• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana açıklayın meraktayım

İşler büyük konuşmaya gelene kadar dediğin her şey normal ama ola ki " ben asla yapmam, kesinlikle olmaz, benim başıma gelmez " gibi düşüncelere girip etrafındakileri küçümsersen, dalga geçersen ya da kınarsan hatta karşındakini kıracak kadar ileri gidersen seninde başına gelme ihtimali yüksek. İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş derler.

Bir yanlış görürsünüz saygı çerçevesinde paylaşırsiniz bunda sakinca olamaz ki. Ama bilip bilmeden ahkam kesmeyi kastettim ben. Bence hoş değil ve bir gün çocuk olunca anlayıp çok pişman olunabilir sarfedilen sözlerden.. tabi benim fikrim bu.

Kimseye bişey söylemeden içimden çok geçirmişliğim vardır valla. Dürüst olmak gerekirse böyle çocuk mu yetiştirilir, böyle terbiye mi verilir çocuğa gibi kendi kendime düşünürüm hep. Allah affetsin öyle olmak istemem çünkü.

Mesela asla o kız gibi daha bir yıl tanıdığım bir adamla evlenmem deyip 6 ay içinde tanıdığın biriyle evlenmek.
Asla onun gibi evlenir evlenmez çocuk yapmam deyip ilk günden çocuk yapmak gibi:KK45:

Kimseye bişey söylemeden içimden çok geçirmişliğim vardır valla. Dürüst olmak gerekirse böyle çocuk mu yetiştirilir, böyle terbiye mi verilir çocuğa gibi kendi kendime düşünürüm hep. Allah affetsin öyle olmak istemem çünkü.

Bir anneden başka bir anneye mektup "seni yargilamiyorum"
Google dan bakabilirsiniz bi okuyun benim çok hoşuma gitmişti. Sevgiler

Uyarmak başka, kibirle konuşup üsten üsten bakmak başka.bu yaşıma kadar kime aaaa ben hayatta yapmam dediğim ne varsa yaşadım şimdi kimseyi yargılamam, üstten bakmam. Uyarımı yaparım alırsa alır almazsa yoluma bakarım.

aynen test ettim onayladım..:KK70:hatta dilimle değil içimden kınadığım başıma geldi resmen...

ama sizin verdiğiniz örnekler kınama değil yanlışı söyleme..

Ay özellikle çocuk aldırma konusunda falan sinir okuyorum yahu ne zaman dsuncemi yazsam ayni sey
Sen ilişkiyi zevki düşünüp evlilik dışı hamile kal aldırma olayını elestirene de
Kinima bisini gilir :.s yok ya

yanlış olarak gördüğünüz bir şeyi bi duzgunce gibi ifade etmek var var bi de kibirli ve dangalak şekilde 2.yi uygulayanlar tanık olduğum kadarıyla karmanın gazabına uğruyorlar
hem bu hoş değilki bi insanın kendisine saygısı ne kadarsa öyle konuşur karşısındakine eleştiriyi öyle yapar bence basit buluyorum öyle kişileri ama onlar bunu dobralık sanıyor

Benimde kınadığım başıma geldi malesef :( eltimin oğlu wc ye girerdi yarımsaat çıkmazdı büyük tuvaleti gelince çok afedersiniz bende ayy bu nasıl şey falan hep sölenirdim :KK67:aynısı şimdi kızımda var çok fena çok :KK34:

İnsanlara yorum yapmak, uyarmak, yaptığını dile getirmek vs. başka kınamak başka. He ama unutmadan söyleyeyim 'insan kınadığı şeyi yaşamadan asla ölmez' ve bu bir hadistir.

Kınamak her kimse ne yaparsa yapsın ayıplamaktır. Evet hırsıza 'aaa çok ayıp dersen' yorum, 'hırsızlık yapmış ya gidip çalışsa olmuyor mu' demek kınamaktır. Burada bir sürü konusu açılıyor kızlar bekaretimi verdim diyor. 'zevk aldın mı bari, yaptıklarının bedelini ödeyeceksin, tühh sana kaka' dersek kınamış oluruz. Hiç kimse yarın ne yapacağını bilmiyor. Bu kınadıklarını ben yapmam, etmem demesin. Tecrübeyle sabit söz öbeğidir.

O zaman ama koklatmıycam falan diye büyük konuşunca tam tersi olacak, herkese koklatılacak mesajı çıkıyor. :KK70:
Piyango çıksın, tabi yılbaşı piyangosu, ne terk edicem ülkeyi ya, ne yerleşicem yurt dışına; hayatta gitmem paşa paşa yaşarım burada. :KK53:
Hadi bismillah :KK53:
Gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim :KK49:
Asla sevdiğim biriyle iyi bir evlilik yapmam o ne ya ıyyy :KK53:
Loto ne çok para ne görgüsüzler gibi ne yapıcam o kadar parayı hayatta istemem :KK53:
Iyyy ikişer üçer tane bebek doğurmuş hayatta istemem aman benden uzak olsun ne çocuğu kız :KK53:

Valla hala bekliyorum :KK53:

İyi şeyleri de kınayamıyor muyuz ya eğer öyle olsaydı şu an Sabancı ailesinin gelini olurdum, torunlarının anası olurdum ama olumlu şeyler kınanmıyor sanırım :KK34:

Asla sevdiğim biriyle iyi bir evlilik yapmam o ne ya ıyyy :KK53:
Loto ne çok para ne görgüsüzler gibi ne yapıcam o kadar parayı hayatta istemem :KK53:
Iyyy ikişer üçer tane bebek doğurmuş hayatta istemem aman benden uzak olsun ne çocuğu kız :KK53:

Valla hala bekliyorum :KK53:
Asla evlenmem, evlensem de 35imden önce olmaz dedim, 20li yaşların başında evlendim. :KK53:
Memleketimi iş haricinde bırakmam dedim, eşim asker il il geziyoruz. :KK53:
Hiç sevmediğim bir şehir var, oradan biriyle arkadaşlık kurmam dedim (çünkü illaki kazık attılar) eşim o dediğim şehirden. :KK53:
Öğretmenlik çok sıkıcı, asla bulaşmam dedim, evet doğru tahmin ettiniz. :KK53:

Asla evlenmem, evlensem de 35imden önce olmaz dedim, 20li yaşların başında evlendim. :KK53:
Memleketimi iş haricinde bırakmam dedim, eşim asker il il geziyoruz. :KK53:
Hiç sevmediğim bir şehir var, oradan biriyle arkadaşlık kurmam dedim (çünkü illaki kazık attılar) eşim o dediğim şehirden. :KK53:
Öğretmenlik çok sıkıcı, asla bulaşmam dedim, evet doğru tahmin ettiniz. :KK53:
Heheheh asla öğretmen olmam demiştim ben de :KK53:
Hayatta bu şehirde yaşamam dedim, 15 yılı geçti :KK53:
Asla 30'umdan önce evlenmem dedim, haftaya düğünüm var :KK53:
35'imden önce çocuk yapmam, istemem dedim, balayından dönünce atlı kovalar gibi çocuk yapıcam :KK53:
Heheheh :KK53:

Heheheh asla öğretmen olmam demiştim ben de :KK53:
Hayatta bu şehirde yaşamam dedim, 15 yılı geçti :KK53:
Asla 30'umdan önce evlenmem dedim, haftaya düğünüm var :KK53:
35'imden önce çocuk yapmam, istemem dedim, balayından dönünce atlı kovalar gibi çocuk yapıcam :KK53:
Heheheh :KK53:
Ben diyorum işte bir tek milli piyangoda işe yaramıyor bu illet.
Hayat bizimle resmen dalga geçiyor sayın seyirciler. :KK53:

Siz ne zaman evlendiniz, çocuk var mı? :KK53:
Bak bak baaaak, 20li yaşların başında dedim, şimdi kaç senelik yazıcam da yaşım ortaya çıkartılacak :eek:Kadınlardan korkulur arkadaş :D
Çocuk yok, ilgi ve isteğimiz yok çocuklu bir hayata :KK45:
Allah gerçekten isteyen kadınlara nasip etsin.Hoppa

Back
X