Balonlardaki "düşünemediğim" tehlike!

demetanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
324
31
68
Diğer
Dün akşam aklıma gelmeyen başıma geldi.

Dayısı, oğluma renkli balonlar almış. 4 tanesini şişirdik. İki tane tekli koltuğu karşı karşıya getirdik. Oğlumu da içine yatırdık. Balonları da içine attık.

Balonlara eliyle ayağıyla vurarak oynuyordu. Biz de onu izliyorduk. Balonlardan biri patlayıverdi ve patlak balon oğlumun ağzına girdi!!! Aman

Allah'ım
öylece bakıştık eşimle, şaşkın şaşkın. :52: Eşim hemen çıkardı ağzından. Böyle birşey olacağı hiç aklıma gelmemişti.

İyi ki yanındaydık. :nazar::emir_bebek:

Çok geçmiş olsun. Allah korumuş. Herkes sizin kadar şanslı olmayabiliyor maalesef. Çalıştıgım sağlık merkezine bir çocuk gelmişti, aynı şekilde balon patlamış ve parçası boğazına kaçmış. Aile ne oldugunu farketmemiş ve çocuk oksijensiz kaldıgından beyin hasarı oluşmuştu. O günden beri her balonla oynayan cocugun ailesini uyarırım. Bazıları iinanılmaz buluyor, balon patlayacak da, parçası kopacak da, çocugun agzında kalacak biz de farketmeyecegiz vs. diye. Evet zor ama imkansız değil işte. Sağlam doğan çocukları özürlü olmuştu o ailenin. Her zaman dikkat etmek gerekiyor. Allah korusun yavrularımızı.

Teşekkür ederim, Allah korumuş oğlumu gerçekten. Sizin anlattığınız olayı okuyunca daha da şaşırdım ve üzüldüm. İnsanın aklına gelmeyen başına geliyor işte. Allah yardımcı olsun o aileye :43: Ben de bundan sonra herkesi uyarayım.

aaayyy bu kk da her gün yeni birşey duyup öğreniyorum olumlu yada olumsuz bana çok şey kattı kadınlar kulübü...

çok geçmiş olsun arkadaşım benimde hiç aklıma gelmezdi valla kızımn elindeki balon patlayacakta ağzına girecekte ben farketmeyecem tabiiii ALLAH korusun inş. ama artık balonlara hiç sıcak bakmayacağım kesinlikle....

Büyük geçmiş olsun öncelikle. Neler neler olabiliyor işte bizim başımıza gelmez bize bir şey olmaz demememek gerekiyor tedbiri elden bırakmam lazım hiç bir zaman söz konusu çocuklar olunca.

konuyu görünce çok şaşırdım. nedenini sorarsanız böyle bi şeyin sadece bizim başımıza gelmiş olabileceğini düşünüyordum.

9,5 aylık bi kızım var, balonlara karşı inanılmaz ilgili. onlarla oyarken kendinden geçiyor gülüyor çığlıklar atıyor. onun bu mutluluğunu görünce bundan hemen hemen 1 ay önce serçe parmağım büüyüklüğünde rengarenk balonlar aldık. 3 ünü şişirdik oynadı durdu. bi kaç gün sonra balonlar küçüldü tabi. o kadar oyuncağın içinde bende kaç balon duruyo kaçı yok die dikkat etmedim. bi akşam altını değiştiriyorum bi baktım kakasının içinde turuncu bişi görünüyor. annem havuç yedi ondandır dedi ama benim içime kurt düştü. gittim kulak çubuğunu aldım karıştırdım bide ne göreyimmmm balonnnnn öyle parçası falanda değil bildiğin tüm balon. şok geçirdim nasıl olur diee. sonra kafa yorunca anladım ki o inmiş balonlarla oynarken biri tamamen söndü ve onu yuttu kızım. ogünden sonra 3 gün doğru düzgün uyku uyumadım nasıl oldu, ya boğazına takılsaydı, ya kakasından çıkmasaydı içorganlarına yapışsaydı die içim içimi yedi. Allah'a çok şükür bişi olmadı,

Allahım aklıma geldikçe hala çıldırcak gibi oluyorum. şimdi burda yazılanları okuyunca durumun ne kadar vahim olduğunu bikez daha anladım. Allah hepiminiz evlatlarını görünmez kazalardan korusun.

bidaha balon muuuuu töbeeee olsunn...

ay okuyunca sok oldum hya hic aklma gelmezdi gerci 14 aylik ogluma hic balon vermedim ama patlarda korkar diye vermemisdim neyse bundan sonrada vermem artik .hepinizede gecmis olsun buarada basligi balon degil balkon diye okumusum bende :D :D :D benim burda birtanigim vardi o9 anlatmisdi 1 yasinda bebegi elektirik pirizine parmagini sokup carpilmis ve hayatini kaybetmis Allah korusun ev kazalarina karsi cok dikaatli olalaim lutfen sevgiler

Back
X