kesınlıkle ..canım hepimiz bekarlıktan geçtik........bence hayata dair deneyimler veya tecrübeler yada bilgi birikimi ne yaşa nede evli olmaya bakmıyor....... her bekar insan kendini bir çok konuda geliştirmiş olabilir. hatta kendisinden yaşça çok büyük bir kişiden bile daha çok hayat görüşüne ve hayat içindeki deneyime ve bilgiye sahip olabilir.bence önyargılı olmaktansa bekarda olsa evlide olsa hatta yeri geldiğinde karşımızdaki çocuk bile olsa her kişinin kendine göre bildiği bir şeyler vardır.bence her kişi kendine göre bireydir ve dikkate alınmalıdır opuyorumnanaktan
ılk defa sanalda karsılasdım boyle bısıyle..Böyle bir konu açman çok yerinde oldu canım.vereliniortak
Bu tip sözler sanalda da olsa insanları üzüyor.
Bekarsın ne anlarsın, anne değilsin bilmezsin vs.
İnsanlar kendileri de bekar oldular veya çocuksuz dönemleri oldu.
Hiç mi fikir beyan etmediler anlamıyorum.
Yorum yazarken özellikle bu söylemlere dikkat etmek gerekir.
Bir insanın fikirlerine önem vereceksin yoksa bekarmış, çocuksuzmuş kimseyi ilgilendirmez bence.
Düşüncesini beğenmiyorsan arkadaş ben böyle düşünmüyorum dersin olur biter.a.s
guzel yorumunuz ıcın teşekkur ederım oncelıkle..Bence de abartmışlar.
Canım bence bunu çok fazla önemseme,belliki kasteddikleri yaşanılan tecrübe.
Bir konu hakkında çok fazla bilgi sahibi olabilirsin araştırabiilir belkide ,herkesten çok bilgi bilebilirsin ama yaşamak ve yaşayarak öğrenmek yani tecrübe çok ayrı şey.
Sana bir örnek vereyim 2 yıl çocuk hemşireliği yaptım çok anneyi eğittim ,çok anneyi bebek bakımı konusunda yönlendirdim ama sıra kendi bebeğime gelince kitaplardan öğrenip öğrettiğim bilgileri yapamadım unuttum yanıldım .Sonrada zamanla annelik içgüdüsü denilen şeyi farkettim.bebek bakımını bebeğimle , doğruyu ve yanlışı yaparak öğrendim bu tecrübeydi işte.
O amanlar bana hiç birşey bilmiyorsun deselerdi bende kıyameti koparırdım ( ben kaç bebeği hayata döndürdüm kaç anneyi eğittim diye ) Aslında bildiklerim şimdikilerin yanında sıfırmış yaşayarak öğrenmek daha etkili ve kalıcıymış.
Diğerleri gibi konuşmak istemem herkesin yaşadıklarına göre tecrubesi mutlaka vardır kimse kimsenin neyi nekadar bildiğini bilemez.Çok fazla aldırmamanı ve bu konuda birazdaha esnek olmanı ve takmamanı tavsiye ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?