Bana abi deme

Çalıştığım okulda baska bi bayan hoca bazi erkek hocalara abi diyor, nedense bana itici geliyor, belki de o hocanin diger davranislari da etkilidir boyle dusunmemde.. Veya soyleyisi..
X hocam demek düzeyli geliyor.. Abla abi kelimeleri yakismiyor bence is ortamlarina.. Luzumsuz bi samimiyet de olusturmaya gerek yok abi abla diyerek..
Konuda da adam bence yaşının buyuk olmadigini belirtmek istemiştir (baska bi ters hareketi olmadiysa tabii)..

belki abi denilmesinden hoşlanmıyordur.
bende bana abla denilmesini sevmem.

Profesyonel is hayatinda calisanlar birbirlerine abi abla diye hitap etmez cunku. Şık bir duruş da sergilemez. Madem evliyim araya mesafe koyayim diyorsunuz o zaman isminin sonuna bey ya da hanim ilave ederek seslenin. Ayrica bey veya hanim diyerek seslenmeniz icin evli olmaniza gerek yok. Bekar insanlar da bey ya da hanim diyerek sekilde sesleniyor birbirlerine is hayatinda :)

Bazı insanlar abi abla kelimesini sevmez. Bu yüzden abi deme demiş olabilir.

İş ortamında abi abla olmaz. Ben bana abla diyenlerede direk söylüyorum bana abla deme diye.

Abi abladan daha resmidir x bey y hanim demek.
Hatta abi resmiyeti bence kaldiran bir sey..
yanlis anlamayin bey diyin sizde. Mesafe sizin elinizde. Yapiskan bir tiose dahi parmaginizda alyansiniiz vardir evli oldugunuza göre.

Sanırım dünyalarınız çok farklı. Birbirinizi anlayamacaksiniz ve sizden hoşlanıyor diye zannedip, o yuzden abi deme dedi diye aklınızın bir köşesinde hep duracak bu konu.hep şüphe duyacaksınız. Fakat anlattığınıza göre öyle birşey yok.benim eşimde abi denildiği zaman, bana abi demesinler ya diye yakınır. Bu baska bir boyut cnm.fazla takılma. Sandığın gibi değil...bey demen zaten doğru olanı. Asıl mesafe öyle olur abi ile olmaz. Ayrıca iş hayatında abi hoş değil. Deme, denmez.

Belki de adam sadece yaş kompleksinden dolayı demiştir.
İki taraf da evli, hemen kötü düşünmemek adına diyorum.
Ben olsam x bey derdim, iş ortamı sonuçta

Back
X