• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana ateistmişim gibi muamele edilmesinden bıktım

madem öyle ,islamda kadının çalışması gerekmiyor,çalışıyorsa parasını da kendi yer kimseye vermez de .hatta senin bana hizmetçi tutman lazım deseydin kocana, ozaman akşama dek uyur oruç da tutarım deseydin..bakıyorum işine gelen yerleri makaslıyor

Evet,burayı atlamış nedense.

eşiniz ne kadar şekilci böyle
bağıra bağıra besmele çeksem ne olur ki gerçekten içten gelecek şekilde etmedikten sonra ..
belki içimden söylerim ama söylerken daha samimiyimdir daha içten söylüyorumdur . hem zorla söyletince veya söylemen gerekir deyince bir anlamı kalmıyor insan içinden gelince söyler

sırf bu yüzden din değiştirdim..çok baskı vardı..yok o günah yok bu günah...sürekli oruç tutmazsan şöyle olur böyle olur...şimdi hiristiyanım ve ve iyikide olmuşum..en azından baskılardan kurtuldum...eşin gibileride insanı dinden soğutuyor maalesef...ateistliğede maalesef böyleleride itekliyor...böyle beyni yıkanmış...birisiyle nasıl ömür geçireceksiniz..bence geçmez...geçse dahi olan size olacak...sizin ömrünüzden gidecek...

bana inanmazsan seni yakarım, saçını gösterirsen seni yakarım diyen bir tanrı düşüncesi çok garip zaten... böyle baskılarla insanlar sorguluyor... yoksa türkiyede doğduysan müslüman, hindistanda hindu, ingilterede hristiyan oluyorsun... dinimiz bizim seçimimiz değil. bize doğar doğmaz başkası tarafından bindirilen bir yük... avrupada rönesans ve reform dönemleri olduğu için hristiyanlık islamiyetin yanında oldukça soft kalıyor.. islamiyete de bir reform bekliyordum fakat insanlar o kadar kör ki...
siz nasıl din değiştirdiniz.. neden hristiyanlık.. merak ettim.. paylaşırsanız sevinirim.. teşekkürler...

Ya canım bide güzel dusun belki esin senin iyiliğin icin hatirlatmak icin soyluyordur. Sonuçta seni ateist olarak gorse evlenmezdi..

Bana akıl öğreteceğine önce ailene laf taşımamayı öğren de ağız tadıyla yemek yiyelim derdim herhalde.
Madem hatırlatmak ve ikinizin iyiliği için bunu diyor, siz de yapın, eşinizin kötülüğünü istemessiniz sonuçta.

Maalesef toplum olarak yanlış bildiğimiz bir şey var: ibadet gizli YAPILMAZ. Boşuna değil cemaatle ibadete daha fazla sevap verilmesi.

Eğer açıktan yapılan gösteriş niyetli ibadet ise orda sıkıntı var. Fakat bu herkes ibadetini gizli yapsın demek değildir. Halis niyetli kullar açıktan yapacak ki örnek olsun çevresindekilere.

Konu kapanır gerçi de kapanmadan toplum olarak bu yanlış düşüncemizi ifade etmek istedim.

Bir de burda pek çok ateist arkadaş var, başlık pek nahoş olmuş bu sebepten. Sanki onlar insan değil gibi, töbe töbe. Niyetiniz kötü değil belki ama başlık olmamış.

Kimsenin dini inancı , ibadeti kimseyi alakadar etmez.
Koskoca insanlarız kimsenin vaaz vermesine ihtiyacımız yok . Kaldı ki insan ateistte olabilir, farklı inançlara da sahip olabilir. Herşeyin başı iyi insan olmaktan geçer . Eşiniz Sizin yaptığınız ibadetleri takip etmeyi bıraktığı zamanlarda , erkeğin eşine nasıl davranması , konuşması gerektiğini de öğrensin bi zahmet.

müslümanlık baş örtüsüyle, göstere göstere yapılan ibadetle mi oluyormuş ? eşinize söyleyin onlar ilk önce kendi kalplerini temizlesin. ve müslüman birini her ne olursa olsun münafıklıkla itham etmek insanı dinden bile çıkarır bilsin, bilgilendirin.

ben de sinir oluyorum duanın hele sesli edilmesi çıldırtıyor ya namazın en önemli hususu mesela gizli yani içinden dua okunması, bu dinen böyledir, ibadetin gizli yapılanı makbuldür cuma namazlar bayram namazları mevlütler hariç tabi. ben küçükken anneannem de namaz kılar bağıra bağıra okurdu duaları, bi şey diyince de şeytanlaşmış olurdum kitapsız olurdum, bağıra bağıra Allaaaaaah sen çok şükür yarabbiiii falan yapıyorlar bir de, ne diyeyim Allah bu eskilere akıl fikir versin ben şu yaşımda dinin gereğini daha iyi biliyorum 40-70 yaşında insanlar ancak gösteriş ancak hava...
Burda dinimizi tartismak degil amac biliyorum zaten yasakta ama yalnis biliyosunuz.namazin en onemli hususu degildir sessiz okumak.namazda sureler sessiz okunmaz.kendi kulagin duyacagi sekilde okunur.yalnisim varsa duzeltin arkadaslar.ben kitaptan ogrendim boyle yaziyodu.
Ama bi yandanda katiliyorum iki kisiyle namaz kilindiginda yanindaki sesli sesli okursa bende sinir olmuyo degilim.adapte olamiyorum.duami edemiyorum.tek basinayken okey ama insan yanindakinide dusunmeli.
Ama namaz kilanin sesli okudugu dualar namaz kilmayani rahatsiz ediyosa durup dusunmek lazim

Kisilere ne tepki vericegini sormak yerine esimle bu konuyu esasli sekilde konusurdum ! Madem bir sorun var esinizle konusun paylasin acikca . Bu hassas konular ....ayni olayin terside olabilirdi...mesela siz acik oldugunuz icin size kafir gozuyle bakiyorlarmisya kapali oldugu icin orumcek kafali vs gibi !!! burda yazanlar sizi sadece doldurusa getirir fakat evlilikte paylasmak konusmak birebir halletmek gerekmezmi ? Ucuncu sahislara aranizdaki sorunu anlatmak yerine bu rahatsizliginizi ona soyleyin belkide o sizin iyiliginize yaptigini dusunuyor rahatsizliginizn farkinda degil !

Şimdi burda iki uc cumle soylrsek fetva veriyor olacaz .ben sadece Rabbime şükür ediyorum ki müslüman olarak dünyaya gelmişim ve şükürler olsunki bu nimetin farkindayim.Esinin hosgorusuzlugunu dine yaklasmasindan bilen konu sahibi Rabbim dinimizin güzelliklerini yasamayi sizede nasip etsin gonlunuzu nuruyla tecelli etsin ,muhurlemesin .Gece gece ne guzel dua aldiniz;)

Açıkça söyledim benim aldığım görgü bu yönde benim ibadetimin sana ne faydası ne de zararı var dedim. Hesabını Allah'a vereceğim bu bir borç amma bu dünyada secdede kılarım amma öteki dünyada kızgın sacda dedim epey bir tartışma çıktı

Canım sende esin de yanlış düşünüyorsunuz. .müslüman olan bir kişi ve uygulayan ya da elinden geldiği kadar uygulamaya çalışan kişi bilir ki cehennem ve cennet vardır. .ve inancina gore cehenneme girmek istemez ve cennete girmek ister..cehennemin çeşitli azapların dan korkar ancak esas amaç şudur ki cehenneme girip sonradan affedilse cennete girdiklerinde bilirler ki en büyük şeyden mahsur kalırlar. .ne mi dünya hayatı boyunca aşkından yanıp tutusmus Rabbini artık göremeyecektir. .ve Rabbinin nur Cemalini 1 kez dahi görememek cezaların en ağıri gelir ona..yani en azından benim düşüncem bu yönde. .ve ben kendimden de çok çok sevdiğim eşimin ya da çocuğumun inancima gore Allah rızasını kazanamamis ve cehenneme girmiş olmasını dusunemiyorum bile..Bu çok üzücü. .sen diyorsun ya sanane isterse kızgın saçta diye..eşini yalnızca 1 dk.bile olsa gerçekten görmeye dayanabilir misin? O onun tercihi idi banane diyebilir misin gercekten?Iste bu noktada ona hak veriyorum..tabii o da benim gibi düşünüyor ve bu yüzden kendince sana birseyler katmaya çalışıyorsa. .

sana hak verdiğim nokta ise su; tabii ki herkesin inancı ve bu konuda hersey kendi iradesindedir. .bir şey demem söz konusu değil. .Esin tahminen yukaridaki sebep lerden ötürü böyle baskı kuruyor..ama yanlış. .seni daha çok itiyor ve iyi bir şey yaptığını zannediyor..sonuçta sen biliyorsun herşeyi muhtemelen bilmesende defalarca anlatmıştır diye tahmin ediyorum. .esas yapması gereken örnek vereyim; sofra duasını okudun mu diye soracagina yemekten sonra açsın ellerini sesli duasını okusun sonuçta sende inanıyorsun o yüzden eşlik edip amin dersin..Böylece ne seni itmiş baskı kurmuş olur sende seve seve amin dersin o da kendince görevini yapmış olur..Islam dini evet hoşgörü dini dir ancak her insan başarılı olamıyor istemeden daha çok yanlışa surukluyor ve acı olan doğru yolda olduğunu zannediyor ama zannederken karşısındaki daha çok soguyor maalesef. .inşaallah anlasirsiniz ve orta yolu bulursunuz..

İyi geceler konu sahibi eşiniz muhtemeldir ki tavrının sizin tarafınızdan nasıl göründüğünü kestiremiyor.güzrllikle tatlılıkla anlattın.lütfen eşinizle aranızın açılmasına neden olmayın.inanın ki dışardan olayı nasıl algıladığınızınhaberi yoktur.akli selim biri olarak siz bu sıkıntılardan kurtulursunuz.ve dininize bağlısınız dinden soğumayı bi tarafa bırakıp içten içe Size sizden çok yakın Olana yönelin.Rabbiniz kalbinizdeki sevgiyi biliyor.Yalnız Ona güvenin herşeyin güzel olması için içten duanızı yapın.ALlaha emanet olunuz

hepimiz kendimizce şükrümüzü edip her yemeğe besmelemizi çekip başlarız.Ama böyle insanların gözüne soka soka ibadet etmenin anlamını çözmüş değilim.İçinden beslemeni çekersin başlarsın yemeğe.Eşinizin tutumu çok yanlış.Onu güzel bir dille uyarın .Hoş olmuyor sürekli beni sorgulaman diyin.Umarım en kısa zamanda çözersiniz bu sorunu :KK4:

bana inanmazsan seni yakarım, saçını gösterirsen seni yakarım diyen bir tanrı düşüncesi çok garip zaten... böyle baskılarla insanlar sorguluyor... yoksa türkiyede doğduysan müslüman, hindistanda hindu, ingilterede hristiyan oluyorsun... dinimiz bizim seçimimiz değil. bize doğar doğmaz başkası tarafından bindirilen bir yük... avrupada rönesans ve reform dönemleri olduğu için hristiyanlık islamiyetin yanında oldukça soft kalıyor.. islamiyete de bir reform bekliyordum fakat insanlar o kadar kör ki...
siz nasıl din değiştirdiniz.. neden hristiyanlık.. merak ettim.. paylaşırsanız sevinirim.. teşekkürler...

Hayir bence din insanların seçimidir. .sadece aklı yerinde olmayan ve dini hiç duyma mış kişiler mesul tutulmaz. .ben evet müslüman olarak doğdum ancak devamı benim tercihimdir. .ben istersem ataistim istersem hristiyan ya da başka bir din mensubu. .bunda Allah beni müslüman olarak neden yaratmadi demek ne kadar doğru isterse olmak için bir engel yok..Adem ve Havva dan dünyanın çeşitli yerlerine örnekleri de indirilmedi dolayisi ile cogaldikca insanlar dünyaya dağıldı. .ki abil kabil bile birbirine girmis 2 kardes iken..o zaman mantık ne olmalı herkes müslüman olsun ve hepsi Türkiye de yaşasın müslüman olsun mu? Bu gerçekten mümkün mü? ki mümkünolsa dahi o zaman ddünyaya neden gönderilmiş olabilirdik direk cennete girebilir dik? dünya hayatını cennette yasasaydik ve o zaman cennetten kovulan kötüler direk cehenneme mi atilsaydi?halbuki ki dünya pisme olgunlaşma yeridir..ve son nefese kadar sans verilir.hakkını veren cennete girer çünkü cennet mükemmel de üstünde fevkalade bir yerdir..Hak etmeyen kişiler neden girsin bu haksızlık değil midir? Bizim yapmış olduğumuz ibadet lerin Allah a ne faydası var sizce? Ona zaten devamli ibadethalinde olan melekleri var.o zaman neden insan yyaratıldı? Allah dostu ne demek bilir misiniz? Insanlar yaratılsa ve ahiret olmasa iyi mi olurdu? Allah in aadaleti tecelli etmesin mi? Yahu küçücük şirketler kurulur da bir ton şartları sıkı kuralları oluyor karşılığında başarı, maaş vs. ve hata yapanın cirasini yakiyorlar da biz Yaradan i sorguluyor uz dimi? Neyse bunun gibi liste sayfalarda uzar gide..Sizin inanciniz nedir bilmiyorum ama size göre Yaradan düşüncesi nedir? Gerçekten çok merak ettim...

Ya ben fazlacca abarttigini düşünüyorum neden dersen bende biraz esime krsi oykeyimbki onun ailesi kapali namaz kilar vs benimki acik..ama isterim ki esimde bende dikkat edelim yarin Yavrumuz olacak o da bizden bakarak öğrenecek vs vs..arti niyet aramdimno yüzden. .senee sakayla rahqtsizligini dile getir boyle seyler icinnkocanla tartsimaya girme derim

Back
X