bana akıl yardım bıraz lütfen :(

tomjerry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2012
290
0
26
İzmir
Aileme kimseye evliliğmle ilgili sorunları anlamıyordum en son açtığım konudan sonra ablama bahsettim ve evet benımde hatalarımda var

Tüm kırgınlık ve kızgınlıklarımı unutarak sorunu hallettık ama üstünü örtmekle olmuyor
Eşimle Perşembe tlfonda konuşurken aniden tersledı,konuştu konuştu öfkeyle,hırsla ve inattanmış çoğu söylediği şimdi anlıyorum ve tabıkı aramız bzuktu.
Pzrtesı doğum günümdü kutlamadı ,kafası benım yüzünden doluymuş unutmuş 
Bu kırgılıkları konuşuyorken,dayanadım ‘teşekkür ederım doğum günün kutlu olsun bıle demedığın için ağlayarak söyledım ve gülüyordu,ben bu durumda ıken 
Lütfen gulme komık mi dedim.işte özür diledi kutladı bellı bır mıktar para söyledi kendıne hedıye al benım adıma dedi.:( ve yanağımdan öptü ama öpüşü bıle candan değıldı
Eşime göre,herşeyı yönetmek istiyrum,herşeyı ben bılıyorum,herşeyden haberım olsun ıstıyorum
Sanırım kafeste gıbı hıssedıyor böyle hıssettırecek ne yaptım bılmıyorum
Ve neler yaparsam böyle hıssetmez yada yapacabıleceğim bışeyler kalmış mı?

İki haftalığına memlekete gıt.hedıyenı orda al,gelınce ben vereyım aldığını(şaka gıbı)böyle bırbırmızı anlamıyoruz kırıyoruz,gelınce konuşuruz dedi

Bana böyle ilgisiz davranan,sinirle söyledım dıyerek ağzını gelenı söyleyen,ve aylardır beni önemseyen eşim çcuk yapmaktan bahsetti.

Ne bı durum ki,dakıkalr önce bana altı sene sabrettım dıyen adam bunu söyleyen

Çok karışığım bu evlılık düzelır mi?
Yoksa pes etmelı mıyım?
Kıskançlıklarıma gelınce,ne ben çirkin beğenılmeyecek bırıyım ne de eşim havada kapılacak kadar yakışıklı 
Bılıyorum ınsanlar çalışmaya gıdıyor ama ben hanımlarla mesafelı olsun ıstıyorum
Ne eşime güvenmedığımden nede hanımlara güvenmedığımden değil
Gideceğim yere yalnız gıtmemi istemez,memlekette ıken heryere annemle gıtmemı ister
İstediğim gibi etek,şort gıyemem ben kıskançlık yapıyrsam,eşimin yaptığı ne?
Ve bana gıyme dıyen adamı;eteklı hanımlara bakarken yakaladım kaç kez 

Aslaa kabul etmıyor
Sevgılıyken beni ilk etekle gördüğü günden konu açılmıştı bı zamanlar
İlk aklına gelen ‘bacakların kalınmış oldu’ gülerek 
Madem kalın güzel değil eteğime karışma
Bana tahammülsüz.öfkelı dinlemden anlamadan sinirlenıyr
Bana söyledıklerını unutamıyorum ve inadı benden daha önemli

Pes etmelıyım istediği gibi özgür bırakıp gitmelı mıyım kiiii göze aldım
Bana değer verdığını sanmıyorum zaten
Fikırlerınız önemlı benım için
Karışık olabılır hakkınızı helal edın…..

çook yalnızım ben :(((

cok zor bi durum esinden deger gormemek ama en iyi karari sen verirsin sonucta kimse bi yuva yikilsin istemez ve sana birak bu mucadeleyi diyemez fakat cocuk konusunu askiya almani siddetle tavsiye ederim en azindan esine biraz zaman tani baktin hersey duzeldi o.zman yaparsin ama simdi bole.bi evlilikte bide cocuk isin icin cikamazsin cok sinirleniorum bole insanlari bu hayatta esine aile deger verip sahip cikmiycaksan neden evlenip insanlarin gunahina girerler anlamam hakkinda hayirlisi neyse o olsun canim rabbim sabirlar versin.

Anlattığın konularda eşini haksız gördüm açıkcası ve seni bastırmak içinde öfke patlamaları yaşıyor.Kıskançlık konusuna gelince ben eşimi kıskanmam ama sen haklısın hem senin giyimine karışsın hemde etekli kadınlara baksın.Sana boşan yada boşanma diyemem ama hayat hem çok güzel hemde çok kısa çekmeye değer mi bir düşün, bu adamla ömür geçer mi?Yoksa geçen sadece gençliğin, güzelliğin ve en güzel yılların mı olur?

Aileme kimseye evliliğmle ilgili sorunları anlamıyordum en son açtığım konudan sonra ablama bahsettim ve evet benımde hatalarımda var

Tüm kırgınlık ve kızgınlıklarımı unutarak sorunu hallettık ama üstünü örtmekle olmuyor
Eşimle Perşembe tlfonda konuşurken aniden tersledı,konuştu konuştu öfkeyle,hırsla ve inattanmış çoğu söylediği şimdi anlıyorum ve tabıkı aramız bzuktu.
Pzrtesı doğum günümdü kutlamadı ,kafası benım yüzünden doluymuş unutmuş 
Bu kırgılıkları konuşuyorken,dayanadım ‘teşekkür ederım doğum günün kutlu olsun bıle demedığın için ağlayarak söyledım ve gülüyordu,ben bu durumda ıken 
Lütfen gulme komık mi dedim.işte özür diledi kutladı bellı bır mıktar para söyledi kendıne hedıye al benım adıma dedi.:( ve yanağımdan öptü ama öpüşü bıle candan değıldı
Eşime göre,herşeyı yönetmek istiyrum,herşeyı ben bılıyorum,herşeyden haberım olsun ıstıyorum
Sanırım kafeste gıbı hıssedıyor böyle hıssettırecek ne yaptım bılmıyorum
Ve neler yaparsam böyle hıssetmez yada yapacabıleceğim bışeyler kalmış mı?

İki haftalığına memlekete gıt.hedıyenı orda al,gelınce ben vereyım aldığını(şaka gıbı)böyle bırbırmızı anlamıyoruz kırıyoruz,gelınce konuşuruz dedi

Bana böyle ilgisiz davranan,sinirle söyledım dıyerek ağzını gelenı söyleyen,ve aylardır beni önemseyen eşim çcuk yapmaktan bahsetti.

Ne bı durum ki,dakıkalr önce bana altı sene sabrettım dıyen adam bunu söyleyen

Çok karışığım bu evlılık düzelır mi?
Yoksa pes etmelı mıyım?
Kıskançlıklarıma gelınce,ne ben çirkin beğenılmeyecek bırıyım ne de eşim havada kapılacak kadar yakışıklı 
Bılıyorum ınsanlar çalışmaya gıdıyor ama ben hanımlarla mesafelı olsun ıstıyorum
Ne eşime güvenmedığımden nede hanımlara güvenmedığımden değil
Gideceğim yere yalnız gıtmemi istemez,memlekette ıken heryere annemle gıtmemı ister
İstediğim gibi etek,şort gıyemem ben kıskançlık yapıyrsam,eşimin yaptığı ne?
Ve bana gıyme dıyen adamı;eteklı hanımlara bakarken yakaladım kaç kez 

Aslaa kabul etmıyor
Sevgılıyken beni ilk etekle gördüğü günden konu açılmıştı bı zamanlar
İlk aklına gelen ‘bacakların kalınmış oldu’ gülerek 
Madem kalın güzel değil eteğime karışma
Bana tahammülsüz.öfkelı dinlemden anlamadan sinirlenıyr
Bana söyledıklerını unutamıyorum ve inadı benden daha önemli

Pes etmelıyım istediği gibi özgür bırakıp gitmelı mıyım kiiii göze aldım
Bana değer verdığını sanmıyorum zaten
Fikırlerınız önemlı benım için
Karışık olabılır hakkınızı helal edın…..

çook yalnızım ben :(((

şu en son cümlen içimi sızlattı vallahi :50:

aslında hoş görülücek bişey değil ama yinede çoğu erkek unutuyor eşinin doğum gününü.
ama hatırlatılınca nasıl utanıyorlar, telafi için çabalıyorlar.. ama senin eşinin yaptığı
gerçekten onur kırıcı.. ne demek hatırlatınca sırıtmak, sana şu kadar para vereyim
git kendine hediye al demek.. dilenciye sadakamı veriyosun sen. yaa nası kızdım şuan :41:
insanın bi haysiyeti, utanması olur bee.. insan yedi kat ele söylemez bunu..

aslında bu tipler kendilerini ilk baştan ele veriyolar ama biz kadınlar sevgimizden göremiyoruz..
esasında daha çıkarken sevgilisini etekli gördüğünde ilk söylediği şey, bacakların çok kalınmış
olan bir adamla evlenilmez. hatta okkalı bir laf sokulup oracıkta terkedilir ama işte diyorum ya,
bazen insanın özellikle biz kadınların gözü kör oluyor sevince.

esinizin söyledikleride yaptiklarida saka gibi
sizinde kiskancliginiz öyle
insanlar birbirini sIkmamali evli diye kimse kimsenin kölesi degil
ama esinizinde asiri kiskancligi var
ve bence kiskanclik bir hastalik
eger karsi tarafin özgürlügüne müdahale varsa bence hastalik
sonucta herkes bir birey
birbirinizi karsilikli kiskanarak belliki evliginizi yipratmissiniz
belkide cok kavga ederek saygida azalmis yada kalmamis
yani sen ailene git kendine bir hediye al gelince onu sana ben vereyim demek hic ama hic normal degil
esinizi en iyi siz taniyorsunuz
bir yol bulacaginiza inaniyorum

Son düzenleme:
"ne yapmalıyım ben " diye bize sormuşsunuz ama bu sorunun cevabını verecek olan sizsiniz. Bu evliliğin genel olarak size hissettirdiklerini düşünün, evli olmayasaydınız hissedeceklerinizi düşünün. Kararınızı ancak böyle verebilirsiniz.Ama evli olmanıza rağmen o son cümleyi kuruyorsanız, üzgünüm iyimser olamıyorum...

cok zor bi durum esinden deger gormemek ama en iyi karari sen verirsin sonucta kimse bi yuva yikilsin istemez ve sana birak bu mucadeleyi diyemez fakat cocuk konusunu askiya almani siddetle tavsiye ederim en azindan esine biraz zaman tani baktin hersey duzeldi o.zman yaparsin ama simdi bole.bi evlilikte bide cocuk isin icin cikamazsin cok sinirleniorum bole insanlari bu hayatta esine aile deger verip sahip cikmiycaksan neden evlenip insanlarin gunahina girerler anlamam hakkinda hayirlisi neyse o olsun canim rabbim sabirlar versin.

sanırım evlendım nasıl olsa böle devam etsın
çcuk sahıbı olma knusuna gelınce de düzenini bozmayack

saygı ve değer görmeden devam edeyım ıstıyr

Anlattığın konularda eşini haksız gördüm açıkcası ve seni bastırmak içinde öfke patlamaları yaşıyor.Kıskançlık konusuna gelince ben eşimi kıskanmam ama sen haklısın hem senin giyimine karışsın hemde etekli kadınlara baksın.Sana boşan yada boşanma diyemem ama hayat hem çok güzel hemde çok kısa çekmeye değer mi bir düşün, bu adamla ömür geçer mi?Yoksa geçen sadece gençliğin, güzelliğin ve en güzel yılların mı olur?

kendımı mafvedıyorum ne yıyebılıyorum ne de uyayabılıyorum

bana karşı çok sabırsız,süreklı alaycı tavırlar ve cümleleri var

söyledıklerı sözlere bakılınca,kendını kafeste gibi hıssedıyr ne yapabılırım?

mesela telefonuna bakmam onu rahatsız edıyr?
ndn anlamıyorum ona çaktırmadan gizlice baksam daha mı huzurlu olacak

aklında ne var bılmıyorum :(

şu en son cümlen içimi sızlattı vallahi :50:

aslında hoş görülücek bişey değil ama yinede çoğu erkek unutuyor eşinin doğum gününü.
ama hatırlatılınca nasıl utanıyorlar, telafi için çabalıyorlar.. ama senin eşinin yaptığı
gerçekten onur kırıcı.. ne demek hatırlatınca sırıtmak, sana şu kadar para vereyim
git kendine hediye al demek.. dilenciye sadakamı veriyosun sen. yaa nası kızdım şuan :41:
insanın bi haysiyeti, utanması olur bee.. insan yedi kat ele söylemez bunu..

aslında bu tipler kendilerini ilk baştan ele veriyolar ama biz kadınlar sevgimizden göremiyoruz..
esasında daha çıkarken sevgilisini etekli gördüğünde ilk söylediği şey, bacakların çok kalınmış
olan bir adamla evlenilmez. hatta okkalı bir laf sokulup oracıkta terkedilir ama işte diyorum ya,
bazen insanın özellikle biz kadınların gözü kör oluyor sevince.

kendıne hedıye al dediğinde şok oldum.hatırlamadığına asla inanmıyrum.telefonda,bilgisayarın masaüstünde bıle tarıh yazıyor nasıl görmez

aramız bozuk diye umursamazdı sadece senin yüzünden kafam dağınık bahane

bacakların kalınmış sözünü evlendıkten snra etti hatta birkaç ay önce

sorunum sadece doğum günü değil,herşeyı sen yönetmek istıyorsun,herşeyı bılmek istiyorsun,6 sene sabrettım dıyen bı adama ne neler yapabılırım

6 sene sinsice neye sabrettı bılmıyorum tamam ilgisizliği vardı ama kendı dediği gibi işine bağladı

bende inanmak istemıştım demekkı

artık ağzına geleni söyleyebılıyor bana
canı isteyınce de sinirden söyledim,düşün beni ne kadar sinirlendırmış cvbı

ettiği küfür için özür dilemeye 20 gün bekleyen ve ben söylesem özür dilemeye nıyetı bıle olmayan,halım yok içimden gelmıyr dıeyn bı adam ne durumdadır

esinizin söyledikleride yaptiklarida saka gibi
sizinde kiskancliginiz öyle
insanlar birbirini sIkmamali evli diye kimse kimsenin kölesi degil
ama esinizinde asiri kiskancligi var
ve bence kiskanclik bir hastalik
eger karsi tarafin özgürlügüne müdahale varsa bence hastalik
sonucta herkes bir birey
birbirinizi karsilikli kiskanarak belliki evliginizi yipratmissiniz
belkide cok kavga ederek saygida azalmis yada kalmamis
yani sen ailene git kendine bir hediye al gelince onu sana ben vereyim demek hic ama hic normal degil
esinizi en iyi siz taniyorsunuz
bir yol bulacaginiza inaniyorum

ben kıskançlık yapıp bunaltıyrsam onun yaptığı aynı şey değil mi?

ona göre herşeyın srumlusu benım

evlılığımızın ilk yılında üye olduğu sitelerı unutamıyrum ona söylemesemnde aklımda hep
aslında ailesine rağmen fedakarlık yapan bendım görmuyor bunu

"ne yapmalıyım ben " diye bize sormuşsunuz ama bu sorunun cevabını verecek olan sizsiniz. Bu evliliğin genel olarak size hissettirdiklerini düşünün, evli olmayasaydınız hissedeceklerinizi düşünün. Kararınızı ancak böyle verebilirsiniz.Ama evli olmanıza rağmen o son cümleyi kuruyorsanız, üzgünüm iyimser olamıyorum...

evt evliğim ama yapayalnızım
memlekette değilim
işinin stresınden kafasının dolu olmasında bıktım artık
sadce ilgiye ıhtıyacım var ve sanırım belkı kıskançlık olmayack benım tarafımdan enazından

çok kızgınım 6 senedır sabredıyorum sözüne çıldırıyorum pekıı yaaa benım sabırlarım fedakarlıklarım

senelerdır erken boşalma sorununa bi çözüm bulamadı ve uğraştığı yok zaten

bende buna sabredıyorum dıcem olmucak

kendıne hedıye al dediğinde şok oldum.hatırlamadığına asla inanmıyrum.telefonda,bilgisayarın masaüstünde bıle tarıh yazıyor nasıl görmez

aramız bozuk diye umursamazdı sadece senin yüzünden kafam dağınık bahane

bacakların kalınmış sözünü evlendıkten snra etti hatta birkaç ay önce

sorunum sadece doğum günü değil,herşeyı sen yönetmek istıyorsun,herşeyı bılmek istiyorsun,6 sene sabrettım dıyen bı adama ne neler yapabılırım

6 sene sinsice neye sabrettı bılmıyorum tamam ilgisizliği vardı ama kendı dediği gibi işine bağladı

bende inanmak istemıştım demekkı

artık ağzına geleni söyleyebılıyor bana
canı isteyınce de sinirden söyledim,düşün beni ne kadar sinirlendırmış cvbı

ettiği küfür için özür dilemeye 20 gün bekleyen ve ben söylesem özür dilemeye nıyetı bıle olmayan,halım yok içimden gelmıyr dıeyn bı adam ne durumdadır

ah canım erkekler ne sanıyolar kendini bilmiyorum, benim eşimde senin eşin kafar ilgisiz ,sevgisiz ah gitsem gidemiyom kalsam içimden gelmiyor hesabı yaşayıp gidiyorum, üstelik böyle bi adamdan ikinci kez bebğim olcak onun umrumda bile değil, o kadar zor geçiyor ki hamileliğim, akşam konuşuyoz laf arasında diyo ki bana sadece senmisin iki çocuğu olan ne kadar büyütüyosun 3-4 çocuğu olanlar nasıl büyütüyolar mış diye, ne halimi anlar ne arar ne sorar, bende çok dertliyim bu konuda çok, valla elimde olsa gidecem, terk edecem ama olmuyor...

ah canım erkekler ne sanıyolar kendini bilmiyorum, benim eşimde senin eşin kafar ilgisiz ,sevgisiz ah gitsem gidemiyom kalsam içimden gelmiyor hesabı yaşayıp gidiyorum, üstelik böyle bi adamdan ikinci kez bebğim olcak onun umrumda bile değil, o kadar zor geçiyor ki hamileliğim, akşam konuşuyoz laf arasında diyo ki bana sadece senmisin iki çocuğu olan ne kadar büyütüyosun 3-4 çocuğu olanlar nasıl büyütüyolar mış diye, ne halimi anlar ne arar ne sorar, bende çok dertliyim bu konuda çok, valla elimde olsa gidecem, terk edecem ama olmuyor...

gıtsem mı,kalsam mı?
bıraz daha çabalayayım şunu da yapmadım dıye pişman olmayayım dıye dıye seneler ömür geçiyor

Allah sağlıkla kucaklamayı nasıp etsın.
sende onu arama sorma ilgilenme umursamaz ol belkı farkeder yaptığını

cnm erkekler kendılerını ne sanıyorlarsa,bunu bız yapıyoruz sanırım
kendım için eşimi ben çok el üstünde tuttum sonu bu işteee

6 yıl aynı şekilde davrandınız ve sonuç değişmediyse neden davranışlarınızı değiştirmiyorsunuz? Kıskandığınızı belli etmeyin, telefonundan, e-postasından benzeri şahsi alanlarından uzak durun, eşinizin duygularını sorgulamayın. Geçmiş problemleri çözülmemiş bile olsa bugüne taşımayın. Sadece mutlu olmaya ve mutlu etmeye odaklanın. Hırgürü hayatınızdan çıkartın. İlgi beklemeyin. Huzur verin. Huzur bulun. Bence, tutumunuzu değiştirirseniz evliliğinizi kurtarırsınız. Dönüşü olmayan bir şekilde bozulduysa da elinizden gelen herşeyi yaptığınıza inanarak, içiniz müsterih yeni bir hayat kurarsınız.

bende 8 yıllık evliliğimde daha gecen sene söylediği ''ömür törpüsü oldun'' sözünü unutmam..
naptımda ömür törpüsü oldum diye düşünüp durdum hala düşünüyorum. tek istediğim bana değerli olduğumu ve beni önemsediğini hissettirmesi.. gurbetteyim ailem başka şehirde onun ailesine yaptığım fedakarlıkları farketmesi
ilgi istediğimde işinin stresli yoğun olmasını bahane eder hep
ama seviyorum yinede kocamı... erkeklerin çoğunluğu böyle yapısı odun

eşinizi siz daha iyi tanırsınız 0 beklenti =mutluluk
ilgi beklemeyin ben artık bıraktım.. ama içimde bazen kıpırtılar olur

Back
X