Bana akıl verin lütfeen/Kedi ve mobilyaya verdiği zarar

kate_scott

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
20
16
288
İstanbul
Evimizin mobilyaları değişiyor.. Halılar da değişecek ve benim bir oğlum var Kral adında. Normalde benim sevgili kedim tam da adına yakışacak şekilde evin her köşesinde geziyor, koltukların tepesine tahtıymışçasına kuruluyor. Onu oturma odası ve salondan nasıl uzak tutabilirim bilgisi olan var mı? 3.5 yıldır benle yaşıyor, 1 senedir ailemin yanındayım. Annemle papaz olacağız yeni eşyalara zarar gelirse... Tüyü de çok dökülüyor... Tırnaklarını halıya, kanepelere sürüp törpülemesine değinmiyorum bile. Sürekli kullandığı yerlerden nasıl vazgeçirebilirim???

Evimizin mobilyaları değişiyor.. Halılar da değişecek ve benim bir oğlum var Kral adında. Normalde benim sevgili kedim tam da adına yakışacak şekilde evin her köşesinde geziyor, koltukların tepesine tahtıymışçasına kuruluyor. Onu oturma odası ve salondan nasıl uzak tutabilirim bilgisi olan var mı? 3.5 yıldır benle yaşıyor, 1 senedir ailemin yanındayım. Annemle papaz olacağız yeni eşyalara zarar gelirse... Tüyü de çok dökülüyor... Tırnaklarını halıya, kanepelere sürüp törpülemesine değinmiyorum bile. Sürekli kullandığı yerlerden nasıl vazgeçirebilirim???
tırmalama tahtası alın, ama ilk 6 ayda eğitim alıyor sonra ne yaparsan yap bildiklerini okuyorlar. bir de su püskürtebilirsin (abartmamak kaydıyla) ama tabi 3-5 yıldır sizdeyse demek ki yaşı ileri bir kedi.. bu saatten sonra zor değişir gibime geldi..

Tırnaklarını kesin düzenli olarak.Biz öyle yapıyoruz sahiplendiğimizden beri bir mobilyamıza bile zarar vermedi

Tırnaklarını kesin düzenli olarak.Biz öyle yapıyoruz sahiplendiğimizden beri bir mobilyamıza bile zarar vermedi

Ha tabi o da var, ben çok düzenli tırnaklarını kesiyorum ama tırnakları kesince tırmalama güdüsü kaybolmuyor.. Sadece az hasar veriyorlar.. Mesela benimkiler yemek vereceğim zaman oğlan bacaklarıma bir atlıyor, çok fena çiziyor... :))

tırnaklarını kesmek ilk adım. tüyler düxenli tarandığında dökülme ciddi oranda azalıyor.
ve aslında kediler dik duran bir tırmalama tahtasına alısınca cok rahat oluyor.

tırnaklarını kesmek ilk adım. tüyler düxenli tarandığında dökülme ciddi oranda azalıyor.
ve aslında kediler dik duran bir tırmalama tahtasına alısınca cok rahat oluyor.
Taramayı ben de denemek istiyorum ama kedim yaşlı ve çok dökülüyo tüyleri nası bir tarak kullanmam lazım. Bi arkadaşım çok sık dişli alma dedi, hala bakıyorum. tavsiyeniz olabilir mi acaba?

Back
X