesiyle aranız yumuşarsa, sen ve eşin birbirinize karşı daha iyi olursunuz diye düşünüyorum. Yazdıklarından hepiniz gergin bir ortamda yaşıyorsunuz diye düşündüm. Sen eşinin ailesini yemeğe çağırıyor musun? Çağırmıyorsan onları güzelce, güleryüzle ağırlayarak, geçmişi geride bırakarak başlangıç yapabilirsin. Sizin mutlu olmanız için birbirinizin ailesiyle de aranızın iyi olması gerekiyor diye düşünüyorum. Eşinin annesi, babası, kardeşi hakkında asla eşine laf etme. Herkesin ailesi kendine kıymetli. Onlar hakkında konuştukça, sen eşinin gözünde küçüleceksin, aranız daha da bozulacak.
Ortalık daha ılımlı kıvamına gelince kayınvaliden ve kayınpederinle balkonun bölünmesini istediğini, bunun onlardan uzaklaşmak demek olmadığını, zaten bitişik oturduğunuzu sakin sakin anlatabilirsin. Ama böyle bir ortamda bence balkon konusunu açma. Biraz sabret diyorum. Huzurun olmadıktan sonra balkon bölünse ne olacak!