Birikmis 185 bin tl var.90 bin kredi borcum var.Aylik 2200 tl kira fatura öduyorum.3250 de kredi borcu oduyorum.Mevduat faizi iyice dustu.Faizi kirami bilr karsilamiyor artik.Ev almak icin arastiriyorum ama uygun fiyatli bulamiyorum.Ben elimdeki para eriyecek diye korkuyorum.Kredi borcum da var ne yapsam sasirdim kredi borcunu kapatsam elimde kalan para ev almak icin yetersiz kalicak ev fiyatlari 400 civarinda.Kafam karisik.Fikirlerinizi bekliyorum.
Odemeleriniz çok yüksekmiş.
Ama şu da var 2200tl kira yerine 3000tl ev kredisi ödeseniz en azından ev sahibi olursunuz.
400binlik ev 225 bin daha kredi çekmeniz lazım o da çok yüksek faiz demek.
Durum çok karışık cidden.
zaten 3000 küsür kredi borcu öderken bi de ev kredisine girmek bence mantıksız. elinizdeki krediyi kapatmaya bakın derim. erken kapatırken faiz indirimi olabiliyor mu bir ona da bakın. bazen erken kapatmak ceza da olabiliyor, iyice araştırın derim.
kalan parayı yine birikimle arttırabilirsiniz bence.
eger ankaradaysaniz yenibayindir taraflarindan daha uygun fiyatlara yatirimlik sifir daire alabilirsiniz
bunu soylemek icin sormustum siz yine sehir adi vermeyin ama alternatif olur belki
eger ankaradaysaniz yenibayindir taraflarindan daha uygun fiyatlara yatirimlik sifir daire alabilirsiniz
bunu soylemek icin sormustum siz yine sehir adi vermeyin ama alternatif olur belki
90 binlik kredinin faiz oranı Kac? Daha ne kadar sure bu odemeler olacak? Onden odeme yapip kapatmanizda kar/zarar ne durumda?
Su an faiz oranlari cok yuksek. Ilk etapta kira odemekten kurtulmak amacli basinizi sokabileceginiz kadar bir ev alip gelecekte gidisata gore evi degistirseniz ?
Gelir 8500.Aylik kredi odemem 3200 kredim 20 ay sonra 1800 e dusecek ve toplamda 4 bucuk yili var daha ve kira faturalar ort 2600 oluyor.Birikmisim 185 bin tl.Cok faiz getirmedigi icin suan bi karar vermem gerekiyor.90 binlik borcumu suan kapatsam yaklasik 5 yillik faizi 45 bin kara geciyorum lakin birikmis param 95 bin kalicak.Ev almaya kalksam elimde cok az nakit kalmis oluyor.Ay ne yapicami sasirdim.
Birikmis 185 bin tl var.90 bin kredi borcum var.Aylik 2200 tl kira fatura öduyorum.3250 de kredi borcu oduyorum.Mevduat faizi iyice dustu.Faizi kirami bilr karsilamiyor artik.Ev almak icin arastiriyorum ama uygun fiyatli bulamiyorum.Ben elimdeki para eriyecek diye korkuyorum.Kredi borcum da var ne yapsam sasirdim kredi borcunu kapatsam elimde kalan para ev almak icin yetersiz kalicak ev fiyatlari 400 civarinda.Kafam karisik.Fikirlerinizi bekliyorum.
Sizi hatirliyorum daha birkac ay once borclar yuzunden evinizi satmamis miydiniz? Ona karsin hala 90 bin borc var ve elde kalan birikmisi de yine ev icin kredi cekip eve gommek dusuncesi??? Bence bu paraya ve faizine dokunmadan o parayi unutun ve maaslarinizla gecinmeye bakin derim. 8500 tl gayet iyi bir gelir. Kira ve borc dusulurse 3000 tl yetmiyor mu gercekten az da tasarrufla? Anca İstanbul derseniz haaa belki derim.. Ya da lüks harcamalariniz mi cok?
Gelir 8500.Aylik kredi odemem 3200 kredim 20 ay sonra 1800 e dusecek ve toplamda 4 bucuk yili var daha ve kira faturalar ort 2600 oluyor.Birikmisim 185 bin tl.Cok faiz getirmedigi icin suan bi karar vermem gerekiyor.90 binlik borcumu suan kapatsam yaklasik 5 yillik faizi 45 bin kara geciyorum lakin birikmis param 95 bin kalicak.Ev almaya kalksam elimde cok az nakit kalmis oluyor.Ay ne yapicami sasirdim.
Çocuğunuz olup olmadığını yazmamışsınız, şunun için sormuştum, çocuk yoksa daha küçük bir eve de sığarsınız ve de muhtemelen yaşınız gençtir. Büyük yatırımlar için biraz daha vaktiniz olabilir. Eğer genç ve çocuksuzsam elimdeki parayla borcumu kapatır kalanını döviz ve altın sepeti yapardım değer kaybetmemesi için. Üstüne biraz daha birikim yapar daha küçük bir ev alırdım. Ben hayat görüşüm dolayısıyla faize bulaşmamayı tercih ediyorum fakat faize yatırsaydım da bu zamanda yapmazdım. Evet kısa vadede gelir getiriyor ama kur bu kadar oynakken ana paranız da bir taraftan eriyor.
yerinizde olsam borcumu kapatir ve daha uygun fiyatli bir ev bakarim.
o evin borcu bitince o evi satip daha buyuk bir evin borcuna oyle girerim.
tek krediniz olursa odeyememe halinde onu yapilandirirsiniz vs cozum uretirsiniz,
ama hem onu odeyeyim, hem baska krediye gireyim dediginizde onunuzu gormeme ihtimaliniz yuksek.
Yerinde olsam daha ucuz bir eve kiraya geçerim. Simdi ev almak akil kari degil. Zaten maasin yarisi borca gidiyor. Ev almak sadece aylik taksiti degil ki. O evin tahamirati var, vergisi var, noteri var,.. herseyide var. Zaten 90 bin borcun üzerine bide en az 250bin lira borç eklemek bence mantikli degil.
Geçinmekte çok zorlanirsiniz, ki tahminen zaten simdi zorlaniyorsunuz. Üstteki rakamlara bakarsak aylik 2700liraniz kaliyor. Bunda daha mutfak masrafi var, ulasim masraflari, gerekirse kiyafet/sosyal aktivite/disarda yemek,.. masraflari var.
Yani dedigim gibi, en iyisi daha ucuz bir eve geçip, önce bu 90binlik borcunu kapatin, ondan sonra rahat rahat istedigin evi alin.