Cilt Bakımı Ürünleri balmandol yağ kullanan varmı?

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

xsxehrazat35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
515
7
96
55
İzmir
Arkadaşlar kuru ciltler için dermatologlar Balmandol yağ öneriyor.Ben burun ve ağız çevresinde pullanmadan dolayı kullanmak istiyorum,kullananız varsa ve memnun kalmışsa yazabilirmi? Yani yüze sürmenin sakıncası varmı?

Son düzenleme:
Buyrun size prospektüs bilgileri ve bazı terimlerin anlamları

Etken Madde(ler):
Oleum amygdale 30.1 %, Parafin (likit) 69.5 %

Piyasa Şekilleri:
225 ml'lik plastik şişelerde.

Kullanım Şekli:
Dolmuş küvete 15-30 ml veya daha az miktarda dökülerek elle hafifçe karıştırılarak suyun yüzüne dağıtılır. Böylece banyo terk edilirken ince bir tabaka halinde vücut yüzeyine yapışır. İşlem haftada 2-3 kez tekrarlanabilir.

Endikasyonları:
Yağ banyosu hazırlanmasında kullanılır. Endojen ekzema, sebore, kaşıntılı yaşlı deri, psöriazis, ihtiyosis ve puva öncesi durumları gibi derinin az yağlı, kuru, çatlak ve pullanan yapı gösterdiği hastalıklarda kullanılır.

Uyarılar:
İşlem sonrası sabun kullanılmamalıdır. Banyo sonrası vücut ovulmadan havluyla hafifçe dokunarak kurutulmalıdır. Banyo süresi 10-15 dakika ve su sıcaklığı 35 derece civarında olmalıdır.

oleum amygdale = badem yağı
sebore= yağ bezlerinin fazla salgı oluşturması
psöriazis= sedef hastalığı
ihtiyozis= Kserodermanın ileri şekli (Kseroderma= Derinin kuruması, sertleşmesi ve pullanması)
puva= Psoralen Ultra-Violet A ifadesinin kısaltılmasıyla oluşturulmuş, Sedef Hastalığı'nın tedavi yöntemlerinden birine verilen addır.

a.s.

Kaşıntı olması bence işe yaradığını gösterir.Bunu yalnız yüze uygulamak istesen nasıl kullanacaksın.küvete su doldur falan kullanmaya devam etmelisin bence bol şifalar.:smiley-cool:

Ben de tavsiye üzerine hamileliğimin başından beri kullanıyorum, duştan çıktıktan sonra ıslak vücuda uyguluyorum, yumuşacık yapıyor ve derinin gerilmesini önlüyor. Bunu direkt cildine sürenlerde var, normal yağ gibi, herhangi bir yan etkisinin olduğunu duymadım.

arkadaşım yüze kullanıldığını sanmıyorum ama...vücut için ben kullandım önce suya karıştırıp en son onu dökerek çıktım olmadı losyon gibi bile sürdüm ama sadece birkaç saat etkisi var sonra yine aynı.bence neotrogena vücut losyonu daha iyi çok da pahalı değil...artı yüzünü nemlendirmek için bence dermokozmetik bir ürün kullan ve yağ değil yüzüne uygun bir nemlendirici olsun ben la roche posay ürünlerini tavsiye ederim....

Back
X