benim de 3 bambumdan 2 tanesi sarardı ama ben çok su koymuştum, ondan mı acaba yaa. azaltayım bakalım. uçlarını da kesip mumyalamak gerek demek. amaan ya 3 bambuya bakamadım, demek bi de çocuk yapsam többe -tatlicadiarzu-
Bambunun boyunun uzaması için mumla kapatılmış olan üst gövdeyi azıcık ucundan kesip de boyunun uzamasını sağlayan oldu mu acaba?
Ben de yeni aldığım bambunun hem boyunun uzamasını istiyorum hem de çoğaltmak, ama daha önce hiç yetiştirmediğim bir bitki olduğu için ucundan kesersem kuruturum diye korkuyorum, ama öyle robot gibi hep sabit kalmasını da istemiyorum. Suya konulan kısmın çürümemesi için macunlanmasını anlıyorum da üst kısım neden macun ya da mumla kapatılır ki bu bitki de? Boyu uzasa daha güzel olur ya. Macunlanmış üst kısmı kesmek boyunun uzamasını sağlar mı , fikri olan yazarsa sevinirim gerçekten.
ben bu bambuya taktım arkadaşlar
ve ne zaman extra filiz çıkarıp gürleşse bambularım nazara geliyor ve kuruyup ölüyorlar
ben artık cam vazonun içine önce taşları döşedim ardından toprak koyarak bambularımı ektim ve koyduğum yeride bir daha değiştirmedim.
Şuanda en tepedeki filizler gibi bir tane filiz kökten çıkmaya başladı
ben bu bambuya taktım arkadaşlar
ve ne zaman extra filiz çıkarıp gürleşse bambularım nazara geliyor ve kuruyup ölüyorlar
ben artık cam vazonun içine önce taşları döşedim ardından toprak koyarak bambularımı ektim ve koyduğum yeride bir daha değiştirmedim.
Şuanda en tepedeki filizler gibi bir tane filiz kökten çıkmaya başladı Eki Görüntüle 826307
Eki Görüntüle 826308
Maşallah bambularına
Benimkiler daha küçükler.Ben de üstteki macunlanmış kısmından azıcık kestim çok şükür korktuğum gibi kurama olmadı aksine yanlardan küçük filizler verdi.Ama keşke böyle uzun boylu da olsalar, sanırım bendekilerin cinsi küçük:44:
Maşallah bambularına
Benimkiler daha küçükler.Ben de üstteki macunlanmış kısmından azıcık kestim çok şükür korktuğum gibi kurama olmadı aksine yanlardan küçük filizler verdi.Ama keşke böyle uzun boylu da olsalar, sanırım bendekilerin cinsi küçük:44:
alırken ben büyük almıştım canım ama üst filizleri yoktu.
Umarım kurumazlar 10 aydır aynı yerdeler sanırım yerlerini sevdiler. Ondan hiç değiştirmeyi düşünmüyorum.