bana bi akıl verin lütfen delircemm

10 yıldır bu kadın evde aş yapmıyor da kocası ne yiyor ne içiyor evde.

Yatağını toplamıyorda adam her gün işten eve döndüğünde sormuyormu yatağı neden toplamıyosun diye.

Bu adam madem sinirli o zaman gerekli yerlerde neden çıkarmıyor sesini.

Var bi tezatlık ya anlayamadım ben.

arkadaşım anlattıkların kendi içinde çelişiyor abim çekingen biridir diyorsun daha sonra abim çok sinirlidir cümlesini kuruyorsun haftada bir banyo yapan çocuğun saçı kuaförde saçı kesilecek kadar düğüm düğüm oluyor ve çocuğunun saçının düğümünü babası nasıl farketmiyor? bir çorba yapıyor beş gün içiyor derken abiniz bu beş gün eve gelmiyor mu? yengeniz hiç iş yapmıyor ise on yıl o evin durumunu abiniz farketmiyor mu? maddi durumlarının çok iyi olduğunu söylüyorsunuz temizlik işini zaten eve bayan alarak hallediyor olmasın? hem ayrı şehirdesiniz hem evdeki tüm olanları diyalogları biliyorsunuz :44: bence siz yeğeninizin dolduruluşuna geliyorsunuz ve hala yeğen birlikte anneyi çekiştiriyorsunuz :1: olayları bence çok abartıyorsunuz gereksiz bir duygusallık içindesiniz diye düşünüyorum bir annenin çocuğunu bu şekilde ihmal etmesi çok gerçekçi gelmedi telefon ve internet için ima ettiğiniz şey çok iddalı iyi düşünmelisiniz

kızlar biliyorum hepiniz iyi niyetle bi şekilde yardımcı oluyosunuz çok sağolun
abimin fark etmeme sebebi, gece 1 de evde oluyo çocuk sabah abim uyurken okula gidiyo dolayısıy nerdeyse hafta içi hiç karşılaşmıyolar abim saat sabah 11 de işe gidiyo ve ben onlara gittiğimde evin salonunda yatıyorum ve amerikan mutfak sabah yeğenim giderken dolabı açıyop ve peynir zeytin bişeyler yiyip gidiyo abim duymuyo bile gittiğini ben uyuyo numarası yaptım kaç kez ama gördüm yeğenim dolaptan kendi yiyo bişeyler ve çoğu zaman sadece nutelanın kapağının açıyo kaşıkla yiyip gidiyo ama yengem abim uyanınca kahvaltı yaptık biz onla ama hadi senlede yapıyım diyo hafta sonlarıda benim salak abim bütün hafta içi evde yediler diye alıp bunları dışarı götürüyo gene dışadrad yiyolar
evet abim ilgizismi ilgisiz ne olursa olsun onun uykusundan feragat edip çocuğumu gece göremedim bari sabah göreyim diyip kalması lazım ama işte öküz oda ki kaldıki benim derdim inanın abimle yengem değil isterse yesinler birbirlerin ni babane ama çocuğa yazık
bu durumda ya ben abime telefon açıp bu çocuk bu koşularda olmaz diye anlatmam lazım
yada gidip yengemle son bi kez konuşmam lazım
yada c şıkkı sesimi kesip oturmam lazım
hadiş buyrun bakalım siz olsanınz yeğeniniz bu durumda olsa ne yapasınız karışırmızınız karışmazmısınız

buçocuk hamburgerlemi geldi 7yaşına iyi beslenmese hasta olur nebılım yanı bukadar duyarsızıdavarmıdır bilemıyorumbazı ınsanlar pistir dağınıklıkta rahatsız olmazlarda yemek konusuna özeliklede çocuğunun açlığını tokluğu düşünmeyen bır anne oluşuna şaşırdımm

Aynı çorbayı beş gün içemezki insan bozulur çorba.

İki gün içersin üçüncüye atarsın.

Yukardaki arkadaşa katılıyorum hadi beş gündür aynı çorbayı içiyo çocuk adam bu beş günde eve gelmiyomuki
beş gündür önüme bu çorbayı koyuyosun demiyor.

abimin fark etmeme sebebi, gece 1 de evde oluyo çocuk sabah abim uyurken okula gidiyo dolayısıy nerdeyse hafta içi hiç karşılaşmıyolar abim saat sabah 11 de işe gidiyo ve ben onlara gittiğimde evin salonunda yatıyorum ve amerikan mutfak sabah yeğenim giderken dolabı açıyop ve peynir zeytin bişeyler yiyip gidiyo abim duymuyo bile gittiğini ben uyuyo numarası yaptım kaç kez ama gördüm yeğenim dolaptan kendi yiyo bişeyler ve çoğu zaman sadece nutelanın kapağının açıyo kaşıkla yiyip gidiyo ama yengem abim uyanınca kahvaltı yaptık biz onla ama hadi senlede yapıyım diyo hafta sonlarıda benim salak abim bütün hafta içi evde yediler diye alıp bunları dışarı götürüyo gene dışadrad yiyolar
evet abim ilgizismi ilgisiz ne olursa olsun onun uykusundan feragat edip çocuğumu gece göremedim bari sabah göreyim diyip kalması lazım ama işte öküz oda ki kaldıki benim derdim inanın abimle yengem değil isterse yesinler birbirlerin ni babane ama çocuğa yazık
bu durumda ya ben abime telefon açıp bu çocuk bu koşularda olmaz diye anlatmam lazım
hadiş buyrun bakalım siz olsanınz yeğeniniz bu durumda olsa ne yapasınız karışırmızınız karışmazmısınız

keşke uyuyor numarası yapmasaydınız da bari siz ordayken doğru düzgün bir kahvaltı yapsaydı çocuk...
bu kadar vicdanlı olan birisi çocuk nutellanın kapağını açarken uyuyor numarası yapamaz...

cevap veriyorum: a şıkkı:51:

İyice anlamanız lazım ispatlarınız olması lazım abinize göstermek için değil de sizin yengenize delil olarak olarak göstermek için.
Kendine çeki düzen vermeli çocuğuyla güzel güzel ilgilenmeli..
Şahit olduğumuzun yakınındaki görumcesi anladı dediğin gibi cep sürekli elinde bilgisayar açıksa hemen kapatmalar çocuğuyla hiç ilgilenmemeler giyimi beslenmesi hatta öğretmeninden şikayet gelmiş. Sonrasında yakını tehdit etti sanal alemden koptu ve çocuğuyla daha ilgili oldu baya çeki düzen vermiş ve eşi de bilmiyor...

Son düzenleme:
keşke uyuyor numarası yapmasaydınız da bari siz ordayken doğru düzgün bir kahvaltı yapsaydı çocuk...
bu kadar vicdanlı olan birisi çocuk nutellanın kapağını açarken uyuyor numarası yapamaz...

uyuyor numarası yaptım çünkü müdahele etmek istemedim olabilir dedim kalkar şimdi dedim zaten üç gün hiç müdahele etmedim başka bir arkadaşa verdiğim cevapta yazmıştım ama sonra baktım olmuyo ben evini temizledim dip bucak ona yeni şeyler aldım olurya insanın evinde yeni tabakları perdeleri falan olunca hani mutlu dedim gel yeniledik bir çok şeyini ben çocuğa baktım dedim git alış veriş yap kuaföre gittik konuştum onunla günlerce ve tamam dedi haklısın değişcem dedi dedim kocan konusu senin bilceğin iş ama evinle ve çocuğunla ilgilen söz verdi tamam dedi ki ben bu konuşmayı geçen kış yaptım ve bu sefer gittiğimde gördüm ki her şey aynı hatta daha beter

Bence sizi ilgilendirmez
Onlar hetişkin ve evleri ilişkileri kendilerini bağlar
İster gezer ister yemek yapmaz eşi memnunsa kimseye laf düşmez bide laf yediğinle kalırsın

Yengenle konuşmuşsun, o da değişcem demiş. Demek ki samimi bir şekilde konuşabiliyorsunuz. Peki ona niçin böyle olduğunu hiç sordun mu? Elbette ki en çok yeğenin için üzülüp endişelenirsin ama ben olsam yengem depresyonda mı acaba diye düşünüp neden böyle davrandığını ona sorardım. Onun için de endişelenirdim. Belki bu şekilde konuşsan, onun için de endişelendiğini belli ederek, o zaman içindekileri açar sana.

iyi ki görümcem yok dedim şuan....

arkadasım abinlere uzaktasın peki ama nasıl bu kadar şeyi biliyorsun
yengenin son haftalarda cep teli bilgisayar delisi olduğunu söylüyorsun,abin cok sinirli ama çekingen,abin öküz diyosun,çorba 5 gün içilio, hamburger beslenme cantasına konuluyor, ev toplanmıyor,babası kızını görmüyor, babacım yoğurt yedim diyor, ama yemiyor,çocuğu annesi azarlıyor cocuk korkuyor, yemek yapılmıyor...

en cok koptuğum kısımda kızın saclarının düğüm düğüm olup kuaförde kesilmesi,haftada 1 banyo yapmakla saç o hale gelmez,haftada 1 banyo kirlilik seviyesi ama onun için şöyle 1 ay banyo yapmaması gerekir

sen ya kamera taktın bu eve, ya da yan dairelerinde oturup duvara delik actın pür dikkat evi izliyorsun

ayrıcada ben tekrar söylüyorum biliyorum bir çoğunuz iyi niyetlisiniz ama
bazıları böyle ısrarla yok ben anlamadım yok sen kendinle çeliştin yada böyle inanmaz tavırlar tamam da bi düşünün önce bir insan neden buraya amaçsızca böyle bişey yazarki
nasıl bir niyetim olabilirki benim
bazıları anlamasada
inanmasada
hatta hiç gereği yokken beni eleştirmeye çalışsada
görüyorum bi çoğunuz gerçekten yardımcı olmaya çaılışıyosun teşekkür ederim

iyi ki görümcem yok dedim şuan....

arkadasım abinlere uzaktasın peki ama nasıl bu kadar şeyi biliyorsun
yengenin son haftalarda cep teli bilgisayar delisi olduğunu söylüyorsun,abin cok sinirli ama çekingen,abin öküz diyosun,çorba 5 gün içilio, hamburger beslenme cantasına konuluyor, ev toplanmıyor,babası kızını görmüyor, babacım yoğurt yedim diyor, ama yemiyor,çocuğu annesi azarlıyor cocuk korkuyor, yemek yapılmıyor...

en cok koptuğum kısımda kızın saclarının düğüm düğüm olup kuaförde kesilmesi,haftada 1 banyo yapmakla saç o hale gelmez,haftada 1 banyo kirlilik seviyesi ama onun için şöyle 1 ay banyo yapmaması gerekir

sen ya kamera taktın bu eve, ya da yan dairelerinde oturup duvara delik actın pür dikkat evi izliyorsun

ne kadar kolay dimi anlamadan dinlemen hiç tanımadığın birinin hakkında yorum yapmak bak ben buraya bir derdimi anlattım sen ne benim statümü nede sosyoekonomik konumu bilmiyorsun ama durup dalga geçiyo hiç düşünmüyosun demi şu anda senin gibi belki aynı yaşta belki sana benzer şeyler yaşayan biri oturmuş derdini açmış neden çünkü zügün neden çünkü olayın içinde olduğu için objektif olamıycağını düşünüyo ve fikir almaya çalışo ve sen gelip ne kadar rahat kırabiliyosun zaten içi acıyan birini çok umjarsızca üzebiliyosun
sence doğrumudur bu

niyetiniz hedefini aşmış aile özeldir namahremdim
kimsenin evliliğini burda bu kadar deşifre edip eliştirme hakkınız olmamalı
karı koca arasına şeytan bile girmezmiş
sizden yardım isterlerse karışırsınız
ayrıca statüyle sosyoekonomik durumla konunun alakası yok
sizin yaptığınız gibi birisi benim evliliğimi bu kadar gözetleyip irdelese, kapımdan sokmazdım isterse kendi kardeşim olsun

Son düzenleme:
niyetiniz hedefini aşmış aile özeldir namahremdim
kimsenin evliliğini burda bu kadar deşifre edip eliştirme hakkınız olmamalı
karı koca arasına şeytan bile girmezmiş
sizden yardım isterlerse karışırsınız
ayrıca statüyle sosyoekonomik durumla konunun alakası yok
sizin yaptığınız gibi birisi benim evliliğimi bu kadar gözetleyip irdelese, kapımdan sokmazdım isterse kendi kardeşim olsun

yok siz ısrarla anlamıyorsunuz bakın tekrar söyliyim haklısınınz kimsenin eviliği beni ilgilendirmez ben daha öncede yazdım ama okumadınız galiba ben diyorumki ister aldatsınılar birbirlerini istre yasinler burasını onlar bilir amaaaaa söz konusu yeğenimin bir çocuğa uygun olmayan beslenme şeklinde beslenip dersleriyle üstü başıyla ilgileninmemesi olunca ordada deliriyorum işte

sen allahın her günü onlardasın galiba?
ya da senin olduğun zamanlara denk geliyor bu gördüklerin?

ben hiç sevmem işime karışan insanları
kendı çocuğunu
senin düşündüğünden daha fazla düşünüyordur bence.

evinde yatağını toplamaması onun sorunu
adı üzerinde 'onun evi''

isterse at koşturur
herkes halinden memnun olduktan sonra
bence sana laf düşmez.

ayrıcada şöyle bir durum var ki bunu malesef çok görüyorum kk da bir konu açılıyo ve bazıları nedense konuyo daha kavrayamadan bile hemen veryansın edip yada dalga geçmeye çalışıyolar
ya arkadaşlar sizin burda gülüp geçtiğiniz şeyler bir yerlerde bazı insanların canını yakıyo lütfen biraz daha nazik olalım
yok baktınki konu sana çok uzak senin anlayabileceğin birşey değil eee o zamanda ilgilen me
ama sanırım bu tip insanlar hayatlarında bir takım öfkeleri dışa vuramadıkları kendi hırslarını ve tatminsizliklerini yada yoksunluklarını burda çıkarmaya çalışıyorlar

doğrudur ben yanlıs anlamısımdır
siz konuya öyle basladınız ki tekrar okudum ve bu yorumu öyle yazıyorum
sanki yengeniz abinizi aldatıyor,telini vermiyor falan filan
aa bak bide yengem cocuğu ac yatırıyor dediniz
asıl mesele yengenizin cep teli ve bilgisayarda bir işler cevirmesiydi de ekstradan şu da var cocuğa da pek iyi anne değil gibi iyice perçinlediniz yengenizin kötülüğünü

Ne demek ilgilendirmez ilgilendirir canım ortada söz konusu yeğenim Abi'm canım kanım varsa bal gibide ilgilendirir.
Her koyun kendi bacağından asılır diye diye bu hallere gelmedik mi..
Koyunlar asıldı asıldı fakat kokuları rahatsız ediyor artık.

Back
X