Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bana bi fikir verir misiniz?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

merylstrip

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
167
4
118
İstanbul
Merhaba istanbulda oturuyorum. Kızım 20 aylık 1 yaşından itibaren bakıcımız var. Yarım gün çalışıyorum evden çıkışım sabah 7.00 eve gelişim 13.00 toplamda 6 saat bakıyor 500 Tl ödüyordum. Ancak bakıcımız hamile olduğu için beni temmuza kadar idare edebilcek tatil dönüşünde EYlül ayında yeni bir bakıcı bulmam gerekiyor.
şu andaki bakıcımız sessiz sakin güvenlir kendi halinde , kızımla iletişimi iyi, ancak çocuk bakmak dışında başka bir iş yapma taraftarı değil. çok pasif insiyatif alamıyor.
Her gün eve girer girmez ilk sorum kızımın kaçta uyandığı oluyor. bazen 10 hatta 10.30 da uyandığı bile oluyormuş. benim 7 de çıktığım düşünülürse temiz 3 saat eder bu.
ama etrafıma bakıyorum koltuk örtüsü düzeltmek dşında hiç bişi yapmamış.
ben söylersem çamaşır atar ben söylersem çocuğa çorba yapar.insan da her zaman söyleyemior. bazende kendiliginden yapsın istiyorsun.
Dİyeceksinizki o zaman bunları ona söyle. söyledim sessiz sessiz dinledi ama yine aynı davranşları sergileemeye devam etti. Yukarıda sözünü ettim artılarından dolayı da /sessiz sakin güvenlir kendi halinde , kızımla iletişimi iyi, / pek takmamayaa çalıştım ama hamilelik işin içine girince mecbur yeni birini aramak zorunda kaldım.
ÖNümüzdeki günlerde biriyle görüşmem var. sorum şu:
Acaba ben kişiden neler talep etmeliyim. bu kişi sözünü ettiğim koşularda neler yapabilir.NE kadar ücret vermeliyim. Dİyelim ki 1 de değilde 3 te gitse ben geldikten sonra 2 saat daha kalsa neler istemem ve ne teklif etmem gerekir.

valla bi koltuk düzeltme ve üç saat bebek bakmak için 500 lira çok iyi para :)
evin ufak tefek işlerini yapıp ortalığı toparlamasını da isteyin yani peşin peşin konuşun hafta da bi gün mesela evi temizlemesini isteyebilirsiniz bi süpürge bi vileda sizin düzeninize kalmış bişey tabi istedikleriniz belirtin kısaca açıkca

bakıcının çocuk bakma saati 3 değil 6 saattir.eve yada işyerine giriş saati baz alınır. sonuçta kızınızın güvende uyumasını sağlıyor ,3 saatlik ücret üzerinden düşünüyorsanız ,bebeğinizin 3 saat yalnız uyuması gerekir ,evde kimse olmadan .verdiğiniz ücret istanbulu baz alınırsa düşük bence ,bakıcınızın beklentileri işe başlamadan konuşup anlaşmanız gerekir,ve ona göre fiyat uygulaması yapabilirsiniz,sonra dan eklenen değişikler bakıcının insiyatifine kalır,bu konuda şikayet hakkınız yoktur.sevgiler

yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Baştan konuşma meselesi çok önemliymiş bunu şimdi daha iyi anladım. PEki tam gün kaç saat sayılıyor. ben 8 saat çalıştırsam diyelim 7 ve 3 arası tam gün mü sayılır.

az önce görüşmemi yaptım ama ben pek umutlu değilim dedimki 6 saat çalışacaksınız 7 ve 1 arası çocugum 3 saate yakın uyur o arada gün aşırı iki tas çorba haftada 2-3 gömlek ütülerseniz yeter. fiyat da 500..

ama ben size sonra dönerim dedi. Yani şu anda hayır diyemiyorum arar hayır derim gibiydi sanki.

sizce çok şey mi istemişim ya...
bi yorum yapın lütfen.

merhaba,

sabah 9 akşam 6 çalışan bakıcımız var, oğlum güzdüz uyumadığı için full mesai yapıyor, ben evde olduğumda süpürge toz alma yemek ütü de yapıyor, ama büyük temizliğe 15te bir başka akdın alıyorum , bakıcıya 1500 tl veriyorum cumartesi de yarım gün geliyor

merhaba,

sabah 9 akşam 6 çalışan bakıcımız var, oğlum güzdüz uyumadığı için full mesai yapıyor, ben evde olduğumda süpürge toz alma yemek ütü de yapıyor, ama büyük temizliğe 15te bir başka kadın alıyorum , bakıcıya 1500 tl veriyorum cumartesi de yarım gün geliyor

az önce görüşmemi yaptım ama ben pek umutlu değilim dedimki 6 saat çalışacaksınız 7 ve 1 arası çocugum 3 saate yakın uyur o arada gün aşırı iki tas çorba haftada 2-3 gömlek ütülerseniz yeter. fiyat da 500..

ama ben size sonra dönerim dedi. Yani şu anda hayır diyemiyorum arar hayır derim gibiydi sanki.

sizce çok şey mi istemişim ya...
bi yorum yapın lütfen.

merhaba,

sabah 9 akşam 6 çalışan bakıcımız var, oğlum güzdüz uyumadığı için full mesai yapıyor, ben evde olduğumda süpürge toz alma yemek ütü de yapıyor, ama büyük temizliğe 15te bir başka kadın alıyorum , bakıcıya 1500 tl veriyorum cumartesi de yarım gün geliyor

Evet dün aradı tam tahmin ettiğim gibi hayır dedi. Ben haftanın 5 günü yarım gün istedim. ve benim çocugum 3 saat uyuyor bu bakıcyla kaldığı 6 saatin yani yarısını uyuyarak geçiriyor. o 3 saatte bi çorba yapmak bi çamaşır atmak bu kadar zor mu gelir. bi yorum yapın lütfen

yani siz yarım gün diyorsunuz ama sonuçta başka bir işe gidemez aylık 500 tl az bir para bence, bir de bebekler büyüdükçe işi artıyor çorbası yemeği kahvaltısı e uykusu da azalacak o zaman para az olur. ileriye yönelik düşünün bence birde yol parası var o da cepten gidecek belki 350-400 tl kalacak ona.

Merhaba canımm, bana yarım gün 500 tl çok fazla geldi daha uyguna bulabılırsın.. Vala okul öncesi öğretmeniyim 20 25 çocuga 2 bın kusur para alıyorum bazen bakıcılık yapsam daha ıyı alırdım dıyorum :)) Şaka bı yana da tek cocuga bence 500 çok iyi artar bıle..

Merhaba canımm, bana yarım gün 500 tl çok fazla geldi daha uyguna bulabılırsın.. Vala okul öncesi öğretmeniyim 20 25 çocuga 2 bın kusur para alıyorum bazen bakıcılık yapsam daha ıyı alırdım dıyorum :)) Şaka bı yana da tek cocuga bence 500 çok iyi artar bıle..

Senın bakısı fıyatlarından haberın yok tabı kuzum:)

burda da yarım güne 500 tl alıyorlar....400 veren de var....

öğretmen hanım maalesef ülke gerçeği böyle bakıcılar sektör olmuş ve iyisini herkes aradığı için talep edilen ücreti de kabul etmek zorunda kalıyorsunuz, bende avukatım ve zaman zaman sizin yaşadığınız çelişkiyi yaşıyorum çocuk bakıcısı mı olsam diye :)))

Back
X