Bana akıl!:(

Mariahuakina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
64
0
36
Ankara
5 yıldır birlikteyiz, 2 aylık da evli...Severim kocamı, o da beni ama kavga ettik mi yer gök inliyor yaaaa. İkimizde resmen çıldırıyoruz sinirden. Evlendiğimizden hatta evlenmeye karar verdiğimizden beri sakinleşmiştik; ama dün yine... Canımız tatlı çekti, ben de dedim ki hayatım marketi ara da dondurma söyle, yeriz. Bu ara pcde oyun oynuyor tabii, kalkmak gücüne gidiyor. Bir 10 dkönce de telefonda olmama rağmen çöpü kapıcıya ben verdim, arkadaşıma seni daha sonra ararım diyerek. Paşam kalkmıyor yerinden.
Neyse, kalktı ve beni acayip kıran cümleler kurmaya başladı: Ben bir şey yapacaksam yapmalıymışım, ona yaptırmak da neymiş gibi cümleleri böyle taramalı tüfek gibi dizdi. Ben de dellendim tabii, bağırıştık. Yatak odasına geçtim, yanında kalırsam kötüleşiriz diye. Gece uyumaya gelmedi, salonda yattı. lmaz: üffff gerilmekten nefret ediyorum yaaaa ve hatasını kabul etmemesinden! Akıl lütfen!

evliliğin ilk dönemlerinde bu sorunlar olur alışma safhasındasınız henüz:)
ama yatak ayırmak doğru değillmaz:

eger böyle basit sebeplerle kavga edersenizz
bu evlilik zor yürür
bu işi ben yaptım sıra sende der gibi bişey olmuşş
oysaki ne var siz arasanız marketiii

inannın büyütülüpp bagırış çagırış yapılacak bir konu degill..(bence)
hayatta daha ne zorluklar varrrr

evliliğin ilk yılında böyle tartışmalar olur aynı evi paylaşmayı öğrenme dönemindesiniz
ama benim anlamadığım neden siz aramıyosunuz marketide eşinize diyosunuz

bence o içerde yatınca sizin de gidip yanına yatmanız ayrı yatmayalım demeniz lazımdı evlilikte malesef genelde kadınlar daha çok fedakarlık yapıyor çoğu erkeğin doğasında yok bu çünkü....evliliklerin ilk günlerinde mutlaka böyle inatlaşmalar küçük şeylerden tartışmalar oluyor önemli olan fazla büyümesini engellemek bi tarafın alttam alması lazım

çok basit şeyler olduğunun bilmem farkındamısınız...allah daha büyük dert vermesin diyelim...
ayrıca ikinizinde bağırıp delirmesi normal değil..sabrınızı ve sevginizi hemen tüketmeyin..sonrası için daha sıkıntılı dönemler geçirirsiniz

bu akşam al karşına konuş
ufak bir tarışmada şimdiden ayrı yatakta yatarsak halimiz ne olur diye
2 aylık bir evlilkte ufak bir tartışmada doğru değil eşinle muhakkak konuş bir daha yapmasın evliliğinizin selameti açısındanyerimseniben

Ben hayatımda mutfağa girmiş değilim, evlendiğim ilk günden beri yemek yapıyorum. İnternet sağolsun, sulu köfte bile yaptım. Cancaazım kocam eskiden evle ilgili işlerin kadının yüzde yüz görevi olduğunu düşünmezdi, hatta erkek de yardım etmeli derdi... Ama şimdi her şeyi benden bekliyor!!! E ben de acemiyim, bunu aklına getirmiyor...Ve asla ilk adımı atmaz. Haksız da olsa, benim adım atmamı da haksız olduğuma yorar. Ayhhh!

inan canım gülümseyerek okuyorm yazdıklarını alışma safhası erkek milleti öyledir işte
evlenince karısından bekliyor malesef
fazla kafana takma derim iyice kafanda büyür bu küçük sorun dağ gibi olur gözünde
canım beğenmediği bir yemeği de becerememişsin bu ne filan demiyordur heralde

ortak yaşamı paylaşma aşamasında mutlaka olur böyle şeyler hani derlerya evliliğin tuzu biberi diye ama birinizin alttan alması gerek gerçi

valla hiç bi konuda ilk adımı atmıyosa çok kötü bişey bak buna en baştan bi çare bulmalısın çünkü ilerde çok daha zor olur işin nasıl alışırsa öyle gider derler ah bu erkek milletialsanaalsanasmileklava:

Sanki aramızda yarış varmış gibi, haksızsın ondan konuşmaya çalışıyorsun diye düşünecek... Ben bilmez miyim herifimi! Ya hep böyle mi oluyor, kadın mı alttan alıyor? Öyleyse eğer ne kadar korkunç! Hakikaten acemiymişsin derim kendime!(

valla canım yeri geliyor onlar bizim huysuzluklarımızı alttan alıyorlar
bak onla konuşsan onun da kendince haklı sebepleri vardır şu anki öfkeyle sen hep kendini haklı görüyorsun ama onun da vardır kendince sebebi
akşam otur konuş kızgınlığını ifade et ve nedne ayrı yatmış onu sor en ufak bir meselede

evliligin ilk yıllarında oluyormus böle sürtüsmeler bede cok yasadım ufacık sorunları nekadar büyütüp yedik birbirimizi kime anlatsam olur ilk yıl böle seler demişti sıkılmıstım artık evde kedi köpek gibiydik o herseye hırlıyo ben cırmalıyodum resmenn ama zaman gecince ki 1 bubuk sene oldu eski ye göre iyiyiz he yine olmuyomu böle sürtüşmeler oluyo ama ya o susuyo ya ben =) üzülme canım gecer benim esimde hemen özür diler 1 saat sonra ozmnda kızıyorum magdem özürdilicen nie beni kırıyosan be adamm ama yapıcak bişi yok

al kar şına akşam konuş canım....konuyu detayların kadar konuşma...sadece yatak ayırma olayının ne kadar çirkin olduğunu ve birdaha bunu asla yapmaması gerektiğini ona sert bir şekilde söyle..

bunu kafasına yerleştirebilirsen bence evliliğin selameti için büyük bir adım atılmış olur...çünkü evliliklerde kadın yada erkeğin tartışma sonrası yatak ayırması çok kırıcı ve yıkıcı oluyor...kesinlikle bunun olmamasını sağla..

ben de =)
ilk aylarda olur böyle şeyler. İkiniz de yeni adapte oluyorsunuz aynı evde yaşamaya, evli bir çift olmaya.
Bu akşam tatlı dille konuş.Her zaman böyle devam eder diye düşünme sakın. Zamanla o senin iyi niyetini anlamaya başlayacak ve sonrasında sen yardım istemesen de o yardım etmeye başlayacak.

Böyle basit bir mevzuda yatak ayrılmamalı bence.
Hatta hiç bir durumda ayrı odalarda yatma durumu olmamalı.
Henüz alışma evresindesiniz ama, zamanla yerine oturur belki bazı şeyler...
Bi de şu pc.yi evlere sokmayın ya.:1no2:

benim kocamın kopyası gibi akannehirişin zor ama imkansız değilbenim kocam da ilk zamanlar da çöpü ben demeden dökerdi.şimdi desem de dökmüyokaydirigubbakcemile3önceden mutfaktan bi ses mi geldi mesela tabak çanak düşme sesi felan koşa koş agelir bakardı noldu die şimdi olduğu odadan sesleniyoevliliğin ilk ayların da oluyo.ama haddinden falza alttan alma alışkanlık yapar.kaydirigubbakcemile3

Bır kac hafta once o kadar cok sorun yasadım kı!
Kendımce 'nasıl dayanabılıyorum butun olanlara' dıyordum.
Derken bayram tatılı ıcın aılemın yanına gıttıgımde ıkı dostumla bır gece sabaha kadar dertlestık.
O gunlerde yıne esımle basıt bır nedenden oturu darılmıstık.
Ve ben dıger yasadıklarımın etkısı ıle 'bıtsın' dıyordum,
'dayanamıyorum, bıtsın bu evlılık'
Dostlarım benımle saatlerce konustu.
'Sen dert nedır bılmıyorsun,
henuz hıc acı cekmemıssın,
kendıne dert arıyorsun, olayları kafanda buyutuyorsun' dedıler.
Ve bırı; 'ben acının ne oldugunu ıkı bebegımı henuz kucagıma almadan topraga verdıgımde anladım, asıl dert budur elefera' dedı.
Sustum, soyleyecek soz bulamadım.
Evet, bazen sorunları bız kafamızda olusturuyoruz.
Tepkılerımızı kontrol edemıyoruz.
Sakın bır anımızda bır baskası bızım yaptıgımız davranısı yapsa,
ona muhakkak yaptıgının yanlıs oldugunu ıfade ederız.
Fakat sıra kendımıze geldıgınde mantıgımızı kaldırıyoruz bır kenara.

Demek ıstedıgım; yasadıgınız bır dert degıl asla.
Onu bu pozısyona getıren davranıslarınızdır dert etmenız
ve uzerınde durmanız gereken.
Yapıcı olmayı hedeflersenız ve esınızede bunu asılarsanız kuskusuz hersey daha guzel olacaktır.

Ayrıca evlılıgın ılk ayları tanıma surecıdır,
dılersenız o kısıyı 10 yıl tanıyın,
evlılık bambaska bır hal aldırır kısılere.
Bu nedenle sımdı gercek anlamda bırbırınızı tanımaya basladıgınız ıcın,
saskınlıklarınız muhakkak olacaktır.
Dılerım bu surecı en az darbelerle atlatırsınız.

Mutluluk ve huzur dolu bır yasam dılegıyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…